Familjesemester på Sporthotel Dachstein West i Österrike

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Sporthotel Dachstein West

Skidåkning på vintern och vandring på sommaren

Aktiv semester med vandring, paddling och tennis
Frukost och middagsservering på hotellet
Wellness med bastu och ångbad
 • 1.225 km från Öresundsbron
 • 975 km från Rostock, Tyskland
 • 1.500 km från Göteborg, Sverige
 • 1.225 km från Helsingborg, Sverige
 • 1.050 km från Travemünde, Tyskland
 • 1.125 km från Sassnitz, Tyskland
 • 1.050 km från Swinoujscie, Polen
 • Restaurang
 • Bar
 • Ångbastu
 • Bastu
 • Massage mot avgift

Om hotellet

Bila i Österrike och kör själv till Annaberg, där Sporthotel Dachstein West ligger. Det är främst den vackra naturen i området som lockar och möjligheterna till en aktiv sommarsemester här är många med otaliga aktiviteter som passar alla åldrar. Ni kan vandra längs många olika vandringsleder, paddla kanot, spela tennis eller cykla mountainbike. Under vintern är området ett populärt skidområde. Efter en aktiv dag kan ni slappna av i hotellets lilla wellnessområde med bastu, ångbad och infraröd bastu.

Hotellet erbjuder

Sporthotel Dachstein West ligger i Annaberg vid floden Lammer mot Salzburgdolomiterna och endast 150 m från en skidlift. Varje morgon dukas en riklig frukostbuffé upp och på kvällen äter ni er 3-rätters meny på hotellet. Givetvis är hotellet en perfekt vinterdestination för skidåkare, men vår, sommar och höst är också fantastiska. När ni varit aktiva hela dagen, kopplat av i wellness-avdelningen och ätit er middag finns det också möjlighet att spela biljard, dart och bordsfotboll. För de yngsta finns ett lekrum med leksaker.

Om rummen

Alla hotellets 25 rum är inredda med trämöbler och har badrum, toalett, TV, radio och telefon. Många rum har balkong, men vi kan inte garantera att ni får ett rum med balkong.

Vänligen observera att

Turistskatten på 1,65 € per person/dygn tillkommer och betalas på hotellet.


OBS! Julmiddagen inkluderar inte dryck!

På sommaren erbjuder den lokala turistföreningen guidade vandringar samt 2 timmars stavgång. Det är möjligt att delta i dessa gratis. Anmälan och information i receptionen på hotellet.

Mer info

Värt att se

 • Russbach (14.9 km)

  Hornbahn Russbach tar dig enkelt upp till 1.450 meters höjd på Hornspitz, där du hittar många vandringsleder som lämpar sig för både barn och vuxna. På vandringsleden kan man beundra den hisnande panoraman, Dachstein glaciären, Gosaukamm åsen och Tennengebirge bergskedjan. Den gula Ameisenexpressen tar dig genom en lätt kuperad alpinterräng till Edtalmhütte, där ni kan ladda med en traditionell österrikisk måltid. Det finns massor av vandringsäventyr för barnen och spelstationer i Brunos fjällvärld. Emma, ​​jättemyran, ser alltid fram emot att få besökare. Det döljer många skatter i den alpina trädgården, skogen och Brunos jätterutchkana ger barnen en rolig stund. Under tiden kan de vuxna koppla av i den mysiga panoramasalongen eller njuta av kaffe och kaka på solterrassen. Bjergbanen Russbach, även känd som "Hornbahn" av lokalbefolkningen, ligger i mitten av Dachstein West vandringsregionen Tennengau. Stationen är bara 6 minuters promenad från Russbach centrum och därifrån kan man ta sig till Hornspitz. Det är en bra utgångspunkt för vandring och promenad.

  Russbach
  I Russbach kan ni ta er upp till Hornspitz och vandra tillsammans med familjen
 • Lammerravinen (21.4 km)

  Besök den smala ravinen som ligger knappt 30 km söder om Salzburg och 10 km väster om Golling. Ravinen har bildats genom att Lammertingfloden har skurit in i bergsgruppen Tennengebirge. Ravinen är väldigt smal och det är en mycket speciell känsla när man går i den.

  Lammerravinen
  Besök och upplev den spännande Lammerravinen
 • Gosaukammbahn (27.8 km)

  Järnvägen Gosaukammbahn sträcker sig från Gosauseesjön upp till gröna ängar i Zwieselalm, som erbjuder fantastisk utsikt över den imponerande Gosaukamm åsen, kristallklara Gosauseesjön och Gosau glaciär. Zwieselalm erbjuder utmärkta markerade leder på alpina ängar som lämpar sig för barnvagnar, och genom gröna skogar och berg finns några välkomnande alpinhyddor. Både erfarna bergsbestigare och vanliga va lika lycklig här som tillfälliga vandrare eller mig passion för Alpine mat. Det finns ingen risk för att gå vilse tack vare de tydligt skyltade spåren. Ett av de populäraste spåren leder till toppen Grosser Donnerkogel. Där är utsikten väldigt vacker. På vägen upp till Grosser Donnerkogel måste man passera genom några robusta kalkstensformationer.

  Gosaukammbahn
  Glid genom den vackra naturen och låt det ena fantastiska landskapet ersätter det andra.
 • Therme Amadé Spa (22.5 km)

  Therme Amade Spa är ett 30.000 kvadratmeter stort äventyrsbad med spa och wellness omgivet av Altenmarkt alplandskap. Det finns ett omfattande utbud av bastu och roliga aktiviteter i vattnet. De flesta av poolerna finner ni inomhus men även två utomhuspooler. Den behagliga vattentemperaturen gör att Herme Amade Spa är ett bra ställe för avkoppling året runt. Vattnet tillförs medicinska salter från den berömda saltgruvan i Bad Ischl och de flesta av poolerna innehåller 1,5 till 2,5% koksaltlösning , vilket är känt för att ge en positiv effekt på huden.

  Therme Amadé Spa
  Upplev det stora äventyrsbadet Therme Amadé Spa.
 • Gollinger vattenfall (31.9 km)

  Gollinger vattenfall är ett av områdets mest besökta och romantiska natursevärdheter. Här kan du uppleva vattenfallet 75 meter ner i dalen. Det finns parkering knappt 10 minuters promenad från vattenfallet. Det kostar ca 3 euro för vuxna att besöka vattenfallet.

  Gollinger vattenfall
  Gollinger vattenfall ligger söder om Salzburg
 • Hallstatt (34.1 km)

  Hallstatt har en unik stämning och det är en trevlig utflykt att besöka den lilla byn som är en riktig pärla. På ena sidan av byn står de lodrätta klippväggarna och vaktar över husen och på den andra sidan har ni en fantastisk utsikt över sjön och de omkringliggande bergen. Hallstatt är en liten, men otroligt charmig och historisk by som lligger vid Hallstätter See. Numera har byn en tågstation på den andra strandkanten och ni tar er mellan stationen och den pittoreska byn med båt. Byn finns med på UNESCOs världsarvslista och är ett mycket populärt utflyktsmål. På kvällen infinner sig en unik stämning över byn och sjön.

  Hallstatt
  Byn finns med på UNESCOs världsarvslista och är ett mycket populärt utflyktsmål.
 • Isgrottorna i Werfen (34.1 km)

  Isgrottorna i Werfen är den största i världen och här har du möjlighet att uppleva fjällen på ett helt nytt sätt. Du ser ispalatset i kristallklar skönhet som även under varma sommardagar är en isvärld. De olika gångarna i grottorna sträcker sig över 42 km, varav den största är cirka 1 km lång med flera gigantiska isformationer. En unik upplevelse och härlig utflykt under en bilsemester i Österrike! 

  Isgrottorna i Werfen
  Isgrottorna i Werfen är en unik upplevelse och väl värt ett besök under en semester i Österrike.
 • Radstadt (24.9 km)

  Sommartid erbjuder Radstadt i Österrike en mängd aktiviteter. Om ni gilllar att vara aktiva och vara ute i naturen finns ett stort antal vandringsleder i området och för er som gillar att cykla mountainbike finns det hela 500 km utstakade spår. Om ni föredrar en mer traditionell cykeltur finns det istället den 250 km långa Ennradsweg som slingrar sig genom dalen. Vintertid är staden ett paradis för skidåkare och centrum i området är Ski Amadé som har inte mindre än 760 km skidpister och 270 moderna liftar. Dessutom finns här 150 km längdskidspår och en isbana. För den kulturintresserade har det historiska Radstadt, som är medlem i ”Österrikes historiska städer”, också något att erbjuda. Här hålls flera kulturella och traditionella festivaler och konsthantverksmarknader.

  Radstadt
  Radstadt passar den som vill vara aktiv på semestern.
 • Rodelbahn Lucky Flitzer (25.2 km)

  En kälkbacke på räls kanske inte låter normalt, men efter en åktur i full fart, vill de flesta åka en gång till. Gå inte miste om denna aktivitet, där både stora och små kan ha roligt.

  Rodelbahn Lucky Flitzer
  Full fart på räls.
 • Salzburg (60.4 km)

  Salzburg är en mysig stad belägen i västra Österrike som definitivt är värt ett besök. Staden är känd för sin barockarkitektur, sin spännande historia, läget vid Alperna och filmen Sound of Music. Bland de mest populära sevärdheterna i staden är slottet som tronar högt upp på berget. Salzburg är också staden där Mozart föddes och här kan ni besöka både platsen där han föddes samt den bostad där han bodde på senare år. Om ni gillar den populära filmen Sound of Music är ett besök till Salzburg ett måste eftersom det var här filmen spelades in och ni kan besöka flera av de välkända platserna som syns i filmen.

  Salzburg
  Salzburg är en mysig stad, känd som födelseort till Mozart och inspelningsplats för Sound of Music
Mer info

Karta

Sporthotel Dachstein West
Annaberg 72 5524 Annaberg im Lammertal

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~3 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 0~3 i spjälsäng 50% Rabatt
Barn 3~7 i extrasäng 50% Rabatt
Barn 7~12 i extrasäng 30% Rabatt
Barn 12~16 i extrasäng 20% Rabatt