Minisemester på Hotell Nostalgi i Motala

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotell Nostalgi

Fantastisk utsikt över Vättern och gratis entré till ett museum

Restaurang med uteservering
Gratis entré till Motala Motormuseum
Härliga maritima omgivningar vid Göta kanal
 • Restaurang
 • Bar
 • Hund
 • Parkering mot avgift
 • Gratis internet

Om hotellet

Hotell Nostalgi är beläget vid hamnen i den charmiga staden Motala. Här bor ni grannar med det populära Motala Motormuseum och endast en kort promenad från stadens centrum som är fyllt med trevliga butiker, restauranger och caféer. Tag med ressällskapet och spendera några härliga dagar tillsammans i Motala under en minisemester!

Hotellet erbjuder

Med sitt fina läge vid hamnpiren i Motala kan ni se kanalbåtar glida förbi på Göta kanal, som rinner vidare ut mot Vättern. Motala bjuder på en vacker maritim atmosfär och är känt för Skandinaviens största motormuseum, nämligen Motala Motormuseum. Museet delar byggnad med hotellet och under er vistelse bjuds ni på kostnadsfri entré till museet där ni kan uppleva spännande utställningar, klassiska bilar och andra nostalgiska inslag.

En kort promenad från hotellet finner ni Motala centrum här kan ni passa på att avnjut god mat och dryck på något av de mysiga caféer och restauranger eller bara promenera och njuta av staden. Med närhet till Sveriges näst största sjö Vättern, dess vackra omgivningar och stränder har ni under er minisemester massor av möjligheter till utflykter. Passa även på att besöka dom närliggande städerna Borensberg, Vadstena och Linköping.

Varje morgon serverar en god frukostbuffé och nybryggt kaffe. Under kvällarna erbjuds välsmakande middag i den stora och ljusa restaurangen, Restaurant Nostalgi. Här bjuds ni även på en härlig utsikt mot Vättern och när vädret tillåter kan ni avnjuta maten ute på terrassen med fantastisk utsikt.

Parkering vid hotellet finns att tillgå mot en mindre daglig avgift och gäster bjuds på gratis tillgång till trådlöst internet.

Om rummen

Hotell Nostalgi har 22 moderna rum, som är uppkallade efter klassiska bilar. Det finns både enkelrum och dubbelrum, samt dubbelrum med en eller två extrabäddar.

Samtliga rum är utrustade med eget badrum, bekväma sängar, skrivbord, TV, och telefon.

Värt att se

 • Skänninge (19.3 km)

  I klosterbyn Skänninge, ca 10 km norr om Mjölby, finner ni flera historiska sevärdheter. Bland annat St.Ingrids Klosterruin, ett kloster som byggdes i början av 1200-talet. Detta var Sveriges första kvinnliga dominikanerkloster. En annan rolig fakta om Skänninge är att den första elefanten i Sverige vistades här, helt tillbaka i 1806. Biljettpriserna för att se elefanten var då såpass höga att det startade ett uppror bland invånarna, som var så stort att militären blev inkallad som hjälp för att dämpa bråket. Det rapporterades om upproret över hela landet under rubriken "Elefantupproret i Skänninge". I Skänninge kan ni också besöka St. Ingrids Gille, Skänninges region-historiska förening med sin rosengård, örtträdgård och sina tre vackra historiska byggnader.

  Skänninge
  Här ser ni St.Ingrids Klosterruin i Skänninge
 • St. Olofs Kloster (19.4 km)

  Besök ruinerna av St.Olofs Kloster, ett annat dominikanerkloster i Skänninge, som byggdes i början av 1200-talet i Skänninge.

  St. Olofs Kloster
  Upplev det historiska St. Olofs Kloster från 1200-talet
 • Högbystenen (23.4 km)

  Under en sommarsemester med egen bil  och billigt boende i området kan ni besöka Högbystenen, ca 5 km norr om Mjölby. Högbystenen är en runsten från 1100-talet, belägen ca 1 km norr om Högby kyrka vid Högbys gamla kyrkogård.

  Högbystenen
  På sommarsemester i Sverige kan man besöka Högbystenen, ca 5 km norr om Mjölby.
 • Mjölby Kyrka (27.7 km)

  Besök Mjölby kyrka, som byggdes under 1100-talet och som är speciellt känt för C.H Crodels glasmålningar som föreställer treenigheten. Dopfunten byggdes i Skänninge och Vadstena mellan år 1620 och 1670.

  Mjölby Kyrka
  Mjölby Kyrka är speciellt känd för C.H Crodels glasmålningar
 • Mjölby (28.5 km)

  Mjölby är en charmig liten stad med ca 13.000 invånare, beläget i Östergötland, som är väl värd ett besök under en kör själv semester i Sverige. Staden har rötter som härstammar helt tillbaka från medeltiden, men området har används av människor under en mycket längre tid än så, vilket man kan se på de många gamla slotten och gravarna i området. Här kan man bland annat besöka gravplatsen Kungshögarna. Under sommarhalvåret finns det flera möjligheter att njuta av områdets friluftsbad, såsom Skogssjöbadet, Nederlösabadet eller Västra Hargsjön. För er som tycker om att vara ute i naturen finns här massor att göra och se i närhet till hotellet. Varför inte passa på att besöka Skogssjöns naturreservat, ekträdgårdarna eller Stora Haddebos naturreservat? Hos Risskov Bilsemester finner ni ett brett urval av billiga boenden och hotellpaket runtom i Sverige!

  Mjölby
  Besök natursköna Mjölby under en billig minisemester
 • Vimne Bränngård (29.7 km)

  Åk på utflykt till Vimne Bränngård, som ligger utanför Mjölby, mellan Vättern och Linköping. Här kan ni rida på islandshästar samt uppleva och prova på hästyoga, yoga på hästryggen. 

  Vimne Bränngård
  Vimne Bränngård är beläget utanför Mjölby, mellan Vättern och Linköping
 • Mantorp Park (31.0 km)

  Ett av Sveriges ledande motorsports-faciliteter, Mantorp Park, ligger endast 12 km från Mjölby. Här kan ni roa er med aktiviteter såsom drifting eller besöka en av deras många återkommande events.

  Mantorp Park
  12 km från Mjölby finner ni motorsports-faciliteten Mantorp Park
Mer info

Karta

Hotell Nostalgi
Platensgatan 2 591 35 Motala

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~3.99 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 0~11.99 i extrasäng 50% Rabatt
Barn 12~99.99 i extrasäng 20% Rabatt