Kör själv till Hotel Skansen Öland

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotel Skansen Öland

Trevlig oas med eget spa och perfekt läge mitt på Öland

Uppvärmd utomhuspool sommartid
Trevlig spa-avdelning
Tre utomhusjacuzzi och badtunnor
 • Restaurang
 • Bar
 • Wellness
 • Utomhuspool
 • Inomhuspool

Om hotellet

Hotell Skansen Öland ligger vackert beläget i Färjestaden, nära Ölandsbron och Kalmar på fastlandet. Hotellets läge mitt på Öland gör det perfekt som bas för att utforska hela ön. Hotellet är en oas perfekt för att slappna av och här hittar ni en utomhuspool som är uppvärmd sommartid samt flera jacuzzi, badtunnor och ett spa. Läget nära Kalmarsund gör det också perfekt om ni vill bada i havet.

Hotellet erbjuder

Hotel Skansen ligger i Färjestaden på Öland och inte långt från Ölandsbron. Det är en trevlig oas perfekt för en långweekend eller minisemester. Öland har mycket att erbjuda från den speciella karga naturen i söder, de vackra stränder och spännande väderkvarnar till historiska byggnader som slottsruinen i Borgholm och fyren Långe Jan på öns södra spets. 

Hotellet ligger i en charmig gulmålad byggnad och här handlar allt om att slappna av och skämma bort sig själv och varandra. Hotellet har ett eget spa (mot avgift) och sommartid är utomhuspoolen uppvärmd. Här finns också flera jacuzzi och badtunnor. 

Varje morgon serveras en härlig frukostbuffé på hotellet och frukosten serveras klockan 7.00 - 10.00 på vardagar och 8.00 - 10.00 på helger och helgdagar. 

Hotellets restaurang har öppet alla dagar från 11.30 och här serveras rätter baserade på säsongens råvaror och med en modern nordisk inriktning. Man lägger också stor vikt på att servera passande dryck till säsongens meny. Hotellet har Sveriges största whiskykällare med över 1200 olika sorter, något som man är väldigt stolt över och här erbjuds också whiskyprovning. 

Hotellet har gratis parkering och under er vistelse har ni tillgång till gratis trådlöst internet och tillgång till hotellets gym. 

Rummen

Hotellet har 79 rum som alla är ca 22 kvm stora och har parkettgolv. Alla rum har eget badrum med dusch, hårtork, TV och skrivbord. Vissa rum har också en soffa. 

Husdjur är välkoma på vissa rum mot en avgift men måste förboaks. 

Vänligen observera att

Spa:t är öppet måndag-torsdag, samt söndag kl 9 - 22 och fredag-lördag kl 9-23.
Spa-behandlingar måste bokas via hotellet och är möjliga kl 9 -19 mådag - torsdag, och kl 9 - 20 fredag och lördag samt kl 9 - 18 på söndagar.

I de paketen där det ingår gratis SPA-entré är det på dag 1 och 50 sek rabatt på SPA dag 2 eller 3.

Mer info

Värt att se

 • Öland (7.1 km)

  Läget vid Kalmarsund och naturen längs kusten gör staden och omgivningarna mycket vackra. Närheten till Ölandsbron gör det också lätt att besöka Öland. Du kan åka bil eller buss över bron till Borgholm på under en timme. Öland har allt du kan önska, särskilt på sommaren. Här finns alvarmarken med fridlysta orkidéer, skogar, underbara cykelleder, vita stränder, djurpark, ekopark, geopark, vikingagravar och naturreservat, samt restauranger, nattklubbar, fest och håll-i-gång, särskilt på sommaren.

  Öland
  Upplev Öland
 • Kalmar Domkyrka (13.8 km)

  Åk på en billig kör själv semester och upplev den charmiga staden Kalmar. En stor sevärdhet i Kalmar är stadens imponerande domkyrka som ligger centralt i stadskärnan där ni också kan boka billiga och barnvänlisa hotell. Kalmar Domkyrka byggdes under 1600-talet och är uppfört i italiensk barrock stil. Domkyrkan vittnar om Kalmars storhetstid och är en av de enda byggnaderna kvar från den tiden.

  Kalmar Domkyrka
  Kalmar Domkyrka är stadens imponerande domkyrka, byggt under 1600-talet i Italiensk barrockstil.
 • Kalmar (14.4 km)

  Upplev Kalmar och stadens charm under en minisemester eller weekend genom att promenera runt på de små gatorna med butiker, restauranger och sevärdheter. Här kan ni bland annat besöka Kalmars Domkyrka, den gamla mysiga stadsdelen, konstmuseum eller ta en tur kring vackra Kalmarsund. Endast en kvarts promenad från hotellet ligger även Kalmars största sevärdhet, Kalmar slott. Slottet är ett av Nordens bäst bevarade renässansslott. Året runt kan man hyra en guide som visar slottet och berättar om både slottets och Kalmars historia. Guiden visar bl. a. slottets riddarsal, vapensamling, fängelsetorn, slottskyrka. Efter rundvisningen kan man gå en promenad i slottsparken. Under medeltiden var Kalmar en av de få svenska städerna som var omringad av en äkta ringmur, som gav skydd mot danskarna, eftersom staden, som kallades Sveriges nyckel, var sista utposten mot dåvarande danska gränsen. Rester av ringmuren kan ses i den gamla stadsdelen, som ligger ut med Kalmarsund. Kalmar Stadspark vid slottet blev anlagd i 1877-1880 och har idag många exotiska blommor, träd och växter som skapar ramar in slottet. En annan sevärdhet är Kalmars domkyrka, som ligger en kort promenad från hotellet. Kyrkan, ritad i italiensk barockstil, byggdes på 1600-talet. Detta är en av de få byggnaderna från Kalmars storhetstid, som fortfarande är intakt. På Kalmar museum visas permanent Regalskeppet Kronan och utställningar om konstnärinnan Jenny Nyström, mest känd som jul- och vykortsillustratör. Under sommaren vimlar det av caféer och restauranger med uteserveringar i de mysiga centrumkvarteren. Vill du shoppa går det också bra i centrum längs kullerstensgatorna eller i något av köpcentrumen i utkanten. Hos Risskov Bilsemester kan ni boka billiga och familjevänliga hotell som passar just er bilsemester!

  Kalmar
  Upplev Kalmar och dess omgivningar under en minisemester eller weekend med egen bil.
 • Kalmars gamla stadsdel (14.3 km)

  Under medeltiden var Kalmar en av de få svenska städerna som var omgivna av en äkta ringmur. Denna mur kan ni fortfarande se rester av idag på flera platser i den gamla stadsdelen som är placerad ute vid Kalmarsund. Upplev denna vackra stad och gamla stadsdel under en kör själv semester med billigt och barnvänligt hotell. 

  Kalmars gamla stadsdel
  Passa på att strosa runt i och kring Kalmars gamla stadsdel under en minisemester eller weekend.
 • Kalmar Slott (15.4 km)

  Boka en billig bilsemester och åk till Kalmar där ni kan besöka Kalmar Slott som är en av stadens största attraktioner och ett av Sveriges mest välbevarade renässansslott. Året runt kan ni boka guidade rundvisningar där ni erbjuds en spännande inblick i slottets och Kalmars historia. Under en rundvisning kommer ni bland annat bli bekanta med slottets riddare, en imponerande vapensamling, fängelsetornet och kapellet. Efter rundvisningen kan ni ta en härlig promenad i slottsparken. 

  Kalmar Slott
  Kalmar Slott är ett av Sveriges mest välbevarade renässansslott.
 • Borgholm (31.2 km)

  Upptäck spännande och vackra Borgholm, det mycket populära resmålet på somrarna, under er semester på Öland. Här finns massor av sevärdheter: besök museer, byar, den härliga hamnen, det spännande Borgholm slott och mycket mer. Förbi Borgholm slott hittar ni även kungliga Solliden där ni bland annat kan besöka den vackra parken. Njut av Ölands vackra natur. Här finns massor av vandrings- och cykelleder att upptäcka. Det är även möjligt att klättra vid Borgholms vattentorn. 

  Borgholm
  Hamnen i Borgholm
 • Borgholms slott (32.0 km)

  Besök det spännande Borgholms slott på vackra Öland. Vandra runt på slottet och njut av den vackra utsikten. Slottsruinen är en av Ölands mest populära turistattraktioner och har flera utställningar och aktiviteter för hela familjen. Under sommarsäsongen är det till exempel flera konserter i slottsruinen. Borgholms slott stod färdigt år 1281 men förstördes i början av 1500-talet under kriget mellan Sverige och Danmark och har sedan återupprustats. På slottet kan ni besöka en utställning om dess 900 år långa och spännande historia. 

  Borgholms slott
  Besök Borgholms slott och upptäck dess spännande historia
Mer info

Karta

Hotel Skansen Öland
Tingshusgatan 1, 386 30 Färjestaden

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~4.99 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 5~11.99 i extrasäng 60% Rabatt
Barn 12~99.99 i extrasäng 40% Rabatt