Kroweekend på Rudbøl Grænsekro

Resmål
Regioner

Notice: Undefined index: tourist in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 55

Notice: Undefined index: city in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 70
Betalning

Betalning

Presentkort

Rudbøl Grænsekro

Hotellpaket med halvpension i Danmark, ett stenkast från den tyska gränsen. Gränsshopping och också massor av naturupplevelser och historia väntar här!

 • 380 km från Öresundsbron
 • 330 km från Rostock, Tyskland
 • 370 km från Göteborg, Sverige
 • Restaurang
 • Inomhuspool
 • Bastu
 • Möjligt att hyra cykel
 • Hund

Om hotellet

Vid Rudbøl Sø endast ett stenkant från tyska gränsen ligger det charmiga lilla Rudbøl Grænsekro omgiven av våtmarker med ett helt fantastiskt djurliv. Förutom naturupplevelserna kan vi rekommendera en liten inköpsrunda alldeles över gränsen i norra Tyskland. 

Njut av äkta krosemester vid den dansk-tyska gränsen!

Hotellet erbjuder

I den vackra Sönderländska naturen, som omger kroen, finns möjlighet till många friluftsaktiviteter. Cykelstigar och vackra vandringsleder genomkorsar naturen. Det finns möjlighet att hyra cyklar på hotellet, men tid för detta måste meddelas hotellet i förväg. Rudbøl Grænsekro har också avtal med Tønder Golfklubb.

Som alla kroer har Rudbøl Grænsekroen egen restaurang som serverar dansk och internationell mat tillagad av färska råvaror.

Kroen fungerar som en riktigt bra och praktisk bas om ni vill utforska de södra delarna av Jylland och en bit av Tyskland.

Om rummen & lägenheterna

Rudbøl Grænsekro erbjuder både vanliga rum och bystugor, som är enkelt men trevligt inredda. Krorummen ligger i huvudbyggnaden och i annexet. Rummen har bad/dusch, toalett, TV och vattenkokare. 

Lägenheterna ligger i bystugor runt om i Rudbøl. De är även utrustade med kaffebryggare, kylskåp, bad/dusch, toalett och TV.

Läs mer här

Vänligen observera att

Innhåller ert paket meny/buffé, besluter hotellet vilket som serveras.

Uppehåll i lägenhet inkluderar sänglinne och handdukar.

Mer info

Expeditionsavgift 79:- per bokning vid onlinebeställning
Expeditionsavgift 99:- per bokning vid telefonbokning
Bokningskommentar

Värt att se

 • Vadehavet (12.9 km)

  Nationalparken Vadehavet ligger på västra sidan av Blåvandshuk och Ho bukten, norr om den tyska gränsen i syd. Området omfattar även öarna Fanø, Rømø och Mandø. Tidvattnet har här satt sin karakteristiska prägel, från de höga vallarna som skyddar mot stormfloder och kan upplevas stora och ändlösa i kontrast mot det platta träsket när vattnet drar sig undan. De många sandbankarna i Vadehavet är populära tillhåll för sälar. På de tre Vadehavsöarna Rømø, Fanø och Mando finner ni orörd natur, sanddyner och några av landets finaste sandstränder.

  Vadehavet
 • Vadehavscentret (55.6 km)

  Vadehavscentret arrangerar spännande utflykter, där ni har möjlighet att uppleva Nationalparken Vadehavets unika natur och kultur tillsammans med en professionell naturguide. Åk till exempel på sälsafari och upplev sälar i dess naturliga omgivning.

  Vadehavscentret
  Vadehavscentret
 • Flensburg (53.6 km)

  Bila i Tyskland och besök Flensburg som bjuder på härliga upplevelser för hela familjen. Bo billigt med prisvärda hotellpaket, med eller utan halvpension, hos Risskov Bilsemester. Insup den charmiga stämningen längs hamnen, åk på shoppingtur i stadens mysiga gränder, eller kör ut i den nordtyska regionen och upplev några av dess spännande sevärdheter. Flensburg är en livlig hamnstad med ett rikt kulturliv och ett varierat shoppingutbud, vilket ofta glöms bort. Staden har dessutom en intressant histora, vackra byggnader och bra matställen. Flensburg var en av få städer i Nordtyskland som inte blev förstörd under andra världskriget, därför finns många byggnader kvar från alla stilepoker. Det historiska centrumet, präglat av dansk och tysk arkitektur, vittnar om Flensburgs 700-åriga historia. Flensburg är en gammal sjöfartsort som är uppbyggd kring den naturliga hamnen i utkanten av Flensburgfjorden. Hamnen utgör idag ett livligt omåde med många olika matställen, muséer och fartyg. Dessutom finns mycket historia bevarat gällande hamnen, något ni kan lära mer om på sjöfartsmuséet där alla texter är översatta till danska. På många ställen framgår det tydligt att Flensburg har varit danskt under 400 år, exempelvis är många gatunamn i staden danska. Flensburg är också ett riktigt shoppingparadis. Rotestrasse har cirka 500 butiker med rimliga priser. Ni hittar också trevliga gårdar och gränder som under jultid gör staden extra mysig. Holmen med sina vackra, gamla medborgarhus är gågatornas mötesplats med flera varuhus.

  Flensburg
  Flensburg är en livlig hamnstad med ett rikt kulturliv och ett varierat shoppingutbud, vilket ofta glöms bort
 • Rømø (43.8 km)

  Rømø är en ö som skapats med hjälp av sammanblåst sand som också har gett ön sina helt fantastiska stränder. Ön är en del av Nationalparken Vadehavet och bjuder på slående natur med goda möjligheter för vandring längs ön. Här finner ni sand, strand, vatten och massa möjligheter till en underbar och unik semesterupplevelse för både stora och små i en fantastisk natur.

  Rømø
 • Ribe Domkyrka (56.8 km)

  Ribe Domkyrka, stadens pompösa landmärke, är synlig på långt håll i det platta landskapet. Nordens apostel Ansgar byggde Danmarks första kyrka (i trä) i Slesvig och Ribe omkring år 860. Den nuvarande kyrkan är påbörjades 1150-1175 och stod färdig år 1225-1250. Efter flertalet om- och tillbyggnader är den Danmarks enda femskeppiga kyrka, präglad av skiftande stilar och med många intressanta detaljer.

  Ribe Domkyrka
  Ribe Domkyrka, Danmarks enda femskeppiga kyrka
 • Gråstens slott, slottsträdgård och kapell (64.1 km)

  Bila Danmark och njut av en kroweekend eller minisemester där ni kan besöka detta vackra slott  som byggdes på 1500-talet och är ett danskt jaktslott. Gråstens slottskapell är den enda delen av Gråsten slott som är öppen för besökare. Gråstens slottsträdgård är av engelskt inspirerat landskap. På sommaren kan besökarna njuta av den stora ros- och perennrabatter som strålar i en mängd olika färger. Det finns även en utställning utomhus som berättar om slottsträdgårdens utveckling.

  Gråstens slott, slottsträdgård och kapell
  Besök det vackra jaktslottet och trädgården under en semester på Sydjylland.
 • Gråsten (65.3 km)

  Den mysiga sønderjyska staden Gråsten har cirka 4000 invånare och ligger i närheten av Flensburg Fjord. Staden är byggd kring Gråsten slott, stadens attraktion. Slottet byggdes på 1500-talet och är ett danskt jaktslott. Slottet används nu som drottning Margrethe II: s sommarresidens . Den charmiga staden ligger idylliskt på södra Jylland med vacker natur och det finns goda möjligheter till vandring och cykling i det gröna landskapet. I staden hittar du flera mysiga kaféer och restauranger samt bra shopping.

  Gråsten
  Gråsten ligger härligt beläget vid Flenborg Fjord och bjuder på goda möjligheter för besökare.
 • Ribe Vikingacenter (55.9 km)

  Gör en fantastisk resa tillbaka i tiden till då vikingarna härskade i Ribe. Känn historiens vingslag och lyssna till historier om gamla danskar och deras liv och arbete, och prova själv på att vara viking för en dag. Tag en promenad genom marknaden och möt duktiga silversmeder och tillverkare av glaspärlor. Besök vikingarnas hus och då särskilt det vackra Tinghuset med kalkmålningar. Prova på att skjuta med pilbåge eller var med och träna för att bli en riktigt bra viking. Lär er mer om vikingarnas spel och matvanor, och låt fantasin flöda och spela med i det spännande vikingalivet, vilket Ribe Vikingacenter återskapar fullt ut.

  Ribe Vikingacenter
  Prova på att vara viking för en dag på Ribe Vikingacenter
 • Dybbøl Mølle (76.4 km)

  Bruket var centrum för båda Schleswigskrigen där fabriken förstördes. Dybbøl Mølle symboliserar danskt motstånd och uthållighet. Kvarnen är utrustad med utställningar som berättar historien om krigen mellan Danmark och Tyskland.

  Dybbøl Mølle
 • Sylt (81.3 km)

  Ön Sylt ligger söder om Rømø. På öns norra spets ligger orten List ooch på den södra spetsen ligger Hörnum. Längs ön löper fina stränder med vit sand, klitter och intressanta städer. Sylt tillhörde tidigare Danmark.

  Sylt
Mer info

Karta

Rudbøl Grænsekro
Rudbølvej 36 6280 Højer