Minisemester på Gripsholms Värdshus i Mariefred

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Gripsholms Värdshus

Mysigt boende i en historisk miljö

Sveriges äldsta värdshus
Uteservering med panoramavy över Mälaren
Fantastisk mat och dryck
 • Restaurang
 • Bar
 • Bastu
 • Spa-behandlingar mot avgift
 • Massage mot avgift

Om hotellet

På Gripsholms Värdshus erbjuds övernattande gäster ett bekvämt och mysigt boende i en historisk miljö med fin utsikt över Mälaren och Gripsholms Slott. Boka ert hotellpaket med halvpension och tillgång till bastu på Sveriges äldsta värdshus hos Risskov Bilsemester och njut av en rogivande minisemester i Sörmland.

Hotellet erbjuder

Gripsholms Värdshus ligger centralt beläget i charmiga Mariefred, vid Mälaren och med kort avstånd till strand och golfbana. Hotellet är faktiskt Sveriges äldsta värdshus som byggdes redan 1609.

Njut av fri tillgång till bastu och unna er möjligheten till extra avkoppling med en massage eller spabehandling på Gripsholms Spa på bottenvåningen i värdshuset.

Varje morgon kan ni avnjuta en god frukostbuffé och senare under dagen serveras middag i matsalen med vacker utsikt, samt i mysiga "Skänken" med tillhörande bar. Under sommarhalvåret kan god mat och dryck även avnjutas på hotellets omtyckta uteservering med panoramautsikt över Mälaren.

Hotellet erbjuder cykeluthyrning och Mariefred upplevs även bra tills fots med sitt pittoreska stadscentrum med charmiga trähus, kullerstensgator och trevliga butiker. Det kungliga Gripsholms Slott är ett självklart besöksmål och väl värt ett besök är även Museijärnvägen ÖSLJ med sina gamla ånglok.

Passa även på att uppleva naturen i Hjorthagen med frigående hjortar. Och varför inte hoppa på en båttur med S/S Mariefred som är en av världens äldsta ångbåtar.

Gratis parkering och internet erbjuds.

Om rummen

Gripsholms Värdshus har totalt 46 trevliga rum som alla är unikt inredda i sin egen stil. Hotellrummen finns att boka som enkelrum, dubbelrum och dubbelrum med en extrabädd. Samtliga rum är utrustade med eget badrum, hårtork, TV och telefon, samt en bekväm 180 cm säng.

Värt att se

 • Mariefred (0.8 km)

  Mariefred är en pittoresk och charmig stad belägen vid Mälaren i Sörmland. Här kan besökare ta del av stadens spännande historia och vackra naturomgivningar. Passa på att stora runt bland de pastellfärgade trähusen i den gamla stadsdelen, se den historiska ångbåtsbryggan och besök det kungliga Gripsholms Slott. Njut av den härliga och inbjudande småstadsidyllen i Mariefred!

  Mariefred
  Besök pittoreska och charmiga Mariefred som är välkänt för sitt vackra slott
 • Gripsholms Slott (0.1 km)

  Ett besök på Gripsholms Slott är ett klart måste under en semester i eller kring Mariefred. Slottet byggdes omkring år 1370 av Bo Johansson Grip och efter många om- och utbyggnader fick det sitt nuvarande utseende och blev ett slott under Gustav Vasas regeringstid. På slottet kan ni vandra genom de kungliga salarna och även se Sveriges nationella porträttsamling. Ta också en tur i parken och möt rådjur på vägen.

  Gripsholms Slott
  Besök Gripsholms Slott från 1370
 • Museijärrnväg Mariefred - Taxinge (0.3 km)

  På somrarna kör ett ånglok med passagerarvagnar på museijärnvägens smala spår. Här kan ni åka hela vägen från Mariefred till Taxinge. Turen kan kombineras med olika ångbåtsturer.

  Museijärrnväg Mariefred - Taxinge
  Åk på en rolig tur med Museijärrnväg, mellan Mariefred - Taxinge
 • Hjorthagen Naturreservat (1.2 km)

  Njut av en härlig dag ute i naturen och upplev Hjorthagen Naturreservat under en semester i eller kring Mariefred. Området är en kombinerad promenadpark och djurpark på ca 60 hektar, med åldriga ekar och betesmark för fritt strövande dovhjortar. Här finner ni även kulturspår med gravfält och en fornborg längs med trevliga vandringsleder.

  Hjorthagen Naturreservat
  Upplev Hjorthagen Naturreservat med åldriga ekar och fritt strövande dovhjortar.
 • Strängnäs (21.5 km)

  Upplev den lilla pärlan Strängnäs vid Sveriges tredje största sjö Mälarens södra strand i vackra Sörmland. Strängnäs uppkomst kan förklaras av dess strategiska läge mellan Södermanlands inland och Mälardalen. De tidigaste spåren av människor i området härstammar från 6000 f.Kr. Idag bor här knappt 14 000 invånare. Stadsbilden domineras av domkyrkan som ligger på Kyrkberget. Här finns många mysiga restauranger och små butiker samt flera av de stora butikskedjorna.

  Strängnäs
  Besök Strängnäs under en härlig semester i Södermanlands län
 • Gårdsbutiken Östra Malma (44.0 km)

  Bila till Nyköping, boka billigt boende och besök Gårdsbutiken Östra Malma som har tagit fasta på vad gårdsbutik betyder och säljer endast lokat producerade matvaror och andra produkter. Viltköttet är härifrån är mycket uppskattat, så om det är viltsäsong och ni är matlagningsintresserade kan ett besök rekommenderas. Om ni vill äta en lättare lunch, går det också bra.

  Gårdsbutiken Östra Malma
  Älgar och lingon, kan det bli mer svenskt?
 • Öster Malma Wildlife Park (44.5 km)

  På Öster Malma Wildlife park kan ni se älgar, mufflonfår, kron- och dovhjortar i sin rätta miljö. Strax utanför parken finns ett vildsvinshägn.

  Öster Malma Wildlife Park
  Älgar, vildsvin och andra svenska djur kan ses på Östra Malma.
Mer info

Karta

Gripsholms Värdshus
Kyrkogatan 1, 647 30 Mariefred

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~4.99 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 0~11.99 i extrasäng 60% Rabatt
Barn 12~99.99 i extrasäng 40% Rabatt