Åk på minisemester till Hotel Strandly Skagen

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotel Strandly Skagen

Besök den populära semesterorten Skagen med vacker natur och sevärdheter

Fantastiskt läge i Skagen
Vänlig och personlig service
Upplev Råbjerg Mile - en vandrande sanddyn
 • 575 km från Öresundsbron
 • 700 km från Rostock, Tyskland
 • 42 km från Göteborg, Sverige
 • Restaurang
 • Möjligt att hyra cykel
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

Om hotellet

Hotellet erbjuder

Hotel Strandly Skagen har en trevlig "Skagenatmosfär" med traditioner och fantastisk service på ett familjärt och rart sätt. Både hotellet och restaurangen är nyrenoverade och särskilt den sistnämnda är mysigt inredd med vackra målningar från 1920-talet.

Från hotellet är det endast 7 minuters promenad till stranden och omkring 350 meter till hamnen. Parkering är gratis liksom internet.

Bodilles Kro har samma ägare som hotellet och här har det under mer än 40 år serverats god dansk mat av ypperlig kvalitet för alla hungriga. Det ligger kockarna varmt om hjärtat att en måltid här inte skall vara enbart god mat utan också en god upplevelse. Råvarorna är alltid färska och omsorgsfullt utvalda.

Om rummen

Hotellets rum har alla eget badrum med bad och toalett, platt-TV, vattenkokare, kaffe/te och ett litet kylskåp. Det finns inte möjlighet för extrasängar på rummen. Hotellet har 4 rum i entréplan och resten av rummen ligger en trappa upp. Observera att trappan är ganska brant, varför dessa rum inte är lämpliga för gäster med gångproblem.

Vänligen observera att

Middag serveras på Bodilles Kro, som ligger ca 300 meter från hotellet.

Hotellets reception är öppet kl 8 - 11 och 14 - 18.

Uppehållet är med slutstädning, vilket innebär att sängarna inte bäddas, rummet inte städas och handdukarna inte byts under vistelsen. Nya handdukar kan hämtas i receptionen mot avgift.

Mer info

Värt att se

 • Skagen (0.4 km)

  Skagen är en helt fantastisk upplevelse. Här kan ni se Skagenmålarnas eget museum, äta pinfärsk och vandra ut på Grenen där Kattegatt och Skagerack möts. Strosa i den mysiga staden och plötsligt kommer ni att förstå varför Skagenmålarna valde just denna platsen för sin lilla koloni.

  Skagen
  Skagenmålarnas museum, Grenen och utsikt över den vindpinade staden
 • Skagens Museum (0.4 km)

  Skagens Museum, centralt i Skagen, visar konst av de berömda Skagenmålarna bl.a. Anna og Michael Ancher, Marie och P.S. Krøyeroch. Under de senaste åren har museet fått ett tillskott av ett konstnärshem. Det är en sammanslagning av Anchers och Drachmanns hem och visar de autentiska möblerna och föremålen från deras konstnärshem i Skagen.

  Skagens Museum
  Skagenmålarna älskade Skagen framför allt på grund av ljuset, men även för den behagliga livsstilen
 • Den tillsandade kyrkan (5.6 km)

  Den tillsandade kyrkan eller S:t Laurentii kyrka uppfördes på 1300-talet i röd tegelsten. Kyrktornet, byggt på 1400-talet och renoverat på 1700-talet, är idag den enda synliga delen av kyrkan. Sandflykten, som började på 1500-talet försvårade framkomsten till kyrkan, som stängdes år 1795 med tillåtelse av Damarks dåvarande kung Christian VII. Sanden har nu helt begravt allt utom tornet, som nu är K-märkt och utgör en av de populära turistattraktionerna.

  Den tillsandade kyrkan
  Besök Den Tillsandade kyrkan S:t Laurentii vid Skagen
 • Råbjerg Mile (17.1 km)

  Sanddynen är ca en kvadratkilometer, innehåller 3,5 miljoner kubikmeter sand och är som högst 40 meter. Dynen ligger mellan Skagen och Fredrikshavn i Danmark och den vandrar ca 15 meter i nordöstlig riktning varje år, vilket innebär att den om 100 - 200 år kommer att täcka vägen, som leder fram till staden Skagen. Klättra upp på sanddynen och njut av utsikten.

  Råbjerg Mile
  Råbjerg Mile vandrar långsamt över norra Jylland
 • Örnreservatet i Bindslev (26.4 km)

  Besök det fantastiska Eagle World, Örnarnas Nationalpark i Bindslev. Här får ni en upplevelse för livet bland de ca 100 rovfåglarna. Reservatet etablerades år 1980 av den numera avlidne polske författaren Frank Wenzel, som under 55 år av sitt liv studerade och fotograferade rovfåglar.

  Örnreservatet i Bindslev
  En Bald eagle eller Vithövdad havsörn spejar efter byte
 • Palmestranden (39.8 km)

  På sommaren är Palmestranden vid Ålbæk Bugt helt rätt plats för att njuta av semestern. Den omkring 500 meter långa badstranden är dekorerad med palmer, som ger en sydlig känsla. Utöver det härligt svalkande saltvattnet finns beachvolley, strandfotboll och möjlighet att spela boule.

  Palmestranden
  Palmestranden ser exotiskt inbjudande ut
 • Arena Nord (41.1 km)

  Arena Nord i Frederikshavn är det största eventcentret norr om Limfjorden. Den 7000 kvadratmeter stora byggnaden har en enastående asketiskt arkitektur, som rymmer scener med teaterföreställningar, stand up comedy, konserter, föredrag, mässor och sportsbegivenheter.

  Arena Nord
  Arena Nord i Frederikshavn är det största eventcentret norr om Limfjorden.
 • Frederikshavn (41.6 km)

  Uppe på toppen av Danmark ligger Frederikshavn ut mot Kattegatt. Frederikshavn är en handelsstad, som varje år har över 5 miljoner besökare. Staden har en trevlig atmosfär och är omgiven av vacker natur och friska fläktar från havet. Ta en tur upp i Krudttårnet eller besök Fiskeklyngen, som är Frederikhamns äldsta stadsdel ända från år 1568. Historiska upplevelser väntar på Bangsbo Fort och Bunkermuseet, som ligger i den södra delen av satden. Från fortet är det en storslagen utsikt över Frederikshavn och Kattegatt, och på klara dagar kan man se ända upp till Skagen. Bunkermuseet är en av de 20 bunkrarna, som inte längre används av sjövärnet. Sommaren kan ni tillbringa på "Palmestranden" och resten av året pågår flera event i staden.

  Frederikshavn
  Utsikt över Kattegatt, bunkermuseet och "Palmestranden"
 • Nordsøen Oceanarium (49.4 km)

  Ett besök på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals är ett spännande äventyr under havsytan. Med 70 akvarier med över 6500 fiskar och andra havsdjur är det lätt att tillbringa en hel dag i Nordeuropas största akvarium. Lek och kunskap är i fokus för alla på akvariet.

  Nordsøen Oceanarium
  Studera de söta delfinerna på nära håll
Mer info

Karta

Hotel Strandly Skagen
Østre Strandvej 35 9990 Skagen