Minisemester eller weekend på Tallhöjden Hotell & Restaurang

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Tallhöjden Hotell & Restaurang

Tallhöjdens Värdshus ligger i det vackra Simlångsdalen, utanför Halmstad.

Närhet till natur och utomhusaktiviteter
Mysigt boende i dubbelrum eller stugor
Soldäck och swimmingpool under sommartid
 • Restaurang
 • Bar
 • Bastu
 • Massage mot avgift
 • Hund

Om hotellet

Åk på bilsemester och bo på Tallhöjdens Värdshus, där ni får chansen att uppleva en miljö ni aldrig tidigare sett! Här kan ni konferera, vandra eller spela golf på någon av de närliggande golfbanorna, koppla av med god mat och dryck eller kanske bara ta er tid med varandra. Spela ett parti boule på en av de 12 banorna som finns i Simlångsdalen. Oavsett vad du är intresserad av så finns det något för dig!

Hotellet erbjuder

Hotellet bjuder på en omtänksam och familjär service i en varm och välkomnande atmosfär. Värdshuset ligger med bekvämt avstånd till några av de populäraste golfbanorna som omger Halmstad. Det finns även fler spännande vandringsleder samt sportfiskevatten med rejält stora Regnbågslaxar inom några minuters avstånd.  

Sommartid kan ni koppla av vid hotellets swimmingpool, på det härliga soldäcket med många sköna vilstolar. Den stora trädgården lämpar sig väl för de allra flesta lekar.  

Hotellet har också en bastu som ligger i ett alldeles eget timmerhus i nära anslutning till swimmingpoolen. Ett dopp efter bastubadet fulländar upplevelsen, även under vintertid, om inte isen kommit.  

I hotellets restaurang serveras frukost, lunch och middag, och restaurangen ståtar med levande historia, till och med i väggarna.

Om rummen

På det här charmiga hotellet kan ni antingen bo i ett av de åtta hotellrummen i huvudbyggnaden eller i ett av timmerhusen. Hotellet har 8 st rum i huvudbyggnaden, och samliga rum har en lantligt romantisk interiör med skrivplats och TV. Varma färger på textilierna gör rummen trivsamma och ombonade. Vänligen observera att hundar ej kan medföras om ni väljer att bo i dubbelrum. 

Hotellet har också 10 st stugor, anpassade efter naturen. Stugorna är rejält stora, på 65 kvm, med 2 dubbelrum (ej våningssäng) och ett allrum med TV och middagsbord, pentry, samt badrum med dusch och toalett. Samtliga stugor har även en egen altan. Hundar är välkomna i vissa av stugorna.

Stugorna är inte handikappsanpassade då de ligger runt poolen och det inte går att köra fram till dem, utan gästerna måste gå från parkeringen.

Trådlös uppkoppling till internet finns i hotellets allmänna utrymmen, i huvudbyggnaden samt i konferensrummen.

Vänligen observera att

Det är möjligt att checka-in i stugorna mellan kl. 15:00-18:00. Har ni beställt hotellrum är incheckningentiden mellan kl 14:00-18:00.

Restaurangen håller stängt på söndagskvällar.
Vid ankomst lördag eller söndag serveras söndagskvällens varmrätt mellan kl. 13-16.

OBS! Stugorna: Sängkläder och slutstädning ingår, men kylskåpet måste vara urplockat, disken diskad och köket städat (inkl. ugn) när ni lämnar.

Uppehållet är med slutstädning, som betyder att sängarna inte bäddas rent och handdukar inte byts under ert uppehåll. Nya handdukar kan hämtas i receptionen, mot en avgift.

Hundar är ej tillåtna i dubbelrummen, men välkomna i en del av stugorna.

Vänligen observera att det inte är gratis Wi-Fi i stugorna. Utan gratis Wi-Fi finns att tillgå i huvudbyggnaden.
OBS! Stugorna är inte handikappsanpassade. De ligger runt poolen och det är inte möjligt att köra fram till dem.

Både stugorna och dubbelrummen i hotellet är på markplan. Det finns inte rum högre upp.

Mer info

Värt att se

 • Danska Fall (1.3 km)

  Namnet "Danska Fall" kommer från slaget vid Fyllebro den 17 augusti 1676 mellan danskar och svenskar då Karl XI regerade. Legenden berättar om en hängbro vid som skars ner av svenskarna medan danskarna befann sig på bron. För övrigt är det ett mycket vackert naturreservat, som sträcker sig söderut längs Söderåsen!

  Danska Fall
  Namnet "Danska Fall" kommer från slaget vid Fyllebro den 17 augusti 1676
 • Hallandsleden (1.8 km)

  Hallandsleden är en drygt 360 kilometer lång vandringsled genom Halland. Hallandsleden anknyter i söder till Skåneleden och i norr till Bohusleden. På sin väg genom Halland delar sig leden i östlig och i en västlig sträckning vid Simlångsgården. De båda sträckningarna förenas åter i Åkullaområdet. Från Varberg kan man följa "Europaled 1" och ansluta till övriga delar av Hallandsleden strax före Åkulla. Så glöm inte att ta med vandringsskorna under er bilsemester om ni har vägarna förbi!

  Hallandsleden
  Hules Norra Naturreservat - en del av Hallandsleden
 • Habeltorpasjön (eller Bredaredssjön) (11.2 km)

  Åk på bilsemester, boka billigt boende i närheten av Halmstad och besök Bredaredssjön där ni kan fiska abborre, gädda och ål. Det finns båtar att hyra, en badvik med brygga, grillplats och handikappanpassad toalett. Önskar ni att fiska behöver ni först köpa fiskekort.

  Habeltorpasjön (eller Bredaredssjön)
  Vid Habeltorpasjön eller Bredaredssjön kan ni bada, fiska eller grilla.
 • Halmstad och Tylösand (17.6 km)

  Dryga 50 km från Markeryd finner ni halländska västkuststaden Halmstad med ca 66 000 invånare. Här finns flertal urval av fina restauranger och mysiga caféer att besöka. Att strosa kring längs gatorna i innerstaden rekommenderas också. Detta är en sann sommarstad med närhet till badstränder som exempelvis välkända och populära Tylösand. Staden erbjuder något för hela familjen. Här finns allt från konst och kultur, shopping, stadsparker och lekplatser.

  Halmstad och Tylösand
  Halmstad och Tylösand är två vackra städer värda ett besök längs Västkusten.
 • Svedinos bil- & flygmuseum (46.2 km)

  Svedinos bil- och flygmuseum i Ugglarp har en av Europas största samlingar av veteranbilar och flygplan. Samlingen omfattar över 100 bilar och runt 40 flygplan. Få saker har fascinerat människor så mycket som faktumet att kunna flyga och här erbjuds ni en spännande inblick kring flygplanens utveckling från de flygplan som utvecklades med fåglar som förebild till dagens jetplan. Ni får även ta del av bilens spännande historia och utveckling genom 1900-talet.

  Svedinos bil- & flygmuseum
  Svedinos bil- & flygmuseum finner ni i Ullarp mellan Falkenberg och Halmstad
 • Båstad (50.3 km)

  Båstad är en exklusiv badort, mest känd för sina tennisveckor då världens bästa tennisspelare kommer till Båstad för att delta i den fjärde äldsta Grand Prix turneringen, Swedish Open i Båstad. Även när tennisturneringen inte pågår, finns det massor att göra i staden. Båstad är även känt som en konststad och det finns många olika gallerier och butiker att besöka.

  Båstad
  Båstad är en badort, som hyser tennisturneringen Swedish Open varje sommar
 • Gekås Ullared (82.2 km)

  Boka billigt boende hos Risskov Bilsemester och kör iväg på familjesemester. Bila under semestern och ha friheten att ta er runt som ni vill. Med boende i närheten av Varberg eller Falkenberg rekommenderas ett besök på Gekås Ullared som är Skandinavien största varuhus och ett riktigt shoppingparadis. Här kan ni kan fynda allt ifrån kläder, elektronik, leksaker, kosmetika, livsmedel, belysning, hemtextil och verktyg.


  Gekås Ullared
  Fynda på skandinaviens största varuhus!
Mer info

Karta

Tallhöjdens värdshus
Brearedsvägen 15 313 96 Simlångsdalen Box33 31325 Simlångsdalen

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

2-personers stuga (min. 2)
Barn 0~4.99 i föräldrars säng 100% Rabatt