Dalarna

Dalarna, där invånarna kallas masar och kullor, är ett historiskt viktigt landskap i mellersta Sverige, som i väst gränsar till Norge. Det var här som Gustav Vasa färdades mellan Sälen och Mora på 1500-talet, och gav på så sätt upphov till det populära Vasaloppet, som går av stapeln den första söndagen i mars varje år. Loppet lockar längdskidåkare från hela världen och alla kategorier.

Men Dalarna är känt för mycket mer. De natursköna områdena kring landskapets största sjö, Siljan, gruvdriften, som gav upphov till falukorven och den berömda Falu rödfärg, som pryder fasaderna på nästan alla röda stugor i Sverige. På Siljan kan man under sommaren färdas med båt till högmässan i Rättvik, s.k. kyrkrodd. Detta är en trevlig tradition som lever kvar. Roddarna bär de färgrika, vackra folkdräkter. Det är också populärt vid bröllop. Midsommarfirandet i Tällberg är också berömt.

Under ert besök kan ni se hur de kända dalahästarna tillverkas i Nusnäs vid Mora och kanske inhandla en häst eller förnya köksutrustningen med en äkta morakniv, som finns i alla tänkbara former.

Falun är huvudstad i landskapet. Den berömda koppargruvan är numera på UNESCO:s världsarvslista och går att besöka. Det är ett spännande besök för hela familjen att se gruvgångarna och förstå hur malmen bröts för längesedan.

Flera konstnärer har inspirerats av det vackra Dalarna. Anders Zorn, mest berömd för sina målningar av kullor, samt Carl Larsson var bosatta i Dalarna. Zornmuseet i Mora, vars arkitekt är Ragnar Östberg, som ritade Stockholms Stadshus, och Zorns hemgård är värda ett besök. Sundbornsgården, Carl Larssons hem, varifrån många av hans bedårande interiörer kommer, ligger i byn Sundborn. Gården omgers av en underbar trädgård, som idag kan beskådas i samma skick, som när Carl Larsson bodde där.

För sport- och naturentusiaster finns många möjligheter, inte minst cykling, som är mycket populärt. Även promenader på fäbodvallarna och i skogarna är en härlig rekreation. Och glöm inte att besöka Orsa björnpark och titta på de fina nallarna.

Läs mera...
8
Sökresultat
0
aktiva filter
Kopiera länk till sökresultat
Optimera din sökning 
Sortera din sökning 
Visa hotell på karta
De angivna priserna är per person i dubbelrum. Tillägg för enkelrum och rabatt för barn visas i bokningsprocessen

Observera att:
· Minimum slutstäd inkluderat
· Expeditionsavgift: telefonbokning 129 SEK per bokning
· Expeditionsavgift: för onlinebokning 89 SEK per bokning
· Paketpriset är per person med del i dubbelrum

Varför boka med Risskov Autoferien AG?
· Spara mer! Billgare än hotellets egna priser

"För var ytterst solida ekonomi och kreditvärdighet har vi aterigen mottagit den presigefyllda AAA-rankingen av Bisnode, Dun & Bradstreet."
Får du våra nyhetsbrev?

Få löpande uppdateringar av våra erbjudanden, rabatter och kampanjer - levererat direkt till din inkorg 

Kontakta oss
Tel: 040 611 6130

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

© Copyright.   Materialet får ej användas utan skriftlig tillåtelse.