Kroweekend på Rudbøl Grænsekro

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Rudbøl Grænsekro

Gränshandel, naturupplevelser och historia vid den tysk-danska gränsen

Gränshandla vid gränsen mellan Tyskland och Danmark
Upplev naturfenomenet 'svart sol' under vår och höst
Hyr cyklar eller kanot på hotellet
 • 380 km från Öresundsbron
 • 340 km från Rostock, Tyskland
 • 370 km från Göteborg, Sverige
 • Restaurang
 • Inomhuspool
 • Bastu
 • Möjligt att hyra cykel
 • Hund

Om hotellet

Vid Rudbøl Sø endast ett stenkant från tyska gränsen ligger det charmiga lilla Rudbøl Grænsekro omgiven av våtmarker med ett helt fantastiskt djurliv. Förutom naturupplevelserna kan vi rekommendera en liten inköpsrunda alldeles över gränsen i norra Tyskland. 

Njut av äkta krosemester vid den dansk-tyska gränsen!

Hotellet erbjuder

I den vackra Sönderländska naturen, som omger kroen, finns möjlighet till många friluftsaktiviteter. Cykelstigar och vackra vandringsleder genomkorsar naturen. Det finns möjlighet att hyra cyklar på hotellet, men tid för detta måste meddelas hotellet i förväg. Rudbøl Grænsekro har också avtal med Tønder Golfklubb.

Som alla kroer har Rudbøl Grænsekroen egen restaurang som serverar dansk och internationell mat tillagad av färska råvaror.

Kroen fungerar som en riktigt bra och praktisk bas om ni vill utforska de södra delarna av Jylland och en bit av Tyskland.

Om rummen & lägenheterna

Rudbøl Grænsekro erbjuder både vanliga rum och bystugor, som är enkelt men trevligt inredda. Krorummen ligger i huvudbyggnaden och i annexet. Rummen har bad/dusch, toalett, TV och vattenkokare. 

Lägenheterna ligger i bystugor runt om i Rudbøl. De är även utrustade med kaffebryggare, kylskåp, bad/dusch, toalett och TV.

Vänligen observera att

Innhåller ert paket meny/buffé, besluter hotellet vilket som serveras.

Uppehåll i lägenhet inkluderar sänglinne och handdukar.

Vid incheckning senare än kl. 18.00, vänligen kontakta hotellet innan kl. 18.00.

Mer info

Värt att se

 • Noldemuseet (6.7 km)

  Den dansk-tyska målaren Emil Nolde (1867 - 1956) är väldigt känd i regionen. Hans akvareller, med uttrycksfulla färger, gjorde honom till en av de ledande företrädarna för expressionism. Det historiska Nolde museet i Seebüll ligger vid den danska gränsen och kan därför kombineras med en resa till Danmark.

  Noldemuseet
  Den vackra trädgården bakom huset där Nolde ofta fick inspiration till sina målningar.
 • Schackenborg Slott (6.9 km)

  Året runt väntar enastående upplevelse på Schackenborg Slott. Gå till exempel på en historisk upptäcktsfärd, var med på en guidad tur i den vackra slottsparken eller gå förbi det gamla häststallet, där ni kan hitta ett spännande besökscentrum. Schackenborg erbjuder även klassiska konserter, föredrag, debattarrangemang och mycket mer.

  Schackenborg Slott
  Gå på guidad tur i den vackra slottsparken på Schackenborg Slott
 • Tønder (9.5 km)

  Den lilla staden Tønder med sina cirka 8.000 invånare ligger på Sønderjylland och endast 5 km från gränsen mellan Danmark och Tyskland. Missa inte att ta en promenad genom de charmiga gatorna omgivna av små butiker, mysiga restauranger och caféer. Tønder är Danmarks äldsta handelsstad med anor från 1243. Staden är framförallt känd för sin detaljhandel och försäljning av silver. Varje år hålls jazzfestivalen Tønder Festival. Festivalen är populär både hos lokalbefolkningen och besökare både från Danmark och resten av Europa. Tønder har också en så romantisk atmosfär att tusentals par varje år väljer att gifta sig där.

  Tønder
  Tønder är Danmarks äldsta handelsstad med anor från 1243
 • Vadehavet (15.7 km)

  Nationalparken Vadehavet ligger på västra sidan av Blåvandshuk och Ho bukten, norr om den tyska gränsen i syd. Området omfattar även öarna Fanø, Rømø och Mandø. Tidvattnet har här satt sin karakteristiska prägel, från de höga vallarna som skyddar mot stormfloder och kan upplevas stora och ändlösa i kontrast mot det platta träsket när vattnet drar sig undan. De många sandbankarna i Vadehavet är populära tillhåll för sälar. På de tre Vadehavsöarna Rømø, Fanø och Mando finner ni orörd natur, sanddyner och några av landets finaste sandstränder.

  Vadehavet
  Upplev Vadehavet, norr om den tyska gränsen i södra Danmark
 • Svart Sol (33.9 km)

  Om ni ska på minisemester till Sønderjylland på våren eller på hösten kan ni ha tur att få uppleva naturfenomenet Svart Sol (Sort Sol på danska). Detta är när stararna samlas på de sydvästjylländska mossarna innan de fortsätter sin flyttning söderut. De många stararna kommer från Östersjönlandskapen och från Norge. Fågelflockarna tecknar fascinerande mönster på himlen innan de tar mark för natten. Fenomenet kallas Svart Sol och kan vid enstaka tillfällen omfatta en miljon fåglar. Staranas vårsträck sker från februari till mitten av april och häststräcken börjar i augusti och kan vissa varma höstar vara ända till december.

  Svart Sol
  Upplev naturfenomenet Svart Sol
 • Rømø (43.8 km)

  Rømø är en ö som skapats med hjälp av sammanblåst sand som också har gett ön sina helt fantastiska stränder. Ön är en del av Nationalparken Vadehavet och bjuder på slående natur med goda möjligheter för vandring längs ön. Här finner ni sand, strand, vatten och massa möjligheter till en underbar och unik semesterupplevelse för både stora och små i en fantastisk natur.

  Rømø
  Rømø är en del av Vadehavets nationalpark
 • Frøslevlägren (45.6 km)

  Den nationella minnesparken Frøslevlejren är ett historiskt monument från 2: a världskriget. Lägret består av baracker som ligger i en vacker natur medan fånglägrets struktur och utseende är mycket autentisk. Lägret fungerade som ett tyskt internerings- och arbetsläger år 1944 under den tyska ockupationen, och är idag ett av de bäst bevarade tyska fånglägerna i Europa. Under kriget var tusentals danska fångar i lägret, som på så sätt undvek att utvisas till koncentrationsläger i Tyskland.

  Frøslevlägren
  Lägret fungerade som ett tyskt internerings- och arbetsläger år 1944 under den tyska ockupationen,
 • Gränshandel (48.5 km)

  Passa på att göra billiga inköp i en av de flera gränsbutikerna under er nästa bilsemester i södra Jylland eller Nordtyskland. Butikerna är fyllda med prisvärda varor och har ni beställt er resa hos Risskov Bilsemester får ni dessutom ett presentkort för en gratis flaska vin hos Fleggaard (1 flaska vin per vuxen över 18 år).

  Gränshandel
  Shoppa i gränsbutikerna under er nästa bilsemester!
 • Ribe Vikingacenter (55.9 km)

  Gör en fantastisk resa tillbaka i tiden till då vikingarna härskade i Ribe. Känn historiens vingslag och lyssna till historier om gamla danskar och deras liv och arbete, och prova själv på att vara viking för en dag. Tag en promenad genom marknaden och möt duktiga silversmeder och tillverkare av glaspärlor. Besök vikingarnas hus och då särskilt det vackra Tinghuset med kalkmålningar. Prova på att skjuta med pilbåge eller var med och träna för att bli en riktigt bra viking. Lär er mer om vikingarnas spel och matvanor, och låt fantasin flöda och spela med i det spännande vikingalivet, vilket Ribe Vikingacenter återskapar fullt ut.

  Ribe Vikingacenter
  Prova på att vara viking för en dag på Ribe Vikingacenter
 • Ribe Domkyrka (56.8 km)

  Ribe Domkyrka, stadens pompösa landmärke, är synlig på långt håll i det platta landskapet. Nordens apostel Ansgar byggde Danmarks första kyrka (i trä) i Slesvig och Ribe omkring år 860. Den nuvarande kyrkan är påbörjades 1150-1175 och stod färdig år 1225-1250. Efter flertalet om- och tillbyggnader är den Danmarks enda femskeppiga kyrka, präglad av skiftande stilar och med många intressanta detaljer.

  Ribe Domkyrka
  Ribe Domkyrka, Danmarks enda femskeppiga kyrka
 • Gråstens slott, slottsträdgård och kapell (64.1 km)

  Bila Danmark och njut av en kroweekend eller minisemester där ni kan besöka detta vackra slott  som byggdes på 1500-talet och är ett danskt jaktslott. Gråstens slottskapell är den enda delen av Gråsten slott som är öppen för besökare. Gråstens slottsträdgård är av engelskt inspirerat landskap. På sommaren kan besökarna njuta av den stora ros- och perennrabatter som strålar i en mängd olika färger. Det finns även en utställning utomhus som berättar om slottsträdgårdens utveckling.

  Gråstens slott, slottsträdgård och kapell
  Besök det vackra jaktslottet och trädgården under en semester på Sydjylland.
Mer info

Karta

Rudbøl Grænsekro
Rudbølvej 36 6280 Højer

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~5.99 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 6~12.99 i extrasäng 50% Rabatt