Minisemester på Grand Hotel Åsgårdstrand

Svenska | SEK

Grand Hotel Åsgårdstrand

Prisvärd semester genom Risskov Bilsemester på Grand Hotel Åsgårdstrand

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Beläget vid småbåtshamnen
 • Nyrenoverade ljusa rum
 • Endast en timmes bilfärd till Oslo
931:-
3~4 dag från
1.199.-

Uppehåll med frukostbuffé

Vid Oslofjorden

3 dagar
Endast 1.199,- / spara upp till 428,-
Spara
4 dagar
Endast 1.759,- / spara upp till 681,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • Gratis internet
 • Beläget vid hamnen
 • Gratis parkering, WiFi, gym
Risskov Paket

Inkl 2-rättersmeny

Vid Oslofjorden

3 dagar
Endast 1.859,- / spara upp till 581,-
Spara
4 dagar
Endast 2.729,- / spara upp till 931,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny
 • Beläget vid hamnen
 • Gratis WI-FI
Risskov Paket

Thon Hotel Åsgårdstrand är idylliskt beläget vid båthamnen i den norska staden Åsgårdstrand och har en vacker panoramautsikt över Oslofjorden.

Hotellet erbjuder

Hotellet ligger endast en timmes bilfärd från Oslo och 30 minuter från Sandefjord. Hotellets fantastiska läge gör besöket helt unikt. Ett stenkast därifrån kan ni promenera vid Åsgårdsstrand lyxbåthamn och beundra de gamla charmiga vitmålade husen. Det finns även en fin badstrand endast 150 meter från hotellet. Börja dagen med en god frukost i hotellets restaurang där ni hittar ett stort urval av allt från yoghurt och müsli, ost och pålägg, till goda omeletter. På kvällen kan ni njuta av en middag på Restaurang Seilet. Restaurangen ligger bredvid hotellets bar, där ni kan uppleva en otroligt vacker utsikt över Oslofjorden. Restaurangen erbjuder nordiska och internationella rätter. Vid fint väder kan ni tillbringa kvällen på hotellets terrass. Hotellet har även trådlöst internet.

Rummen

Hotellet har 78 nyrenoverade rum som alla är fint och ljust inredda. Alla rummen har eget bad och toalett samt hårtork, telefon, minibar och TV. Det är möjligt att uppgradera till ett superior-rum med utsikt över vattnet. 

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

80 km från
Svinesundsbron

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Åsgårdstrand (0.2km)

Åsgårdstrand är en av två städer i kommunen Horten, som etablerades för ca 450 år sedan och har spelat en betydelsefull roll inom trädexport, varvsindustrin och sjöfart. Byn blev självständig i 1650, från Tønsberg och 1660 från Holmestrand. I 1752 fick platsen tillåtelse att handla med inhemska varor och från början av 1800-talet hade Åsgårdstrand utvecklats till en livlig exporthamn för trälaster, bland annat till Holland. 

Åsgårdstrand har vunnit internationella priser som en konstnärsstad. Platsen blev känd som centrum för konstnärer sedan flera kända konstnärer sökte sig till platsen under 1880-talet. Exempel på konstnärerna som tog sig hit var Edvard Munch, Christian Krohg och Hans Heyerdahl. Anledningen till detta är för att det anses finnas ett unikt ljus över platsen och konstnärerna åkte antingen till Hirtshals eller Åsgårdstrand för att skilda dess unika ljus i sina målningar. Edvard Munchs "Flickorna på bron" målades strax nedanför stadens hotell.

Åsgårdstrand har sedan 1920-talet ansetts vara en populär semester- och badort. Under årens gång har platsen bevarat sin popularitet som semesterstad genom seglandet. Varje sommar fylls marinan och småbåtshamnen upp med besökare. Idag är Åsgårdstrand har idag ca 3.000 invånare och fick sin stadsstatus först i 2010.

Munchs Hus (0.6km)

Det är kusten som direkt fångar Munchs intresse i Åsgårdstrand. Flera målningar från år 1889 och 1890 visar hur han arbetar med kusten, nästan för att göra sig mer bekant med den. Bilderna är i ett helt annat konstnärligt uttryck än det som senare skulle bli hans signatur från Åsgårdstrand, de är även mer impressionistiska. En gemensam nämnare är att de fångar sommarens ljus och lugna sysselsättningar.

Midgårds Historiska Center (6.2km)

Midgårds Historiska Center har som uppgift att skapa och sprida kunskap om Vestfolds vikingatid. Centret ligger i direkt anslutning till det vackra området Borrehaugene, var norra Europas största samling av monumentala gravhögar från merovinger- och vikingatiden finns.

Under 2013 öppnades en festvåning, en magnifik rekonstruktion av en vikinga hövdingesal. I Midgård kan du uppleva olika utställningar med intressanta teman. Hur var det att leva för 1000 år sedan? Hur påverkar den norska historien det nuvarande norska samhället? Hur mycket har människan och samhället verkligen förändrats under åren? 

Slottsfjell Museum (12.8km)

På Slottsfjellet finns rester av Skandinaviens största medeltida fästningar samt Slottsfjell Museum, som ligger i det natursköna området vid foten av Slottsfjellet, var du kan lära dig mer om stadens rika och fascinerande historia.

Slottsfjellestornet (13.1km)

Tornet Slottsfjell i Tønsberg är stadens kännetecken och signalerar att platsen är en viktig punkt för norsk medeltidshistoria. Det ligger på en kulle ovanför staden med utsikt över havet. På sommaren kan man gå in i tornet och uppför alla trapporna till toppen och titta ut mot samma horisont som de senaste kungarna. Det fanns faktiskt en tid när kungarna och deras förvaltning använde Slotsfjelletstårnet som centrum. Slottet var bland annat belägrat av kung Sverre och Birkebeiner under inbördeskriget på 11-1200-talet. Idag kan du också besöka ruinerna av en kyrka och Tunsberghus fästning. Om en promenad till Slottsfjelltårnet inte känns som tillräckligt, är Slottsfjell museum bara ett stenkast bort.

Haugar Vestfold konstmuseum (11.3km)

På Haugar Vestfold konstmuseum mitt i Tønsberg centrum finns stora konstverk i både permanenta och tillfälliga utställningar. Bland annat är Andy Warhols "Efter Munch" en viktig del av museets permanenta utställning. Besök museets hemsida för mer information och beställ hotell hos Risskov Bilsemester! 

Ilene naturreservat (14.4km)

Både Tønsberg och Ilene naturreservat med sina magnifika fåglar är en populär destination för fågelskådare. Detta är ett bra utflyktstips för er som reser med barn och barnbarn, var de små kan spendera dagen och de vuxna avnjuta en lunch i Norges vackra natur. Barnen kommer att älska en tur upp i fågeltornet, var vuxna i sin tur kan njuta av den härliga naturen. Omkring 236 fågelarter har observerats i Ilene naturreservat, och det är ett populärt område både under hösten och våren. Här kan många olika fågelarter skådas. En familjesemester i Norge med besök på Ilene naturreservat är en härlig upplevelse för naturälskare!

Fritzøehus Park (48.6km)

Passa på att parkera vid Fritzøehus Park och sträck på benen! Här kan du vandra i sköna naturomgivningar. Parken kännetecknas av sina vackra bokträd och med många stora däggdjur som hjortar, rådjur, getter och får. Platsen drivs av Mille-Marie Treschow, som under sommarsäsongen välkomna gäster som beställt tur i förväg.

Vikingavägen i Vestfold (44.3km)

En bilresa längs Vikingavägen från Mølen i söder till Borre i norr bjuder på en historisk resa tillbaka till vikingatiden. Turen går längs mindre trafikerade vägar, så det finns goda möjligheter att stoppa bilen på vägen och utforska det förflutna. Ni kan till exempel se runstenar och gravhögar vid Mølen.

Det är en underbar upplevelse som passar i alla väder. På vägen kan du uppleva Kaupang och gravhögen "Kong Haugen" på Gokstad gård. Här skedde en utgrävning av Gokstadskipet, som idag finns att beskåda på utställning i Vikingaskeppsmuseet i Oslo.

Verdens ende (Världens ände) (38.2km)

En romantisk weekend för två går hand i hand med en resa till Verdens ende. Här kan du njuta av utsikten mot Skagerrak. Stället är trevligt för att både bada och fiska. Ta med en termos , slå dig ner och bara njut. Det finns även en restaurang här, men det är också möjligt att grilla på stranden. Här är det särskilt bra för barn att leka eller paddla i vattnet. Verdens ende är kanske vackrast när vädret är tufft och vinden ruskar till håret. Känn vinden ett tag för att sedan söka skydd i bilen eller slå gå till den lokala restaurangen.

Sandefjord (34.7km)

Sandefjord är ett perfekt resmål för dig som önskar dig en aktiv minisemester längst den norska fjordkusten. Genom historien har folk rest hit för att njuta av spa och staden förknippas med avslappning och wellness. Här hittar ni en 146 kilometer lång kust med många klippor och badstränder. I en cirkel runt om staden finns friluftsområdena Preståsen, Mokollen och Virikskogen. Njut av det ståtliga norska landskapet under en vandring och avsluta dagen med en romantisk middag eller slappna av med en brunch i staden. Vill ni uppleva Sandefjords spännande historia bör ni ta er ned till hamnen. Här kan ni låna cyklar så ni lätt kan ta er runt staden. Nere vid hamnen ligger skeppet ”Southern Actor", ett gammalt valfångstfartyg som är en del av valfångstmuseet. Därifrån kan ni ta er vidare till stadens mikrobryggeri där det serveras lokala förfriskningar.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Quality Hotel Sarpsborg

Sport och välbefinnande i Sydnorge

Oslofjorden

Aktiv Norgesemester

Risskov Paket - 2 dagar inkl.
 • 1 x övernattningar
 • 1 x frukostbuffé
 • 1 x 2-rättersmeny
 • kaffe efter middagen
 • Gratis internet

356:-
Från endast
669.-

Visa karta

Aktiv familjesemester i Norge

Läs mer

Strömstad Spa

Bo precis vid havet

Västkusten

Spa-lyx i Strömstad

Risskov Paket - 2 dagar inkl.
 • 1 x övernattningar
 • 1 x frukostbuffé
 • 1 x kvällens varmrätt
 • 1 x 1 glas vin eller öl
 • Gratis internet

666:-
Endast
1.069.-

Visa karta

Lyx! Spa med havet som granne

Läs mer

Langesund Bad

Inkl halvpension

Vestfold och Telemark

Badhotell i Telemark

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 3-rättersmeny
 • Gratis internet och parkering
 • Historiskt hotell

1.033:-
Från endast
1.559.-

Visa karta

Historiskt badhotell i södra Norge

Läs mer

Clarion Collection H. Atlantic

Inkl lätt kvällsbuffé

Vestfold och Telemark

Minisemester i Sandefjord

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x lätt kvällsbuffé
 • 2 x Gratis kaffe och te
 • 2 x Gratis internet

417:-
Från endast
1.199.-

Visa karta

Trevlig och varm atmosfär i Sandefjord

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og Inställningar.