Åk på storstadssemester till Stockholm med Risskov Bilsemester

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Stockholm

Rabattkoden är nu aktiv

Stockholm

Sveriges huvudstad, Mälardrottningen, är belägen där Mälaren möter Saltsjön. Staden är fantastisk året om. Här finns alla typer av kulturevenemang och museiutbudet är enormt. Skärgården är underbar att göra båtutflykter i och "Den Kungliga Djurgården" är en oas och lunga både för turister och stockholmare och en promenad i Gamla Stan' är en njutning.

Gamla Stan' och Riddarholmen är ett av världens bäst bevarade medeltidsstadsdelar. Här grundades staden år 1252. Se Storkyrkan med den berömda statyn "S:t Göran och Draken" eller besök den kungliga begravningskyrkan, Riddarholmskyrkan. I Gamla Stan' vimlar det av roliga butiker. Kungliga Slottet är öppet för besökare och även representationsvåningarna kan besökas, då de inte används.

På Djurgården ligger Skansen, ett kombinerat friluftsmuseum och djurpark. I närheten hittar du Astrid Lindgrens "Junibacken", som är kul för de yngsta. Här ligger också en av Stockholms största attraktioner, Vasamuseet.

Året om går sightseeingbåtarna i skärgården bl. a. till Vaxholm. I Globen i Johanneshov, söder om staden avlöser konserter och olika sportevenemang varandra. Stockholm erbjuder goda restauranger för alla smaker. På sommaren trängs uteserveringarna längs gågatorna och i Kungsträdgården. Varuhus och butiker tillfredsställer alla shoppinglystna.

Kungliga Dramatiska teatern vid Nybroplan är Sveriges nationalscen. Du kan gå på en guidad visning "bakom kulisserna" eller se en pjäs. På hörnet mot Nybrogatan står den älskade skådespelerskan Margareta Krook staty. Om du är mer intresserad av opera och balett finns den vackra Kungliga Operan, som även denna är nationalscen. Här kan du också gå på visning eller en föreställning

Operan ligger vid Gustav Adolfs torg, där hop-on-hop-off-bussarna har ett stopp. Det kan vara en god idé att bli guidad genom staden just på en sådan. Om du hellre vill ta dig runt på egen hand rekommenderas "Stockholmskortet", som ger rabatter på museientréer, kommunal lokaltrafik och mycket mer.

Risskov Bilsemester erbjuder prisvärda inom Sverige. Bo billigt i Stockholm, på ett centralt hotell nära sevärdheter under er storstadssemester. Vi har något att erbjuda oavsett om ni reser med barn eller på tu man hand.