Bila i Sverige och bo nära sjö och berg

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotel Hehrne Kök & Konferens

Vänersborg med omnejd har upplevelser för hela familjen och för alla smaker

Bo i fantastiska naturomgivningar
Upplev Göta Kanal på nära håll
Restaurang med panoramautsikt över Göta Älv
 • Restaurang
 • Jacuzzi
 • Hund
 • Gratis parkering
 • Hiss

Om hotellet

Det trevliga Hotel Hehrne Kök och Konferens ligger ca 5 km från Vänersborgs centrum, men ändå i fantastiska naturomgivningar. I vackra Vänersborg med omnejd finns något för alla smaker och alla åldrar. 

Hotellet erbjuder 

Hotel Hehrne Kök & Konferens erbjuder gourmetmåltider för matglada. Hotellets vackra restaurang har panoramautsikt över Göta Älv, liksom över det imponerande berget Hunneberg, där kungen jagar älg varje höst. På hotellet kan man njuta av en avkopplande stund i en badtunna. Eller varför inte fresta smaklökarna med en vinprovning? Denna beställs direkt på hotellet. Gratis parkering finns vid hotellet. 

Fr.o.m. 20.4.2019 har hotellet hiss.

Rummen 

De  trevliga rummen är alla nyrenoverade med bad/toalett, gratis internet samt TV. 

Vänligen observera att

Uppehållet är med slutstädning vilket innebär att sängarna inte bäddas, rummet inte städas och att handdukarna inte byts under vistelsen. Nya handdukar kan hämtas i receptionen mot avgift.

Mer info

Värt att se

 • Vänersborgs museum (6.3 km)

  Vänersborgs museum, byggt år 1886, är ett av landets äldsta, bevarade museer. Som ett litet nationalmuseum innehåller museet natur- och kulturhistoriska utställningar från stora delar av världen. En interiör från skalden Sjöbergs arbetsrum i Helsingborg finns också utställd. Vidare finns medicinhistoriska-, idrotts- samt dockmuseet.

  Vänersborgs museum
  Både vuxna och barn fascineras av den naturhistoriska delen av museet
 • Vattenpalatset i Vänersborg (5.5 km)

  Här finns många aktiviteter t.ex. vattenrutschbana, vattenpist, utomhusbassäng, virvelkanal och grotta. Koppla av med motionssim, solarium och relaxavdelning. De allra minsta har ett eget barnlandskap. Här finns 29-gradigt vatten och vattenpalatset har handikapplift.

  Vattenpalatset i Vänersborg
  Roligt för hela familjen
 • Dockmuseet Vänersborg (5.9 km)

  I Vänersborg kan ni återuppleva er barndom eller få en intressant tillbakablick i dockornas värld. Här finns en stor samling av olika dockor, som t.ex. Barbie, Ken, Skipper och de andra samt klippdockor från 1840-talet. Missa inte ett besök här när ni är på kör själv-semester med Risskov Bilsemester i Sverige. 

  Dockmuseet Vänersborg
  Se de historiska dockorna på det fina Dockmuseet i Vänersborg.
 • Golf Onsjö GK (9.0 km)

  En komplett golfanläggning med 18 spännande hål, en korthålsbana med 9 hål, puttinggreener, övningsområden, restaurang, golfshop med brett sortiment, drivingrange och en underbar natur vid Göta älv.

  Golf Onsjö GK
  Pegga upp på Golf Onsjö GK vid Göta floden
 • Vänersborgs Konsthall (5.9 km)

  I Vänersborgs konsthall får du möta olika samtida konstuttryck, från lokala konstnärer till internationellt verksamma konstnärer och konst i olika tekniker. Vänersborgs konsthall har cirka sju utställningar per år och har fri entré.

  Vänersborgs Konsthall
  Bli inspirerad i Vänersborgs konsthall
 • Hunneberg och Kungajaktmuseet (9.2 km)

  Hyr kanot och glid ljudlöst fram över Hunnebergs trolska sjöar och omkring dig uppenbarar sig ett naturskönt skådespel. Med Kungajaktmuseets kanoter kan du ta en tur på den närliggande sjön Eldmörjan. Tillsammans med en utbildad naturguide tar man sig fram till fots för att ta del av bäverns liv på Hunneberg. Turen startar vid Kungajaktmuseet Älgens Berg. Turen tar ca 3 timmar inklusive fika och förbokning krävs. Ett spännande upplevelsecentrum mitt i Ekopark Halle-Hunneberg! Här berättas om bergens facinerande värld – om djur, natur, kultur och kunglig jakt. Ekoparksinformation, souvenirbutik och aktiviteter.

  Hunneberg och Kungajaktmuseet
  Kanotuthyrning, Bäversafari och Kungajaktmuseet Älgens Berg
 • Trollhättefallet (15.1 km)

  Det finns få saker som visar naturens egna krafter så tydligt som ett vattenfall. Se naturens styrka vid det världsberömda Trollhättefallet. Vattenfallet är över 30 meter högt, och ni kan få en fantastisk utsikt över fallet från Oskarsbron. Vattnet släpps på vissa dagar på bestämda tider, till exempel under Fallens Dagar, som brukar äga rum i juli. När vattnet släpps på störtar 300.000 liter vatten per sekund (!) ner i fallfåran. Detta är ett fantastiskt skådespel som man inte får missa!

  Trollhättefallet
  300 000 liter vatten per sekund forsar ner i fallfållan!
 • SAAB car museum (18.2 km)

  I Trollhättan, i hjärtat av Saab-land, finns en spännande samling unik bilhistoria. Denna temautställning är öppet året om.

  SAAB car museum
  Petrol head bara nostalgisk? Se de fina gamla SAAB-bilarna på SAAB car museum i Trollhättan
 • Läckö Slott (82.4 km)

  Besök det imponerande slottet som ligger vid Sveriges största sjö, Vänern. Slottets äldsta delar är från 1298 och byggdes av en biskop från Skara. Sedan kom det i släkten de la Gardies ägo och har sedan tillhört flera olika berömda adelsmän och adelssläkter. Slottet fick sitt nuvarande utseende under 1600-talet. Slottet används idag till utställningar, opera och har en utmärkt restaurang. Här kan man också delta i evenemang som "Spökafton" och adventsfirande.

  Läckö Slott
  Besök det vackra slottet, som till största delen är omgivet av vatten.
 • Skara Sommarland (84.6 km)

  Välkommen till Skara Sommarland, Skandinaviens största vattenpark med tivoli och gokart. I vattenparken finns ett av Sveriges största vattenland med äventyrsbad, vattenrutschkanor och flera poolområden. Med andra ord, ett vattenäventyr för hela familjen! I tivolit finns allt från lugnare karuseller till fartfyllda attraktioner och berg- och dalbanor. I parken finns också lekplatser och sommaraktiviteter som passar barn i alla åldrar.

  Skara Sommarland
  Vem kan motstå vattenrutschbanan eller nyheten för 2017 - snakepit!?
Mer info

Karta

Hotel Hehrne Kök & Konferens
Dr. Hehrnes väg 1B 46254 Vänersborg

Kunderna tycker

Vad våra kunder säger om oss

 • Margareta Nilsson från Tjällmo: "Det var toppen med vistelsen och rummet var jättebra. Vi hade trevligt och fick så god mat. På fredagen en kycklingrätt som var supergod och på lördag kväll en 4-rätters meny med en förrätt som var kalashärlig, skaldjurssoppa! Tack för hjälpen."

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~5.99 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 3~14.99 i extrasäng 50% Rabatt
Barn 15~99.99 i extrasäng 25% Rabatt