Åkerblads Hotell - Lyxa till det i Sverige

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Åkerblads Hotell

Koppla av på Åkerblads Hotell mitt i Tällberg och nära Siljan

Underbar utsikt över sjön Siljan
Tällbergs äldsta gård med anor från 1400-talet
Fri tillgång till pool, bubbelpool, gym och bastu
 • Restaurang
 • Inomhuspool
 • Jacuzzi
 • Bastu
 • Gym

Om hotellet

Åkerblads Hotell  

Mitt i Tällberg, nära vackra Siljan, ligger Åkerblads Gästgiveri Hotell SPA. Hotellet har 4 stjärnor, och här sitter historian i själva väggarna. Under er vistelse bor ni bekvämt och exklusivt i individuellt inredda rum. Åkerblads är Tällbergs äldsta gård med anor från 1400-talet. Idag är det 19:e, 20:e, 21:a och 22:a generationen av familjen Åkerblad som välkomnar er till denna oas mitt i den vackra, svenska naturen. Ladda batterierna och upplev den mysiga gården med dess genuina dalaatmosfär.   

Hotellet erbjuder

Hotellet ligger i härliga omgivningar, mitt i mysiga Tällberg med underbar utsikt över sjön Siljan med omnejd. Under er vistelse har ni som gäster fri tillgång till pool, bubbelpool, gym och bastu. Ni kan också strosa i de trevliga trädgårdarna, koppla av på terassen och låta barnen leka på lekplatsen. Det är även möjligt att boka olika SPA-behandlingar på hotellet. I det erkända Gästgiveriet kan ni avnjuta mat och dryck av högsta kvalité, med fokus på lokala och ekologiska råvaror av bästa sort. Här avnjuts klassiska husmansrätter eller gourmetmat, egna importerade viner eller en bit hembakat kaffebröd.  

Rummen

Rummen ligger antingen i huvudbyggnaden eller i ett av gårdshusen i trädgården. Alla rum är individuellt inredda med eget badrum, skrivbord, telefon, TV och gratis internet.  

Vänligen observera att

OBS! För barn i extrasäng/föräldrars säng ingår endast frukostbuffé.

Mer info

Värt att se

 • Rättvik (13.6 km)

  De flesta förknippar nog Rättvik med folkdräkter, knätofsar, kyrkrodd och midsommar. Här kan ni besöka Rättviks kyrka med anor från 1200-talet eller följa Siljans strand och beundra naturen. Ytterligare en stund längre bort längs Siljan finns Nusnäs. Här tillverkas ännu idag de äkta dalahästarna. Passa på att inhandla en!

  Rättvik
  Rättvik i Dalarna har mycket att erbjuda
 • Dalhalla (21.5 km)

  Dalhalla ligger strax norr om Rättvik. Dalhalla är en friluftsscen för teater och konserter med kapacitet för ca 4000 åskådare. Här ges olika populära konserter och andra framträdanden.

  Dalhalla
  Dalhalla är en friluftsscen för teater och konserter med kapacitet för ca 4000 åskådare
 • Åhlénpaviljongen (22.3 km)

  Vid Hjultorget kan ni också besöka Åhlénpaviljongen, som uppfördes och ursprungligen ställdes ut på Baltiska Utställningen i Malmö 1914. Arkitekt var den kände Fredinand Boberg från Falun. Paviljongen har flyttats omkring och bl.a. använts som lekstuga för J P Åhléns barn fram till omkring 1920. Idag kan ni köpa gamla vykort och Åhls sockens historia i 11 delar, Åhléns historia, Åhlén & Holms jubileumskatalog från 1909 i faximilupplaga och andra historiska skrifter i paviljongen.

  Åhlénpaviljongen
  Åhlénpaviljongen uppfördes för och ställdes ursprungligen ut på Baltiska Utställningen i Malmö 1914.
 • Insjön IP (23.3 km)

  Vid Insjöns IP finns längdskidåkningsspår med elljus och lite längre bort vid Leksand finns Granbergets skidanläggning skidliftar och 5 nerfarter. Även här finns längdskidåkning. Spåret Länken förbinder en del av spåren, så ni kan åka en längre tur. Vid Ledkand finns också isskidåkning. För vinteraktiviteter är det bra att fråga på hotellet om priser och tillgänglighet.

  Insjön IP
  Vid Insjön IP kan ni åka skidor under er semester i Dalarna
 • Mora (50.9 km)

  Dalarna har en otroligt rik historia och en unik kultur. Besök Mora, som ligger på näset mellan Orsasjön och den otroligt vackra sjön Siljan. Staden är känd för produktionen av Moraknivar, Moraklockor, Vasaloppet, dalahästar och stadens världsberömda konstnär Anders Zorn. Besök Zorngården där Zorn levde och museumet som ligger intill där du kan njuta av hans konstverk.

  Mora
  Mora en vacker sommardag
 • Orsa Björnpark (60.2 km)

  Orsa Rovdjurspark, som tidigare var Orsa Björnpark, förfogar över 325 000 kvm areal. Parken är öppen hela året och här kan ni se bl. a. brunbjörn, lo och snöleopard.

  Orsa Björnpark
  I Orsa Björnpark kan ni se björnar och lodjur i sina naturliga omgivningar.
 • Carl Larssons hem Lilla Hyttnäs i Sundborn (65.6 km)

  När ni är i Dalarna får ni inte missa svenskarnas mest älskade konstnär Carl Larssons hem Lilla Hyttnäs i Sundborn. "War välkommen kära du, till Carl Larsson och hans fru!" står det över dörren och det var säkert sant för Carl Larsson älskade verkligen sitt hem. Här ges guidade visningar. Museet rekommenderar att man förbokar tid, eftersom visningarna är otroligt populära. Till Sundborn är det ca en timmes bilfärd. På vägen till Sundborn passerar ni Falun. Gör en avstickare och besök världsarvet Falu trästad och Falu gruva. Det var i koppargruvorna som Falu rödfärg skapades.

  Carl Larssons hem Lilla Hyttnäs i Sundborn
  Upplev Carl Larssons hem Lilla Hyttnäs i Sundborn
Mer info

Karta

Åkerblads Hotell
Sjögattu 2 793 70 Tällberg

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~2.99 i spjälsäng 80% Rabatt
Barn 3~12.99 i extrasäng 65% Rabatt
Barn 13~14.99 i extrasäng 50% Rabatt