Västmanland

Västmanland gränsar i söder till både sjön Mälaren och sjön Hjälmaren och delas traditionellt upp i Mälardalen och Bergslagen. Under forntiden var landskapet mycket mera betydelsefullt än idag, vilket de inte mindre än 20 000 fornlämningarna bekräftar. Passa på att besöka den historiska bygden och vackra naturen genom en vistelse med Risskov Bilsemester.

I nordvästra delen av landskapet hittar ni "Stålstaden Fagersta", som idag har sin utkomst från andra industrier än den direkta gruvdriften. Det är dock genom just gruvorna, som många av städerna i norr blivit kända. Besök t.ex Engelsbergs bruk, uppfört på UNESCO:s världsarvslista 1993. Där kan ni se masugn, smedja och delar av herrgårdsområdet. Staden Sala, belägen längre österut där Mälarslätten övergår i Bergslagens skogar, kan visa Sala Silvergruva, samt många andra museer, som t.ex. Aguéli-konstmuseet, som förutom hans verk också har en Munch-samling, traktormuseet och glasmuseet. Gurkstaden Västerås har många festivaler och roliga evenemang, men i kommunen finns också många berömda fornminnesmärken som t.ex Skultunarunstenen och Anundshögen med tre skeppssättningar.

Dessutom är den omväxlande naturen från Mälarslätten till de "mörka skogarna" i norr verkligen fantastisk. Paddla t.ex. på Svartån, bada i sjöarna, vandra, cykla eller rid genom landskapet och upplev en del av det som i forntiden var Sverige.

Läs mera...
11
Sökresultat
0
aktiva filter
Optimera din sökning 
Sortera din sökning 
Visa hotell på karta
De angivna priserna är per person i dubbelrum. Tillägg för enkelrum och rabatt för barn visas i bokningsprocessen
AAA, Bisnode, Dun & Bradstreet
För vår ytterst solida ekonomi och kreditvärdighet har vi återigen mottagit den presigefyllda AAA-rankingen av Bisnode, Dun & Bradstreet

· Researrangör: Risskov Autoferien AG
· Priset är per person i dbl.rum. · Minimum inkl. slutstädning
· Bokningsavgift för online bokning 85 SEK och för telefonbokning 100 SEK
· Spara ift. hotellets eget pris

Får du våra nyhetsbrev?

Få löpande uppdateringar av våra erbjudanden, rabatter och kampanjer - levererat direkt till din inkorg 

Kontakta oss
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 
Kontakt os

© Copyright.   Materialet får ej användas utan skriftlig tillåtelse.