Spauppehåll i Sverige på uppfriskande Smögens Hafsbad

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Smögens Hafvsbad

Upplev salt hav, pinfärska skaldjur, härliga klippor och Smögens Havsbad.

Spa med inomhus-, utomhuspool samt bubbelbad.
Underbart läge nära hav och bad
Möjlighet till spa-behandlingar och läcker mat
 • Restaurang
 • Bar
 • Wellness
 • Inomhuspool
 • Bastu

Om hotellet

Drygt 1,5 timma från Göteborg finner du Smögens Hafvsbad som ligger direkt på klipporna med en fantastisk utsikt över Skagerrak. Smögen är en liten ort vilken på grund av sitt läge som yttersta utpost mot Västerhavet tidigt utvecklades som fiskeort. Detta präglar hela orten som nu också har blivit ett av Sveriges populäraste resmål på sommaren med hundratusentals besökare.  Detta är ett perfekt hotell för er som är ute efter en spahelg eller en minisemester på västkusten!

Hotellet erbjuder 

Smögens Hafvsbad invigdes år 1900 och blev då Bohusläns senaste kuranstalt. Gästerna kom långväga för att andas ren luft och bada i det salta havet. Idag lever arvet vidare då Smögens Hafvsbad, med sitt vackra läge, sitt spa och sin utsökta á la carte restaurang med inspiration från havet, erbjuder en möjlighet att återhämta sig, njuta och finna ro. 

Hotellet har mycket av den gamla charmen kvar. Entrén är till exempel kulturmärkt! Hotellets spa-avdelning har inomhuspool, bastu, bubbelpool, solarium och möjlighet till grupp- eller gymträning. Det finns också ett komplett utbud av spa-behandlingar, som dock måste bokas i god tid innan du ankommer. 

Barn (-16 år) är välkomna i spa-avdelningen på särskilda barntider. 

Smögens Hafvsbads gäster har gratis parkering och gratis trådlöst internet. 

Om rummen

Alla rummen är inredda i stilren skandinavisk design. Rummen är belägna i läsidan, som är Smögens Hafvsbads annex ca 100 m från huvudbyggnaden. Samtliga rum har bad, toalett, telefon, TV, internetuppkoppling och minibar. 

Vänligen observera att extrasängar enbart finns tillgängliga för barn t.o.m. 12 år. 

Vänligen observera att

Åldersgräns för spa-avdelningen är 13 år.

Barn till och med 13 år är välkomna i spa-avdelningen i målsmans sällskap kl 10.00-14.00.
OBS! Alla rum ligger i annexet, som kallas Läsidan, och är beläget ca 100 m från huvudbyggnaden.

Mer info

Värt att se

 • Smögens hamn (0.6 km)

  Hamnen i Smögen började att tas i bruk så tidigt som på 1500-talet och dess betydelse växte under årens gång. Under den sista sillperioden (1877-1905) utvecklades hamnen till ett mycket viktig fiskexportcentrum med omfattande handel i Europa. Vid bryggorna växte magasin och salterier fram. Dessa finns till viss del fortfarande kvar. Efter denna period utvecklades Smögen Hamn alltmer till ett badområde och gästhamn. Smögens hamn innehar i dag en position som en av Nordens absolut populäraste gästhamnar. Här finns även en av Sveriges få fiskeauktioner som är väl värd ett besök. Njut av havets läckerheter på de närliggande restaurangerna.

  Smögens hamn
  Besök Smögens hamn under en semester nära Smögen eller Kungshamn
 • Smögenbryggan (43.7 km)

  Smögenbryggan är den största turistattraktionen i Smögen, och ligger längs södersidan av Smögens gamla fiskehamn. Den är ungefär en kilometer lång, och här kryllar det av butiker, caféer, restauranger och uteserveringar. I slutet av bryggan ligger den stora badplatsen Vallevik, med hopptorn, klippbad och en mindre, väl skyddad sandstrand perfekt för barn.

  Smögenbryggan
  Smögenbryggan är områdets populäraste attraktion och väl värt att uppleva
 • Hållö (1.3 km)

  På en bilsemester i sydvästra Sverige kan ni under sommaren ta en båttur från Smögen till Hållö. Båten går varje halvtimma. Hållö är ett naturreservat med vackra granitklippor som passar perfekt för en baddag. Här finns hur många badklippor som helst. Besök även Hållö fyr där många dramatiska händelser skedde under krigstiden. Här kapades bland annat svenska lastfartyg av tyskarna under hösten 1939 och fyren släcktes flera gånger under krigsåren för att dess sken inte skulle kunna nyttjas av de krigsförande länderna.


  Hållö
  Besök Hållö fyr där många dramatiska händelser skedde under krigstiden.
 • Sandö (1.5 km)

  Sandö ingår i ett naturvårdsområde i Smögen. Här kan ni bada på den vackra naturliga sandstranden, vandra, jogga, fiska eller utforska det rika fågellivet. En annan populär attraktion är Hällmarkslandskapet med sina inspirerande skulpturer. Härifrån har ni även en fantastisk utsikt över området och den vackra naturen.

  Sandö
  Sandö och Smögen erbjuder goda möjligheter för en aktiv semester i naturen
 • Smögen Whisky (12.0 km)

  Besök Smögens egna whiskyproducent. Sedan 2009 producerar de riktig maltwhisky från den bohuslänska västkusten, med inspiration från havet. De har öppet för besökare och ligger endast en mil norr om Smögen.

  Smögen Whisky
  Smögen Whisky producerar maltwhisky med inspiration från havet
 • Nordens Ark (20.0 km)

  Gör en dagstur tilll ett av Bohusläns populäraste besöksmål. Nordens Ark är en djurpark med ett 80-tal av världens utrotningshotade djur. Den vackra naturen och möjligheten att se djur som varg, snöleopard och den stora amurtiger. En passande dagstur för hela familje, stora som små.

  Nordens Ark
  Besök djurparken Nordens Ark
 • Backa Hällristningar (33.7 km)

  Om du är intresserad av svunna tider så måste du besöka Backa Hällristningar! Vid Backa utanför Brastad finns Sveriges kanske hällristningstätaste område. Backa var särskilt under yngre bronsålder ett viktigt religiöst centrum. Detta kan vi ana genom att här finns en mycket stor mångfald av ristade hällar med olika motiv. Ristningarna är direkta spår efter de människor som levde och verkade här för 3 000 år sedan.

  Boka ett fördelaktigt spauppehåll på Västkusten genom Risskov Bilsemester och kombinera välmående med utflykter till hav och historia. Bila längs kusten och gör avstickare t.ex till Backa Hällristningar.

  Backa Hällristningar
  Gör en tur till Backa Hällristningar
 • Röe Gård (34.5 km)

  På Röe Gård kan ni njuta av god mat och en lugn stund! Ta en titt in i deras butik, där ni hittar keramik, textilier, livsmedel, godis, tvålar, nostalgi-leksaker och mycket mer. Det finns också flera naturupplevelser i närheten. Det är endast 500 meter till salta bad i Åbyfjorden, tre vandringsleder utgår från gården, fantastiska möjligheter till bergsklättring i närheten, stor trädgård med många leksaker och en medeltida gårdsborg invid husen.

  Röe Gård
  På Röe Gård kan ni äta gott, ta det lugnt och besöka gårdsbutiken
 • Käringön, Smögen & Fjällbacka (41.7 km)

  Bohuslän har en unik natur och en storslagen skärgård som det är svårt att inte hänföras av. Boka prisvärda hotellpaket och åk på en weekend eller minisemester till skärgården med egen bil och upplev de kala granitklipporna och fiskesamhällena som likt ett pärlband tornar upp sig längs kusten. Besök exempelvis Käringön längt ut i Västerhavet, dit ni kan ta er med personfärja då ön är helt bil och modefri. Gör en dagsutflykt till Smögen och strosa på den långa Smögenbryggan längst Smögens gamla fiskehamn. Eller varför inte ta en tur till det lilla fiskeläge Fjällbacka och upplev orten där Camilla Läckbergs kända deckare utspelar sig. Hos Risskov Bilsemester finner ni flera billiga och barnvänliga hotell!

  Käringön, Smögen & Fjällbacka
  Upplev vackra Fjällbacka, Smögen & Käringön under en kör själv semester i Bohuslän
 • Torreby Slott och Golfklubb (43.6 km)

  Ta chansen att spela 18 hål på vackra Torreby Golfklubb. Torreby slott är Bohusläns enda slott och att spela på den här banan är definitivt en upplevelse. I slottet kan du sedan avnjuta en god måltid.

  Torreby Slott och Golfklubb
  Besök vackra Torreby Slott
Mer info

Karta

Smögens Hafvsbad
Hotellgatan 26 45651 Smögen

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum i annex
Barn 0~5.99 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 0~11.99 i extrasäng 45% Rabatt