Storstadssemester på Hotel Berlin Mitte by Campanile

Svenska | SEK

Hotel Berlin Mitte by Campanile

Bo i centrala Berlin med närhet till stadens alla upplevelser

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Bo granne med Berlins naturhistoriska museum
 • Nyrenoverade hotellrum
 • Hög komfort och trivsamma faciliteter
407:-
3~5 dag från
939.-

Uppehåll med frukostbuffé

Bo i Berlins centrum

3 dagar
Från 939,- / spara upp till 216,-
Spara
4 dagar
Från 1.359,- / spara upp till 310,-
Spara
5 dagar
Från 1.829,- / spara upp till 408,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 välkomstdrink
 • Gratis kaffe/te på rummet
 • Gratis internet
Risskov Paket

Hotel Berlin Mitte by Campanile ligger centralt beläget i distriktet Berlin-Mitte, nära stadens naturhistoriska museum. Här erbjuds ni en bekväm bas i moderna hotellrum med närhet till offentlig transport och utmärkta möjligheter att utforska den tyska huvudstaden med omnejd.


Hotellet erbjuder

Hotellet ligger endast en kort promenad från närmsta tågstation, varifrån ni smidigt kan ta er runt till stadens spännande sevärdheter. Möjlighet till att hyra cykel erbjuds också på hotellet för er som önskar uppleva staden på två hjul.


Missa inte att besöka Berlins naturhistoriska museum, endast ett stenkast från hotellet, och upplev museets intressanta utställningar som täcker allt från insekter till dinosaurier. Passa även på att uppleva andra historiska och kulturella platser som Riksdagsbyggnaden, Brandenburger Tor, Berlinmuren, Checkpoint Charlie och Museumsinsel. För er som reser med barn kan ett besök på Berlin Zoo även vara väl värt. Staden erbjuder dessutom goda möjligheter till shopping, inte minst kring livliga Kurfürstendamm.


Varje morgon serveras en god frukost i hotellets frukostmatsal där ni kan välja och vraka bland ett urval av läckra varma och kalla frukosträtter. Under dagtid och kvällstid kan ni dessutom beställa såväl varma som kalla drycker i den stämningsfulla loungebaren.


Parkering finns att tillgå på gatan. Trådlöst internet erbjuds gratis.


Om rummen

Hotellrummen är totalrenoverade och bjuder på en modern och bekväm bas. Välj mellan boende i enkelrum, dubbelrum och dubbelrum med en extrabädd.

Rumstyper

Enkelrum

1 / 4
Trevliga och moderna enkelrum med eget badrum och toalett, bekväm säng och TV.
» Se fler rumsspecifika bilder

Dubbelrum

1 / 5
Trevliga och moderna dubbelrum med eget badrum och toalett, bekväm säng och TV.
» Se fler rumsspecifika bilder
Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

230 km från
Rostock, Tyskland
250 km från
Swinoujscie, Polen
310 km från
Travemünde, Tyskland
310 km från
 Sassnitz, Tyskland
440 km från
Öresundsbron
470 km från
Helsingborg, Sverige
775 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Julmarknad i Berlin (2.5km)

Åk på storstadssemester i Berlin och njut av en härlig vintersemester i kulturstaden med sightseeing, shopping och massor av härlig julstämning. När julen närmar sig i Berlin fylls staden med julbodar och förvandlas till ett sant julparadis för alla åldrar.

Julmarknaden framför det Röda Rådhuset är särskilt väl värt ett besök, med sitt enorma parishjul på hela 50 meters höjd. Här kan besökare dyka ner i den tyska huvudstadens historia och uppleva den imponerande stadsmiljön. Denna julmarknaden lägger stor vikt på gamla traditioner, samt konst- och hantverk. Utöver de otaliga mängderna av julboder och mattält finns här också ett utbud av underhållning med attraktioner och en 600m² isbana. Tre gånger om dagen kommer även självaste tomten förbi på sin släde och ställer upp på fotografering och kramar.

Inte långt från det Röda Rådhuset på Alexanderplatz arrangeras en annan julmarknad. Här finns bland annat Europas största "walk-in" julpyramid, som är utsmyckad med över 5,000 ljus och bjuder på en fin utsikt från toppen. Marknaden är en av stadens mest besökta och erbjuder ett spännande underhållningsprogram och trevliga boder där besökare kan smaka på allt från honungskakor till bratwurst.

En annan av Berlins mest populära julmarknader är den centralt belägna Gendarmenmarkt som ligger mellan Deutscher Dom och den franska katedralen. Här kan besökare varje år uppleva ett brett utbud av konst och hantverk och även titta på när de talangfulla hantverkarna arbetar. Naturligtvis finns här också massor av julmat och bodar som säljer diverse julpynt och potentiella julklappar.

Framför det vackra slottet Schloss Charlottenburg sätts mer än 250 bodar upp som tillsammans med sina juldekorationer, mat- och glöggtält samt attraktioner för barn bygger upp den trevliga Charlottenburg Weinachtsmarkt. Själva slottet pyntas och är upplyst med massor av fina julljus i festliga färger och hela området kring slottet förvandlas till ett jullandskap med ett stort parishjul, karuseller och rutschkanor där barnen kan roa sig medans de vuxna kollar runt i julbodarna.

Berlins största julmarknad ligger strax utanför centrum, i det fina Alstadt Spandau distriktet. Runt om den vackra St. Nikolai Kirche säljer alla möjliga konsthantverkare sina produkter i de små julboderna och marknaden bjuder på en särskild atmosfär med sin stora julgran och sina dofter, ljud och musikaliska inslag.

Dessa julmarknader är endast några av alla de trevliga julmarknaderna som kan upplevas i och omkring Berlin. Ett par andra julmarknaden väl värda ett besök är den på Slottsplatsen i Köpenick och julmarknaden vid Opernpalais i Berlin Mitte.

Ta in julstämningen med Risskov Bilsemester och boka ett av våra många hotellet i Berlin med omnejd, och passa på att starta julen med fantastiska julmarknader i den kulturella och historiska huvudstaden.

Berlinmuren (0.9km)

Den ca 43 km långa och 3,6 meter höga Berlinmuren delade Väst- och Östtyskland från år 1961 tills 1989, då Berlin slutligen återförenades. Idag finns inte mycket kvar av Berlinmuren, endast ca 1,5 km är kvar av väggen, som kallas "East Side Gallery " och ligger vid Muehlenstrasse. Det bästa stället att uppleva muren är vid minnesmärket av Berlinmuren på Bernauer Strasse 111, ta U-bahn till "Nordbahnhof Station".

Museum für Naturkunde (0.1km)

Om ni har barn som följer med på resan är ett besök till Berlins naturhistoriska museum verkligen inte ett dåligt val, det är en underhållande plats. Det är förmodligen en av de viktigaste museerna i sitt slag i världen med mer än 30 miljoner zoologiska, paleontologiska och mineralogiska prover och är känt för sina spektakulära utställningar, bland annat de tidigaste exemplaret av fågeln "Archaeopteryx".

Brandenburger Tor (2.1km)

Brandenburger Tor är den mest imponerande och sist överlevande stadsporten i Berlin. Det fanns ursprungligen 18 portar, vid 1800-talet fram till mitten av 1900-talet. Carl Gotthard Langhans byggde den 26-meter höga grinden år 1789-1791, inspirerad av den grekiska modellen. På toppen av Brandenburger Tor står en sex meter hög staty av en stridsvagn och vid porten står även två stora statyer - i en står guden Mars med svärdet och i den andra Minerva med lansen. Porten är belägen i slutet av de två boulevarderna, Unter den Linden och Straße des 17. Juni

Riksdagen (1.8km)

Reichstag, den tyska riksdagen, ligger nära Brandenburger Tor. Under kalla kriget var riksdagen i Västberlin, Berlinmuren var direkt bakom Riksdagen, som vid den tidpunkten stod övergiven. Bombningen under andra världskriget lade byggnaden i ruiner, men 1990 byggdes parlamentet fullständigt om och fick en magnifik glaskupol på taket. Klättra alla stegen upp i kupolen, där ni sen kan kika ner i parlamentssalen samt få en fantastisk utsikt över Berlin.

AquaDom & Sealife Berlin (2.3km)

Stora AquaDom & Sealife Berlin är ett stort akvarium med 35 tankar fyllda med hajar, sjöstjärnor, bläckfisk och många tusen olika arter av fisk. AquaDom är den största cylindertanken i världen som innehåller mer än 1 miljon liter vatten samt rev och hundratals fiskar. Cylindern fungerar som en hiss och transporterar besökarna genom en mängd fiskar som faktiskt simmar alldeles intill. Det är en ganska spännande upplevelse för både vuxna och barn, helt enkelt ett roligt sätt att avsluta sitt besök på Sealife Berlin.

Checkpoint Charlie (3.3km)

När Berlin delades i öst och väst från 1945-1990 var Checkpoint Charlie en av den mest kända gränsövergången mellan öst och väst. Känslan av det kalla kriget är framgår av ett besök vid Checkpont Charlie. Även om namnet låter bra och glamoröst, så var Checkpont Charlie egentligen bara kontrollpunkt "C". Här berättas historier om en rad spektakulära flyktförsök från den östra till den västra delen av staden, som tyvärr kostade livet för flera personers. Checkpoint Charlie stängdes 22:a juni 1990 i samband med den tyska återföreningen.

Vid gränsen finns ett intressant museum med en omfattande samling av bilder, fotografier, tidningsklipp, filmer och annat som dokumenterar och berättar om Berlinmuren och de många flyktförsöken över muren. Historierna är både spännande och skrämmande.

TV-tornet Fernsehturm i Berlin (3.6km)

Besök Berlins arkitektoniska kännetecken, tv-tornet, som är 368 meter högt och synligt över hela staden. Restaurangen och kupolen på toppen av tornet har en fantastisk 360 graders utsikt över den tyska huvudstaden. Här är det årligen runt 1,2 miljoner besökare, därför är TV-tornet ett av de viktigaste turistmålen i Berlin. TV-tornet byggdes 1950 på stadens mest kända plats Alexanderplatz. Samtida entusiasm för rymdfart och raketer syns tydligt i arkitekturen och en del av inspirationen till tornet kommer även från Sovjets satellit Sputnik. TV-tornet fungerar fortfarande som TV-torn, och ca 60 TV- och radiokanaler sänds från tornet. TV-tornet kan besökas mot betalning och man kan äta uppe i restaurangen, det lönar sig dock att boka i förväg.

Tyska teknikmuseet i Berlin (4.2km)

Deutsches Technik Museum Berlin eller Tekniska museet i Berlin, är förmodligen bäst designat för lite äldre barn och vuxna. Här finner man en unik upplevelseresa i teknikens värld, vilket innebär ångmaskiner, ånglokomotiv, flygplan, datorer och en mängd andra former av teknik. Här finns en god blandning av både äldre och nyare teknik, sedan finns det också en hel del saker som kan testas. Områdets utställningsyta är mer än 26 000 kvadratmeter stor, därav finns här mycket att testa, man kan ta reda på hur saker och ting fungerar helt enkelt!

Berlin Zoo (5.9km)

Berlins Zoo är Tysklands äldsta zoo, som etablerades redan år 1844. Idag bjuder parken på över 13 000 djur fördelade på 1400. Djurparken sprider ut sig på ett stort område i stadsdelen Charlottenburg väster om Berlins centrum. Missa inte ett besök här när ni är på minisemester eller weekend i Berlin med Risskov Bilsemester.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Victor's Residenz-Hotel Berlin

Uppehåll med frukostbuffé

Berlin

Upplev Berlin

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 välkomstdrink
 • 1 x frukt på rummet
 • Gratis internet

190:-
Från endast
1.289.-

Visa karta

Shopping, museum och sevärdheter

Läs mer

Hotel Berlin Berlin

Uppehåll med frukostbuffé

Berlin

Upptäck Berlin

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • Kaffe och te på rummet
 • Bastu och gym
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

457:-
Från endast
1.269.-

Visa karta

Centralt läge i Berlin

Läs mer

BW Plus Plaza Hotel Berlin

Caféer och butiker i närheten

Berlin

Centralt i Berlin

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • Gratis internet
 • Centralt i Berlin
 • På Ku\'damm

351:-
Från endast
1.149.-

Visa karta

Läckert designhotell i Berlin

Läs mer

Hotel Berlin Tegel

Idealiskt läge m flyg/bil

Berlin

Berlin kallar

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x lunchpaket (att medtagas)
 • 1 x välkomstdrink (alkoholfri)
 • Gratis internet

320:-
Endast
979.-

Visa karta

Modernt hotell med terrass i Berlin

Läs mer

Lulu Guldsmeden Berlin

Gratis parkering

Berlin

Danskt hygge i Berlin

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x kvällens varmrätt
 • Gratis internet
 • Gratis parkering

552:-
Från endast
1.719.-

Visa karta

Närhet till centrala Berlin

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og Inställningar.