Veneto

Området vid Adriatiska havets norra spets kallas Veneto. Den ganska stora provinsen omfattar i väster Gardasjöns östra strand och en del av Dolomiterna i norr. I Veneto är Venedig huvudstad och det självklara turistmålet, men också andra städer, som t.ex. Verona, samt de stora nationalparkerna i norr lockar besökare.

Venedig, UNESCO:s sjunkande världskulturarv, är naturligtvis ett måste att besöka i området. Piazza San Marco (Markusplatsen), kyrkorna, kanalerna, Palazzo Ducale och gondolerna måste upplevas. Här slås ni av avsaknaden av trafikbuller. Prova på en gondolfärd och njut av staden från en annan vinkel. Det för venetianarna normala färdsättet är vaporetto, som ersätter busstrafiken på vattnet, eller att gå till fots. Restaurangerna och kaféerna är många. Prova bigoli (pasta) i sardellsås eller castraure (små kronätskockor), som är specialiteter i området. Glöm inte bort att titta in butikerna, vars lokala utbud präglas av vackra maskeradmasker och exklusivt Muranoglas.

Utanför staden ligger Lido di Jesole, som är ett område med strandliv, hotell och mycket, såväl inhemsk som utländsk, turism.

Verona är en pärla bland de italienska städerna. Här hittar ni Romeo och Julias balkong, den berömda romerska amfiteatern med underbara operaföreställningar och konserter, härlig italiensk stämning och fantastisk shopping.

Parco Nazionale delle Dolomiti Bellunesi i norra delen av provinsen erbjuder vandrings- och cykelleder. Det är även möjligt att se den underbara naturen från hästryggen.

Res till Veneto i norra i Italien med Risskov Bilsemester och upplev en traditionell badsemester, en aktiv vandrings- eller cykelsemester, eller ett besök i någon av de fantastiska städerna Verona eller Venedig.

Läs mera...
10
Sökresultat
0
aktiva filter
Kopiera länk till sökresultat
Optimera din sökning 
Sortera din sökning 
Visa hotell på karta
De angivna priserna är per person i dubbelrum. Tillägg för enkelrum och rabatt för barn visas i bokningsprocessen

Observera att:
· Minimum slutstäd inkluderat
· Expeditionsavgift: telefonbokning 129 SEK per bokning
· Expeditionsavgift: för onlinebokning 89 SEK per bokning
· Paketpriset är per person med del i dubbelrum

Varför boka med Risskov Autoferien AG?
· Spara mer! Billgare än hotellets egna priser

"För var ytterst solida ekonomi och kreditvärdighet har vi aterigen mottagit den presigefyllda AAA-rankingen av Bisnode, Dun & Bradstreet."
Får du våra nyhetsbrev?

Få löpande uppdateringar av våra erbjudanden, rabatter och kampanjer - levererat direkt till din inkorg 

Kontakta oss
Tel: 040 611 6130

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

© Copyright.   Materialet får ej användas utan skriftlig tillåtelse.