Kör själva till Best Western Vrigstad Hotell & Konferens

Svenska | SEK

Best Western Vrigstad Värdshus

Nära till natur och många utflyktsmöjlighter för både stora och små

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • En av Smålands bästa frukostbufféer
 • Hotell med utomhuspool
 • Mitt emellan High Chaparall och Astrid Lindgrens Värld
1.231:-
3~4 dag från
1.219.-

Koppla av med god mat i Småland

Halvpension i Småland

3 dagar
Från 1.219,- / spara upp till 781,-
Spara
4 dagar
Från 1.769,- / spara upp till 1.231,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 3-rättersmeny
 • Fri entré till jacuzzi och bastu
 • Gratis internet och parkering
Risskov Paket

Best Western Vrigstad Värdshus är ett trevligt och familjärt hotell med bra atmosfär som ligger vackert beläget i de småländska skogarna. Här bor ni mitt emellan de populära attraktionerna High Chaparral och Astrid Lindgrens Värld, ni är heller inte långt från Jönköping, Glasriket och smålands älgparker där ni kan bege er ut på älgsafari och beundra de imponerande djuren i sina naturliga omgivningar.

Om hotellet

Best Western Vrigstad Hotell & Konferens ligger vackert beläget mitt i Småland, i närheten av Sävsjö, och mellan hela sex städer. Här bor ni på ett trevligt och modernt hotell med många bekvämligheter.

Hotellet har en härlig restaurang där man varje morgon dukar fram en av smålands bästa frukostbufféer. På gatuplan hittar ni också restaurangen Bulls Steakhouse som serverar både lunch och middag. Bulls Steakhouse är en konceptrestaurang där råvarorna kommer från gårdar runt om i Småland. Menyerna ändras efter årstid och med det småländska skafferiet som bas. Det finns också en bar på hotellet. 

I hjärtat av hotelldelen hittar ni den trevliga relaxavdelningen med utomhuspool och bastu. Vid utomhuspoolen, som mäter 5x10 meter och är uppvärmd till ca 25 grader, hittar ni solstolar där ni kan slappna av. Poolområdet är igång mellan juni och september och är kostnadsfritt för gäster på hotellet. Om ni gillar att träna har hotellet ett samarbete med Power Athletics Gym som ligger endast 50m därifrån och dit ni har fritt inträde. 

Det går att hyra cyklar på hotellet om ni vill lämna bilen hemma en dag och istället upptäcka de vackra omgivningarna på två hjul.

Det finns gratis parkering vid hotellet och under er vistelse har ni tillgång till gratis trådlöst internet. 

Om rummen

Hotellet har 54 rum som alla är ca 20 kvm och där de flesta är nyrenoverade. Man vill att rummen ska kännas familjära och har inrett med småländsk kvalité och stora delar av rummen är inredda med möbler från lokala leverantörer. Alla rum ligger på marknivå och är omgivna av ett grönområde. Vissa av rummen ligger också precis vid det trevliga poolområdet.

På hotellet finns det enkel- och dubbelrum att välja på och det går att få upp till två extrasängar på dubbelrummen. Alla rum har eget badrum med hårtork, nya sköna sängar, 42'' LED TV, vattenkokare, telefon och minibar. Strykjärn med strykbräda finns på de flesta rum och går annars att låna.

Husdjur är välkomna mot en avgift men måste förbokas. 

Rumstyper

Enkelrum

1 / 2
Enkelrum på 20 m² med en enkelsäng. Samtliga rum har eget badrum med dusch, hårtork, minibar, kaffemaskin, TV och gratis Wi-Fi .
» Se fler rumsspecifika bilder

Dubbelrum

1 / 2
Dubbelrum på 20 m² med två enkelsängar. Samtliga rum har eget badrum med dusch, hårtork, minibar, kaffemaskin, TV och gratis Wi-Fi .
» Se fler rumsspecifika bilder
Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Eksjö (52.8km)

Åk på bilsemester i Sverige och besök Småland! Eksjö är en gammal skola och regementsbyggnad på det småländska höglandet. Här kan ni ta passa på att besöka Aschanska-gården, som visar hur livet var för en typisk bondfamilj under mitten och slutet av 1800-talet. Gården är såpass välbevarad att man nästan skulle kunna tro att en familjemedlem från Aschans familjen kunde kommit in genom dörren.

Eksjö Museum är beläget i centrum och här kan ni besöka tre bestående utställningar; Albert Engströms teckningar, en militärhistorisk utställning och en stadshistorisk utställning. Dessutom hålls temporära och skiftande utställningar med modern konst här och i musée-trädgården hålls löpande konserter och andra arrangemang. Hos Risskov Bilsemester kan ni beställa hotell eller en billig weekendvistelse för hela familjen. 

Kleva Gruva (55.6km)

Upplev Vetlandas gamla minor!

Bege er ner genom de långa tunnlarna nere bland gruvorna, i underjordens kyliga inre och få en spännande och lärorik inblick i Sveriges gruvhistoria. Kleva gruva användes i drift under åren 1671-1920 när man först brukade koppar och senare nickel. Under tiden då gruvorna brukades för utgrävningar stängdes och öppnades gruvorna flera gånger om, utmed att metallpriserna gick upp och ner och gruvdriften kunde betala sig när priserna höjdes. Gruvan har sedan 1991 varit öppet för turister, där man nu med hjälm och lyktor kan gå med på upptäcksfärd i de gamla gruvtunnlarna.

Skullaryd Älgpark (77.6km)

Ta en tur i den vackra parken där ni kan uppleva älgar och renar på nära håll. Parken har under sommarperioden flera dagliga safariturer runt i parken, där ni bland annat kommer nära inpå "Skogens Konung", älgen. Ett minst sagt stort och imponerande djur. Dessutom finner ni även ett café i parken som säljer diverse förfriskningar och lättare fika och mat.

Klostret i Varnhem (27.7km)

Besök klostret i Varnhem, vid Billingens västsluttning, ca 15 min. med bil från hotellet. Ett idealiskt läge med bördig åkermark, tillgång till timmer, sten och friskt vatten från bergsluttningen. Här beslutade cisterciensermunkarna år 1150 att slå sig ned och byggde upp en liten klosterstad. Verksamheten blomstrade under flera århundraden, men under 1500-talet i samband med reformationen övergavs klosterverksamheten och även kyrkan. På 1600-talet lät Magnus Gabriel del la Gardie restaurera kyrkan som tack vare detta i är gott skick även idag. Klosterbyggnaderna fick däremot förfalla och inte förrän på 1920-talet påbörjades utgrävning av de gamla ruinerna. Det finns ett litet museum vid kyrkan med en modell av den centrala klosteranläggningen och intressanta bilder och texter. Jan Guillous romanfigur Arn, är i fiktionen född och uppfostrad i Varnhem, han placerades som barn i Guds tjänst i klostret, på det viset fick han kunskaper av bröderna i klostret i språk, filosofi och teologi, och praktisk skicklighet i smide, sjukvård, odling och byggteknik.

Jönköping (55.9km)

Regionens största stad, Jönköping, är en gammal handelsstad. Här finner ni ett rikt urval av butiker och det finns säkerligen något för alla smaker. Staden är en av de snabbast växande städerna i Sverige där det ständigt tillkommer nya saker till staden.

City Park är väl värd ett besök, likaså spännande museum, konserter och teaterföreställningar i det nybyggda kulturhuset "Spira", biografer och ett av Skandinaviens största köpcentrum; A6 Center. Jönköping har också en lång kustlinje som följer Vättern och är fylld med caféer, uteserveringar, restauranger och trevliga barer.

High Chaparral (59.9km)

High Chaparral är en nöjespark med vilda västern-tema som är belägen i Gnosjöregionen i Småland, mellan Gnosjö, Anderstorp och Värnamo. På High Chaparral är ni en del av äventyret. Här väntar upplevelser i genuin vilda västern-miljö med bisonoxar, tågrån, hjulångare, guldvaskning, indianer, cowboys och häpnadsväckande shower. 

Parken skapades av Bengt Erlandsson, som också kallas "Big Bengt" och som växte upp i en bygd som präglats av utvandringen till Amerika. 1956 gjorde Bengt själv ett besök dit och reste runt i fyra månader. I början på 1960-talet började han sedan bygga ett fort som liknade de han sett i USA och 1966 slogs portarna upp för första gången. Namnet fick parken efter den populära TV-serien som precis hade börjat visats på TV i samma veva. Sedan dess har parken, som ligger på ett 50 hektar stort mossområde, ständigt byggts ut och idag består den populära parken av cirka 265 byggnader och är en väldigt populär attraktion bland familjer. 

Parken har inte öppet året runt, utan är öppen från slutet av maj till slutet av augusti, samt vissa helger senare under året, så dubbekolla öppettiderna på parkens hemsida innan ni planerar ett besök. 

Astrid Lindgrens Värld (112km)

Om ni reser med barn måste ni göra ett besök på Astrid Lindgrens Värld i hennes födelsesort, Vimmerby. Parken är hela 180 000 kvadratmeter stor och grundades 1981 då den hette Sagobyn. 

Under ett besök på Astrid Lindgrens Värld träffar ni kända karaktärer som Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga och Ronja Rövardotter. I parken hittar ni  många olika miljöer kända från Astrids sagor. Besök till exempel Bråkmakargatan, Katthult, Mattisskogen (kanske stöter ni på några rumpnissar eller grådvärgar) och många andra spännande platser. I de här levande miljöerna spelas det varje dag upp 50 olika föreställningar med scener som ni kommer att känna igen från böckerna. Som åskådare kommer ni väldigt nära händelserna och hamnar ibland till och med mitt i. Hela parken välkomnar också till lek och under vandringen genom den är det inte omöjligt att stöta på några av de kända karaktärerna från böckerna. 

Parken har inte öppet året runt, utan är öppen från maj till augusti, vissa helger i september samt vissa lov, så dubbekolla öppettiderna på parkens hemsida innan ni planerar ett besök. 

Julmarknad i Jönköping (56.4km)


Tag med familjen eller ressällskapet på en härlig minisemester eller weekend till Jönköping under andra helgen i december och besök den traditionella och stämningsfulla julmarknaden på Strömsberg gård.

I den historiska miljön på Strömsbergs gård arrangerar Strömsbergsföreningen sin traditionella julmarknad där besökare kan ta det av den härliga julstämningen. Här finner ni utställare och försäljare med allt från hantverk, keramik, smycken, textilarbete och bildkonst till godis och kransar.

Julmarknaden är barnvänlig och under dagen bjuds det på underhållning med Luciatåg och barnkör. På plats finns också ett chokladhjul och ett lotteri. Och när magen börjar kurra erbjuds det varmkorv och kaffeservering. 

Strömsbergs gård är belägen strax utanför Jönköping och är därför både lätt och väl värt att besöka under en vistelse med billigt hotellpaket i eller kring Jönköping. Passa även på att njuta av den vackra småländska naturen i Strömsbergs Naturreservat. 

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Hotell Högland

Inkl kvällens varmrätt

Småland

Nära Astrid Lindgrens Värld

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 1 huvudrätt
 • Wellnessavdelning
 • Gratis internet och parkering

731:-
Från endast
1.269.-

Visa karta

4-stjärnigt hotell i vackra Småland

Läs mer
Barnrabatter
Se våra bra barnpriser.
För att få våra fördelaktiga barnpriser krävs minst 2 fullt betalande vuxna i rummet Dubbelrum
 • Barn 0~5.99 år i föräldrarnas säng gratis
 • Barn 0~1.99 år i spjälsäng gratis 
 • Barn 2~12.99 år i extrasäng 120kr per natt
 • Barn 13~99.99 år i extrasäng 360kr per natt

Good Morning Halmstad

Inkl. halvpension

Västkusten

Besök Halmstad

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x Övernattn. m. frukost
 • 1 x Kvällens varmrätt
 • 2 x Kaffe
 • Tillgång till bastu
 • Gratis internet

316:-
Från endast
1.219.-

Visa karta

Fantastiska Halmstad till minipris

Läs mer
Barnrabatter
Se våra bra barnpriser.
För att få våra fördelaktiga barnpriser krävs minst 2 fullt betalande vuxna i rummet Dubbelrum
 • Barn 0~2.99 år i föräldrarnas säng gratis
 • Barn 3~99.99 år i extrasäng 420kr per natt

First Hotel Olofström

Vackra Blekinge

Blekinge

Inkl halvpension

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x Övernattningar
 • 2 x Frukost
 • 2 x Kvällens varmrätt
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

607:-
Endast
1.169.-

Visa karta

Bli förälskad i Blekinges natur och charm!

Läs mer
Barnrabatter
Se våra bra barnpriser.
För att få våra fördelaktiga barnpriser krävs minst 2 fullt betalande vuxna i rummet Dubbelrum
 • Barn 0~12.99 år i föräldrarnas säng gratis
 • Barn 0~99.99 år i extrasäng 240kr per natt