Fangel Kro - Bila i Danmark och bo på kro

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Fangel Kro

I hjärtat av Fyn och nära Odense väntar många äventyr

Naturskönt och lugnt läge nära Odense
Idyllisk kro på Fyn
Upplev Odense och allt resten av Fyn har att erbjuda
 • 220 km från Öresundsbron
 • 450 km från Rostock, Tyskland
 • 320 km från Göteborg, Sverige
 • Restaurang
 • Bar
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

Om hotellet

Fangel Kro og Hotel ligger i hjärtat av ön Fyns i ett lugnt kvarter lite söder om Odense centrum. Med Fangel Kro og Hotel som bas får ni tillgång till hela denna fantastiska ö, och då inte minst sagoförfattaren H.C. Andersens hus och hemstad. Dessutom kan ni besöka Europas bästa zoo uppleva Kerteminde eller åka pa upptäcktsfärd i den vackra fynska naturen och njuta av utsikten från öns högsta punkt.

Hotellet erbjuder

Fangel Kro og Hotel ligger mitt på Fyn endast 11 km söder om Odense. Byggnaden är från 1855. De nuvarande ägarna tog över kroen 1998 och har under årens lopp renoverat både sällskapslokalerna och rummen. Dessutom har man anlagt en parkering och en härlig trädgård.

På Fangel Kro og Hotel får gästerna en läcker frukostbuffé. Restaurangen öppnar vid lunchtid och serverar lunchbuffé med olika rätter bl.a. färska smørrebrød, sill och den goda fynska äggakagan. Frukost serveras kl 8-10.

 På kvällen serveras ett stort utbud av traditionella rätter. Avrunda en dag av sightseeing och upplevelser i hotellträdgården, som också är öppen för servering, eller gå en tur i det lugna området kring hotellet.

Parkering och WiFi är gratis. Husdjur är inte tillåtna på hotellet.

Rummen

Fangel Kro og Hotel har 30 ljusa rum i kategorierna enkel- och dubbelrum. Alla rum har bad/dusch och toalett och bekväma sängar. Alla rum ligger en trappa upp och hotellet saknar hiss.

Vänligen observera att

Alla rum ligger en trappa upp och hotellet saknar hiss.

Uppehållet är med slutstädning, vilket innebär att rummet inte städas, sängarna inte bäddas och handdukarna inte byts under ert uppehåll. Nya handdukar kan eventuellt hämtas i receptionen mot avgift.

För barn som sover gratis i föräldrarnas säng, ingår endast frukost i paketet.

Mer info

Värt att se

 • Den Fynske Landsby (7.5 km)

  Den Fynske Landsby är et imponerande friluftsmuseum byggt som en äkta fynsk by pa 1800-talet. Här går ni runt mellan genuina hus och bondgårdar, som flyttats från andra byar på Fyn och andra öar. Hela vägen stöter ni på spännande personer i autentisk klädsel, arbetare från datidens samhälle, som gärna berättar om hur det var förr och svarar pa era frågor.

  Den Fynske Landsby
  Res tillbaka i tiden och upplev en fynsk by pa 1800-talet - en fascinerande utflykt för alla åldrar.
 • H.C. Andersens Hus (10.8 km)

  Boka billigt boende i Odense och kör på bilsemester till Danmark! Stig in i sagans begynnelse för H.C. Andersen med ett besök i hans barndomshem, H.C. Andersens Hus, i Odense. Här kan ni uppleva en rekonstruktion av den bostad där H.C. Andersen bodde 1807 – 1819 tillsammans med sina föräldrar. Byggnaden blev museum på 1930-talet och idag är den en filial till huvudmuseet H.C. Andersens Hus, en kort promenad därifrån.

  H.C. Andersens Hus
  Se var sagoförfattarens egen saga började i H.C. Andersens Hus under en minisemester i Odense
 • Egeskov Slot (27.8 km)

  Åk på en kör själv semester till Danmark och upplev Europas bäst bevarade vattenslott, byggt år 1554. Egeskov Slot är, utan jämförelse, Fyns allra största turistattraktion. Det sagolika slottet ligger omgivet av stora parker och djupa vallgravar och ser ut att vara en illustration till en saga. Se grevens fascinerande samling av sällsynta bilar och flygplan, kör segway och rusa vilt i Piet Heins kolossala labyrint bestående av bokhäckar.

  Egeskov Slot
  Bli en del av sagan på Egeskov Slot
 • Danmarks Jernbanemuseum (13.8 km)

  Åk på upptäcktsfärd till Danmarks Jernbanemuseum, som ligger vid Odense Banegård. Här finns bl.a. inte mindre än 21 spår med fascinerande gamla lokomotiv och vagnar. Se de kungliga vagnarna, få inblick i resan i första klass och upplev det imponerande ångloket från 1868. De fleste vagnar och lok är öppna, så ni kan gå in och titta. Har ni barn eller barnbarn med kommer de säkert att älska detta museum med aktiviteter anpassade för både barn och vuxna.

  Danmarks Jernbanemuseum
  På Danmarks Jernbanemuseum finns de äldsta ångloken i Danmark
 • Odense Zoo (10.3 km)

  Ett besök på Odense Zoo, utnämnt till ”Europas Bästa Zoo” två gånger i rad, är ett måste! Detta fantastiska zoo bjuder pa allt som hjärtat kan begära och ger ett minne för livet för hela familjen.

  Odense Zoo
  Zebramangust, giraffer och pelikaner. Här finns allt!
 • Brandts Klædefabrik (11.8 km)

  Besök ett av Odenses stora kulturställen, Brandts Klædefabrik, som ligger centralt nära gågatan. Byggnaden är från 1900-talet och hyser idag bl.a. konstmuseet Brandts, Cafe Biografen, Musik –och comedyhuset Magasinet, Kulturmaskinen og den danmarksberömda fantastiska Tidens Samling. Amfiscenen, som står mitt emellan alla de spänndande kulturhusen. Amfiscenen används till koncerter, speciellt på sommaren. Om ni är i Odense för första gången är Brandts Klædefabrik en av sevärdheterna ni inte får missa.

  Brandts Klædefabrik
  Brandts Klædefabrik eä ett kulturbegrepp i Odenses mångfaldiga kulturutbud.
 • Carl Nielsen Museum (13.2 km)

  Gå en spännande tur genom kompositören Carl Nielsen och hans hustru, bildhuggaren Anne Marie Carl-Nielsens liv. Se två fullt rekonstruerade rum från de två konstnärernas sista hem på Frederikholms Kanal med alla originalinventarier. Utställningen är i kronologisk ordning. Museets öppettider är ofta anpassade till koncerterna med Odense Symfoniorkester på Odense Koncerthus, så ni har goda möjligheter att förlänga den fina upplevelsen.

  Carl Nielsen Museum
  Carl Nielsen levde 1865 - 1931 och hann skriva 6 symfonier under sina verksamma år.
 • Vikingemuseum Ladby (29.3 km)

  Missa inte det helt speciella Vikingemuseum Ladby ute vid Kerteminde Fjord. Museet är ganska unikt, genom att det har Danmarks enda skeppsgrav från vikingatiden; Ladbyskibet. År 2011 startade museet ett projekt, som gick ut på att rekonstruera Ladbykongens gravskepp. Med hjälp av en professionell båtbyggare och 30 frivilliga stod skeppet klart i maj 2016. Det sjösattes 14 maj samma år under stor mediabevakning.

  Vikingemuseum Ladby
  Se den unika skeppsgraven, rekonstruktionen av Drageskibet och massor av interessanta fynd och särutställingar.
 • Helnæs (39.8 km)

  Åk på kör själv semester på Fyn, boka boende på dansk kro och ta en tur till den sydvästfynska halvön, Helnæs, 26 km från hotellet, som består av två mycket olika områden. Upplev kontrasten mellan det platta landskapet vid Helnæs Made och Bobakkernes kuperade terräng. Här får ni garanterat några härliga vandringsturer omgivna av fynsk idyll. Helnæs Fyr i det sydvärstra hörnet av halvön är från 1901 och når 28 meter upp i luften.

  Helnæs
  Helnæs är en vacker fynsk halvö med läcker natur i alla riktningar.
 • H.C. Andersens Hus (13.3 km)

  Bila till Danmark och spendera en minisemester på Fyn, där ni kan besöka H.C. Andersens Hus, mitt i Odense. Här får ni en spännande och unik inblick i författarens liv och hans sagor. Utställningen omfattar både handskrivna anteckningar, teckningar, urklipp och ett helt rum inrett som när H.C. Andersen bodde och växte upp i Odense.

  H.C. Andersens Hus
  I H.C. Andersens Hus kan ni lära er mer om sagorna som är översatta till mer än 160 språk.
 • Møntergården i Odense (13.1 km)

  Upplev stadens kulturhistoria på Møntergården i Odense, vackert belägen i den gamla stadsdelen. Här väntar en massor av vackra och charmerande upplevelser med smala gränder, korsvirkeshus, innergårdar och byggnader från 1500-talet och framåt. Utställningarna omfattar bl.a. en spännande förtolkning av Fyns och Danmarks historia repektive världshistorien.

  Møntergården i Odense
  Møntergården är en kulturhistorisk oas mitt i Odenses gamla stadsdel
 • Odense Domkyrka (10.9 km)

  Missa inte att besöka den stora och vackra Odense Domkyrka. Kyrkan är också känd under namnet Sankt Knuds Kirke, namngiven efter Knud den Helige, som år 1086 blev mördad i närheten av kyrkan. I dag finns Knud den Heliges skelett att beskada i domkyrkans krypta.

  Odense Domkyrka
  Odense Domkyrka sedd från H.C. Andersen Haven (Sagoträdgården).
 • Julmarknad i Odense (13.1 km)

  Julmarknaden förvandlar Odenses vackra stadsdel, där H.C Andersens Hus ligger, till en stor julmarknad. Julmarknaden hålls första och andra helgen i advent och byggs upp för att efterlikna den såsom den såg ut omkring år 1800, då den berömda danska författaren levde och detta temat har hållits vid liv sedan 2013.

  Julmarknaden i Odense bjuder på en räcka julboder och underhållning för såväl stora som små. Häst och vagn, historiska karuseller och tomtenissar är några av de sakerna ni finner på marknaden, och allt är uppbyggt kring H.C Andersens kända äventyrsfigurer. 

  Julmarknad i Odense
  Magisk julstämning på julmarknaden i Odense
Mer info

Karta

Fangel Kro
Fangelvej 55 5260 Odense S

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~3 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 3~12 i extrasäng 50% Rabatt
Barn 12~100 i extrasäng 30% Rabatt