Bila i Småland och bo på Hotell Högland i Nässjö

Svenska | SEK

Hotell Högland

Trevligt hotell med nyrenoverade rum mitt i Nässjö

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Wellnessavdelning med bubbelpool och bastu
 • Nära Astrid Lindgrens Värld och High Chaparall
 • Nära den vackra småländska naturen
1.106:-
3~4 dag från
1.269.-

Inkl kvällens varmrätt

Nära Astrid Lindgrens Värld

3 dagar
Från 1.269,- / spara upp till 731,-
Spara
4 dagar
Från 1.869,- / spara upp till 1.106,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 1 huvudrätt
 • Wellnessavdelning
 • Gratis internet och parkering
Risskov Paket

Hotell Högland är ett trevligt 4-stjärnigt hotell med nyrenoverade hotellrum och här bor ni endast en timmes bilresa från populära Astrid Lindgrens Värld, High Chaparall och Gränna/Visingsö! Ni har också bara 30 minuters bilresa via riksväg 33 till Jönköping. 

Om hotellet

Upplev de småländska skogarna, bada i insjöar, gör utflykter till glasbruk i glasriket och till populära Astrid Lindgrens Värld, spela golf eller cykla i de vackra omgivningarna. Eleganta Hotell Höglund erbjuder ett 4-stjärnigt boende med många faciliteter och ligger precis vid Resecentrum mitt i Nässjö.

Hotellet har en wellness-avdelning med bubbelpooler, massagestolar och en nyrenoverad bastu. Åldersgränsen i wellness-avdelningen är 18 år och här väntar lugn och ro. Glöm inte att packa med badkläder, men om ni skulle råka glömma dem går det att hyra i receptionen.

Varje morgon dukar hotellet fram en härlig frukostbuffé och det finns också en trevlig restaurang som serverar allt från dagens till à la carte samt en trevlig bar som serverar enklare måltider och goda drinkar. 

Hotellet passar för familjer med yngre barn och under sommaren finns det också ett lekrum. 

Hotellet har gratis parkering i mån av plats och under er vistelse har ni tillgång till gratis trådlöst internet. Hotellet är också kontantlöst, vilket betyder att det bara går att betala med kort. Receptionen är bemannad dygnet runt. 

Om rummen

Hotellrummen renoverades så sent som 2013 och 2014 så här bor ni på fräscha och trevliga rum. Alla rum har eget badrum med dusch och hårtork och på rummen hittar ni också fåtölj med bord, skrivbord med lampa och nätuttag för dator, telefon och värdeskåp. Rummen har en LCD-TV med 22 kanaler som Viasat Sport och Viasat Film och här bor ni bekvämt med härlig utsikt över centrum. På enkelrummen hittar ni en 105cm bred säng och på dubbelrummen hittar ni två 90cm breda sängar. Det finns möjlighet att få en extrasäng på dubbelrummen. 

Rumstyper

Enkelrum

1 / 1
Rummen renoverades 2014 och är inredda med en 105 cm säng, en fåtölj med bord och LCD-TV med 22 kanaler. Eget badrum med dusch. Skrivbord med lampa och nätuttag för dator. Hotellet erbjuder också gratis WiFi.

Dubbelrum

1 / 2
Hotellrummen renoverades 2014 och är inredda med två 90 cm sängar. Alla rum har eget badrum med dusch och hårtork, fåtölj med bord, skrivbord med lampa och nätuttag för dator, samt telefon, värdeskåp och LCD-TV med 22 kanaler som Viasat Sport och Viasat Film . Möjlighet för en extra person i gästsäng.
» Se fler rumsspecifika bilder
Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Eksjö (19.6km)

Åk på bilsemester i Sverige och besök Småland! Eksjö är en gammal skola och regementsbyggnad på det småländska höglandet. Här kan ni ta passa på att besöka Aschanska-gården, som visar hur livet var för en typisk bondfamilj under mitten och slutet av 1800-talet. Gården är såpass välbevarad att man nästan skulle kunna tro att en familjemedlem från Aschans familjen kunde kommit in genom dörren.

Eksjö Museum är beläget i centrum och här kan ni besöka tre bestående utställningar; Albert Engströms teckningar, en militärhistorisk utställning och en stadshistorisk utställning. Dessutom hålls temporära och skiftande utställningar med modern konst här och i musée-trädgården hålls löpande konserter och andra arrangemang. Hos Risskov Bilsemester kan ni beställa hotell eller en billig weekendvistelse för hela familjen. 

Skullaryd Älgpark (27.1km)

Ta en tur i den vackra parken där ni kan uppleva älgar och renar på nära håll. Parken har under sommarperioden flera dagliga safariturer runt i parken, där ni bland annat kommer nära inpå "Skogens Konung", älgen. Ett minst sagt stort och imponerande djur. Dessutom finner ni även ett café i parken som säljer diverse förfriskningar och lättare fika och mat.

Husqvarna Museum (35.9km)

Kör på en billig minisemester kring Huskvarna med egen bil där kan ni besöka Husqvarna Museum som är centralt beläget i staden. Museet visar utvecklingen från vapenfabriken under 1600-talet, fram till den moderna industritiden under 1800- och 1900-talet där det bland annat framställdes symaskiner, mopeder, cyklar och motorcyklar.

Stuverydsbäcken Skrôle Hie (37.7km)

Öster om Eksjö, kan ni besöka Stuverydsbäcken Skrôle Hie, som er en 800 m lång och brant klippsats med fallande träd och speciell vegetation. Längs ner i ravinen löper en en bäck där en ovanlig öring håller till i flock.

Klostret i Varnhem (41.4km)

Besök klostret i Varnhem, vid Billingens västsluttning, ca 15 min. med bil från hotellet. Ett idealiskt läge med bördig åkermark, tillgång till timmer, sten och friskt vatten från bergsluttningen. Här beslutade cisterciensermunkarna år 1150 att slå sig ned och byggde upp en liten klosterstad. Verksamheten blomstrade under flera århundraden, men under 1500-talet i samband med reformationen övergavs klosterverksamheten och även kyrkan. På 1600-talet lät Magnus Gabriel del la Gardie restaurera kyrkan som tack vare detta i är gott skick även idag. Klosterbyggnaderna fick däremot förfalla och inte förrän på 1920-talet påbörjades utgrävning av de gamla ruinerna. Det finns ett litet museum vid kyrkan med en modell av den centrala klosteranläggningen och intressanta bilder och texter. Jan Guillous romanfigur Arn, är i fiktionen född och uppfostrad i Varnhem, han placerades som barn i Guds tjänst i klostret, på det viset fick han kunskaper av bröderna i klostret i språk, filosofi och teologi, och praktisk skicklighet i smide, sjukvård, odling och byggteknik.

Jönköping (40.9km)

Regionens största stad, Jönköping, är en gammal handelsstad. Här finner ni ett rikt urval av butiker och det finns säkerligen något för alla smaker. Staden är en av de snabbast växande städerna i Sverige där det ständigt tillkommer nya saker till staden.

City Park är väl värd ett besök, likaså spännande museum, konserter och teaterföreställningar i det nybyggda kulturhuset "Spira", biografer och ett av Skandinaviens största köpcentrum; A6 Center. Jönköping har också en lång kustlinje som följer Vättern och är fylld med caféer, uteserveringar, restauranger och trevliga barer.

Julmarknad i Jönköping (40.6km)


Tag med familjen eller ressällskapet på en härlig minisemester eller weekend till Jönköping under andra helgen i december och besök den traditionella och stämningsfulla julmarknaden på Strömsberg gård.

I den historiska miljön på Strömsbergs gård arrangerar Strömsbergsföreningen sin traditionella julmarknad där besökare kan ta det av den härliga julstämningen. Här finner ni utställare och försäljare med allt från hantverk, keramik, smycken, textilarbete och bildkonst till godis och kransar.

Julmarknaden är barnvänlig och under dagen bjuds det på underhållning med Luciatåg och barnkör. På plats finns också ett chokladhjul och ett lotteri. Och när magen börjar kurra erbjuds det varmkorv och kaffeservering. 

Strömsbergs gård är belägen strax utanför Jönköping och är därför både lätt och väl värt att besöka under en vistelse med billigt hotellpaket i eller kring Jönköping. Passa även på att njuta av den vackra småländska naturen i Strömsbergs Naturreservat. 

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

BW Vetlanda Stadshotell

Charmiga Vetlanda

Småland

Mitt i Småland

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • Tillgång till bastu
 • Gratis parkering och WiFi
 • Centralt läge

731:-
Endast
869.-

Visa karta

Bo centralt i trevliga Vetlanda

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. Dubbelrum
 • Barn 0~4.99 år i föräldrarnas säng 100% rabatt
 • Barn 0~12.99 år i extrasäng 50% rabatt

Best Western Vrigstad Värdshus

Koppla av med god mat i Småland

Småland

Halvpension i Småland

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 3-rättersmeny
 • Fri entré till jacuzzi och bastu
 • Gratis internet och parkering

781:-
Från endast
1.219.-

Visa karta

Naturnära boende i vackra Småland

Läs mer
Barnrabatter
Se våra bra barnpriser.
För att få våra fördelaktiga barnpriser krävs minst 2 fullt betalande vuxna i rummet Dubbelrum
 • Barn 0~4.99 år i föräldrarnas säng gratis
 • Barn 0~1.99 år i spjälsäng 240kr per natt 
 • Barn 2~11.99 år i extrasäng 240kr per natt

Clarion Collection Hotel Post

Mini dubbelrum med 140 cm säng

Småland

Skärgårdsidyll

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x kvällsbuffé
 • 2 x eftermiddagskaffe med kaka
 • Gratis internet

531:-
Från endast
919.-

Visa karta

Oskarshamn & härlig skärgård!

Läs mer