Minisemester i Skåne på Hotel Statt Hässleholm

Svenska | SEK

Hotel Statt Hässleholm

Hotell med snygg inredning som ligger centralt i Hässleholm

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Hotell med smakfulla inredningsdetaljer
 • Design och inredning av Artwood of Sweden
 • Lyxiga toalettartiklar från Rituals
301:-
3~4 dag från
1.219.-

Inkl. 1 kvällens varmrätt

4-stjärnig naturupplevelse

3 dagar
Endast 1.219,- / spara upp till 226,-
Spara
4 dagar
Endast 1.769,- / spara upp till 301,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x kvällens varmrätt
 • Tillgång till gym
 • Gratis WI-FI
Risskov Paket

Kör själva till Skåne och bo på 4-stjärniga Hotel Statt Hässleholm som trots sitt centrala läge också ligger nära naturen. Hotellet passar därför perfekt för en aktiv minisemester med vandringsturer och besök till spännande sevärdheter. 

Om hotellet

Hotel Statt Hässleholm ligger centralt beläget i charmiga Hässleholm och inte långt från tågstationen som är en känd knutpunkt. 

Hotellet har funnits sedan 1914 och totalrenoverades så sent som 2017 då nya ägare tog över. Idag har hotellet en smakfull inredning och fokus ligger på personlig service i varma och informella omgivningar. 

Här bor ni inte långt från naturen och en vandringsled börjar till och med vid hotellet. Det rekommenderas att ta en promenad förbi Hässlegårdens Golfklubb och sen vidare ner mot Finjasjön som är populär för fritidsaktiviteter, naturupplevelser, fiske och bad på sommaren. 

Strax söder om hotellet hittar ni Hovdala slott och därifrån kan ni bege er ut på både kortare och längre vandringsleder som tillsammans utgör Hovdala Vandringscentrum och där naturen är i en klass för sig!

Andra utflyktsmål och sevärdheter som inte får missas är Multilevel Zipline Sandåkra, Tykarpsgrottan som är känd för sina fladdermöss, Wanås Slott, Alpacka EKO Farm och IKEA Museum. Dessutom hittar ni mysiga Kristianstad en inte alltför lång bilresa från hotellet. 

Under er vistelse har ni fri tillgång till hotellets gym där ni kan träna om vädret sviker. Varje morgon serverar hotellet en god frukost och kvällstid serveras det goda rätter i den mysiga restaurangen. Sommartid kan ni också sitta ute på uteserveringen.

Det finns parkering inte långt från hotellet och under er vistelse har ni tillgång till gratis trådlöst internet. 

Om rummen

Hotel Statt Hässleholm har 93 individuellt inredda rum och det går att boka enkel- eller dubbelrum samt dubbelrum med en extrasäng.

Rumstyper

Dubbelrum

1 / 4
Dessa dubbelrum har sängar på 140 cm, multimedia-TV med integrerad Chromecast, arbetsplats, strykjärn och strykbräda samt eget badrum med lyxiga duschartiklar från Rituals.
» Se fler rumsspecifika bilder

Enkelrum

1 / 2
Enkelrummen har sängar på 90 cm, multimedia-TV med integrerad Chromecast, arbetsplats, strykjärn och strykbräda samt eget badrum med lyxiga duschartiklar från Rituals.
» Se fler rumsspecifika bilder
Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Tyringe (13.1km)

Tyringe växte ursprungligen upp kring ett gästis, men omnämndes första gången i skrift redan år 1354, då det bara var 4 gårdar. Idag har Tyringe ca 4.600 invånare. Orten är omgiven av vacker skånsk bokskog, som ger möjlighet till promenader och cykelturer. Motionsslingor på 2,5 – 10 km, som löper genom bokskogen, startar nära hotellet. Golfare upplever ofta Skåne som ett paradis tack vare de många banorna och den långa säsongen. Den närmaste banan, Skyrup Golfklubb, ligger endast 8 km från hotellet.

800 m från hotellet ligger Tyringes idrottscenter. Här finner ni simhall med en relaxavdelning, ishall, bowling, idrottshall, gym, brottning och spinning. Det finns också en cafeteria. Önskar ni boka tid för någon sportaktivitet, kontaktar ni hotellet. På kort gångavstånd (knappt 2 km) från hotellet ligger lågprisköpcentret FCT-köpcentrum, vars yta är 9.000 kvm. Här säljs massor av billiga varor av alla kategorier, så skynda att fynda!

På sommaren arrangeras ”Bakluckeloppisar” vissa lördagar. Den lilla avgiften för att delta går oavkortat till Lions. Tyringe har en liten men vacker kyrka, Finja kyrka, byggd i romansk stil på 1100-talet. Delar av interiören tros vara utförda av samma stenhuggare som i Lunds domkyrka. Tyringe Museum är inrymt i "Bergmans källare". Här visas en permanent maskinutställning samt en permanent fotoutställning, där ni kan se Tyringes utveckling.

Inom en omkrets av 40 km finns inte mindre än 5 golfbanor: Skyrup Golfklubb 8 km, Wittsjö Golfklubb 33km, Östra Göinge Golfklubb 40 km, Perstorps GK 18km och Ljungbyheds GK 30 km.

Wanås Slott (21.7km)

Wanås Slott har anor ända tillbaka till Snapphanetiden, men är idag mest känt för sina fantastiska moderna konstutställningar. I en stor park bakom slottet visas modern "utomhus konst" i storformat. Slottet är mycket vackert, liksom parken, även om man inte är konstfantast.

Kristianstad (31.8km)

Kristianstad, som är en gammal residens- och regimentstad, är en trevlig shoppingstad med härlig småstadsstämning. Njut av mysiga caféer och små butiker. Strosa längs gågatan och njut av stämningen. Utanför staden ligger den underbara kusten längs Hanöbukten och inåt landet finns massor av slott och vacker natur att besöka.

Kristianstads Golfklubb (28km)

Kristianstads Golfklubb, som har existerat sedan 1924, har Sveriges längdsta golfsäsong. Klubben har 2 olika 18-hålsbanor, som håller hög klass och erbjuder utmaningar för golfare på alla nivåer. Det finns möjlighet att ta en förfriskning eller en kopp kaffe i restaurangen eller kiosken.

Markaryd (37.5km)

Besök den småländska tätorten Markaryd med knappt 4.000 invånare under en kör själv semester med billigt hotellpaket bokat hos Risskov Bilsemester. Området Markaryd erbjuder ett mångfald av natur upplevelser såsom kanotpaddling, bad och fiske i flera av sjöarna som omger samhället. Tätorten ar aven kand for sitt utbud av konst och kultur historia, i området finner du bland annat ett Vavskedsmuseum och tillverkning av konst och porslin.

Åsarundan (37.7km)

För er som är ute efter en aktiv vistelse i Markaryd rekommenderas en cykeltur längs å, sjö och genom skog. Åsarundan är en 30 km lång vacker runda med flertal servärdheter längs med vägen. Markaryda äldsta hus (Brattatorpet), Ulvsbacks Prästgard och Gräddhyllans Lantcafe är några av de. Rundan passar perfekt för er som är ute efter en kombination av härliga skogsvägar och branta backar.

Kanotpaddling i Lokasjön (41.9km)

Att paddla kanot i Smålands älg och skogslandkap är en fantastisk naturupplevelse för hela familjen. Sydsvenska kanotleasingen erbjuder kanotturer och uthyrning av kanoter vid Lokasjöns östra sida. I centret erbjuds ni full utrustning, information om och kartor över de olika kanotlederna. Transport av kanoterna kan erbjudas till och från önskad start och slutdestination och parkering finns att tillgå vid kanotcentrat. Att paddla kanot och njuta av sommararens sköna solnedgangar rekommenderas starkt av centrats personal. Boka billigt hotellpaket och barnvänligt boende hos Risskov Bilsemester och kör iväg på en bilsemster tillsammans med familjen!

Åhus (45.3km)

Under ett besök i Östra Skåne får ni inte missa Åhus med sin underbara sandstrand. Den lilla staden Åhus var under järnåldern och vikingatiden en betydande handelsstad. Under 1900-talet blev orten känd för sitt ålfiske. På rökeriet kan du köpa rökt ål, och känner du för att delta i ett riktigt skånskt ålagille i september, finns ingen bättre plats än Åhus Gästis, men beställ bord i god tid. Ta med er badkläder och handduk för en fin sommardag! Stränderna med den vita fina sanden är underbara för bad under sommaren. Det långgrunda vattnet och patrullerande glassförsäljare gör dem mycket barnvänliga. Men även när det inte är badsäsong kan du njuta av härliga promenader.

Wittsjö GK (24.7km)

Wittsjö Golfklubb ligger i Vittsjö, ca 1,8 km från Markeryd. Golfklubben erbjuder golfpaket och har även en golfskola for nybörjare. Har finns golfbanor som passar bade nybörjare och erfarna golfare. Skogsbanan ligger inbäddad i skönt naturområde omringar av lövskog med variationsrika hål. Banan erbjuder både spel med 9 samt 18 hål.

Smålandet Älgsafari (41.2km)

På älgsafari i Smålandet får ni uppleva allt från skogens konung och amerikanska bisonoxar till getter på nära håll. Valmöjligheten att köra runt med egen bil eller parkens egna safaritåg finns för att ta sig runt i älghägnet.

Gården är från 1700 talet, med vackra omgivningar och älgsafarin passar detta bra för en kortare barnvänlig dagsutflykt.

I gårdens egna café, Café Smålandet kan ni smaka på älgkorv eller avnjuta våfflor och barnen kan även här leka med gårdens getter.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

First Hotel Christian IV

Anrikt hotell med centralt läge

Österlen

Upplev Kristianstad

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x Kvällsmacka med ett glas vin
 • Gratis internet
 • Centralt läge

851:-
Endast
919.-

Visa karta

Besök vackra Kristianstad

Läs mer

Bykrogen

Inkl 10-rätters avsmakningsmeny

Österlen

Semester i Skåne

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x 10-rätters avsmakningsmeny (dag 2)
 • 1 x kaffe och kaka
 • Gratis internet och parkering

1.122:-
Endast
1.719.-

Visa karta

Restaurang med säsongsbetonad meny

Läs mer

Stadshotellet Kristianstad

Inkl halvpension, kaffe och kaka

Skåne

Mitt i Kristianstad

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x kvällsmåltid
 • 1 x kaffe och kaka (dag 1)
 • Tillgång till bastu
 • Gratis internet

406:-
Från endast
1.119.-

Visa karta

Klassiskt stadshotell med centralt läge

Läs mer

Hotel Bishops Arms Kristianstad

Inkl halvpension

Österlen

Charmerende Skåne by

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x kvällens varmrätt
 • Gratis internet och parkering
 • Centralt läge

381:-
Endast
1.069.-

Visa karta

Fantastiskt läge mitt i Kristianstad

Läs mer

Breanäs Hotell

Inkl halvpension

Skåne

Sveriges sydligaste vildmark

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x kvällens varmrätt med sallad
 • 1 x välkomstkaffe
 • Gratis internet och parkering

816:-
Från endast
969.-

Visa karta

Vackert beläget i norra Skåne

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og Inställningar.