Julmarknad i Berlin

Gendarmenmarkt: Söndag-torsdag 12-22, fredag-lördag 12-23. Julafton 12-18, nyårsafton 12-1.

Åk på storstadssemester i Berlin och njut av en härlig vintersemester i kulturstaden med sightseeing, shopping och massor av härlig julstämning. När julen närmar sig i Berlin fylls staden med julbodar och förvandlas till ett sant julparadis för alla åldrar.

Julmarknaden framför det Röda Rådhuset är särskilt väl värt ett besök, med sitt enorma parishjul på hela 50 meters höjd. Här kan besökare dyka ner i den tyska huvudstadens historia och uppleva den imponerande stadsmiljön. Denna julmarknaden lägger stor vikt på gamla traditioner, samt konst- och hantverk. Utöver de otaliga mängderna av julboder och mattält finns här också ett utbud av underhållning med attraktioner och en 600m² isbana. Tre gånger om dagen kommer även självaste tomten förbi på sin släde och ställer upp på fotografering och kramar.

Inte långt från det Röda Rådhuset på Alexanderplatz arrangeras en annan julmarknad. Här finns bland annat Europas största "walk-in" julpyramid, som är utsmyckad med över 5,000 ljus och bjuder på en fin utsikt från toppen. Marknaden är en av stadens mest besökta och erbjuder ett spännande underhållningsprogram och trevliga boder där besökare kan smaka på allt från honungskakor till bratwurst.

En annan av Berlins mest populära julmarknader är den centralt belägna Gendarmenmarkt som ligger mellan Deutscher Dom och den franska katedralen. Här kan besökare varje år uppleva ett brett utbud av konst och hantverk och även titta på när de talangfulla hantverkarna arbetar. Naturligtvis finns här också massor av julmat och bodar som säljer diverse julpynt och potentiella julklappar.

Framför det vackra slottet Schloss Charlottenburg sätts mer än 250 bodar upp som tillsammans med sina juldekorationer, mat- och glöggtält samt attraktioner för barn bygger upp den trevliga Charlottenburg Weinachtsmarkt. Själva slottet pyntas och är upplyst med massor av fina julljus i festliga färger och hela området kring slottet förvandlas till ett jullandskap med ett stort parishjul, karuseller och rutschkanor där barnen kan roa sig medans de vuxna kollar runt i julbodarna.

Berlins största julmarknad ligger strax utanför centrum, i det fina Alstadt Spandau distriktet. Runt om den vackra St. Nikolai Kirche säljer alla möjliga konsthantverkare sina produkter i de små julboderna och marknaden bjuder på en särskild atmosfär med sin stora julgran och sina dofter, ljud och musikaliska inslag.

Dessa julmarknader är endast några av alla de trevliga julmarknaderna som kan upplevas i och omkring Berlin. Ett par andra julmarknaden väl värda ett besök är den på Slottsplatsen i Köpenick och julmarknaden vid Opernpalais i Berlin Mitte.

Ta in julstämningen med Risskov Bilsemester och boka ett av våra många hotellet i Berlin med omnejd, och passa på att starta julen med fantastiska julmarknader i den kulturella och historiska huvudstaden.

Läs mera...
Närliggande hotell
6
Sökresultat
0
aktiva filter
Kopiera länk till sökresultat
Optimera din sökning 
Sortera din sökning 
Visa hotell på karta
De angivna priserna är per person i dubbelrum. Tillägg för enkelrum och rabatt för barn visas i bokningsprocessen

Observera att:
· Minimum slutstäd inkluderat
· Expeditionsavgift: telefonbokning 129 SEK per bokning
· Expeditionsavgift: för onlinebokning 89 SEK per bokning
· Paketpriset är per person med del i dubbelrum

Varför boka med Risskov Autoferien AG?
· Spara mer! Billgare än hotellets egna priser

"För var ytterst solida ekonomi och kreditvärdighet har vi aterigen mottagit den presigefyllda AAA-rankingen av Bisnode, Dun & Bradstreet."
Får du våra nyhetsbrev?

Få löpande uppdateringar av våra erbjudanden, rabatter och kampanjer - levererat direkt till din inkorg 

Kontakta oss
Tel: 040 611 6130

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

© Copyright.   Materialet får ej användas utan skriftlig tillåtelse.