Bila på wellness-semester till Hotel Dieksee i Tyskland

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotel Dieksee

Avkopplande semester på wellness hotell med bra läge nära till Dieksee

Vacker läge vid sjön Dieksee
Wellness med pool och bastu
Restaurang med tyska och franska rätter
 • 320 km från Öresundsbron
 • 190 km från Rostock, Tyskland
 • 480 km från Göteborg, Sverige
 • 300 km från Helsingborg, Sverige
 • 45 km från Travemünde, Tyskland
 • 310 km från Sassnitz, Tyskland
 • 330 km från Swinoujscie, Polen
 • Restaurang
 • Bar
 • Wellness
 • Inomhuspool
 • Ångbastu

Om hotellet

Njut av en välförtjänt paus på Hotel Dieksee beläget vid sjön Dieksee. Hotellet ligger mitt i naturområdet Schleswig Holstein och är omgivet av den vackra parken. Från hotellet kan du njuta av utsikten, slappna av eller ta en promenad runt sjön. Hotellet erbjuder en hälsoavdelning med pool och spa.

Hotellet erbjuder

Precis vid vattnet intill sjön Dieksee hittar du det 4-stjärniga Hotel Dieksee. Hotellets restaurang serverar franska och tyska rätter som ni kan njuta av samtidigt som ni blickar ut över sjön. Retaurangen har också en terrass där ni kan sitta när vädret tillåter. Här kan ni också njuta av ett gott glas vin vid den öppna spisen när det svalnar mot kvällen. 

I hotellets hälsoavdelning (öppen kl. 07:00 till 22:00) hittar du en pool och spa-avdelning med utsikt över sjön. Här finns också både ång- och torrbastu (igång från kl. 16:00 till 22:00, samt vid begäran). Bastun kan användas mot avgift. Du kan också beställa olika behandlingar mot en avgift. Parkeringsplats finns att hyra.

Om rummen

De bekväma dubbelrummen är utrustade med privat badrum, kassaskåp, TV och telefon. Det går inte att beställa extrasängar till rummet. Du kan boka rum med utsikt mot landsidan eller mot sjön.

Vänligen observera att

Turistskatten på 1 € per person/natt under perioden 1/1 - 31/3 + 1/11 - 31/12 samt 2 € under perioden 1/4 - 31/10 tillkommer och betalas på hotellet.

Vissa rum mot sjösidan har balkong, men Risskov Bilsemester kan INTE garantera att ni får ett sådant rum, även om ni angivet det i önskemål.

Utsikten mot vattnet kan variera beroende på rummets placering i förhållande till vegetation och liknande.

Mer info

Värt att se

 • Bad Malente (1.6 km)

  Malenteregionen ligger i Slesvig-Holstens östra del och drygt 10.000 invånare. Promenera i det vackra Holsteinisches Schweiz! Kanske går ni förbi det 24 meter höga Holzbergturm. Härifrån har ni en fantastisk panoramautsikt över de två stora sjöarna Dieksee och Kellersee på var sin sida om tornet. Ni kan också ta er ut på hela fem av områdets sjöar och ta en härlig båttur med den unika 5-Seen-Fahrt. Segelturen börjar i Dieksee och erbjuder en fantastisk möjlighet att se en större del av regionen på kort tid, dessutom från en vacker och uppfriskande vinkel. Vid Holzbergturm och Dieksee hittar ni också Bad Malente Wildpark som är ett  vackert naturskyddsområde med skog, som sträcker sig över 12 hektar. Här kan ni få se bl a hjortar och vildsvin. Det är fri entre till parken. Själva staden Bad Malente är ytterst charmig och här finner ni både butiker och kaféer. Risskov Bilsemester erbjuder billiga hotellpaket i området och det är ganska kort väg att bila från Sverige. 

  Bad Malente
  Gröna och sköna Holsteinisches Schweiz passar utmärkt för en minisemester med bil. Ta med hela familjen och cyklar!
 • Båttur från Bad Malente (3.2 km)

  Bege er ut på en båttur på de fem sjöarna i nordtyska naturpark Holsteinisches Schweiz. Båtturen är cirka 12km lång och tar er runt de fem sjöarna Dieksee, Langensee, Behlersee, Höftsee og Edebergsee och tar ungefär två timmar. Båten lägger till vid Malente-Gremsmühlen, Niederkleveez, Timmdorf och Plön-Fegetasche. 

  Båttur från Bad Malente
  Bege er ut på en båttur från Bad Malente som tar cirka två timmar.
 • Plön (10.5 km)

  När ni kommer till Plön är det första ni ser det otroligt vackra, vita sagoslottet, som tronar på en höjd vid staden. Renässansslottet byggdes på 1600-talet och var fram till 1761 säte för hertigarna av Plön. På 1800-talet var slottet sommarresidens för Kronprins Frederik senare Frederik VIII. Missa inte ett stopp här när ni bilar i Tyskland. 

  Plön
  Första anblicken som möter er i Plön är det stora sagoslottet, som ligger som en gräddtårta på höjden över Plön
 • Eutin (8.9 km)

  Bila i Europa och Tyskland och besök staden Eutin, som är en över 1000 år gammal stad där flera av husen i innerstaden är över 300 år gamla. Stadens marknadsplats vid gågatorna fungerar som ett naturligt centrum i staden, där ni kan slappna av på ett av de många kaféerna. Härifrån kan ni sedan enkelt ta er runt bland de shoppingvänliga gatorna. När ni befinner er i staden bör ni även passa på att besöka Eutiner slottet, som idag är ett museum där ni kan få en spännande och lärorik rundvisning. Dessutom finns här en otroligt vacker och rogivande spaträdgård med tusentals rosor. Eutin är väl upplagt att besöka under en bilsemester i Tyskland. Strax utanför staden kan det även rekommenderas att passa på att besöka jaktslottet vid Ukleisee. 


  Eutin
  I Eutin finner ni bland annat Eutin Slott som numera är omgjort till ett museum.
 • Kiel (40.5 km)

  Kiel är en universitetsstad, flottbas och en viktig hamnstad. Tysklands största färjehamn ligger i Kiel och här förenas maritim livsstil med storstadsliv, kultur och historia. Staden är en av de populäraste shoppingstäderna vid Östersjön och stadens stolthet är givetvis Kielfjorden. Här finns stränder och vacker kultur. "Kieler Woche", den världsberömda regattan, är årets höjdpunkt och en sann folkfest. Promenera i den gamla stadsdelen, Kieler Altstadt, där ni kan se Nikolaikyrkan på Alter Markt med Ernst Barlachs figur "Geistkämpfer". Resten av fjordarmen gör en halvcirkel runt den gamla stadsdelen. Sjöfartsmuseet finns i en gammal fiskehall och det är också spännande att se Museihamnen med de historiska skeppen. Med andra ord finns här massor att upptäcka under en bilsemester i eller kring Kiel!

  Kiel
  Kiel är en universitetsstad, flottbas och en viktig hamnstad.
 • Golf- und Country-Club Hohwachter Bucht e.V. (24.5 km)

  Bila i Tyskland och boka billigt boende nära Hohwachter Bucht. Denna golfbana ligger i vackra gröna omgivningar. Golfklubben anordnar turneringar och det finns också en tillhörande restaurang. Läs mer om öppettider och priser på golfklubbens hemsida.


  Golf- und Country-Club Hohwachter Bucht e.V.
  Golfbanan ligger i natursköna och gröna omgivningar.
 • Kiek Ut (27.9 km)

  Hohwacht är en stad som ligger i den nordöstra delen av Kreis Plön i den tyska delstaten Slesvig-Holsten som är perfekt att utforska under en bilsemester i Tyskland. När ni går längs vattnet nära den lilla staden Hohwacht passerar ni flera klippor. Passa på att gå upp till Kiek Ut varifrån ni kan njuta av en härlig utsikt över Östersjön och landområdets frodiga grönska. Vid riktigt fint väder kan ni se hela vägen till Fehmern. Det är en härligt frisk promenad upp till klipporna, men utsikten är väl mödan värd. Boka billigt hotell hos Risskov Bilsemester och tag med familjen på upptäcksfärd!

  Kiek Ut
  Njut av den vackra utsikten från Kiek Ut!
 • Lübeck (49.2 km)

  Hansestaden Lübeck är en av de tyska hansastädera utmed Östersjöns kust, ca 60 km nordöst om Hamburg. Staden ligger vid floden Trave och den gamla stadsdelen är en ö, omgiven av floden och kanalförbindelser. Staden har även en hamnstad, Travemünde, en stadsdel som ligger 15 km nordöst om den gamla delen av staden. Det är verkligen ett måste vid ett besök i staden att ta sig tid att storsa igenom den gamla staden, som ligger helt omgiven av vatten och vars kyrkor och vackra torn ger en levande bild av stadens 1000-åriga historia. Den gamla staden är med all rätt listad på UNESCO:s världsarvslista. Här finns det flera imponerande byggnadsverk som härstammar från flera olika tidsepoker såsom gotiken, renäsanssen, barocken och klassicismen.

  Lübeck
  Hansestaden Lübeck är en av de tyska hansastädera utmed Östersjöns kust.
Mer info

Karta

Hotel Dieksee
Diekseepromenade 13-15 23714 Bad Malente