Bila i Sverige och njut på Kiviks Hotell & Konferens

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Kiviks Hotell & Konferens

Personligt och havsnära hotell på Österlen med vackra vyer

Nära Kiviks centrum och hamnen i den gamla fiskebyn
Spaavdelning med både torr- och ångbastu samt jacuzzi
Fantastisk trädgård fylld med vackra rosor
 • Restaurang
 • Bar
 • Wellness
 • Jacuzzi
 • Ångbastu

Om hotellet

Personligt och havsnära hotell på Österlen med vackra vyer och en underbar rosenträdgård omkring sig i det pittoreska skånska landskapet. 

Kiviks hotell är belägen en kort promenad från Kiviks centrum och hamnen i den gamla fiskebyn. På fantastiska Österlen finner ni allt från natur och stränder till aktiviteter och sevärdheter i närheten. Hotellet bjuder på en utsikt över Hanöbukten och har närhet till både Brösarp och Stenshuvud. En annan rekommendation är att besöka Kiviks Musteri. Djupdal och Lilla Vik är två golfbanor inom en kvarts köravstånd från hotellet. Här finns något för hela familjen!

Om hotellet

Kiviks Hotell var från början ett privat semesterboende och en anrik byggnad som har byggts om till hotell i senare dagar. Hotellet har en fantastisk trädgård fylld med vackra rosor och hela 300 plantor. Detta är en perfekt plats för er som önskar avkoppling och njutning. Hotellet har en egen spaavdelning med både torr och ångbastu samt jacuzzi. Här erbjuds även olika behandlingar såsom massage och ansiktskurer. Hotellets restaurang serverar mat av högkvalitet med skånska läckerheter och lokala råvaror. Restaurangen har ett varierade utbud mellan bistro, ostronbar och 5 rätters meny. Här serveras även en underbar frukostbuffé som ingår i övernattningen. Hotellet erbjuder även kostnadsfri parkering på området och har trådlöst internet.

Om rummen

Kiviks hotell består av tre byggnader och har totalt 27 rum med naturskön utsikt. Samtliga rum har dusch och toalett, TV och tillgång till kostnadsfritt trådlöst internet. Rummen är även både djur och rökfria.

Vänligen observera att

Uppehållet är med slutstädning, vilket innebär att sängarna inte bäddas, rummet inte städas och handdukarna inte byts under vistelsen. Nya handdukar kan hämtas i receptionen mot avgift.

Mer info

Värt att se

 • Kiviks musteri (4.0 km)

  Kiviks Musteri AB är ett svenskt familjeägt musteri på Österlen, Skåne, som drivs av fjärde generationen Åkesson. De förädlar frukt bland annat till äppelmust, juicer, cider, krämer och soppor. Dessa varor kan man köpa i deras Musteributik. Här finns även ett kunskapshus som heter Äpplets Hus, där man kan lära sig om äpplets historia och forskning om olika frukter.

  Kiviks musteri
  Njut av ett glas färsk äppeljuice och känn den fina aromen.
 • Glimminge Hus (26.0 km)

  Bila i Sverige och kör på semester i Skåne. Besök den välbevarade, medeltida borgen Glimmingehus, som började byggas år 1499, när Skåne fortfarande var danskt. Gå på spökjakt eller prova att utföra sysslor, som man gjorde på medeltiden. Borgen omger av en vallgrav och kring försvarsvallen ligger gröna gräsmattor för picknick eller lek. Området omges av vackra odlade fält, speciellt på senvåren när rapsfälten lyser i gult.

  Glimminge Hus
  Den vackra borgen är spännande både för barn och vuxna.
 • Stenshuvud (6.2 km)

  Naturreservatet Stenshuvud är en kulle, som sluttar ner i vattnet. Vandra upp på den vackra stigen till den högsta punkten och få en betagande utsikt över naturen och de små byarna. Reservatet, som är helt fredat, är extra vackert på våren då marken täcks av en gul- och vitsippsmatta. Redan på Carl von Linnés tid omnämndes Stenshuvud, som ett landmärke för sjöfarare. Många i Sverige sällsynta djurarter lever i naturreservatet t.ex. lövgrodan. Om ni tröttnar på naturupplevelsen kan en fika på Café Annorlunda rekommenderas.

  Stenshuvud
  Utsikt från Stenshuvud och huvudet från södersidan. Stranden Knäbäckshusen ligger söder om Stenshuvud. Sandstranden är underbar på sommaren, men tänk på att vattnet är mycket strömt om ni simmar långt ut!
 • Brösarps Backar (9.2 km)

  Längs östersjökusten söderut ligger Österlen. Besök naturreservatet Brösarps Backar är inte stort, men ändå väl värt ett besök. På våren är det speciellt vackert när det blommar, först med backsipporna och sedan gullvivorna - men dessa är frislysta, så man får inte plocka. Under sommaren är det också vackert att promenera uppför höjderna och se ut över havet och äppelodlingarna.

  Brösarps Backar
  Backsippaor och gullvivor blommar på våren i Brösarps backar. På hösten lyser äpplena röda på grenarna i de stora äppelodlingarna.
 • Gamla Simrishamn (19.2 km)

  Bila i Sverige på semestern och kör själv till Sydsverige och bortåt Österlen där ni kan besöka Gamla Simrishamn. Strosa i den gamla stadsdelen och se de vackra färgglada små husen. En del av dem rymmer gallerier och konsthantverk. Till skillnad från samhällena Kivik och Skillinge är husen fiskarhus och inte sjökaptenshus. De idylliska smågatorna med kullerstenar har blivit otroligt populära som sommarhus och under den varma årstiden samt storhelgerna blommar staden upp.

  Gamla Simrishamn
  Missa inte att strosa förbi de vackra små fiskarhusen, som idag är populära sommarhus.
 • Ravlunda kyrka (5.7 km)

  Ravlunda kyrka byggdes på 1200-talet och byggdes till på 1400-talet. Kyrkan som ligger strax söder om Brösarpsbackar har underbara kalkmålningar. Platsen där kyrkan ligger är underbart vacker! Kontrollera öppettiderna, så ni kan njuta av interiören. På kyrkogården ligger författaren Fritjof Nilsson Piraten begravd med följande inskription på gravstenen: "Här under är askan av en man som hade vanan att skjuta allt till morgondagen. Dock bättrades han på sitt yttersta och dog verkligen den 31 januari 1972."

  Ravlunda kyrka
  Ravlunda kyrka ligger på en höjd och är känd för sina vackra väggmålningar
 • St. Nicolai kyrka (19.5 km)

  Den vackra kyrkan, som ligger mitt i staden, är värd ett besök. Kyrkan började byggas på 1100-talet och har sedan byggts på i omgångar. St. Nicolaus var sjömännens och fiskarnas skyddshelgon och från taket i kyrkan hänger 2 vackra votivskepp. Prediksstolen är i trä och fascinerande snidad och målad. Den är daterad till 1626, då Skåne fortfarande tillhörde Danmark och tros vara snidad av Claus Clausen Billedsnider. Kyrkans golv har flera intressanta gravstenar, då kyrkan användes som gravplats för betydelsefulla personer.

  St. Nicolai kyrka
  Kyrkan nuvarande utseende fick den 1953 då putsen togs bort och den vackra kvartsiten framhävdes. Ta reda på öppettiderna innan ni går dit. I kyrkan ges konserter och andra framträdande då och då, mest sommartid.
 • Kivik och kungagraven Bredarör (1.6 km)

  Strax söder ligger den stora bronsåldersgraven Kiviksgraven eller Bredarör, som är ett gravröse. Graven tros vara en av de största gravarna från äldre bronsåldern (1700–1100 f.Kr.). Inuti graven finns en stor stenkista och stenristningar. Av en slump stötte två bönder på en stenkista i ett stort stenröse år 1748. Nyfikenhet och girighet (de trodde det var en guld- eller silverskatt) förmådde dem att gräva hela natten. Än idag är det en hemlighet vad de fann, men kungagraven finns kvar delvis i rekonstruktion och är en av "Äppelkustens" mest besökta sevärdheter. Ni kan gå på guidad tur och lära mer om forntiden på Österlen. Kivik var ett rikt samhälle med kaptenshus omgivet av äppelodlingar. Mest berömt är det för författaren Fritjof Nilsson Piraten och sin årliga marknad samt äppelmarknaden.

  Kivik och kungagraven Bredarör
  Lär er mer om forntida Österlen
 • Österlens Golfklubb (11.6 km)

  Djupadalsbanan är en öppen hedlandsbana byggd på ren sandjord med vackra vyer. Denna bana har goda möjligheter för utmanande omgång för golfintresserade. Lilla Vik är en parkbana intill havet som bjuder på vackra naturupplevelser. Här spelar ni i fantastiska naturomgivningar. Lilla Viks golfområde har även en korthålsbana med 6 hål, perfekt för den som är nyfiken och vill prova på golfspel.

  Österlens Golfklubb
  På Österlen kan ni spela golf nästan hela året.
Mer info

Karta

Kiviks Hotell
Moriabacken, 277 30 Kivik

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~2.99 i föräldrars säng 90% Rabatt
Barn 0~12.99 i extrasäng 50% Rabatt
Barn 3~5.99 i föräldrars säng 80% Rabatt
Barn 13~99.99 i extrasäng 25% Rabatt