Minisemester i Norge på Venabu Fjellhotell

Svenska | SEK

Venabu Fjellhotell

Fantastiska naturupplevelser i trevliga omgivningar i den norska fjällen.

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Fantastiska naturupplevelser i området
 • Många aktiviteter på och i närheten av hotellet
 • Hundar och katter är välkomna på hotellet
4.287:-
3~6 dag från
1.539.-

Vår eller sommarlov

Erbjudande till Venabu

3 dagar
Från 1.539,- / spara upp till 1.704,-
Spara
4 dagar
Från 2.299,- / spara upp till 2.565,-
Spara
5 dagar
Från 3.059,- / spara upp till 3.426,-
Spara
6 dagar
Från 3.819,- / spara upp till 4.288,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • Gratis kaffe/te i salongen
 • Tillgång till bastu
 • Gratis internet och parkering
Risskov Paket

Fjällhotell Venabu är den perfekta platsen för en riktigt sund och avkopplande semester. Venabu ligger i den norska fjällvärlden och har allt det bästa som Norge har att erbjuda av fjäll och natur. Här finns goda möjligheter till skidåkning och härliga fjällvandringar, då fjället ligger alldeles runt hörnet. Den goda stämningen på hotellet och bland de många gästerna bidrar till en trevlig vistelse.

Om hotellet

Venabu är byggt i norsk arkitektur med ljusa rum och gemensamma utrymmen i lantlig stil. Här råder en lugn och avslappnad atmosfär. Matsalen har en fantastisk utsikt över Rondane och de intilliggande fjällområdena. I undervåningen finns det bastu, möteslokaler, TV-rum, bordtennis och biljardbord. Dessutom finns där ett stort skidförråd med vallnings- och torkrum. Souvenirbutiken har ett urval av handgjorda saker från området. Här finns också två stora allrum där man kan sitta framför öppna spisen samt en bar med fullständiga rättigheter. Hotellets restaurang är känd för sin goda hemlagade mat och sin utsikt.

Om rummen

Det mycket trevliga, norska fjällhotellet har totalt 56 rum belägna i hotellets 2 flyglar. Alla rummen har dusch, toalett, telefon och gratis WiFi. Östra flygeln är den äldsta, byggd 1969 men renoverad vid flera tillfällen. Den nyare, västra flygeln, är från 1976 och även den är renoverad. Denna flygel har lite större rum och golvvärme i badrummen. Alla rummen är rökfria. Vill man ha hund med på resan så finns det vissa rum där hundar är välkomna, men detta måste bokas i förväg.

Rumstyper

Enkelrum

1 / 4
Enkelrum på 10 m² med eget badrum med dusch, skrivbord, telefon och TV. Rummen har utsikt mot bergen.
» Se fler rumsspecifika bilder

Dubbelrum

1 / 3
Dubbelrum på 17 m² med eget badrum med dusch, skrivbord, soffa, telefon och TV. Rummen har utsikt mot bergen. Möjlighet till extra personer i bäddsoffa.
» Se fler rumsspecifika bilder
Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

370 km från
Svinesundsbron

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Kvitfjell alpincenter (28.7km)

Kvitfjell är en alpinanläggning som ligger i Ringebu kommun cirka 45 minuter med bil från Lillehammer. Det byggdes för Vinter OS 1994 och har sedan dess det blivit en av de mest populära skidorterna i Norge.

Skidorterna Hafjell och Kvitfjell är kopplas samman med en gratis skidbuss som tar cirka 30 minuter. Tillsammans bildar de Norges största skidort med backar på totalt 73 kilometer. Skidorten består av 25 nedfarter och det finns 11 liftar. Endast ett liftkort krävs,

Kvitfjell är platsen för riktig skidåkning och har allt från olympiska nedförsbackar till gröna backar. Förutom nedföråkning finns det också längdskidspår på totalt 600 kilometer.

Reser du med barn? Då är det också värt att notera att det finns ett erbjudande som heter Junior Skipatrullen på Kvitfjell. Detta är ett aktivitetserbjudande för barn i skidbackarna där de får vara med på vad som händer i backarna. Observera att barnen måste lära sig skidreglerna och hjälm måste användas för att delta i detta. Självklart finns blir det varm choklad-pauser.

Reser du utan barn? Vad sägs om afterski? Kvitfjell är känt för sina utmärkta nöjesställen och afterski. Här finns verkligen något för alla.

Hästutflykt på fjället (0.5km)

Känner ni för en dag på fjället och på hästryggen? Här väntar en mycket spännande utflykt för de som vill ta en tur runt den kuperade terrängen på hästryggen under en kör själv semester i Norge. Upplev bergstoppar och det imponerande vattenfallet.

Venabustallet är beläget ca 20 minuters bilfärd från Ringebu och ca. en timma från Lillehammer. Hit kan man även komma som nybörjare, ringt till Venabustallet för att höra vad de har att erbjuda.

Ringebu Stavkyrka (21.4km)

Ringebu Stavkyrka är en av typiskt traditionell norsk kyrka byggd av trä i stavverk. Ringebu stavkyrka är en av de 28 bevarande stavkyrkorna i Norge och samtidigt en av de största i landet. Denna kyrkan kan dateras helt bak till medeltiden och det finns många lokala historier kring kyrkan. Bland annat finns det en historia om kyrkans klocka som skulle flyttas till Oslo men istället hamnade på botten av sjön Mjøsa.

Vandra på Venabygdsfjället (0.3km)

Venabygdsfjället är lätt att ta sig till från Fylkesvej 27 och ligger mellan Gudbrandsdalen och Østerdalen i Opplands län. Det är ett populärt resmål för vandrare. Landskapet är vackert både på sommaren och vintern, vilket lockar många turister till Venabygdsfjället.

Det finns också en flock vildrenar som håller till på området så ni har möjlighet att se dessa praktfulla djur på nära håll. Här finns även många bra fiskeställen, samt massa hjortron som väntar på att plockas.

Tyrihanstunet (36.4km)

Om vintern kan Tyrihanstunet besökas, spänn på skidorna och ge dig av hit. Här finns tre olika ställen att besöka, alla i traditionell norsk seterstil. Här serveras nyttig, energirik och hemlagad mat. Det finns inga pommes frites på Tyrihanstunet och korvarna levereras från det lokala Annis gårdsbutik i Ringebu.

Ringebu Prästgård (21.7km)

Om ni befinner er i detta området under sommarhalvåret bör ni inte gå miste om ett besök på Ringebu Prästgård. Detta historiska smultronställe håller öppet under sommaren så att förbipasserande kan uppleva något av det bästa av norsk konstkultur, nämligen en utställning av konstnären Jakob Weidemann.

Prästgården användes som boende för områdets präster fram till 1991 då byggnaden renoverades till sin ursprungliga design från 1743.

Ni hittar Ringbu Prästgård precis norr om Ringbu Stavkyrka i Ringbu kommun i Oppland.

Hundspann och slädturer i Gålå (39.8km)

Under vinterhalvåret är slädturer en mycket populär aktivitet i Gålå. Slädturerna ger er en unik och härlig upplevelse. Här kan ni stillsamt sitta ner bekvämt i släden under ett varmt rådjursskinn och njuta av de vackra vyerna genom det fantastiska vinterlandskapet i Gålå.

Att åka hundspann är en annan populär aktivitet och verkligen att rekommendera för besökare. Sex till åtta hundar drar spannen och här kan ni välja om ni vill sitta lugnt ner i släden under hela turen eller om ni vill prova på att styra hundarna själv. Här kommer ni upptäcka uthålligheten hos dessa hundar och märka av rangordningar bland flocken.

Detta är en helt otrolig upplevelse som ni sent lär glömma och dessutom passar det perfekt för både barn och vuxna. Turerna är ca 30 minuter långa och startanhalten ligger inom behagligt avstånd från hotellet.

Älgsafari i Gålå (40.5km)

Åk ut på älgsafari i minibuss till ett naturskönt område med massvis av älgar. Det händer även om man av turen med sig att man kan få skåda flera andra djur, såsom rävar, rådjur och hjortar. Älgsafarin genomförs på utvalda veckodagar i löpet av sommaren.

Den levande målningen ´Vinternatt i Rondane´ (31km)

Under 1901 målade konstnären Harald Sohlberg den kända målningen ´Vinter i Rondane´ från en utkikspost på Sohlbergplatsen. Det vackra landskapet som är avmålat präglas av berg och blått ljus, och med tiden blev målningen också en norsk nationalklenod.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Thon Hotel Skeikampen

Aktiv semester på fjället

Gudbrandsdalen

Populära Skeikampen

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 x 3-rättersmeny/buffé
 • Gratis kaffe
 • 2 x Tillgång till gym & relax

362:-
Från endast
1.319.-

Visa karta

Aktiv semester för hela familjen

Läs mer

Hunderfossen Hotell & Resort

Aktiva dagar på Hunderfossen

Gudbrandsdalen

10 minuter från Lillehammer

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x lättare kvällsbuffé
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

515:-
Endast
1.159.-

Visa karta

Mysigt familjehotell nära Lillehammer

Läs mer

Hotel Rondablikk

Semestra på toppen av Kvamsfjellet

Rondane Nationalpark

Aktiva dagar i Norge

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • Gratis lån av snöskor och kälke (vinter)
 • Gratis lån av kanot, roddbåt & cyklar (sommar)
 • Tillgång till pool, bastu & gym

1.649:-
Endast
1.199.-

Visa karta

Norkst högfjällshotell

Läs mer