Kör själv till Hotel Goldner Löwe med Risskov Bilsemester

Svenska | SEK

Hotel Goldner Löwe

Vackra omgivningar i tyska Bad Köstritz

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Besök det berömda bryggeriet Köstritzer
 • Missa inte att testa den välkända mörka ölen
 • Aktiv semester med cykling på Elster Radweg
2.658:-
2~8 dag från
449.-

Inkl 3-rättersmeny

Minisemester nära Leipzig

2 dagar
Endast 449,- / spara upp till 449,-
Spara
3 dagar
Från 799,- / spara upp till 786,-
Spara
4 dagar
Från 1.149,- / spara upp till 1.122,-
Spara
5 dagar
Från 1.499,- / spara upp till 1.459,-
Spara
6 dagar
Från 1.799,- / spara upp till 1.845,-
Spara
7 dagar
Från 2.069,- / spara upp till 2.262,-
Spara
8 dagar
Från 2.359,- / spara upp till 2.659,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

2 dagar inkl.

 • 1 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 gl. vin el. öl till maten
 • 1 x välkomstprosecco
 • 1 x price content Beer tasting plus 2 glasses for 1st dinner
Risskov Paket

Hotel Goldner Loewe ligger i Bad Köstritz, strax söder om Leipzig, endast en kort promenad från det berömda bryggeriet Köstritzer. Hotellet är inrett i en renoverad byggnad i jugendstil som bjuder på en härlig atmosfär och hjälpsam personal.


Hotellet erbjuder

Det klassiska hotellet är fint beläget i Bad Köstritz med gångavstånd in till den lilla stadens mysiga centrum. Stadens landmärke är definitivt det berömda Köstritzer bryggeriet, som är mest känt för sin mörka öl, Schwarzbier.

 

I Loewes restaurang serveras varje morgon en god frukost och under kvällstid kan ni smaka på regionala specialiteter från bland annat Thüringen. På hotellet har ni även tillgång till spa-faciliteter med bastu, jacuzzi och solarium. Parkering och WiFi erbjuds gratis.

 

Passa på att besöka Heinrich Schütz House som är kompositören Heinrich Schütz gamla hem och numera ett museum. Motorväg A4 är belägen endast 6 km från staden, vilket ger er goda möjligheter att åka på utflykt till Gera som bjuder på en vacker stadskärna med historiska byggnader. Kring Gera finner ni även fina cykelleder, och Gera är dessutom hemstad till flera kända cyklister som Olaf Ludwig och Jens Heppner.


Om rummen

Hotellrummen på Goldner Loewes är klassiskt inredda och utrustade med eget badrum, bekväma sängar, minisängar och TV.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

430 km från
Rostock, Tyskland
500 km från
Travemünde, Tyskland
500 km från
Swinoujscie, Polen
550 km från
 Sassnitz, Tyskland
650 km från
Öresundsbron
675 km från
Helsingborg, Sverige
950 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Gera i Tyskland (8.5km)

Bila i Europa och kör ner till Tyskland där ni kan besöka den underbara staden Gera med gamla korsvirkeshus som vittnar om stora rikedomar. Här kan du promenera och njuta av de pittoreska husen och stadens många landmärken. Du kommer att se det 450-åriga stadshuset med 57 meter höga tornet, renässansapoteket med de snidade hörnmattan på flera våningar, Simson bra mitt på torget, kyrkorna och många andra intressanta byggnader. 

Naumburg (37.7km)

Naumburg är en pittoresk stad med kulturella monument från de romanska och gotiska perioderna, färgrika stadshus från renässansen och barockterrasser. Upplev världskultur i Naumburg, där den nästan 1000-åriga gamla stadsdelen för besökare tillbaka i tiden, till en underbar resa till medeltiden.

Fans av barockmusik borde definitivt besöka St. Wenceslas kyrka, som rymmer den största Hildebrandt orgeln i världen. Från maj till oktober erbjuds korta middagskonserter varje onsdag, lördag och söndag samt på helgdagar.

Naumburger Domkyrka (39km)

Naumburg har en 1000 år lång historia med kopplingar till reformationen och Martin Luther.

Den gotiska domkyrkan med senromantiska drag är idag ett av de viktigaste minnesmärkena från medeltiden och är också en av de största sevärdheterna längst den 'osmanska leden'. 'Uta von Naumburg' är en av tolv statyer i domkyrkan och den här exceptionella stenstatyn från 1300-talet hör nog till ett av de mest berömda gotiska verken i Tyskland.

Det var också i Naumburger som Luther stannade 1521, på väg mot riksdagen i Worms, och det var också i Naumburger domkyrka som den första protestantiska biskopen blev vigd 1542 av ingen annan än Martin Luther, som även var god vän med den nyinvigde biskopen Nikolaus von Amsdorf.

Meerane (39.1km)

Tag på billig bilferie i Tyskland og oplev den hyggelige by Meerane. Byen er godt nok beliggende i industriområdet Chemnitz-Zwickau, men alligevel finder I en by med mange interessante oplevelser i vente og flere grønne områder, hvor I kan nyde en stille stund. Bedst opleves byens indbydende dele ved at gå en tur rundt i byen og selv finde de hyggelige områder.

Byen Meerane kan se tilbage på mere end 825 års interessant historie. Byen kan derfor også tilbyde mange seværdigheder. Tidligere havde byen et byslot, hvis placering desværre ikke er helt kendt i dag. I stedet kan byen tilbyde “Burgberg” bakken, hvor byens kirke St. Martin troner på toppen. Kirken stammer tilbage fra det 14 århundrede og hvis I går op i kirketårnet bliver I belønnet med en fantastisk udsigt udover byen. Prøv også de italienske trapper, der fører op til kirken.

I Meerane finder I også utallige fine gader og spændende pladser, hvor der er livlige aktiviteter. Markedspladsen og Neumarkt er byens mest kendte pladser, men blot få ud af mange. Teichplatz er for nyligt blevet renoveret og det er herfra I finder de italienske trapper op til kirken. Samtidig er der kommet flere spændende pladser til som f.eks. Lörracher Platz ved det nye rådhus samt Wilhelm-Wunderlich-Platz på August-Bebel-Straße.

“Steep Wall“ eller "Steile Wand", som den hedder på tysk, er den mest kendte gade i Meerane. Gaden er byens vartegn og betragtes også som et vigtigt bevaringsområde. I løbet af gadens 248 meter stiger den med mere end 30 meter og den betragtes derfor som en stor udfordring for cyklister og den bruges ofte i cykelløb. Cyklister verden over kender og frygter "the Wall”. Stigningsprocenten på 13 har gennem årene fået mange cyklister til at give op undervejs. Tag på ferie i egen bil til Tyskland og oplev denne hyggelige by med de mange fine gader og pladser.

Freyburg (47.2km)

I Freyburg är vinodling en viktig del av landskapet men också för befolkningen i området. Den romantiska staden är känd för sitt mousserande vin och är belägen i idylliskt landskap med små kullar, skogar och fält i ett område som annars präglas av vinodlingsfälten. Den andra helgen i september varje år förvandlas torget i Freyburg till den största vinodlingsfestivalen i centrala Tyskland. Här samlas regionens vinproducenter och erbjuder sina viner medan besökare fyller gatorna och både dansar och festar loss.

Schweigenberg i Freyburg är med sina stenväggar ett av de mest slående exemplen på vinodling genom tiderna och år 2010 inkluderades det i den exklusiva listan över "Vinkulturella höjdpunkter", som utses av det tyska vininstitutet. Både här och längst Ehrauberge, söder om Freyburg, finns en lång rad av vinrestauranger och barer, så stanna till och pröva de lokala dryckerna, men ta det lugnt om ni ska köra hem.

Högt över staden ligger det stora Neuenburg Slott, som byggdes omkring 1090 av Thüringer Greve Ludwig Springer, grundaren av en av de mest inflytelserika förste-dynastin i Det Heliga Romerska Riket. Slottet är idag ett museum med flera utställningar om Medeltiden samt ett vinmuseum och flera specialutställningar.

Om ni någonsin har undrat hur bubblorna uppstår i ett glas mousserande vi så kan ni få en informerande guidning på det historiska Rotkäppchen-kældre.

Besök också St Mary kyrkan som byggdes år 1225 och byggdes ut år 1500 och 1592 med flera tillbyggnader i interiören.

Freyburg är en mysig liten stad som definitivt borde vara med på listan av städer som bör besökas i området. Hela familjen kan njuta av den vackra resan genom böljande landskap fulla med vinodlingar.

Rotkäppchen (47.5km)

Prova mousserande vin i Rotkäppchen, som är den tyska marknadsledaren på området, och lär dig lite om destilleriprocessen och hur de bubblande pärlorna framställs. Det finns också en butik där ni kan köpa lokala produkter.

Ett besök här ger er också möjlighet att smaka på den färdiga produkten, producerat på lokala druvor med finkänslig behandling av råvarorna.

Neuenburg Slott - Freyburg (52.6km)

Högt över staden ligger ett stort imponerande slott byggt av grevarna av Thüringen. Här har kejsaren Friedrich Barbarossa, diktaren Heinrich von Veldeke och Sankta Elisabeth bott under olika perioder. Neuenburg Slott byggdes ca år 1090 av Thüringer Grev Ludwig Springer, grundaren av ​​en av ​​de mest inflytelserika dynastierna av i Det Heliga Romerska Riket.

Slottet har genomgått flera renoveringar under åren och är ett intressant och vackert besöksmål. De imponerande medeltida byggnaderna tar er tillbaka till tiden för krig, politiska intriger, belägringar och maktkamper.

Idag hyser Neuenburg Slott ett attraktivt modernt museum med utställingar av medeltidens höjdpunkt, ett vinmuseum och andra specialutställningar.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Hotel am Kellerberg

Boka 6 eller 5 nätter och få 1 natt gratis

Thüringer Wald

Trevligt hotell nära motorvägen

Risskov Paket - 2 dagar inkl.
 • 1 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 3-rättersmeny
 • 1 gl. vin el. öl till maten
 • 1 x välkomstdrink
 • Gratis internet och parkering

Endast
629.-

Visa karta

Natursköna omgivningar i Thüringen

Läs mer

Victor's Residenz-Hotel Leipzig

Vackert 4-stjärnigt hotell

Sachsen

Centralt i Leipzig

Risskov Paket - 2 dagar inkl.
 • 1 x övernattning
 • 1 x frukost
 • 1 x välkomstdrink
 • 1 fl vatten
 • Gratis internet

137:-
Endast
729.-

Visa karta

Hotell i hjärtat av Leipzig

Läs mer

Hotel Himmelsscheibe

Uppehåll inkl entré till planetarium

Östra Tyskland

Historiska Tyskland

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x kvällsmeny/buffé
 • 1 x välkomstdrink
 • 1 x Entré till planetarium Nebra

160:-
Endast
1.219.-

Visa karta

Minisemester nära Leipzig

Läs mer

Ramada by Wyndham Weimar

Inkl halvpension

Thüringer Wald

Minisemester i UNESCO-byn Weimar

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 2 x 1 gl. vin el. öl till maten
 • Wellnessavdelning
 • Gratis internet

1.096:-
Endast
1.439.-

Visa karta

Kultur och historia i Weimar

Läs mer

Hotel Falkenstein

Inkl halvpension

Moseldalen

Semester i Östtyskland

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 välkomstdrink
 • 1 x En flaska Mosel-vin vid avresa
 • 2 x Inträde till Zoo Falkenstein

751:-
Från endast
939.-

Visa karta

Familjevänligt hotell i Falkenstein

Läs mer