Åk på minisemester eller weekend till Hotel Bredehus

Svenska | SEK

Hotel Bredehus

Härlig blandning av natur, spännande städer och historia på södra Jylland

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Vackert beläget mitt i Vejle Ådal
 • Restaurang med fokus på ekologisk mat av hög kvalitet
 • Spännande område med mycket dansk historia
1.052:-
3~4 dag från
1.269.-

Inkl 2-rättersmeny

Natur och kulturhistoria

3 dagar
Från 1.269,- / spara upp till 652,-
Nedsatt
4 dagar
Från 1.829,- / spara upp till 1.053,-
Nedsatt
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 2-rättersmeny
 • 2 x kaffe m. sötsak efter middagen
 • Gratis internet och parkering
Wild Offer

Hotel Bredehus ligger vackert mitt i Vejle ådal omkring 12 km väster om staden Vejle. Det mysiga byhotellet erbjuder enkla, avkopplande och informella omgivningar som passar för såväl minisemester som familjesemester eller en härlig romantisk weekend för två. Här har ni alla möjligheter att utforska den vackra naturen på Jylland, förkovra er i den danska historien, åka på sightseeing och shopping samt besöka några av de många spännande städerna runt Vejle. I hotellrestaurangen serveras en härlig kombination av klassiska och moderna rätter av hög kvalitet, tillsammans med ett stort utbud av öl och vin. Det är med andra ord en perfekt plats för en lyckad vistelse med massor av god mat och stora möjligheter i närheten. 

Hotellet erbjuder

Varje morgon serveras en god och nyttig frukostbuffé i hotelletsrestaurang. Här hittar ni bl.a. organiska läckerheter som t.ex. det stora utbudet av hemgjord marmelad.  

På kvällarna kan ni njuta av spännande middagar av hög kvalitet i hotellets mysiga restaurang. Här kombineras det klassiska med det moderna med fokus på användning av ekologiska och lokala råvaror. Restaurangen är öppen alla dagar kl. 17.30 - 22.00 och erbjuder en husmanskostmeny som ändras varje vecka. Njut av rätter som Wienerschnitzel, stekt fläsk med persiljesås eller något annat gott. Husmanskosten serveras måndag - lördag mellan kl. 17.30 och 19.30. 

Hotellets läge vid Vejle på södra Jylland ger er perfekta förhållanden för att komma ut och uppleva en stor del av områdets många möjligheter. Gör t.ex. en kort resa in till Vejle, njut av den vackra naturen kring Vejle Fjord och vid Lilla Bält, besök några av de andra spännande städerna såsom Herning, Horsens, Billund, Kolding eller Fredericia, gör en utflykt till Legoland eller Givskud Zoo eller upplev några av den danska historiens mest väsentliga reliker Egtvedpigen, Kongernes Jelling och Jelling monument. Allt detta och mycket mer hittar ni inom en timmas bilfärd från hotellet. 

Parkering och WiFi är gratis.

Rummen 

Hotel Bredehus erbjuder både enkel- och dubbelrum som alla är ljusa och rymliga, och erbjuder en hög bekvämlighetsnivå. Båda rumstyperna har en storlek på omkring 20 m²  och erbjuder en inbjudande inredning samt behagliga sängar. Rummen är utrustade med eget badrum med toalett, skrivbord, TV samt kaffe- och tefaciliteter. I dubbelrummen har ni möjlighet att välja en dubbelsäng eller två separata enkelsängar. I receptionen har ni dessutom möjlighet att låna hårtork, strykjärn och safetybox. 

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

260 km från
Öresundsbron
260 km från
Göteborg, Sverige
410 km från
Rostock, Tyskland

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Jelling Monumenten (9.3km)

Åk på bilsemester i Danmark och upplev den spännande historia i Jelling där ni kan besöka det imponerande monumentområdet från Vikingatiden, som består av två runstenar, två stora högar, Jellingehögarna, Europas största stensamling och ett 1,4 km långt staket som omger hela området. Mitt på monumentplatsen ligger Jelling Kyrka, en romantisk stenkyrka från 1100, där ett gravminne av Gorm den gamle restes år 2000. Den lilla runstenen är rest av Gorm den gamle och här finns det äldsta skriftliga beviset på Danmarks namn. Av den anledningen kallas stenen för Danmarks namncertifikat. Den stora runstenen restes av Harald Blåtand och markerar övergången från den hedniska tiden till Kristendomen och betecknas därför som Danmarks födelsebevis. Monumentet anses vara Europas främsta monument från Vikingatiden och har sedan 1994 funnits med på UNESCO:s världsarvslista.

Bluetooth-teknologin, som används för trådlös kommunikation i mobiltelefoner och datorer, är uppkallad efter den danska kungen Harald Blåtand på grund av hans förmåga att kommunicera mellan olika fraktioner. Ni kan lära er mycket mer om monumentet och Vikingatiden på upplevelsecentret Kongernes Jelling. Det är gratis att besöka både monumentområdet och besökscentret, så passa på att besöka området under en bilsemester med billigt hotellboende från Risskov Bilsemester.

Konungarnas Jelling (9.3km)

Konungarnas Jelling är ett helt fantastiskt upplevelsecentrum i Jelling, där besökarna får möjlighet att göra en resa i tiden över 1000 år tillbaka, när vikingarna Gorm den Gamle och Harald Blåtand regerade och satte sin runsten i Jelling. Harald Blåtand uppförde den största vikingaanläggningen, kristnade befolkningen och samlade de danska områdena till en nation. Upplev spänningen när ni får se vikingarnas i våra ögon grymma offer och ta turen in i Gorm den Gamles gravhög . Här kan ni uppleva hur det gick till när Harald Blåtand kunde ena Danmark till en nation. Besök också de imponerande Jellingmonumenten, som består av 2 runstenar, 2 mycket stora högar, en kyrka samt palissaden på 1,4 km, som inhägnar området. Ta en titt på hur Jelling såg ut för 1000 år sedan genom den digitala kikaren. Jelling-monumenten är givetvis upptagna på UNESCO:s världskulturarvslista. Trevlig resa till en av Danmarks vackraste regioner och glöm inte att ta med barnen!

LEGO@House (18.5km)

Det nya LEGO@House gör besökarna delaktiga i historien bakom Lego och inspirationen till de världsberömda klotsarna, som skapade nytänkande kring leksaker. Det nya LEGO@House öppnar 2017 och blir 23 meter högt och inte mindre än 8.500 kvadratmeter, så det finns plats för en och annan legoklots.

Skulpturparken i Tørskind Grusgrav (12km)

Den danska skulptören Robert Jacobsen har i samarbete med den franska skulptören Jean Clareboudt byggt en skulpturpark i grusgraven i Tørskind. Skulpturerna är skapta i järn, betong, sten och trä och betraktas som ett samlat verk som går i dialog med naturen. Utställningen bygger nämligen på solens bana över himlen under dagen och man kan skåda hur ljuset och skulpturerna samspelar. Av samma skäl upplevs dessa verk olika beroende på vilken tidpunkt på dagen eller året ni besöker platsen.

Økolariet (11.1km)

Besök Økolariet, ett enastående kunskaps och upplevelsecentrum med spännande och interaktiva utställningar om natur, miljö och teknologi. Det är gratis inträde till centret och här kan hela familjen tillsammans uppleva, lära sig nya saker och inspireras. Här förmedlas lokala och globala teman om naturens tillstånd, vattnets kretslopp, avfall och återvinning, energi och resurser, bostäder och konsumtion, dialog och teknik, innovation och arkitektur.

Vejle Musikteater (11.1km)

Vejle Musikteater ligger i centrala Vejle och här händer det mycket roliga och spännande saker. Teatern bjuder både på äventyr och historieberättelser, musikaler, konserter, föredrag och annan underhållning. Under ett besök i Vejle rekommenderas det absolut att titta närmare på teaterns program för att se om det finns något event som faller er i smaken. Musikteatern har ett fantastiskt läge endast ett stenkast från centralstationen, huvudgatan och stadsparken.

Fjordenhus (12.5km)

I juni 2018 fick Vejle ett nytt och speciellt landmärke. Den världsberömda dansk-isländska konstnären, Olafur Eliasson, står bakom Fjordenhus som är en unik byggnad, belägen vid Vejles hamn. Konstverket är späckat med detaljer och otraditionella vinklar och naturen är väl tagen i beaktning vid konstruktionen.

Den 9.000 kvm stora byggnaden reser sig 28 meter upp från havet och består av fyra sammanhängande cylindrar som skapar förbindelse mellan fjorden och staden. Byggnaden är byggd så att det är möjligt att åka igenom den med kajak och få en speciell upplevelse från en unik vinkel. På taket finns det solceller och plantering, och om natten lyser byggnaden upp inifrån, som en fyr. 

Byygandens väggar och murar består av tusentals smala, rektangulära murstenar med flera inmurade blåa och gröna stenar. De gröna stenarna präglar särskilt byggnadens nedre del, omkring fjorden, medans de blå ökar i antal desto längre upp i höjd man kommer. Detta är ett exempel på hur naturen är tagen i beaktning under bygget. Ett annat exempel är en skulptur som visas emellanåt och döljs av tidvattnet. 

Detta är med andra ord en ganska unik byggnad, där konst och arkitektur går hand i hand, i en härlig harmoni med den omgivande naturen.

Fjordenhus är öppet för offentligheten alla dagar mellan kl 07:00 till 24:00, och det arrangeras guidade turer där ni kan få mer inblick i konstnärens tankar och idéer bakom utmaningen av bygget och de olika konstverken som ni finner i byggnaden.

Givskud Zoo (17.2km)

Mitt på Jylland ligger Djurens rike. Åk på safari med familjen i den egna bilen eller hoppa på safaribussen och upplev djuren, precis som på savannen, på nära håll. Håll bilrutorna uppdragna medan lejonen smyger runt bilen och när zebrorna och girafferna springer över slätten. Här finns också ett stort tropikhus med jätteuttrar. Missa inte heller Danmarks största Dinosaurieutställning med över 40 exemplar i naturlig storlek och avsluta kanske dagen med att vaska guld och baka pinnbröd i indianernas tipitält. Som ni förstår är det lätt attt tillbringa en hel dag på Givskud Zoo.

Egtved flickans grav (16.3km)

Beställ en billig weekendresa eller minisemester hos Risskov Bilsemester och besök Egtved, väst om Vejle, där Egtvedspigen, eller Egtveds flickan blev funnen år 1921 i en ytterst välbevarad grav från bronsåldern. Idag kan ni skåda den rekonstruerade graven och det lilla museet som är byggt på stället med en historia om detta sällsynta fynd. I museet är det en utställning av en kopia av flickans klänning med smycken och bältesspänne. Res billigt och bila i Danmark och besök denna intressanta plats. 

Legoland - Barnens dröm (18.3km)

Börja med den största attraktionen i Billund, Legoland, som är mycket fascinerande för både vuxna och barn. I det nya "Lego Ninjago World" finns det utmaningar, som ska klaras av. Starta som en ninja i Lloyds Laser Labyrint, tag därefter turen över Coles Klatrevæg (Coles Klättervägg), och slutligen i "Lego Ninjago The Ride" ska de 4 Ninja-elementen; eld, blixtar, jord och is övervinnas för att nå "The Great Devourer".

Give-Egnens Museum (19.2km)

Bila i Danmark och åk på billig minisemester till Jylland där ni kan besöka Give-Egnens Museum och lära er mycket om Danmarks historia. Museets permanenta utställning består av "Hedebondens gård", "Handel och hantverk", "Den gamla skolan", Textil och konsthantverk" samt "Niels Kjeldsen salen". Ni kan också ta en promenad i områdets medicin och örtagård, köksträdgården och äppellund. Skogen i området har även en stor lekplats och grillplats.

Dessutom ställs 2-3 specialutställningar ut om året med olika teman, och från slutet av november till trettondagen kan ni även uppleva den årliga julutställningen.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Kryb I Ly Kro

Inkl 1x2-rättersmeny

Östra Jylland

Kro vid Fredericia

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x 2-rättersmeny
 • 1 x eftermiddagskaffe och kaka
 • Fri entré till bastu och pool

493:-
Från endast
1.399.-

Visa karta

Besök Jyllands vackraste storkro

Läs mer

Hotel Gudenå

Uppehåll med frukostbuffé

Midtjylland

Semester nära Gudenå

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • kaffe och te
 • 1 fl vin på rummet
 • Gratis internet och parkering

282:-
Från endast
859.-

Visa karta

Minisemester på Jylland

Läs mer

Zleep Hotel Billund

Passar bra för barnfamiljer

Midtjylland

Upplev Jylland

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • Kaffe/te/kakao och kaka vid ankomst
 • 1 x glass för barnen
 • Gratis internet

656:-
Från endast
819.-

Visa karta

Familjesemsester i Billund

Läs mer

Munkebjerg Hotel

Inkl halvpension och 1 glas vin

Östra Jylland

Forkælelse i Vejle

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 x 2-rättersmeny
 • 1 gl vin i lobbybareb (15-17)
 • Entré Casino (2 dgr) + 1 jeton

1.663:-
Endast
1.689.-

Visa karta

Minisemester vid Vejle Fjord

Läs mer

Cabinn Vejle

Uppehåll med frukostbuffé

Östra Jylland

Besök Vejle

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • Gratis kaffe/te på rummet
 • Gratis internet
 • Centralt läge

226:-
Från endast
999.-

Visa karta

Centralt beläget hotell i Vejle

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og Inställningar.