Åk till Tallhöjden för en avkopplande weekendhelg

Resmål
Regioner

Notice: Undefined index: tourist in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 55

Notice: Undefined index: city in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 70
Betalning

Betalning

Presentkort

Tallhöjden Hotell & Restaurang

Tallhöjdens Värdshus ligger i det vackra Simlångsdalen, strax utanför Halmstad.

 • Restaurang
 • Bar
 • Bastu
 • Massage mot avgift
 • Hund

Om hotellet

När du bor på Tallhöjdens Värdshus får du chansen att uppleva en miljö du aldrig tidigare sett! Här kan du konferera, vandra eller spela golf på någon av de närliggande golfbanorna, koppla av med god mat och dryck eller kanske bara ta er tid med varandra. Ta och spela ett parti boule på en av de 12 banorna som finns i Simlångsdalen. Oavsett vad du är intresserad av så finns det något för dig. 

Hotellet erbjuder

Hotellet bjuder på en omtänksam och familjär service i en varm och välkomnande atmosfär. Värdshuset ligger med bekvämt avstånd till några av de populäraste golfbanorna som omger Halmstad. Många spännande vandringsleder och sportfiskevatten med rejält stora Regnbågslaxar finns också inom några minuters avstånd.  

Sommartid är hotellets swimmingpool den givna platsen att svalka sig i. Den har ett härligt soldäck med många sköna vilstolar. Den stora trädgården lämpar sig väl för de allra flesta lekar.  

Hotellet har också en bastu som ligger i ett alldeles eget timmerhus i nära anslutning till swimmingpoolen. Ett dopp efter bastubadet fulländar upplevelsen. Även vintertid, om inte isen kommit.  

På hotellets restaurang kan du njuta av både frukost, lunch och middag, och restaurangen ståtar med levande historia till och med i väggarna.

Rummen

På det här charmiga hotellet kan du antingen bo i ett av de åtta hotellrummen i huvudbyggnaden eller i ett av timmerhusen. Hotellet har 8 st rum i huvudbyggnaden, och alla rum har en lantligt romantisk interiör med skrivplats och TV. Varma färger på textilierna gör rummen trivsamma och ombonade.  

Hotellet har också 10 st stugor, anpassade efter naturen. Stugorna är rejält stora 65 kvm, med 2 dubbelrum (ej våningssäng) ett stort att väl tilltaget allrum med TV och stort middagsbord, pentry, dusch och WC. Alla stugor har egen altan. 

Stugorna är inte handikappsvänliga. De ligger runt poolen och det går inte att köra fram till dem, utan gästerna måste gå från parkeringen.

Trådlös uppkoppling till Internet finns i hotellets allmänna utrymmen, i huvudbyggnaden samt i konferensrummen.

Vänligen observera att

Det är möjligt att checka-in i stugorna kl. 15:00-18:00. Har ni beställt hotellrum är incheckningen mellan kl 14 och kl 18.

Restaurangen är stängd på söndagskvällar.
Vid ankomst lördag eller söndag serveras söndagskvällens varmrätt mellan kl. 13-16.


OBS! Stugorna: Sängkläder och slutstädning ingår, men kylskåpet måste vara urplockat, disken diskad och köket städat (inkl. ugn) när ni lämnar.

Ingen gratis Wi-Fi i stugorna - man måste gå till huvudbyggnaden för att få gratis Wi-Fi.
OBS! Stugorna är inte handikappsvänliga. De ligger runt poolen och det är inte möjligt att köra fram till dem.

Både stugorna och dubbelrummen i hotellet är på markplan. Det finns inte rum högre upp.

Mer info

Expeditionsavgift 79:- per bokning vid onlinebeställning
Expeditionsavgift 99:- per bokning vid telefonbokning
Bokningskommentar

Värt att se

 • Danska Fall (1.3 km)

  Namnet "Danska Fall" kommer från slaget vid Fyllebro den 17 augusti 1676 mellan danskar och svenskar då Karl XI regerade. Legenden berättar om en hängbro vid som skars ner av svenskarna medan danskarna befann sig på bron. För övrigt är det ett mycket vackert naturreservat, som sträcker sig söderut längs Söderåsen!

  Danska Fall
 • Hallandsleden (1.8 km)

  Hallandsleden är en drygt 360 kilometer lång vandringsled genom Halland. Hallandsleden anknyter i söder till Skåneleden och i norr till Bohusleden. På sin väg genom Halland delar sig leden i östlig och i en västlig sträckning vid Simlångsgården. De båda sträckningarna förenas åter i Åkullaområdet. Från Varberg kan man följa "Europaled 1" och ansluta till övriga delar av Hallandsleden strax före Åkulla.

  Hallandsleden
  Hules Norra Naturreservat - en del av Hallandsleden
 • Halmstad och Tylösand (17.6 km)

  Dryga 50 km från Markeryd finner ni halländska västkuststaden Halmstad med ca 66 000 invånare. Här finns flertal urval av fina restauranger och mysiga caféer att besöka. Att strosa kring längs gatorna i innerstaden rekommenderas också. Detta är en sann sommarstad med närhet till badstränder som exempelvis välkända och populära Tylösand. Staden erbjuder något för hela familjen. Här finns allt från konst och kultur, shopping, stadsparker och lekplatser.

  Halmstad och Tylösand
  Halmstad och Tylösand är två vackra städer värda ett besök längs Västkusten.
 • Svedinos bil- & flygmuseum (46.2 km)

  Svedinos bil- och flygmuseum i Ugglarp har en av Europas största samlingar av veteranbilar och flygplan. Samlingen omfattar över 100 bilar och runt 40 flygplan. Få saker har fascinerat människor så mycket som faktumet att kunna flyga och här erbjuds ni en spännande inblick kring flygplanens utveckling från de flygplan som utvecklades med fåglar som förebild till dagens jetplan. Ni får även ta del av bilens spännande historia och utveckling genom 1900-talet.

  Svedinos bil- & flygmuseum
 • Båstad (50.3 km)

  Båstad är en exklusiv badort, mest känd för sina tennisveckor då världens bästa tennisspelare kommer till Båstad för att delta i den fjärde äldsta Grand Prix turneringen, Swedish Open i Båstad. Även när tennisturneringen inte pågår, finns det massor att göra i staden. Båstad är även känt som en konststad och det finns många olika gallerier och butiker att besöka.

  Båstad
  Båstad är en badort, som hyser tennisturneringen Swedish Open varje sommar
 • Norrvikens Trädgårdar (54.1 km)

  Cirka 3 kilometer norr om Båstad ligger Norrvikens Trädgårdar. Anläggningen korades 2006 till en av världens vackraste parker och blev då också Sveriges vackraste parkanläggning. Parkens grundare, Rudolf Abelin, kom till Båstad år 1906 under sitt sökande efter en plats att skapa ett trädgårdsmuseum på. Det kan väl sägas att han lyckades, eftersom parken fortfarande drar stora mängder besökare.

  Norrvikens Trädgårdar
  Norrvikens Trädgårdar är en fantastisk anläggning vid Skäldervikens blå vatten
 • Smålandet Älgsafari (54.9 km)

  På älgsafari i Smålandet får ni uppleva allt från skogens konung och amerikanska bisonoxar till getter på nära håll. Valmöjligheten att köra runt med egen bil eller parkens egna safaritåg finns för att ta sig runt i älghägnet. Gården är från 1700 talet, med vackra omgivningar och älgsafarin passar detta bra för en kortare barnvänlig dagsutflykt. I gårdens egna cafe, Cafe Smålandet kan ni smaka på älgkorv eller avnjuta våfflor och barnen kan även här leka med gårdens getter.

  Smålandet Älgsafari
 • Dressin och Tågturer (59.7 km)

  Genom att hyra dressin eller åka rälsbuss i Strömnäsbruk får ni chans att se naturen från en annan vinkel och avnjuta en naturupplevelse från spåret. Här rekommenderas det att ta med en egen picknick och avnjuta lunch eller fika någonstans mellan rälsens spår som går mellan Strömnäsbruk och Axhult. Kortare turer erbjuds även mellan Strömnäsbruk och Traryd. Möjlighet till att cykla på egen hand finns, likasa som att hyra dressin eller åka med på rälsbuss. Både enkel och tandem alternativ erbjuds.

  Dressin och Tågturer
  Åk dressin eller rälsbuss i Strömnäsbruk
 • Gekås Ullared (82.2 km)

  Boka billigt boende hos Risskov Bilsemester och kör iväg på familjesemester. Bila under semestern och ha friheten att ta er runt som ni vill. Med boende i närheten av Varberg eller Falkenberg rekommenderas ett besök på Gekås Ullared som är Skandinavien största varuhus och ett riktigt shoppingparadis. Här kan ni kan fynda allt ifrån kläder, elektronik, leksaker, kosmetika, livsmedel, belysning, hemtextil och verktyg.


  Gekås Ullared
  Fynda på skandinaviens största varuhus!
Mer info

Karta

Tallhöjdens värdshus
Brearedsvägen 15 313 96 Simlångsdalen Box33 31325 Simlångsdalen

Priser från 719:-

Spara upp till 576:-