Bila i Sverige och njut på Kiviks Hotell & Konferens

Svenska | SEK

Kiviks Hotell & Konferens

Personligt och havsnära hotell på Österlen med vackra vyer

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Nära Kiviks centrum och hamnen i den gamla fiskebyn
 • Spaavdelning med både torr- och ångbastu samt jacuzzi
 • Fantastisk trädgård fylld med vackra rosor
577:-
3 dagar endast
1.319.-

Bo med närhet till strand & vacker natur

Upplev Kivik & Österlen

3 dagar
Endast 1.319,- / spara upp till 577,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x kvällens varmrätt
 • 1 x Spa entré
 • Gratis internet
Risskov Paket

Personligt och havsnära hotell på Österlen med vackra vyer och en underbar rosenträdgård omkring sig i det pittoreska skånska landskapet. 

Kiviks hotell är belägen en kort promenad från Kiviks centrum och hamnen i den gamla fiskebyn. På fantastiska Österlen finner ni allt från natur och stränder till aktiviteter och sevärdheter i närheten. Hotellet bjuder på en utsikt över Hanöbukten och har närhet till både Brösarp och Stenshuvud. En annan rekommendation är att besöka Kiviks Musteri. Djupdal och Lilla Vik är två golfbanor inom en kvarts köravstånd från hotellet. Här finns något för hela familjen!

Om hotellet

Kiviks Hotell var från början ett privat semesterboende och en anrik byggnad som har byggts om till hotell i senare dagar. Hotellet har en fantastisk trädgård fylld med vackra rosor och hela 300 plantor. Detta är en perfekt plats för er som önskar avkoppling och njutning. Hotellet har en egen spaavdelning med både torr- och ångbastu samt jacuzzi. Här erbjuds även olika behandlingar såsom massage och ansiktskurer. Hotellets restaurang serverar mat av högkvalitet med skånska läckerheter och lokala råvaror. Restaurangen har ett varierande utbud mellan bistro, ostronbar och 5-rättersmeny. Här serveras även en underbar frukostbuffé som ingår i övernattningen. Hotellet erbjuder även kostnadsfri parkering på området och har trådlöst internet.

Om rummen

Kiviks hotell består av tre byggnader och har totalt 27 rum med naturskön utsikt. Samtliga rum har dusch och toalett, TV och tillgång till kostnadsfritt trådlöst internet. Rummen är även både djur- och rökfria.

Rumstyper

Enkelrum

1 / 1
Hotellet har enkelrum om man reser på egen hand.

Dubbelrum

1 / 1
Dubbelrum och enkelrum finns att boka samt dubbelrum med utfällbar extra-säng och ett visst antal dubbelrum med bäddsoffor. Möjlighet för extra personer i gästsäng / bäddsoffa. 
Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Kiviks musteri (3.6km)

Kiviks Musteri AB är ett svenskt familjeägt musteri på Österlen, Skåne, som drivs av fjärde generationen Åkesson. De förädlar frukt bland annat till äppelmust, juicer, cider, krämer och soppor. Dessa varor kan man köpa i deras Musteributik.

Här finns även ett kunskapshus som heter Äpplets Hus, där man kan lära sig om äpplets historia och forskning om olika frukter.

Glimminge Hus (28.2km)

Bila i Sverige och kör på semester i Skåne. Besök den välbevarade, medeltida borgen Glimmingehus, som började byggas år 1499, när Skåne fortfarande var danskt. Gå på spökjakt eller prova att utföra sysslor, som man gjorde på medeltiden. Borgen omger av en vallgrav och kring försvarsvallen ligger gröna gräsmattor för picknick eller lek. Området omges av vackra odlade fält, speciellt på senvåren när rapsfälten lyser i gult.

Stenshuvud (6.2km)

Naturreservatet Stenshuvud är en kulle, som sluttar ner i vattnet. Vandra upp på den vackra stigen till den högsta punkten och få en betagande utsikt över naturen och de små byarna. Reservatet, som är helt fredat, är extra vackert på våren då marken täcks av en gul- och vitsippsmatta. Redan på Carl von Linnés tid omnämndes Stenshuvud, som ett landmärke för sjöfarare.

Många i Sverige sällsynta djurarter lever i naturreservatet t.ex. lövgrodan.

Om ni tröttnar på naturupplevelsen kan en fika på Café Annorlunda rekommenderas.

Brösarps Backar (9.2km)

Längs östersjökusten söderut ligger Österlen. Besök naturreservatet Brösarps Backar är inte stort, men ändå väl värt ett besök. På våren är det speciellt vackert när det blommar, först med backsipporna och sedan gullvivorna - men dessa är frislysta, så man får inte plocka. Under sommaren är det också vackert att promenera uppför höjderna och se ut över havet och äppelodlingarna.

Gamla Simrishamn (19.2km)

Bila i Sverige på semestern och kör själv till Sydsverige och bortåt Österlen där ni kan besöka Gamla Simrishamn. Strosa i den gamla stadsdelen och se de vackra färgglada små husen. En del av dem rymmer gallerier och konsthantverk. Till skillnad från samhällena Kivik och Skillinge är husen fiskarhus och inte sjökaptenshus. De idylliska smågatorna med kullerstenar har blivit otroligt populära som sommarhus och under den varma årstiden samt storhelgerna blommar staden upp.

Ravlunda kyrka (5.7km)

Ravlunda kyrka byggdes på 1200-talet och byggdes till på 1400-talet. Kyrkan som ligger strax söder om Brösarpsbackar har underbara kalkmålningar. Platsen där kyrkan ligger är underbart vacker! Kontrollera öppettiderna, så ni kan njuta av interiören.

På kyrkogården ligger författaren Fritjof Nilsson Piraten begravd med följande inskription på gravstenen: "Här under är askan av en man som hade vanan att skjuta allt till morgondagen. Dock bättrades han på sitt yttersta och dog verkligen den 31 januari 1972."

St. Nicolai kyrka (19.3km)

Den vackra kyrkan, som ligger mitt i staden, är värd ett besök. Kyrkan började byggas på 1100-talet och har sedan byggts på i omgångar. St. Nicolaus var sjömännens och fiskarnas skyddshelgon och från taket i kyrkan hänger 2 vackra votivskepp. Prediksstolen är i trä och fascinerande snidad och målad. Den är daterad till 1626, då Skåne fortfarande tillhörde Danmark och tros vara snidad av Claus Clausen Billedsnider. Kyrkans golv har flera intressanta gravstenar, då kyrkan användes som gravplats för betydelsefulla personer.

Kivik och kungagraven Bredarör (1.3km)

Strax söder ligger den stora bronsåldersgraven Kiviksgraven eller Bredarör, som är ett gravröse. Graven tros vara en av de största gravarna från äldre bronsåldern (1700–1100 f.Kr.). Inuti graven finns en stor stenkista och stenristningar. Av en slump stötte två bönder på en stenkista i ett stort stenröse år 1748. Nyfikenhet och girighet (de trodde det var en guld- eller silverskatt) förmådde dem att gräva hela natten. Än idag är det en hemlighet vad de fann, men kungagraven finns kvar delvis i rekonstruktion och är en av "Äppelkustens" mest besökta sevärdheter. Ni kan gå på guidad tur och lära mer om forntiden på Österlen.

Kivik var ett rikt samhälle med kaptenshus omgivet av äppelodlingar. Mest berömt är det för författaren Fritjof Nilsson Piraten och sin årliga marknad samt äppelmarknaden.

Österlens Golfklubb (11.6km)

Djupadalsbanan är en öppen hedlandsbana byggd på ren sandjord med vackra vyer. Denna bana har goda möjligheter för utmanande omgång för golfintresserade.

Lilla Vik är en parkbana intill havet som bjuder på vackra naturupplevelser. Här spelar ni i fantastiska naturomgivningar. Lilla Viks golfområde har även en korthålsbana med 6 hål, perfekt för den som är nyfiken och vill prova på golfspel.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Hotel Garden

Modernt hotell mitt i city

Malmö

Shoppa, ät gott och utforska Malmö

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x kvällens varmrätt
 • Tillgång till bastu
 • Gratis internet

206:-
Endast
1.219.-

Visa karta

Hotell beläget mitt i mysiga Malmö

Läs mer
Barnrabatter
Se våra bra barnpriser.
För att få våra fördelaktiga barnpriser krävs minst 2 fullt betalande vuxna i rummet Dubbelrum
 • Barn 0~1.99 år i föräldrarnas säng gratis
 • Barn 2~17.99 år i extrasäng 300kr per natt

Hotel Carlshamn

Upplev Blekinge

Blekinge

Centralt i Karlshamn

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • Tillgång till bastu
 • Gratis internet
 • Centralt läge

431:-
Från endast
1.069.-

Visa karta

Upptäck Blekinge och Karlshamn

Läs mer
Barnrabatter
Se våra bra barnpriser.
För att få våra fördelaktiga barnpriser krävs minst 2 fullt betalande vuxna i rummet Dubbelrum
 • Barn 0~12.99 år i föräldrarnas säng gratis
 • Barn 0~99.99 år i extrasäng 240kr per natt