IKEA Hotell

Svenska | SEK

IKEA Hotell

IKEA Hotell i Älmhult ligger bland sjöar och skogar i natursköna Småland.

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Världens enda IKEA-hotell!
 • Nybyggd hotelldel med fräscha moderna rum
 • Besök IKEA-muséet, glasriket och njut av vacker natur!
697:-
3~4 dag från
919.-

Älmhult IKEA:s födelseort

Besök IKEA-hotellet

3 dagar
Endast 919,- / spara upp till 425,-
Spara
4 dagar
Endast 1.319,- / spara upp till 697,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • Gratis parkering
 • Gratis internet
 • Moderna rum
Risskov Paket

IKEA Hotell  

Mitt i Älmhult, där IKEA grundades av Ingvar Kamprad år 1953, hittar du detta moderna men mysiga hotell. Från början var IKEA ett postorderföretag, men redan 1958 öppnades det första IKEA-varuhuset, självklart just i Älmhult. Det ligger fortfarande kvar, beläget mitt emot hotellet, och över en miljon kunder besöker varuhuset varje år. Visste du förresten att förkortningen IKEA står för Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd? Agunnaryd var gården och orten där Kamprad växte upp, och den hade en alldeles speciell plats i hans hjärta. Omgivningarna består av milsvid vacker natur, små badsjöar och röda stugor med vita knutar. Pittoreskt och mysigt är bara förnamnet!

Det finns flera kändisar från området, förutom Ingvar Kamprad. Carl von Linné föddes 1707 i Råshult, och idag är hans födelsehus ett museum och området omkring kulturreservat. Här kan du slå dig ner med en god kopp kaffe med tillhörande kakor på Trädgårdscaféet, innan du ger dig ut på vandring längs de snitslade stigarna, som guidar dig genom ett välbevarat svenskt 1700-talslandskap. Anläggningen har öppet maj till september, och erbjuder en rolig dag för både stora och små.

Nordväst om Älmhult ligger "Sjöriket", ett område med massor av små insjöar. Här är Ljungby huvudorten, och ni måste ta chansen att besöka Sagomuseet, där både stora och små får sitt lystmäte av tomtar och troll. Eller varför inte prova på att paddla kanot på de lugna sjöarna och fina åarna? Det är en fantastisk upplevelse att tyst glida fram genom naturen, och vill ni ta en paus kan ni lägga till och sedan ta er ett dopp.

Nordost ut ligger "Glasriket" med alla fina glasbruk, och här finns det att göra för hela familjen. Du kan köpa "Glasrikepasset", som ger dig fina rabatter på inköp. Varför inte passa på att köpa årets julklappar och födelsedagspresenter? Ni kan också prova på att blåsa glas och sedan ta med er ert eget designade glas eller vas hem!

Cirka 70 km nordost om Älmhult hittar ni staden Växjö, som också har en väldigt intressant historia. Här kan ni besöka Kronobergs fästning som byggdes redan på 1400-talet och är belägen utanför staden. Vidare kan ni också besöka "Utvandrarnas hus", med Vilhelm Mobergsrummet. Museet bedriver forskning runt såväl svensk utvandring till Amerika som nutidens utvandring från olika länder i världen. I Värnamo hittar du Bruno Mathson center, som visar milstolpar inom svensk möbeldesign av den kände möbeldesignern.

Hotellet erbjuder

IKEA Hotell är naturligtvis uteslutande inrett med IKEA-möbler och accessoarer. IKEAs koncept har alltid varit att ge mycket för pengarna, och detta hotell är inget undantag. Trots att det är prisvärt så gör personalen dessutom sitt bästa för att ge er en vistelse som går högt över förväntan, så det här är en perfekt bilsemester för hela familjen. 

Restaurangen på hotellet har öppet för lunch måndagar - fredagar (ej v. 26-33) och för middag alla dagar. Parkering på hotellet är gratis, och det finns också gratis internet. 

Rummen 

De ljusa, härliga dubbelrummen har alla 160 cm grandlit, bad, toalett, TV, telefon och internet. 

Rumstyper

Enkelrum

1 / 3
Ett rofyllt och bekvämt enkelrum, 15 kvm, i hotellets äldre del. Bra förvaring och plats för dig som behöver jobba på kvällen.
» Se fler rumsspecifika bilder

Dubbelrum

1 / 3
Ett rofyllt och bekvämt dubbelrum, 15 kvm, i hotellets äldre del. Bra förvaring och plats för dig som behöver jobba på kvällen.
» Se fler rumsspecifika bilder
Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Dressin och Tågturer (29.8km)

Genom att hyra dressin eller åka rälsbuss i Strömnäsbruk får ni chans att se naturen från en annan vinkel och avnjuta en naturupplevelse från spåret. Här rekommenderas det att ta med en egen picknick och avnjuta lunch eller fika någonstans mellan rälsens spår som går mellan Strömnäsbruk och Axhult. Kortare turer erbjuds även mellan Strömnäsbruk och Traryd. Möjlighet till att cykla på egen hand finns, likasa som att hyra dressin eller åka med på rälsbuss. Både enkel och tandem alternativ erbjuds.

Smålandet Älgsafari (42.5km)

På älgsafari i Smålandet får ni uppleva allt från skogens konung och amerikanska bisonoxar till getter på nära håll. Valmöjligheten att köra runt med egen bil eller parkens egna safaritåg finns för att ta sig runt i älghägnet.

Gården är från 1700 talet, med vackra omgivningar och älgsafarin passar detta bra för en kortare barnvänlig dagsutflykt.

I gårdens egna café, Café Smålandet kan ni smaka på älgkorv eller avnjuta våfflor och barnen kan även här leka med gårdens getter.

Åsarundan (44.2km)

För er som är ute efter en aktiv vistelse i Markaryd rekommenderas en cykeltur längs å, sjö och genom skog. Åsarundan är en 30 km lång vacker runda med flertal servärdheter längs med vägen. Markaryda äldsta hus (Brattatorpet), Ulvsbacks Prästgard och Gräddhyllans Lantcafe är några av de. Rundan passar perfekt för er som är ute efter en kombination av härliga skogsvägar och branta backar.

Wittsjö GK (44.3km)

Wittsjö Golfklubb ligger i Vittsjö, ca 1,8 km från Markeryd. Golfklubben erbjuder golfpaket och har även en golfskola for nybörjare. Har finns golfbanor som passar bade nybörjare och erfarna golfare. Skogsbanan ligger inbäddad i skönt naturområde omringar av lövskog med variationsrika hål. Banan erbjuder både spel med 9 samt 18 hål.

Kanotpaddling i Lokasjön (46.8km)

Att paddla kanot i Smålands älg och skogslandkap är en fantastisk naturupplevelse för hela familjen. Sydsvenska kanotleasingen erbjuder kanotturer och uthyrning av kanoter vid Lokasjöns östra sida. I centret erbjuds ni full utrustning, information om och kartor över de olika kanotlederna. Transport av kanoterna kan erbjudas till och från önskad start och slutdestination och parkering finns att tillgå vid kanotcentrat. Att paddla kanot och njuta av sommararens sköna solnedgangar rekommenderas starkt av centrats personal. Boka billigt hotellpaket och barnvänligt boende hos Risskov Bilsemester och kör iväg på en bilsemster tillsammans med familjen!

Markaryd (45.3km)

Besök den småländska tätorten Markaryd med knappt 4.000 invånare under en kör själv semester med billigt hotellpaket bokat hos Risskov Bilsemester. Området Markaryd erbjuder ett mångfald av natur upplevelser såsom kanotpaddling, bad och fiske i flera av sjöarna som omger samhället. Tätorten ar aven kand for sitt utbud av konst och kultur historia, i området finner du bland annat ett Vavskedsmuseum och tillverkning av konst och porslin.

Kristianstad (67km)

Kristianstad, som är en gammal residens- och regimentstad, är en trevlig shoppingstad med härlig småstadsstämning. Njut av mysiga caféer och små butiker. Strosa längs gågatan och njut av stämningen. Utanför staden ligger den underbara kusten längs Hanöbukten och inåt landet finns massor av slott och vacker natur att besöka.

Mörrumsån (75km)

Blekinge är känt långt utanför Sveriges gränser för sitt laxfiske. Om damerna i sällskapet vill gå på spa eller shopping, så kan herrarna lätt roa sig med laxfiske. Fisket är organiserat och speciellt fiskekort krävs. Här ges också kurser i flugfiske. Gillar ni inte att fiska är naturen runt Mörrumsån fantastiskt vacker att vandra runt i.

Kristianstads Golfklubb (69.1km)

Kristianstads Golfklubb, som har existerat sedan 1924, har Sveriges längdsta golfsäsong. Klubben har 2 olika 18-hålsbanor, som håller hög klass och erbjuder utmaningar för golfare på alla nivåer. Det finns möjlighet att ta en förfriskning eller en kopp kaffe i restaurangen eller kiosken.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

First Hotel Olofström

Naturupplevelser i Blekinge

Blekinge

Besök Olofström

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x kvällens varmrätt
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

757:-
Från endast
1.019.-

Visa karta

Bli förälskad i Blekinges natur och charm!

Läs mer

Ekebacken Hotell & Konferens

Inkl halvpension

Småland

Minisemester i Markaryd

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukos
 • 2 x kvällens varmrätt
 • kaffe och te
 • Gratis internet och parkering

471:-
Endast
1.019.-

Visa karta

Naturskön och rogivande miljö

Läs mer

Hotel Statt Hässleholm

Inkl. 1 kvällens varmrätt

Östergötland

4-stjärnig naturupplevelse

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x kvällens varmrätt
 • Tillgång till gym
 • Gratis WI-FI

226:-
Endast
1.219.-

Visa karta

4-stjärnig semester med vandringsturer

Läs mer

Hotell Rådmannen

Nära underbar natur & Växjö

Småland

Centralt läge i Alvesta

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 1 huvudrätt
 • Gratis internet
 • Centralt läge

431:-
Från endast
969.-

Visa karta

Vackra omgivningar och mysig atmosfär

Läs mer

Breanäs Hotell

Inkl halvpension

Skåne

Sveriges sydligaste vildmark

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x kvällens varmrätt med sallad
 • 1 x välkomstkaffe
 • Gratis internet och parkering

816:-
Från endast
969.-

Visa karta

Vackert beläget i norra Skåne

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og Inställningar.