First Hotel Statt - Bilsemester i Sverige

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

First Hotel Statt Karlskrona

Besök Karlskrona, en charmig skärgårdsstad i Blekinge.

Skärgården runt hörnet
Härlig sekelskiftesatmosfär
Hotellet har Karlskronas enda engelska pub
 • Restaurang
 • Bastu
 • Gym
 • Hund
 • Parkering mot avgift

Om hotellet

På First Hotel Statt får du uppleva en härlig sekelskiftesatmosfär i den vackra byggnaden med utsökt inredning. Vackra skärgården ligger runt hörnet och här kan du koppla av i den fina småstaden med massor av olika aktiviteter för såväl natur- som kulturintresserade. 

Hotellet erbjuder 

First Hotel Statt ligger centralt i Karlskrona i ett av Sveriges vackraste sekelskiftshus. Inredningen i receptionen och lobbyn matchar med den yttre sekelskiftesstilen. 

Hotellet har Karlskronas enda engelska pub "The Fox and Anchor", som erbjuder à la carte meny, klassiska pubrätter och goda pizzor. Som sig bör har puben ett stort utbud av öl- och whiskysorter. På nattklubben "Statt" kan du dansa till småtimmarna och prova det rika utbudet av drinkar. 

Hotellet erbjuder även kostnadsfritt trådlöst internet för sina hotellgäster. 

Om rummen 

Rummen är moderna men har den äldre romantiska touchen. Du bor i standardrum som är utrustade med dusch, toalett, TV och gratis trådlöst internet. 

Vänligen observera att

OBS! Om ert paket innehåller en middag, serveras denna på ankomstdagen utom när ankomstdagen är en söndag då den serveras på måndagen istället, eftersom hotellets restaurang är stäng på söndagar efter frukosten.

Vänligen observera att uppehållet är med slutstädning vilket innebär rummet inte städas, sängarna inte bäddas och handdukarna inte byts under ert uppehåll.

Mer info

Värt att se

 • Höglands Park (0.6 km)

  För er som vill ut och strosa runt längs stadens gator under en bilsemester eller billig weekend i Karlskrona, så bör ni även passa på att ta en tur förbi Höglands Park. Parken var en gång ett stort träskområde men är idag en plats för avkoppling och stadens största park med höga träd och gröna gräsplättar.  Höglands Park
  Höglands Park var en gång ett stort sumpområde som idag omvandlats till en grön och rogivande stadspark!
 • Marinmuseum Karlskrona (0.7 km)

  Marinmuséet är en spännande upplevelse för både barn och vuxna. Museet har massor av aktiviteter för barn såsom Sjömansverkstaden, Söndagskul, Dunders däck, Fartygssimulator och inte minst skeppshunden och maskoten Pricken, som gömmer sig lite här och var på museet. För de något äldre besökarna finns massor av utställningar av allt från galjonsfigurer till u-båtar. Marinmuseum har också ett arkiv som hyser det som inte visas på utställningar. Totalt hat museet 55 000 föremål, ca 20 000 ritningar, 250 hyllmeter arkivhandlingar, 500 000 fotografier och ca 20 000 böcker, som alla behandlar sjöförsvarets historia och utveckling under århundraden.

  Marinmuseum Karlskrona
  Marinmuseum, en spännande utflykt för barn och vuxna.
 • Karlskrona Porslinsmuseum (0.7 km)

  Boka en billig sommarsemester eller vintersemester hos Risskov Bilsemester i charmiga Karlskrona och besök Karlskrona Porslinsmuseum. Museet har har en enorm samling av porslin som framställdes här under många år i staden. Det är ett mindre men imponerande museum som kan leda tankarna tillbaka på det gamla porslinet på farmors kaffebord.

  Karlskrona Porslinsmuseum
  Besök det lilla med ändå imponerande museet Karlskrona Porslinsmuseum.
 • Blekinge Museum (1.4 km)

  Blekinge Museum ligger vid Fisketorget där skärgårdsbåtarna även lägger till. Museet visar Karlskronas betydelse som kuststad och "Blekinges rötter", samt har flera ambulerande utställningar. I Grevagården visas "1700-talets Blekinge". Här finns också en lekplats för barnen, ett mysigt café och en vacker barockträdgård.

  Blekinge Museum
  Det vackra och intressanta Blekinge Museum
 • Björkholmen (1.9 km)

  Här är gatorna smala och husen är inte överflödigt utsmyckade, då detta nämligen varit ett gammalt arbetarkvarter. Kontrasten mellan de mer stilfulla byggnaderna i Karlskronas centrum är märkbar. Strosa runt längs gatorna i Björkholmen och se några av dessa gamla stugor från 1700- och 1800-talet som är välbevarade och placerade direkt på klippgrunden.

  Björkholmen
  Björkholmen kryllar av stugor från 17- och 1800-talet.
 • Flottbasen och Drottningskärs Kastell (9.1 km)

  Bila i Sverige och kör iväg på semester till Karlskrona där en av de absoluta höjdpunkterna i staden är den historiska och välbevarade flottbasen. 1998 blev Karlskrona satt på UNESCOs lista över världsarv just pga sin flottbas, samt Drottningskärs Kastell och stadens inbjudande centrum. Ni kan lära er mer om detta på en guidad tur kring området som startar på stadens turistkontor.


  Flottbasen och Drottningskärs Kastell
  Historisk och välbevarad flottbas i Karlskrona.
 • Barnens Gård (10.5 km)

  För er som reser med barn rekommenderas ett besök på Barnens Gård. Här kan ni hoppa runt i höstackar, klappa djur, rida ponnyhästar och köra runt på traktorbanan. Vid sidan av gården ligger även ett vattenland där alla vattenlejon kan leka runt i de olika simbassängerna och åka vattenrutschkana. Vattenlandet har öppet från maj till september månad.

  Barnens Gård
  Här kan hela familjen roa sig med lek och bus
 • Ronneby skärgård (29.9 km)

  Ronneby skärgård består av många småöar i en härlig idyllisk miljö. Den största ön heter Karön och är ett naturreservat med badplats. På sommaren tar du dig dit med båt från Ekenäs. Även andra öar t.ex. Listerby skärgård är naturreservat. Här finns underbar ekskog och du kommer endast hit med båt.

  Ronneby skärgård
  Ronneby skärgård består av flera småöar
 • Ronneby & Brunnsparken (29.0 km)

  Den fantastiska Brunnsparken inbjuder till rogivande promenader. Här kan ni också sitta och läsa en bok eller beundra blommorna. I den lilla orten Ronneby får du inte missa kulturkvarteret Bergslagen med de gamla husen från 1700-talet och de smala och krokiga gatorna i området kring Heliga Korsets Kyrka. Möllebacksgårds museum, galleriet Massmanskagården och Kulturcentrum är också värt ett besök. Utanför Ronneby hamn finns en barnvänlig strand, fiskeplats och båtuthyrning. Inte långt från Ronneby, kan man också uppleva den kulturella rundturen "Blekinges Pärla". Här öppnar konstnärerna och hantverkarna deras ateljéer och bodar. Ett annat område nära Ronneby med en vacker natur och många möjligheter för aktiviteter, är Bräkne-Hoby området.

  Ronneby & Brunnsparken
  Storsa runt i Brunnsparken under ett besök i den lilla orten Ronneby
 • Karlshamn (56.7 km)

  Boka billiga och prisvärda hotellpaket hos Risskov Bilsemester och kör till Blekinge där ni kan besöka Karlshamn som ligger vid floden Miesåns utlopp av Östersjön. Staden som blev en handelsstad i mitten av 1600-talet är en trevlig liten stad präglad av närheten till skärgården. Skärgården som omger staden är som upplagd för aktiviteter såsom sol och bad. Boön är mycket populärt under somrarna där det finns möjlighet för att paddla kanot och kajak, både på floden och i skärgården, och när isen lagt sig kan ni även åka skridskor här. Skärgårdsbåtarna seglar året runt, dock inte lika frekvent under vintermånaderna.


  Karlshamn
  Karlshamn är en gammal handelsstad, präglad av skärgården, sol och bad
Mer info

Karta

First Hotel Statt Karlskrona
Ronnebygatan 37 371 33 Karlskrona