Julmarknad i Hannover

Julmarknaden är öppen 27/11-22/12, 11-21. Datum och öppettider kan ändras. För aktuell information, besök julmarknadens egna webbsida.

Upplev en härlig julstämning i den medeltida staden Hannover, vars årliga julmarknad sprider glädje över staden. Passa på att åka på en minisemester eller weekend under jultid och njut av ett fint besök på denna traditionella julmarknad.

Hannover är huvudstad i regionen Niedersachsen och varje år strömmar massor av besökare in till staden för att uppleva den trevliga julmarknaden. Eller de härliga julmarknaderna, för det finns nämligen flera olika marknader i och kring Hannover.

Den mest klassiska och traditionella julmarknaden i staden arrangeras i pittoreska Altstadt, nära rådhuset och den gamla marknadskyrkan. Här är inspirationen till juldekorationerna hämtade från Erzgebirge och Thüringerwald. De 130 bodarna är placerade framför upplysta historiska byggnader som pryds av julbelysning och här säljs allt från konst och hantverk i glas och trä, till hushållsartiklar och naturligtvis massor av god julmat och läckra drycker.

På Ballhofplatz finner ni den finska julmarknaden där ni kan smaka på särskilda specialiteter såsom rökt lax och finsk julglögg, "Glögj", samt andra nordiska delikatesser.

Längs med Leine-flodens bredd kan ni uppleva det medeltida stadslivet i den historiska byn omkring "Historisches Museum Hannover". Här möts ni av levande ljus, bål och massor av härliga juldofter från alla håll och kanter. I den historiska byn kan ni uppleva hantverk inom smedja, samt trä- och syslöjd. Glöm inte att smaka på den originella Thüringer korven som grillas på träkol.

Inom kort avstånd från den medeltida marknaden vid Leinen finner ni även "Holzmarkt", som under jultid pryds med 50 väldoftande granar. Mitt i denna 400m² stora skog står en önskebrunn, "Oskar Winter Brunnen", där man kan få sin innersta önskan uppfylld. Omkring området finner ni dessutom flera olika bodar som erbjuder godsaker och värmande glögg.

Läs mera...
Närliggande hotell
1
Sökresultat
0
aktiva filter
Kopiera länk till sökresultat
Optimera din sökning 
Sortera din sökning 
Visa hotell på karta
De angivna priserna är per person i dubbelrum. Tillägg för enkelrum och rabatt för barn visas i bokningsprocessen

Observera att:
· Minimum slutstäd inkluderat
· Expeditionsavgift: telefonbokning 129 SEK per bokning
· Expeditionsavgift: för onlinebokning 89 SEK per bokning
· Paketpriset är per person med del i dubbelrum

Varför boka med Risskov Autoferien AG?
· Spara mer! Billgare än hotellets egna priser

"För var ytterst solida ekonomi och kreditvärdighet har vi aterigen mottagit den presigefyllda AAA-rankingen av Bisnode, Dun & Bradstreet."
Får du våra nyhetsbrev?

Få löpande uppdateringar av våra erbjudanden, rabatter och kampanjer - levererat direkt till din inkorg 

Kontakta oss
Tel: 040 611 6130

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

© Copyright.   Materialet får ej användas utan skriftlig tillåtelse.