Fangel Kro - Bila i Danmark och bo på kro

Svenska | SEK

Fangel Kro

I hjärtat av Fyn och nära Odense väntar många äventyr

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Naturskönt och lugnt läge nära Odense
 • Idyllisk kro på Fyn
 • Upplev Odense och allt resten av Fyn har att erbjuda
493:-
3 dag från
1.549.-

Mysigt krouppehåll nära Odense

Minisemester på Fyn

3 dagar
Från 1.549,- / spara upp till 493,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 2 x kaffe efter middagen
 • Gratis internet och parkering
Risskov Paket

Fangel Kro og Hotel ligger i hjärtat av ön Fyns i ett lugnt kvarter lite söder om Odense centrum. Med Fangel Kro og Hotel som bas får ni tillgång till hela denna fantastiska ö, och då inte minst sagoförfattaren H.C. Andersens hus och hemstad. Dessutom kan ni besöka Europas bästa zoo uppleva Kerteminde eller åka pa upptäcktsfärd i den vackra fynska naturen och njuta av utsikten från öns högsta punkt.

Hotellet erbjuder

Fangel Kro og Hotel ligger mitt på Fyn endast 11 km söder om Odense. Byggnaden är från 1855. De nuvarande ägarna tog över kroen 1998 och har under årens lopp renoverat både sällskapslokalerna och rummen. Dessutom har man anlagt en parkering och en härlig trädgård.

På Fangel Kro og Hotel får gästerna en läcker frukostbuffé. Restaurangen öppnar vid lunchtid och serverar lunchbuffé med olika rätter bl.a. färska smørrebrød, sill och den goda fynska äggakagan. Frukost serveras kl 8-10.

 På kvällen serveras ett stort utbud av traditionella rätter. Avrunda en dag av sightseeing och upplevelser i hotellträdgården, som också är öppen för servering, eller gå en tur i det lugna området kring hotellet.

Parkering och WiFi är gratis. Husdjur är inte tillåtna på hotellet.

Rummen

Fangel Kro og Hotel har 30 ljusa rum i kategorierna enkel- och dubbelrum. Alla rum har bad/dusch och toalett och bekväma sängar. Alla rum ligger en trappa upp och hotellet saknar hiss.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

180 km från
Öresundsbron
240 km från
Rostock, Tyskland
320 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Den Fynske Landsby (7.5km)

Den Fynske Landsby är et imponerande friluftsmuseum byggt som en äkta fynsk by pa 1800-talet. Här går ni runt mellan genuina hus och bondgårdar, som flyttats från andra byar på Fyn och andra öar. Hela vägen stöter ni på spännande personer i autentisk klädsel, arbetare från datidens samhälle, som gärna berättar om hur det var förr och svarar pa era frågor.

H.C. Andersens Hus (10.8km)

Boka billigt boende i Odense och kör på bilsemester till Danmark! Stig in i sagans begynnelse för H.C. Andersen med ett besök i hans barndomshem, H.C. Andersens Hus, i Odense. Här kan ni uppleva en rekonstruktion av den bostad där H.C. Andersen bodde 1807 – 1819 tillsammans med sina föräldrar. Byggnaden blev museum på 1930-talet och idag är den en filial till huvudmuseet H.C. Andersens Hus, en kort promenad därifrån.

Egeskov Slot (30.5km)

Åk på en kör själv semester till Danmark och upplev Europas bäst bevarade vattenslott, byggt år 1554. Egeskov Slot är, utan jämförelse, Fyns allra största turistattraktion. Det sagolika slottet ligger omgivet av stora parker och djupa vallgravar och ser ut att vara en illustration till en saga. Se grevens fascinerande samling av sällsynta bilar och flygplan, kör segway och rusa vilt i Piet Heins kolossala labyrint bestående av bokhäckar.

Danmarks Jernbanemuseum (12.5km)

Åk på upptäcktsfärd till Danmarks Jernbanemuseum, som ligger vid Odense Banegård. Här finns bl.a. inte mindre än 21 spår med fascinerande gamla lokomotiv och vagnar. Se de kungliga vagnarna, få inblick i resan i första klass och upplev det imponerande ångloket från 1868. De fleste vagnar och lok är öppna, så ni kan gå in och titta. Har ni barn eller barnbarn med kommer de säkert att älska detta museum med aktiviteter anpassade för både barn och vuxna.

Odense Zoo (8.8km)

Ett besök på Odense Zoo, utnämnt till ”Europas Bästa Zoo” två gånger i rad, är ett måste! Detta fantastiska zoo bjuder pa allt som hjärtat kan begära och ger ett minne för livet för hela familjen.

Brandts Klædefabrik (11.2km)

Besök ett av Odenses stora kulturställen, Brandts Klædefabrik, som ligger centralt nära gågatan. Byggnaden är från 1900-talet och hyser idag bl.a. konstmuseet Brandts, Cafe Biografen, Musik –och comedyhuset Magasinet, Kulturmaskinen og den danmarksberömda fantastiska Tidens Samling. Amfiscenen, som står mitt emellan alla de spänndande kulturhusen. Amfiscenen används till koncerter, speciellt på sommaren. Om ni är i Odense för första gången är Brandts Klædefabrik en av sevärdheterna ni inte får missa.

Carl Nielsen Museum (11.8km)

Gå en spännande tur genom kompositören Carl Nielsen och hans hustru, bildhuggaren Anne Marie Carl-Nielsens liv. Se två fullt rekonstruerade rum från de två konstnärernas sista hem på Frederikholms Kanal med alla originalinventarier. Utställningen är i kronologisk ordning. Museets öppettider är ofta anpassade till koncerterna med Odense Symfoniorkester på Odense Koncerthus, så ni har goda möjligheter att förlänga den fina upplevelsen.

Vikingemuseum Ladby (28.9km)

Missa inte det helt speciella Vikingemuseum Ladby ute vid Kerteminde Fjord. Museet är ganska unikt, genom att det har Danmarks enda skeppsgrav från vikingatiden; Ladbyskibet. År 2011 startade museet ett projekt, som gick ut på att rekonstruera Ladbykongens gravskepp. Med hjälp av en professionell båtbyggare och 30 frivilliga stod skeppet klart i maj 2016. Det sjösattes 14 maj samma år under stor mediabevakning.

Helnæs (36.9km)

Åk på kör själv semester på Fyn, boka boende på dansk kro och ta en tur till den sydvästfynska halvön, Helnæs, 26 km från hotellet, som består av två mycket olika områden. Upplev kontrasten mellan det platta landskapet vid Helnæs Made och Bobakkernes kuperade terräng. Här får ni garanterat några härliga vandringsturer omgivna av fynsk idyll. Helnæs Fyr i det sydvärstra hörnet av halvön är från 1901 och når 28 meter upp i luften.

H.C. Andersens Hus (11.8km)

Bila till Danmark och spendera en minisemester på Fyn, där ni kan besöka H.C. Andersens Hus, mitt i Odense. Här får ni en spännande och unik inblick i författarens liv och hans sagor. Utställningen omfattar både handskrivna anteckningar, teckningar, urklipp och ett helt rum inrett som när H.C. Andersen bodde och växte upp i Odense.

Møntergården i Odense (11.7km)

Upplev stadens kulturhistoria på Møntergården i Odense, vackert belägen i den gamla stadsdelen. Här väntar en massor av vackra och charmerande upplevelser med smala gränder, korsvirkeshus, innergårdar och byggnader från 1500-talet och framåt. Utställningarna omfattar bl.a. en spännande förtolkning av Fyns och Danmarks historia repektive världshistorien.

Odense Domkyrka (10.9km)

Missa inte att besöka den stora och vackra Odense Domkyrka. Kyrkan är också känd under namnet Sankt Knuds Kirke, namngiven efter Knud den Helige, som år 1086 blev mördad i närheten av kyrkan. I dag finns Knud den Heliges skelett att beskada i domkyrkans krypta.

Julmarknad i Odense (12.7km)

Det går inte att gå miste om den magiska julstämningen när julen närmar sig i Odense. Rosengårdscentret pyntas med det finaste julpyntet, både utvändigt och inomhus, och stadens gågator smyckas med glittrande hjärtan och vackra dekorationen som lyser upp Vestergade och Kongensgade.

Julen startar officiellt i Odense när den stora granen på Flakhaven tänds, vilket är en stor händelse i staden, och därefter dröjer det inte länge tills den stora julmarknaden öppnar.

Julmarknaden förvandlar Odenses vackra stadsdel, där H.C Andersens hus ligger, till en stor julmarknad och byggs upp för att efterlikna den så som den såg ut omkring år 1800, då den berömda danska författaren levde i staden. Detta tema har körts sedan 2013 och allt är naturligtvis uppbyggt omkring H.C. Andersens kända äventyrsfigurer.

Varje år besöker över 50,000 barn och vuxna den trevliga julmarknaden, vilken kan liknas med en tidsresa tillbaka till författarens barndomstid. Marknaden rymmer ca 65 julbodar som erbjuder allt från julgåvor, hantverkskonst, kläder, leksaker och julgodis. Njut av en varm kopp glögg eller smaka på den danska julspecialiteten "æbleskiver". Utöver de många bodarna bjuds det också på underhållning med häst och vagn, historiska karuseller, jonglörer och jul kör.

Endast några få kilometer väster om Odense finner ni det fina naturområdet omkring Langesø Gods som också arrangerar en ytterst charmig julmarknad. Denna julmarknad är särskild populär bland lokala och är för många en tradition att besöka. Familjer kommer till julmarknaden i Langesø för att köpa julgran och njuta av den mysiga julstämningen med varm glögg och en god portion "æbleskiver".

Om tiden ger tillfälle kan det även rekommenderas att besöka Fyns största och årliga julmarknad på Egeskov Slot. Här kan ni dessutom ta chansen att uppleva den imponerande och unika julutställningen, "LUMINIS", då trädgården dekoreras med upplysta grafiska konstverk och en stort ljud- och ljusshow visas upp på slottets vägg.

Hos Risskov Bilsemester finner ni ett brett utbud av hotellpaket i Odense med omnejd. Så passa på att boka billigt boende och kör iväg på en minisemester eller weekendresa under jultid!

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Vissenbjerg Storkro

Upplevelser på Fyn

Fyn

Krosemester på Fyn

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

1.188:-
Från endast
1.149.-

Visa karta

Grönskande omgivningar nära Odense

Läs mer

Bogense Hotel

Inkl halvpension

Fyn

Upplev Nordfyns kust

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 2-rättersmeny
 • 2 x kaffe och kaka
 • Gratis internet

354:-
Från endast
1.479.-

Visa karta

Minisemester i själfull miljö i Bogense

Läs mer

Fjelsted Skov Hotel

Inkl halvpension

Fyn

Natursköna Fyn

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x kvällens varmrätt
 • 2 x kaffe och kaka
 • Gratis internet och parkering

236:-
Endast
1.439.-

Visa karta

Spännande upplevelser på Fyn väntar

Läs mer

Cabinn Odense

Inkl middag på Jensens Bøfhus

Fyn

Nära till centrum

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 x 2-course menu at Jensens Bøfhus
 • Gratis kaffe/te på rummet
 • Gratis internet

427:-
Från endast
1.398.-

Visa karta

Centralt läge i Odense

Läs mer

City Hotel Nattergalen

Inkl 1x2-rättersmeny

Fyn

Bo i H.C. Andersen kvarteret

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 x 2-rättersmeny
 • 1 x 1 glas vin
 • Gratis kaffe och te

690:-
Från endast
1.379.-

Visa karta

Minisemester i centrala Odense

Läs mer