Bohuslän

Låt er bilemester med Risskov Bilsemester gå till Bohuslän, som är västkustens nordligaste landskap och präglas av sin karga men fascinerande skärgård, som sträcker sig längs hela landskapets kust mot Skagerrak. Många populära turistorter som Smögen, Strömstad, Lysekil och Marstrand är härliga sommarstäder, men är värda även ett vinterbesök. På västkusten dominerar havet och skaldjuren är pinfärska.

I Smögen ligger den 1 km långa Smögenbryggan, där uteserveringarna trängs under sommarhalvåret. Här finns också Smögens Havsbad, det anrika spa-hotellet med sin K-märkta entré. I ytterskärgården utanför Strömstad ligger Kosteröarna, Sveriges västligaste bebodda öar. Lysekil lockar med restauranger och uteliv och längst i söder ligger norra delen av evenemangsstaden Göteborg.

Naturligtvis domineras en vistelse i Bohuslän av maritima aktiviteter. Det finns massor av olika sightseeingturer i skärgården att välja mellan, om man inte har möjlighet att hyra egen båt. Många av skärgårdsöarna är naturskyddade. Här kan du t.ex. få se havsörn eller sälar. Knubbsälen är Bohusläns landskapsdjur. Det glittrande havet, vinden och de saltstänkta skären är nästan oemotståndliga. Om du är hummerälskare ska du åka hit i September då hummerfisket pågår. Räkor och ostron fångas året om. Krabbsäsongen är på hösten.

Men även inåt landet finns sevärdheter. Besök t.ex gravhögarna från och de berömda hällristningarna från bronsåldern i Tanum. Om du reser med barn är ett besök på djurparken Nordens Ark, som ligger på Åby säteri vid Åbyfjorden, nästan ett måste. Djurparken drivs som en ideel stiftelse och bedriver avel av och forskning kring utrotningshotade djur. På säteriets marker finns också stenåldersgravar och hällristningar.

Risskov Bilsemester erbjuder förmånliga och prisvärda hotellpaket i Bohuslän, som passar lika bra sommar som vinter.

Läs mera...
8
Sökresultat
0
aktiva filter
Kopiera länk till sökresultat
Optimera din sökning 
Sortera din sökning 
Visa hotell på karta
De angivna priserna är per person i dubbelrum. Tillägg för enkelrum och rabatt för barn visas i bokningsprocessen
För vår ytterst solida ekonomi och kreditvärdighet har vi återigen mottagit den presigefyllda AAA-rankingen av Bisnode, Dun & Bradstreet

· Researrangör: Risskov Autoferien AG
· Priset är per person i dbl.rum. · Minimum inkl. slutstädning
· Bokningsavgift för online bokning 85 SEK och för telefonbokning 100 SEK
· Spara ift. hotellets eget pris

Får du våra nyhetsbrev?

Få löpande uppdateringar av våra erbjudanden, rabatter och kampanjer - levererat direkt till din inkorg 

Kontakta oss
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

© Copyright.   Materialet får ej användas utan skriftlig tillåtelse.