Bila till Hotel Bellevue och bo vackert vid Vättern

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotel Bellevue Hjo

Strosa på kullerstensgator bland vackra trähus i Hjo

Utsikt över småbåtshamnen och sjön Vättern
Centralt läge i trevliga Hjo
Hotell med restaurang, bar och relaxavdelning
 • Restaurang
 • Bar
 • Bastu
 • Hund
 • Gratis parkering

Om hotellet

Välkommen till Hotel Bellevue och Hjo, den pittoreska trästaden vid Vättern. Här kan ni strosa på kullerstensgator med vackra trähus, shoppa i trevliga butiker, njuta av lokal mat, konst och hantverk under en minisemester. Hjo bjuder in till mysiga, genuina och naturnära upplevelser.  

Hotellet erbjuder

Hotel Bellevue, med sin spännande arkitektur ligger i Hjos centrum, i stadsparken med utsikt över småbåtshamnen och sjön Vättern. 

Hotellets restaurang serverar mat tillagad av lokala råvaror. Det sägs att Skaraborg är Sverige skafferi och Bellevue ligger mitt i denna bördiga bygd. 

Koppla av i hotellets lobby, eller slappa i hotellets relax-avdelning med bastu. Ni kan också avrunda dagen med förfriskningar i hotellets bar. 

Hotellet erbjuder gratis parkering och kostnadsfritt internet finns att tillgå på hela hotellet.  

Om rummen  

Hotellrummen är alla ljusa, rymliga och bekväma. Här har ni badrum/toalett och hårtork. Dessutom finns det trådlöst internet, LCD-TV och telefon i alla rum.  

Vänligen observera att

Under lågsäsong serveras middagen kl: 18:00 varje kväll.
Vid högsäsong, fr.o.m. 1/6-2018, serveras 2-rätters middag mellan kl. 18-21 varje kväll.

VÄNLIGEN OBSERVERA: I decembermånad serveras julbord istället för middag på följande datum: Fre 6 dec, lör 7 dec, ons 11 dec, fre 13 dec och lör 14 dec.

OBS hotellvistelsen är med slutstädning.

Mer info

Värt att se

 • Hjo (1.1 km)

  Staden Hjo är en idyllisk småstad vid Vätterns strand. Det finns flera välbevarade, pittoreska trähus, vackra träbroar och gångstråk intill Vätterns strand. Hjo har vunnit flera internationella utmärkelser för bevarandet av den ursprungliga träbebyggelsenVarför inte ta en kaffe i den trevliga sekelskiftesmiljön, eller när vädret tillåter ta med picknickkorgen och njut av den fridfulla miljön i stadsparken eller vid Vätterns strandkant. I kulturkvarteret Pedagogien pågår utställningar året runt. Det finns både stationära och temporära utställningar som visar konst, foto, hantverk och design. Fri entré. I Hjo kan ni fiska, vandra, cykla eller varför inte prova på öringsafari. Det finns flera vandrings och pilgrimsleder, bra cykelstråk och även mountainbikesleder. Bäversafari och hundspann är andra exempel på äventyr i Hjo. Som kuriosa kan nämnas att Estrid Ericson, Svenskt Tenns kända formgivare, växte upp i Hjo, där hennes pappa var källarmästare på badhotellet.

  Hjo
  Exempel på några av de vackra trähusen i Hjo
 • Naturnära Hästkraft i Grevbäck (5.2 km)

  Om du vill ha en unik upplevelse och en idé om hur saker och ting var förr, så kan vi rekommendera en tur med häst och vagn. Upplev landsbygden från hästvagnen till ljudet av hovklapper. Förbokade turer ges med stabila nordsvenska hästar från gården Ängabacken i Grevbäcks socken.

  Naturnära Hästkraft i Grevbäck
  Upplev arbetshästarna som förr i tiden.
 • Hökensås Golfklubb- Hjo (9.3 km)

  Om du är golfintresserad kan vi rekommendera en golfsemester i Hjo med besök på Hökensås Golfklubb. Klubben bildades redan 1961 och här kan man spela på 27-hålsbana. Golfbanan är en skogs- och parkbana med vidunderlig utsikt över Vättern, som upplagt för golfspel under en minisemester!


  Hökensås Golfklubb- Hjo
  Besök Hökensås Golfklubb under er kör själv semester, perfekt för den golfintresserade!
 • Bisonsafari i Hjo (18.9 km)

  Följ med på bisonsafari i Gate som passar alla åldrar. På Bisonafarmen finns cirka 135 bisonoxar som du kommer riktigt nära inpå livet under en safaritur - ett uppskattat naturäventyr. Här finns även café och gårdsbutik.

  Bisonsafari i Hjo
  Bisonoxarna är mellan 2,10 och 3,50 meter (huvud och bål) plus en 30 till 60 cm lång svans. De väger 350 och 900 kg. Dessa imponerande djur har en touch av urtid.
 • Skövde (30.8 km)

  Mellan Vänern och Vättern, mellan Stockholm och Göteborg och mellan storstad och småstad finner du Skövde. Uppe på berget Billingen möts du av urskogen med alla tänkbara friluftsaktiviteter, från en stillsam skogspromenad till en fartfylld resa nedför slalombacken. Vid bergets fot finns Skaraborgs mittpunkt. Det är hit över en kvarts miljon människor i närområdet åker för att äta, dricka, festa och leva. Skövde har ett brett utbud för alla besökare, oavsett ålder, intresse och plånbok, så passa på att besöka staden när du är i området.

  Skövde
  Mellan Vänern och Vättern, Stockholm och Göteborg samt storstad och småstad finner ni Skövde
 • Karlsborgs Fästning (32.8 km)

  Ta er runt i eget tempo genom en kör själv semsester nära Vättern och besök Karlsborgs Fästning som ligger på Vanäs udde i Vättern och är en av Sveriges största och bäst bevarade fästningar. Den var planerad att vara Sveriges reservhuvudstad i krigstid och säte för kungahuset, regeringen och riksdagen samt skydda guldreserven. Bygget av fästningen påbörjades år 1819, beslutat av Carl XIV Johan, och planerades att ta 10 år, men tog istället 90 år. Platsen valdes med tanke på närheten till Göta kanal för att underlätta transporter. Den var också tänkt att vara en central fästning med läge inne i landet så att den svenska armén skulle få tid på sig att mobilisera. Öppet för besökare året runt. Passa även på att besöka Fästningsmuseet. Här kan ni se olika specialutställningar från historisk till modern tid. Garnisonskyrkan på andra våningen är väl värd ett besök. Boka hotell i närheten av Vanäs och ta vägarna för vi Karlsborgs Fästning!

  Karlsborgs Fästning
  Ett av hörntornen på Karlsborgs Fästning!
 • Göta Kanal (44.8 km)

  Åk på bilsemester i Sverige och upptäck landets pärlor med billigt hotellpaket. Längs med Göta kanal kan du vandra eller cykla och besöka trevliga caféer och restauranger. Det erbjuds en mängd olika evenemang längs Göta kanal under hela året, t. ex. julaktiviteter, med julbord, roliga aktiviteter och fina miljöer.

  Göta Kanal
  Kring Göta Kanal finner ni flera trevliga restauranger och mysiga caféer.
Mer info

Karta

Hotel Bellevue Hjo
Bangatan 2 544 33 Hjo

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~4.99 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 0~11.99 i extrasäng 60% Rabatt
Barn 12~99.99 i extrasäng 40% Rabatt