Familjesemester i Alperna Österrike - året runt!

Resmål
Regioner

Notice: Undefined index: tourist in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 55

Notice: Undefined index: city in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 70
Betalning

Betalning

Presentkort

Sporthotel Dachstein West

Skidområde på vintern - vandringsområde på sommaren

 • 1.225 km från Öresundsbron
 • 975 km från Rostock, Tyskland
 • 1.500 km från Göteborg, Sverige
 • 1.225 km från Helsingborg, Sverige
 • 1.050 km från Travemünde, Tyskland
 • 1.100 km från Sassnitz, Tyskland
 • 1.050 km från Swinoujscie, Polen
 • Restaurang
 • Bar
 • Ångbastu
 • Bastu
 • Massage mot avgift

Om hotellet

I Annaberg, där Sporthotel Dachstein West ligger, är det främst naturen som lockar besökare. Möjligheterna till en aktiv sommarsemester här är många. Ni kan vandra längs många olika vandringsleder, paddla kanot, spela tennis eller cykla mountainbike. Under vintern är området ett populärt skidområde. Efter en aktiv dag kan ni slappna av i hotellets lilla wellnessområde med bastu, ångbad och infraröd bastu.

Hotellet erbjuder

Sporthotel Dachstein West ligger i Annaberg vid floden Lammer mot Salzburgdolomiterna och endast 150 m från en skidlift. Varje morgon dukas en riklig frukostbuffé upp och på kvällen äter ni er 3-rätters meny på hotellet. Givetvis är hotellet en perfekt vinterdestination för skidåkare, men vår, sommar och höst är också fantastiska. När ni varit aktiva hela dagen, kopplat av i wellnessavdelningen och ätit er middag finns det också möjlighet att spela biljard, dart och bordsfotboll. För de yngsta finns ett lekrum med leksaker.

Rummen

Alla hotellets 25 rum är inredda med trämöbler och har badrum, toalett, TV, radio och telefon. Många rum har balkong, men vi kan inte garantera att ni får ett rum med balkong.

Läs mer här

Vänligen observera att

Turistskatten på 1,65 € per person/dygn tillkommer och betalas på hotellet.


OBS! Julmiddagen inkluderar inte dryck!

På sommaren erbjuder den lokala turistföreningen guidade vandringar samt 2 timmars stavgång. Det är möjligt att delta i dessa gratis. Anmälan och information i receptionen på hotellet.

Mer info

Expeditionsavgift 79:- per bokning vid onlinebeställning
Expeditionsavgift 99:- per bokning vid telefonbokning
Bokningskommentar

Värt att se

 • Lammerravinen (21.4 km)

  Besök den smala ravinen som ligger knappt 30 km söder om Salzburg och 10 km väster om Golling. Ravinen har bildats genom att Lammertingfloden har skurit in i bergsgruppen Tennengebirge. Ravinen är väldigt smal och det är en mycket speciell känsla när man går i den.

  Lammerravinen
 • Gosaukammbahn (27.8 km)

  Järnvägen Gosaukammbahn sträcker sig från Gosauseesjön upp till gröna ängar i Zwieselalm, som erbjuder fantastisk utsikt över den imponerande Gosaukamm åsen, kristallklara Gosauseesjön och Gosau glaciär. Zwieselalm erbjuder utmärkta markerade leder på alpina ängar som lämpar sig för barnvagnar, och genom gröna skogar och berg finns några välkomnande alpinhyddor. Både erfarna bergsbestigare och vanliga va lika lycklig här som tillfälliga vandrare eller mig passion för Alpine mat. Det finns ingen risk för att gå vilse tack vare de tydligt skyltade spåren. Ett av de populäraste spåren leder till toppen Grosser Donnerkogel. Där är utsikten väldigt vacker. På vägen upp till Grosser Donnerkogel måste man passera genom några robusta kalkstensformationer.

  Gosaukammbahn
  Glid genom den vackra naturen och låt det ena fantastiska landskapet ersätter det andra.
 • Gollinger vattenfall (31.9 km)

  Gollinger vattenfall är ett av områdets mest besökta och romantiska natursevärdheter. Här kan du uppleva vattenfallet 75 meter ner i dalen. Det finns parkering knappt 10 minuters promenad från vattenfallet. Det kostar ca 3 euro för vuxna att besöka vattenfallet.

  Gollinger vattenfall
  Gollinger vattenfall ligger söder om Salzburg
 • Isgrottorna i Werfen (34.1 km)

  Isgrottorna i Werfen är den största i världen och här har du möjlighet att uppleva fjällen på ett helt nytt sätt. Du ser ispalatset i kristallklar skönhet som även under varma sommardagar är en isvärld. De olika gångarna i grottorna sträcker sig över 42 km, varav den största är cirka 1 km lång med flera gigantiska isformationer.

  Isgrottorna i Werfen
 • Salzburg (60.5 km)

  Salzburg är en mysig stad belägen i västra Österrike som definitivt är värt ett besök. Staden är känd för sin barockarkitektur, sin spännande historia, läget vid Alperna och filmen Sound of Music. Bland de mest populära sevärdheterna i staden är slottet som tronar högt upp på berget. Salzburg är också staden där Mozart föddes och här kan ni besöka både platsen där han föddes samt den bostad där han bodde på senare år. Om ni gillar den populära filmen Sound of Music är ett besök till Salzburg ett måste eftersom det var här filmen spelades in och ni kan besöka flera av de välkända platserna som syns i filmen.

  Salzburg
Mer info

Karta

Sporthotel Dachstein West
Annaberg 72 5524 Annaberg im Lammertal

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~3 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 0~3 i spjälsäng 50% Rabatt
Barn 3~7 i extrasäng 50% Rabatt
Barn 7~12 i extrasäng 30% Rabatt
Barn 12~16 i extrasäng 20% Rabatt