Bila i Sverige och bo vackert vid Vättern

Resmål
Regioner

Notice: Undefined index: tourist in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 55

Notice: Undefined index: city in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 70
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotel Bellevue

Strosa på kullerstensgator bland vackra trähus

 • Restaurang
 • Bar
 • Bastu
 • Hund
 • Gratis parkering

Om hotellet

Hotel Bellevue Välkommen till Hjo, den pittoreska trästaden vid Vättern. Här kan ni strosa på kullerstensgator med vackra trähus, shoppa i trevliga butiker, njuta av lokal mat, konst och hantverk. Hjo bjuder in till mysiga, genuina och naturnära upplevelser.  

Hotellet erbjuder

Hotel Bellevue med sin spännande arkitektur ligger i Hjos centrum, i stadsparken med utsikt över småbåtshamnen och sjön Vättern. Hotellets restaurang serverar mat tillagad av lokala råvaror. Det sägs att Skaraborg är Sverige skafferi och Bellevue ligger mitt i denna bördiga bygd. Koppla av i hotellets lobby, eller slappa i hotellets relaxområde med bastu. Ni kan också avrunda dagen med förfriskningar i hotellets bar. Hotellet har gratis parkering. Gratis internet erbjuds på hela hotellet.  

Rummen  

Hotellrummen är alla ljusa, rymliga och bekväma. Här har du badrum/toalett och hårtork. Dessutom finns det trådlöst internet, LCD-TV och telefon i alla rum.  

Läs mer här

Vänligen observera att

Fram till 1/6-2018 Serveras 2-rätters middag kl: 18:00 varje kväll

Mer info

Expeditionsavgift 79:- per bokning vid onlinebeställning
Expeditionsavgift 99:- per bokning vid telefonbokning
Bokningskommentar

Värt att se

 • Naturnära Hästkraft i Grevbäck (5.2 km)

  Om du vill ha en unik upplevelse och en idé om hur saker och ting var förr, så kan vi rekommendera en tur med häst och vagn. Upplev landsbygden från hästvagnen till ljudet av hovklapper. Förbokade turer ges med stabila nordsvenska hästar från gården Ängabacken i Grevbäcks socken.

  Naturnära Hästkraft i Grevbäck
  Upplev arbetshästarna som förr i tiden.
 • Hökensås Golfklubb- Hjo (9.3 km)

  Om du är golfintresserad kan vi rekommendera en golfsemester i Hjo med besök på Hökensås Golfklubb. Klubben bildades redan 1961 och här kan man spela på 27-hålsbana. Golfbanan är en skogs- och parkbana med vidunderlig utsikt över Vättern, som upplagt för golfspel under en minisemester!


  Hökensås Golfklubb- Hjo
  Besök Hökensås Golfklubb under er kör själv semester, perfekt för den golfintresserade!
 • Bisonsafari i Hjo (18.9 km)

  Följ med på bisonsafari i Gate som passar alla åldrar. På Bisonafarmen finns cirka 135 bisonoxar som du kommer riktigt nära inpå livet under en safaritur - ett uppskattat naturäventyr. Här finns även café och gårdsbutik.

  Bisonsafari i Hjo
  Bisonoxarna är mellan 2,10 och 3,50 meter (huvud och bål) plus en 30 till 60 cm lång svans. De väger 350 och 900 kg. Dessa imponerande djur har en touch av urtid.
 • Skövde (31.1 km)

  Mellan Vänern och Vättern, mellan Stockholm och Göteborg och mellan storstad och småstad finner du Skövde. Uppe på berget Billingen möts du av urskogen med alla tänkbara friluftsaktiviteter, från en stillsam skogspromenad till en fartfylld resa nedför slalombacken. Vid bergets fot finns Skaraborgs mittpunkt. Det är hit över en kvarts miljon människor i närområdet åker för att äta, dricka, festa och leva. Skövde har ett brett utbud för alla besökare, oavsett ålder, intresse och plånbok, så passa på att besöka staden när du är i området.

  Skövde
 • Karlsborgs Fästning (32.8 km)

  Karlsborgs Fästning ligger på Vanäs udde i Vättern. Det är en av Sveriges största och bäst bevarade fästningar. Den var planerad att vara Sverige reservhuvudstad i krigstid och vara säte för kungahuset, regeringen och riksdagen samt skydda guldreserven. Bygget av fästningen påbörjades år 1819, beslutat av Carl XIV Johan, och planerades att ta 10 år, men tog istället 90 år. Platsen valdes med tanke på närheten till Göta kanal för att underlätta transporter. Den var också tänkt att vara en central fästning med läge inne i landet så att den svenska armén skulle få tid på sig att mobilisera. Öppet för besökare året runt. Passa även på att besöka Fästningsmuseet. Här kan ni se olika specialutställningar från historisk till modern tid. Garnisonskyrkan på andra våningen är väl värd ett besök.

  Karlsborgs Fästning
  Ett av hörntornen på Karlsborgs Fästning
 • Göta Kanal (44.8 km)

  Åk på bilsemester i Sverige och upptäck landets pärlor med billigt hotellpaket. Längs med Göta kanal kan du vandra eller cykla och besöka trevliga caféer och restauranger. Det erbjuds en mängd olika evenemang längs Göta kanal under hela året, t. ex. julaktiviteter, med julbord, roliga aktiviteter och fina miljöer.

  Göta Kanal
  Kring Göta Kanal finner ni flera trevliga restauranger och mysiga caféer.
 • Klostret i Varnhem (45.3 km)

  Besök klostret i Varnhem, vid Billingens västsluttning, ca 15 min. med bil från hotellet. Ett idealiskt läge med bördig åkermark, tillgång till timmer, sten och friskt vatten från bergsluttningen. Här beslutade cisterciensermunkarna år 1150 att slå sig ned och byggde upp en liten klosterstad. Verksamheten blomstrade under flera århundraden, men under 1500-talet i samband med reformationen övergavs klosterverksamheten och även kyrkan. På 1600-talet lät Magnus Gabriel del la Gardie restaurera kyrkan som tack vare detta i är gott skick även idag. Klosterbyggnaderna fick däremot förfalla och inte förrän på 1920-talet påbörjades utgrävning av de gamla ruinerna. Det finns ett litet museum vid kyrkan med en modell av den centrala klosteranläggningen och intressanta bilder och texter. Jan Guillous romanfigur Arn, är i fiktionen född och uppfostrad i Varnhem, han placerades som barn i Guds tjänst i klostret, på det viset fick han kunskaper av bröderna i klostret i språk, filosofi och teologi, och praktisk skicklighet i smide, sjukvård, odling och byggteknik.

  Klostret i Varnhem
 • Skara Sommarland (52.9 km)

  Välkommen till Skara Sommarland, Skandinaviens största vattenpark med tivoli och gokart. I vattenparken finns ett av Sveriges största vattenland med äventyrsbad, vattenrutschkanor och flera poolområden. Med andra ord, ett vattenäventyr för hela familjen! I tivolit finns allt från lugnare karuseller till fartfyllda attraktioner och berg- och dalbanor. I parken finns också lekplatser och sommaraktiviteter som passar barn i alla åldrar.

  Skara Sommarland
  Vem kan motstå vattenrutschbanan eller nyheten för 2017 - snakepit!?
 • Tivedens Nationalpark (58.1 km)

  Naturälskare kan ta en tur till Tivedens Nationalpark på Vätterns västra sida. I den förtrollande skogen kan ni med lite tur se älg, hjort, räv, harar och många fågelarter. Tiveden är vildmark. Det finns träramper med utsikt över Östgötaviken och snitslade slingor från ca 0,9 - 9,5 km. Terrängen är bitvis svårtillgänglig med nivåskillnader och flyttblock.

  Tivedens Nationalpark
  Tivedens trollskog är vild och vacker
 • Gränna (108.5 km)

  Upplev fantastiska Gränna med dess goda smaker! Den första polkagrisen producerades 1859, då Amalia Eriksson öppnade sin polkabutik i staden. Det här är polkagrisens hemstad och ni kan göra ett besök i Polkagriskokeriet, där de fortfarande tillverkas på samma sätt som på Amalia Erikssons tid. Butiken är öppen större delarna av året och där det även erbjuds gratis rundvisningar under sommaren, vanligtvis mellan vecka 24-32, fyra gånger om dagen.

  Staden bjuder också på mysiga kullerstensgator, butiker och caféer.

  Ni kan också passa på att ta färjan ut till Visingsö som fortfarande har fast befolkning och är ett populärt besöksmål tack vare naturen och de gamla ruinerna från öns fästning. För er som reser med barn finner ni det bästa badområdet vid Gränna hamn.

  Gränna
  Vackra Gränna är känt för sin tillverkning av polkagris och bjuder dessutom på vacker natur.
Mer info

Karta

Hotel Bellevue Hjo
Bangatan 2 544 33 Hjo

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~5 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 0~12 i extrasäng 60% Rabatt