First Hotel Witt -Bo i mysiga Kalmar

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

First Hotel Witt

Bo centralt i Kalmar och ta bilen över den vackra Ölandsbron!

Härlig relaxavdelning
Modernt och stilfullt hotell
Bo nära Kalmar Slott
 • Restaurang
 • Inomhuspool
 • Bastu
 • Gym
 • Hund

Om hotellet

Mitt i mysiga Kalmar ligger First Hotel Witt, med gångavstånd från de flesta sevärdheterna, restaurangerna och affärerna. I staden kan ni bland annat se ringmuren från medeltiden, imponerande Kalmar Domkyrka eller besöka Nordens mest välbevarade renässanslott, Kalmar Slott. Njut av en vistelse med bekväma rum, poolbad och relax!

Hotellet erbjuder

Det trevliga och moderna First Hotel Witt har en restaurang som serverar frukost och middag, samt hiss och flera handikappvänliga rum. I den sköna relaxavdelning med swimmingpool, bastu och fitnessfaciliteter kan ni koppla av och njuta av ledigheten. Parkering finns vid hotellet mot avgift.

Rummen 

Samtliga standardrum är utrustade med en 160 cm bred dubbelsäng, dusch, toalett, plattskärms-TV, kylskåp och gratis WiFi. Sängarna är speciellt utvalda för att du som gäst ska sova så gott som möjligt! 

Vill ni boka rum med en extrasäng eller ha barn i föräldrars säng är detta endast möjligt i superiorrummen. 

Vänligen observera att

Vänligen observera att det varken går att boka till extrasäng eller ha barn i föräldrars säng i standardrummen.

Parkering under huset kostar 150 SEK/natt.

Hotellets restaurang har öppet måndagar - lördagar kl . 17 - 22 utom helgdagar.

Vänligen observera att uppehållet är med slutstädning, vilket innebär rummet inte städas, sängarna inte bäddas och handdukarna inte byts under ert uppehåll.

Mer info

Värt att se

 • Kronans utställning vid Kalmar läns museum (0.8 km)

  Kronans utställning är Kalmar läns museums stora attraktion. Upplev den spännande historien om Sveriges mäktiga skepp från stormaktstiden. Det imponerande linjeskeppet "Stora Kronan" exploderade och sjönk 1676 och upptäcktes först år 1980. Mer än 30 000 föremål har sedan dess tagits upp från vraket utanför Öland, däribland Sveriges största guldmyntsskatt.

  Kronans utställning vid Kalmar läns museum
  Spännande historia om Sveriges mäktiga skepp från stormaktstiden.
 • Kalmar Domkyrka (0.3 km)

  Åk på en billig kör själv semester och upplev den charmiga staden Kalmar. En stor sevärdhet i Kalmar är stadens imponerande domkyrka som ligger centralt i stadskärnan där ni också kan boka billiga och barnvänlisa hotell. Kalmar Domkyrka byggdes under 1600-talet och är uppfört i italiensk barrock stil. Domkyrkan vittnar om Kalmars storhetstid och är en av de enda byggnaderna kvar från den tiden.

  Kalmar Domkyrka
  Kalmar Domkyrka är stadens imponerande domkyrka, byggt under 1600-talet i Italiensk barrockstil.
 • Kalmars gamla stadsdel (0.6 km)

  Under medeltiden var Kalmar en av de få svenska städerna som var omgivna av en äkta ringmur. Denna mur kan ni fortfarande se rester av idag på flera platser i den gamla stadsdelen som är placerad ute vid Kalmarsund. Upplev denna vackra stad och gamla stadsdel under en kör själv semester med billigt och barnvänligt hotell. 

  Kalmars gamla stadsdel
  Passa på att strosa runt i och kring Kalmars gamla stadsdel under en minisemester eller weekend.
 • Stadsporten Västerport (0.6 km)

  Denna fascinerande stadsport kallas Västerport och ibland också "Högvakten". Porten var färdig år 1658 och var då huvudingången till Kvarnholmen fram tills 1870. En militär enhet var under en lång tid stationerad i Högvakten, som idag innehar Westholms Glasstudio.

  Stadsporten Västerport
  Stadsporten Västerport stod färdig 1658 och var huvudingång till Kvarnholmen fram tills 1870.
 • Kalmars Konstmuseum (1.8 km)

  I centrum av Kalmar finner ni ett av Sveriges mest besökta konstmuseum. Detta är ett mycket modernt konstmuseum med mål att stimulera diskussioner och frågeställningar som påverkar mänsklighetens framtid och de utmaningar som regionen har framför sig. En mycket intressant och omtyckt sevärdhet väl värd att besöka under en bilsemester till staden!

  Kalmars Konstmuseum
  Kalmars Konstmuseum är väl värt ett besök under en bilsemester i eller kring Kalmar.
 • Kalmar Slott (2.2 km)

  Boka en billig bilsemester och åk till Kalmar där ni kan besöka Kalmar Slott som är en av stadens största attraktioner och ett av Sveriges mest välbevarade renässansslott. Året runt kan ni boka guidade rundvisningar där ni erbjuds en spännande inblick i slottets och Kalmars historia. Under en rundvisning kommer ni bland annat bli bekanta med slottets riddare, en imponerande vapensamling, fängelsetornet och kapellet. Efter rundvisningen kan ni ta en härlig promenad i slottsparken. 

  Kalmar Slott
  Kalmar Slott är ett av Sveriges mest välbevarade renässansslott.
 • Skälby (3.4 km)

  Skälby är ett av de många grönområden omkring Kalmar. I denna barnvänliga och idylliska gårdsmiljö finns kaniner, grisar, kor, höns, getter, får, hästar och katter. Alla är välkomna att besöka djuren! Här finns även en lekplats, ponnyridning, grill och picknick-faciliteter samt trevliga promenadstråk. Under sommarhalvåret öppnar även caféet upp dörrarna och serverar kaffe, korv, glass och våfflor. Passa även på att besöka gårdsbutiken där ni bland annat kan köpa dagsfärska ägg.

  Skälby
  Skälby är ett barnvänlig och idyllisk gårdsmiljö
 • Stensö (3.4 km)

  Stensö finner ni ca 2,5 km söder om Kalmars stadskärna och är ett av stadens mest populära rekreationsområden. Stensö bjuder bland annat på en 3-stjärnig campingplats, stuguthyrning, ett café och en restaurang, vandringsleder, minigolf och härliga naturomgivningar. Gå en tur på stigarna och njut av de varierande lands- och skogspräglade omgivningar och dess överflödiga fauna. Under varma sommardagar kan ni också passa på att ta en simtur i Kalmarsund.

  Stensö
  Stensö bjuder på vandringsleder, minigolf och härliga naturomgivningar
 • Öland (16.4 km)

  Läget vid Kalmarsund och naturen längs kusten gör staden och omgivningarna mycket vackra. Närheten till Ölandsbron gör det också lätt att besöka Öland. Du kan åka bil eller buss över bron till Borgholm på under en timme. Öland har allt du kan önska, särskilt på sommaren. Här finns alvarmarken med fridlysta orkidéer, skogar, underbara cykelleder, vita stränder, djurpark, ekopark, geopark, vikingagravar och naturreservat, samt restauranger, nattklubbar, fest och håll-i-gång, särskilt på sommaren.

  Öland
  Upplev Öland
 • Glasriket - Glasbruk och hyttor (32.1 km)

  Den del av Småland som enda sedan 1700-talet har varit känt för sin glasindustri brukar kallas för Glasriket. Idag finns ungefär ett dussin glasbruk i Glasriket. Exempel på de större glasbruken är Kosta glasbruk, Nybro glasbruk (Nybro Crystal Sweden), Målerås glasbruk, SEA glasbruk, Glashyttan i Boda, JFS – Johansfors Future Spirit, Mickejohans konstglas (hytta), Pukeberg glasbruk, Skruf glasbruk och Transjö hytta.

  Glasriket - Glasbruk och hyttor
  Prova på att blåsa ditt eget glas i Glasriket!
Mer info

Karta

First Hotel Witt
Södra Långgatan 42 39231 Kalmar