Bilsemester med boende på Clarion Collection Hotel Post

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Clarion Collection Hotel Post

Modernt hotell med centralt läge i Oskarshamn, i en historisk byggnad.

Hotellpaket med inkluderad frukost och kvällsbuffé
Modernt hotell med gym, relaxavdelning och bastu
Centralt läge i mysiga Oskarshamn
 • Restaurang
 • Bastu
 • Gym
 • Hund
 • Parkering mot avgift

Om hotellet

Oskarshamn är en populär småstad vid Kalmarsundskusten, mitt emellan Västervik och Kalmar. Från detta trevliga hotell är det lätt att göra utflykter i de vackra omgivningarna och besöka t.ex. Astrid Lindgrens värld eller någon av de berömda glashyttorna. Ett härligt hotell att besöka under en bilsemester!

Hotellet erbjuder

Clarion Collection Hotel Post består av två byggnader, dels det gamla posthuset mitt i Oskarshamn och dels det närbelägna f.d. Stadshotellet. Hotellet erbjuder moderna faciliteter som bastu, gym samt en mindre relaxavdelning. 

Relaxavdelningen är öppen 15.00 -22.30. Frukostbuffén serveras vardagar kl 6.00 - 10.00 och eftermiddagsfika står framdukat kl 15.00 -18.00 med kaffe, te och hembakat.

Den lätta kvällsbuffén, som ingår i paketet, kan ni avnjuta mellan kl. 18.00-21.00. Om ni anländer efter kl. 21.00 kan ni ändå få något att äta. Vänligen meddela hotellet om ni kommer efter kl. 21.00 och mat önskas. Under sommarmånader och långhelger kan tiderna variera för buffén, då är det bra att kontakta hotellet och höra sig för om tiderna.

Under sommaren kan ni njuta på solterrassen. Om årstiden och temperaturen inte tillåter detta, har hotellet en trevlig lobby bar, där ni kan koppla av.

Hela hotellet är rökfritt. WiFi är gratis på hotellet.

Om rummen

Hotellet har 110 moderna och ljust inredda rum. Samtliga rum är utrustade med bad/dusch och toalett.

Spjälsäng för spädbarn kan fås på begäran mot extra kostnad. 

I annexet finns kaffe och te på ett kaffebord på våning 1 och i huvudbyggnaden finns kaffe och te alltid tillgängligt i lobbyn.

Risskovs erbjudande avser moderate dubbelrum i annex, samma standard som på dubbelrummen i huvudbyggnad. Det finns även möjlighet att boka Mini dubbelrum som är i huvudbyggnaden och är utrustade med 140 cm dubbelsäng.

Vänligen observera att

Risskovs erbjudande avser moderate dubbelrum i annex, samma standard som på dubbelrummen i huvudbyggnad. Det finns även möjlighet att boka Mini dubbelrum som är i huvudbyggnaden och är utrustade med 140 cm dubbelsäng.

Hotellet är kontantfritt. Alla betalningar oavsett belopp måste ske med kort. Följande korttyper accepteras: VISA, VISA Electron, MasterCard, Maestro, American Express, Diners Club og Discover samt Apple Pay och Samsung Pay. Det går också bra att betala med Swish.

Mer info

Värt att se

 • Sjöfartsmuseet i Oskarshamn (0.3 km)

  Sjöfartsmuseet "nyinvigdes" den 1 december 2012 och visar idag en helt ny inredning. Informativa texter och filmer dyker upp överallt och otaliga är de fantastiska båtmodeller och skeppstavlor som finns bland alla andra spännande saker.

  Sjöfartsmuseet i Oskarshamn
  Sjöfartsmuseet i Oskarshamn bjuder på spännande inblick i stadens maritima historia
 • Döderhultarmuseet (0.3 km)

  Museum med utställning om Axel Petersson, "Döderhultarn", och drygt 200 av hans verk. Under sommaren anordnas gratis guidad tur varje dag kl 12.00. 

  Döderhultarmuseet
  Döderhultarmuseet visar träskulpturer som skildrar livet på landet i Småland under 1800 och 1900-talet.
 • Biologiska museet i Oskarshamn (2.8 km)

  Museum med en stor fågelsamling, men med störst inrikting mot växter från Sverige. Upplev botaniska och zoologiska samlingar med 220 000 föremål.

  Biologiska museet i Oskarshamn
  I det spännande muséet finner ni bland annat en fågelsamling och en samling av Sveriges växtliv.
 • Callerströmska magasinet (13.6 km)

  Callerströmska magasinet är ett restaurerat hamnmagasin från 1700-talet med utställningar och evenemang. I magasinet visas varje sommar bildutställningar med olika teman om traktens verksamheter inom stenhuggeri, papperstillverkning, affärer, Runnö-liv etc. Permanent skolfotoutställning samt handpapperstillverkning visas på plan 2. Öppet: från mitten av juni till slutet av augusti tis kl. 18-20.

  Callerströmska magasinet
  Hamnmagasin från Påskallaviks stora industri- och skeppsbyggarepok under det Callerströmska imperiet från mitten av 1800-talet.
 • Ön Blå Jungfrun - nationalpark (22.4 km)

  Den sägenomspunna ön Blå Jungfrun, även känd som Blåkulla, är en granitkupol som reser sig 86 meter över havet mitt ute i Kalmarsund, och har frestat människors nyfikenhet sedan urminnes tider.

  Ön Blå Jungfrun - nationalpark
  Blå Jungfrun är en ö och nationalpark i Kalmars vackra skärgård.
 • Kalmars skärdgård & Blå Jungfrun (22.4 km)

  Boka hotellpaket hos Risskov Bilsemester och bila till Kalmar där ni kan besöka Kalmars skärgård som erbjuder många fina öar, kobbar och skär. Den mest kända är Blå Jungfrun, som reser sig 80 m över vattenytan. Granitön är ett naturreservat och obebodd, men har en stenlabyrint, som är intressant att besöka. Förr trodde man att Blå Jungfrun var Blåkulla, där häxorna träffades på skärtorsdagen. Det går båtturer från Oskarshamn till Blå Jungfrun under sommaren och detta är en väl värd utflykt att ta under er bilsemester!

  Kalmars skärdgård & Blå Jungfrun
  Upplev Kalmars vackra skärgård och BlåJungfrun under en familjesemester i området.
 • Bråbo Naturcenters vandringsleder (24.8 km)

  Här kan du välja mellan tre olika längder på vandringsleder: 1,5 km, 4,5 km eller 8 km. Vandringsleder genom hagar, fägator, slåtterängar, små åkerlyckor, våtmarker och en varggrop. Lederna är inramade med, de för Bråbygden karaktäristiska, hamlade träden som skulpturer i markerna.

  Bråbo Naturcenters vandringsleder
  Aktiv semester vid Bråbo Naturcenters vandringsleder
 • Astrid Lindgrens Värld (69.3 km)

  Om ni reser med barn måste ni göra ett besök på Astrid Lindgrens Värld i hennes födelsesort, Vimmerby. Parken är hela 180 000 kvadratmeter stor och grundades 1981 då den hette Sagobyn. 

  Under ett besök på Astrid Lindgrens Värld träffar ni kända karaktärer som Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga och Ronja Rövardotter. I parken hittar ni  många olika miljöer kända från Astrids sagor. Besök till exempel Bråkmakargatan, Katthult, Mattisskogen (kanske stöter ni på några rumpnissar eller grådvärgar) och många andra spännande platser. I de här levande miljöerna spelas det varje dag upp 50 olika föreställningar med scener som ni kommer att känna igen från böckerna. Som åskådare kommer ni väldigt nära händelserna och hamnar ibland till och med mitt i. Hela parken välkomnar också till lek och under vandringen genom den är det inte omöjligt att stöta på några av de kända karaktärerna från böckerna. 

  Parken har inte öppet året runt, utan är öppen från maj till augusti, vissa helger i september samt vissa lov, så dubbekolla öppettiderna på parkens hemsida innan ni planerar ett besök. 


  Astrid Lindgrens Värld
  Besök Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby där ni bland annat får träffa Pippi Långstrump
 • Kalmar (74.6 km)

  Upplev Kalmar och stadens charm under en minisemester eller weekend genom att promenera runt på de små gatorna med butiker, restauranger och sevärdheter. Här kan ni bland annat besöka Kalmars Domkyrka, den gamla mysiga stadsdelen, konstmuseum eller ta en tur kring vackra Kalmarsund. Endast en kvarts promenad från hotellet ligger även Kalmars största sevärdhet, Kalmar slott. Slottet är ett av Nordens bäst bevarade renässansslott. Året runt kan man hyra en guide som visar slottet och berättar om både slottets och Kalmars historia. Guiden visar bl. a. slottets riddarsal, vapensamling, fängelsetorn, slottskyrka. Efter rundvisningen kan man gå en promenad i slottsparken. Under medeltiden var Kalmar en av de få svenska städerna som var omringad av en äkta ringmur, som gav skydd mot danskarna, eftersom staden, som kallades Sveriges nyckel, var sista utposten mot dåvarande danska gränsen. Rester av ringmuren kan ses i den gamla stadsdelen, som ligger ut med Kalmarsund. Kalmar Stadspark vid slottet blev anlagd i 1877-1880 och har idag många exotiska blommor, träd och växter som skapar ramar in slottet. En annan sevärdhet är Kalmars domkyrka, som ligger en kort promenad från hotellet. Kyrkan, ritad i italiensk barockstil, byggdes på 1600-talet. Detta är en av de få byggnaderna från Kalmars storhetstid, som fortfarande är intakt. På Kalmar museum visas permanent Regalskeppet Kronan och utställningar om konstnärinnan Jenny Nyström, mest känd som jul- och vykortsillustratör. Under sommaren vimlar det av caféer och restauranger med uteserveringar i de mysiga centrumkvarteren. Vill du shoppa går det också bra i centrum längs kullerstensgatorna eller i något av köpcentrumen i utkanten. Hos Risskov Bilsemester kan ni boka billiga och familjevänliga hotell som passar just er bilsemester!

  Kalmar
  Upplev Kalmar och dess omgivningar under en minisemester eller weekend med egen bil.
Mer info

Karta

Clarion Collection Hotel Post
Stora Torget 572 33 Oskarshamn