Bila i Skåne och bo på Bykrogen i Österslöv

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Bykrogen

Mysigt hotell i rustik och lantlig miljö i skånska Österslöv

Restaurang med lokal och säsongsbetonad meny
Beläget nära många sevärdheter
Individuellt och personligt inredda rum
 • Restaurang
 • Bar
 • Möjligt att hyra cykel
 • Lekplats
 • Hund

Om hotellet

Bykrogen ligger i rustik och lantlig miljö i skånska Österslöv och norr om Kristianstad. Byggnaden hotellet ligger i var en stärkelsefabriken fram till 1960 och efter en tid som försvarets mobiliseringslokal stod byggnaden tom innan den 2001 öppnade som hotell. Byggnadens många tidigare skepnader bidrar till den individuella och trevliga interiören och stämningen på hotellet. 

Hotellet erbjuder

Bykrogen är ett charmigt hotell beläget inte långt från Råbelövsjön strax norr om Kristianstad. På hotellet, som också är en konferensanläggning, organiseras spännande aktiviteter som matlagningskurser. Det finns också flera golfbanor i närheten av hotellet.

I restaurangen är maten och servicen det allra viktigaste och matfilosofin är att laga fantastisk mat med skånsk anknytning. Här används så långt det är möjligt lokala råvaror och menyn baseras på vad som är i säsong. Man är stolt över sin 10-rätters avsmakningsmeny som beskrivs som skånsk tapas men det finns också en mindre a la carte-meny som kallas kvällens bistro. Varje morgon dukas en stor frukostbuffé fram så här kan ni njuta av en riktig lång-frukost innan ni ger er ut på utflykt. 

Det finns gratis trådlöst internet på hotellet. 

Om rummen

En tidigare gäst på hotellet sa att "Det känns som att komma hem till någon och få låna ett gästrum" och här vill man att gästerna ska känna sig som hemma i hotellets mysiga miljö.

Hotellet har 20 dubbelrum och 6 enkelrum med totalt 47 bäddar som alla är individuellt och personligt inredda. Alla rum har dusch, toalett och TV.

Vänligen observera att

Om din vistelse inkluderar en 10-rätters smakmeny består detta av 3 aptitretare, 2 fiskrätter, 2 kötträtter och 3 desserter enligt kökets val.

OBS! Under juli-augusti månad serveras 3-rätters istället för 10-rättersmeny.

Mer info

Värt att se

 • Kristianstad (10.8 km)

  Kristianstad, som är en gammal residens- och regimentstad, är en trevlig shoppingstad med härlig småstadsstämning. Njut av mysiga caféer och små butiker. Strosa längs gågatan och njut av stämningen. Utanför staden ligger den underbara kusten längs Hanöbukten och inåt landet finns massor av slott och vacker natur att besöka.

  Kristianstad
  Treenighetskyrkan i Kristianstad är väl värd ett besök
 • Bäckaskogs Slott (10.8 km)

  Bäckaskogs Slott är vackert beläget på landtungan mellan Ivösjön och Oppmannasjön och är en mycket populär utflyktsmål. Här kan ni besöka slottet, som bland annat har en trevlig restaurang. Promenera i slottsparken Passa på att boka ett prisvärt hotellpaket hos Risskov Bilsemester  i närheten och njut av en minisemester i nordöstra Skåne!

  Bäckaskogs Slott
  Bäckaskogs Slott ligger vackert mellan Ivösjön och Oppmannasjön
 • Åhus (25.4 km)

  Under ett besök i Östra Skåne får ni inte missa Åhus med sin underbara sandstrand. Den lilla staden Åhus var under järnåldern och vikingatiden en betydande handelsstad. Under 1900-talet blev orten känd för sitt ålfiske. På rökeriet kan du köpa rökt ål, och känner du för att delta i ett riktigt skånskt ålagille i september, finns ingen bättre plats än Åhus Gästis, men beställ bord i god tid. Ta med er badkläder och handduk för en fin sommardag! Stränderna med den vita fina sanden är underbara för bad under sommaren. Det långgrunda vattnet och patrullerande glassförsäljare gör dem mycket barnvänliga. Men även när det inte är badsäsong kan du njuta av härliga promenader.

  Åhus
  Hanöbuktens stränder är underbara alla årstider
 • Wanås Slott (26.2 km)

  Wanås Slott har anor ända tillbaka till Snapphanetiden, men är idag mest känt för sina fantastiska moderna konstutställningar. I en stor park bakom slottet visas modern "utomhus konst" i storformat. Slottet är mycket vackert, liksom parken, även om man inte är konstfantast.

  Wanås Slott
  Wanås Slott i Göingebygden. Vägen dit kan vara resan värd, eftersom den är mycket vacker.
 • Naturreservatet Pulken (30.3 km)

  Naturreservatet Pulken är känt för sitt rika fågelliv och här har man de senaste åren fått besök av 1000-tals tranor, som rastar under sin flytt. Flest fåglar ser du under våren och hösten. Området är mest känt för sina spelande brushanar. Det är en overklig syn att se hannarna spela med sina uppfällda "fjäderkragar". Detta tar plats på våren och oftast i gryningen eller skymningen.

  Naturreservatet Pulken
  Naturreservatet Pulken har rastande tranor och spelande brushanar
 • Kristianstads Golfklubb (18.2 km)

  Kristianstads Golfklubb, som har existerat sedan 1924, har Sveriges längdsta golfsäsong. Klubben har 2 olika 18-hålsbanor, som håller hög klass och erbjuder utmaningar för golfare på alla nivåer. Det finns möjlighet att ta en förfriskning eller en kopp kaffe i restaurangen eller kiosken.

  Kristianstads Golfklubb
  Spela på någon av de fina 18-hålsbanorna.
 • Holjebadet (38.0 km)

  Holjebadet är ett inomhusbad beläget i Olofström. Här erbjuds ni wellness- och träningsmöjligheter. Poolerna består av en 25 meters bassäng, en 16 meters bassäng med 34 garder, vattenrutschbanor, lekplats, bubbelbad samt ångbastu m.m. Som upplagt för en minisemester eller wellness-semester i södra Sverige. Det kan vara en bra idé att ha ett hänglås med sig om ni önskar att låsa in era tillhörigheter i ett skåp i omklädningsrummet.

  Holjebadet
  Besök Holjebadet i Olofström med wellness, pooler, bubbelbad och bastu.
 • Brösarps Backar (51.9 km)

  Längs östersjökusten söderut ligger Österlen. Besök naturreservatet Brösarps Backar är inte stort, men ändå väl värt ett besök. På våren är det speciellt vackert när det blommar, först med backsipporna och sedan gullvivorna - men dessa är frislysta, så man får inte plocka. Under sommaren är det också vackert att promenera uppför höjderna och se ut över havet och äppelodlingarna.

  Brösarps Backar
  Backsippaor och gullvivor blommar på våren i Brösarps backar. På hösten lyser äpplena röda på grenarna i de stora äppelodlingarna.
Mer info

Karta

Bykrogen
Arkelstorpsvägen 79, 291 94 Kristianstad

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~2.99 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 0~11.99 i extrasäng 50% Rabatt