Minisemester eller weekend på Lindesbergs stadshotell

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Lindesbergs Stadshotell

Bo billigt nära sjöar och strand i Lindesberg

Prisvärt hotellpaket med halvpension
Restaurang och café på hotellet
Tag med er hund utan extra kostnad
 • Restaurang
 • Bar
 • Hund
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

Om hotellet

Lindesbergs stadshotell bjuder på en historia från Bergslagens storhetstid i natursköna omgivningar i den mysiga tätorten Lindesberg med ca 9.500 invånare. Samhället är beläget mellan Bottenån och Lilla Lindesjö, vid Lindesjöns norra strand, ca 4 mil norr om Örebro. 

Med Risskov Bilsemester kan ni boka ett prisvärt hotellpaket med inkluderad mat och halvpension. Njut av en härlig weekend eller minisemester med avslappning, god mat och närhet till Lindesbergs centrum, Nora och Linde Golfklubb och Nora Brygghus.

Hotellet erbjuder

På Lindesbergs stadshotell bor ni bekvämt och erbjuds såväl en god start på morgonen och avslut på dagen, med inkluderad frukost och middag.

I köket tillagas maten omsorgsfullt med hållbara och färska råvaror. Allt för att erbjuda utsökta traditionella rätter till er gäster i den trevliga hotellrestaurangen.

Om ni önskar er en lättare lunch eller fika med eftermiddagskaffe kan även detta införskaffas och avnjutas på hotellets mysiga Café Oscar, beläget precis i vattenbrynet vid Lindesjön ett stenkast från hotellet. Café Oscar är öppet från Maj-September.

Övernattande gäster erbjuds kostnadsfritt trådlöst internet.

Om rummen

Här blir ni inkvarterade i hotellets Standard Dubbelrum, som är enkelt men bekvämt inredda. Rummen är utrustade med eget badrum, hårtork, TV, skrivbord, sittplats och wifi.

Det finns möjlighet till uppbäddning av extrasäng eller spjälsäng mot en extra avgift, och för er som önskar ta med hund på er semester så går detta fint att göra på Lindesbergs stadshotell utan extra kostnad.

Vänligen observera att

Uppehållet är med slutstädning, vilket innebär att sängarna inte bäddas, rummet inte städas och handdukarna inte byts under vistelsen. Nya handdukar kan hämtas i receptionen mot avgift.

Mer info

Värt att se

 • Nora Golfklubb (18.1 km)

  Den fina 18-hålsgolfbanan underhålls enligt konstens alla regler. Banan ligger i ett öppet kuperat landskap vackert inramat av den omkringliggande skogen.

  Nora Golfklubb
  Banan på Nora Golfklubb ligger i ett vackert landskap
 • Nora (26.3 km)

  Nora har ett av Sveriges bäst bevarade områden av träbyggnader, främst från 1700-talet och 1800-talet. Idag används de gamla trähusen fortfarande till affärer, hantverk och bostäder. År 1993 mottog den charmiga staden en internationell utmärkelse "Europa-Nostra-diplomet" för utmärkt bevarande av byggnader och kulturminnesmärken. Vandra ner mellan de pittoreska byggnader och utforska de många antikviteter och kuriosa som kännetecknar många av skyltfönstren. Du kan också få en gammaldags tågresa med stadens veteranjärnväg, som bjuder på regelbundna turer under sommaren. På detta sätt kan du både komma till Järle och Pershyttan. Ta också möjligheten att se och uppleva gamla ång- och diesellok. Missa inte tillfället att ta en promenad i Bergslagens skogar där spår av gamla gruvor och gjuterier präglar området. Det finns mycket att upptäcka på egen hand för dem som är intresserade av historia och det finns flera platser för guidade turer. Bergslagen består av över 1000 sjöar, inklusive Norasjön, belägen i hjärtat av Nora och hela området är levande och fyllt med fantastiska naturupplevelser och aktiviteter för alla.

  Nora
  De traditionella träbyggnaderna är främst från 1700 och 1800-talet
 • Tysslinge (34.5 km)

  Vid sjön Tysslinge kan ni under svansäsongen, som är under mars och april, se över 4.000 svanar på samma dag. Tysslinge är Sveriges största samlingsplats för de här vackra och majestätiska fåglarna. Under turen norrut landar här tusentals svanar och det magiska skådespelet lockar varje år omkring 30 000 besökare från hela världen.

  Tysslinge
  Missa inte att besöka Tysslinge under svansäsongen, mars och april
 • Vattentornet Svampen (37.7 km)

  I Örebro kan ni besöka det gamla vattentornet, Svampen, som idag är en välbesökt utsiktsplats. Härifrån har ni en fantastisk utsikt över staden och Närkeslätten. Här finns även en restaurang och ett kafé.

  Vattentornet Svampen
  Upplev den välbesökta utsiktsplatsen; Vattentornet Svampen
 • Örebro Konsthall (39.5 km)

  Örebro konsthall är ett av Örebros mest kända konstgallerier. Här kan ni se det internationellt erkända Open Art-projektet, som är en stor utomhusutställning av modern konst.

  Örebro Konsthall
  Beskåda den internationellt erkända utställningen Open Art
 • Örebro Slott (40.2 km)

  Det historiska och storslagna Örebro Slott ligger mitt i Örebro på en liten ö i floden Svartån, som slingrar sig genom Örebro. Slottet, som har varit stadens mittpunkt i över 700 år, är en mycket populär turistattraktion. Idag är det en levande attraktion, där ni kan titta på utställningar, teatrar och njuta av en god måltid. Under sommaren kan ni självklart också delta i guidade turer och lära er mer om slottet och dess historia. Ett besök här är ett måste när ni är i området, oavsett om ni är på semester eller bara besöker över helgen.

  Örebro Slott
  Örebro Slott ligger mitt i stadens centrum, på en liten ö i Svartån
 • Stadsparken i Örebro (40.5 km)

  Nära Svartån i Örebro, hittar ni en av Sveriges vackraste parker, Örebro stadspark. Den kom till redan på 1860-talet och blev 2004 utsedd till Sveriges vackraste park. Här hittar ni både vackra blomsterträdgårdar, en rhododendronpark, lekplatser, ett trevligt kafé och en stor scen som både används till teater och konserter. En riktigt härlig oas, mitt i stan!

  Stadsparken i Örebro
  Åk på en härlig tur i en av Sveriges vackraste parken, stadsparken i Örebro.
 • Nora Brygghus (26.0 km)

  För er som är intresserade av gastronomiska upplevelser under er semester och tycker om god öl bör ni inte missa att besöka Nora Brygghus under er minisemester eller weekend i området.
  Här kan ni boka er på en ölprovning och testa bryggeriets smakrika IPA och lära er mer om ölbryggning. Nora Brygghus har anor från 1850-talet och är ett av Sveriges minsta bryggerier, där ölen tillverkas på ett hantverksmanna mässigt vis. 
  Nora är en gammal trästad som tilldelats priser av organisationen Europa Nostra, för bevarande av europeiska kulturarv. Så passa även på att boka på er på en guidad tur i närområdet.

  Nora Brygghus
  Lär er mer om ölbryggning och testa Nora Brygghusets IPA
Mer info

Karta

Lindesbergs Stadshotell
Kungsgatan 24, 711 30 Lindesberg

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~3.99 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 0~11.99 i extrasäng 60% Rabatt
Barn 12~99.99 i extrasäng 40% Rabatt