Bo på Hotell Gästis när ni bilar på Västkusten

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotell Gästis

Spa-hotell med historiska förtecken i vacker miljö

Boende i vackra 1700-tals hus med en unik atmosfär
Spa med varm- och kallbad, ångbastu och behandlingar
Restaurang med fokus på närproducerade råvaror
 • Restaurang
 • Wellness
 • Jacuzzi
 • Ångbastu
 • Bastu

Om hotellet

Hotell Gästis bjuder på en unik upplevelse med charmiga, trivsamma rum, Leninbadet som erbjuder varm- och kallbad, ångbastu och behandlingar och ett perfekt läge med en kort promenad från strandpromenaden där ni hittar det kända kallbadhuset och flera badplatser. Hotellet ligger även nära Varberg Torg där ni hittar restauranger, kaféer och butiker. 

Hotellet erbjuder

Hotell Gästis erbjuder boende i tre vackra 1700-tals hus med en unik atmosfär. I Torellska huset finner du hotellets reception, Leninbadet och även en välförsedd bar som serverar dryck och smårätter. I Villa Gästis finns charmiga hotellrum, några med balkong. I Ehrenpohlska huset hittar du förutom hotellrum även hotellets restaurang där både frukost och middag serveras, med utsikt över Brunnsparken.  Här kommer ni på en gång känna er hemma och kan slappna av i de mysiga utrymmen. Hotellet är känt för sitt Leninbad i de gamla källarvalven från 1700-talet. Här hittar ni en kopia av Lenins favoritbad i S:t Petersburg: en magisk plats med blå kakelplattor, levande ljus och konstverk som skapar en helt unik atmosfär. Här kan ni bada i varm- och kallbad, koppla av i ångbastun eller med ett fotbad samt njuta av olika spabehandlingar och förfriskningar. 

I Gästis Kafé och Matsalar kan ni njuta av en ordentlig frukostbuffé som start på dagen. Restaurangen är välkänd i området och bjuder på mat lagad på lokalproducerade, färska råvaror och erbjuder rätter som passar både köttätare som vegetarianer och veganer. Vill ni även äta lunch, fika eller middag i restaurangen så får alla hotellgäster 20 % rabatt. I anslutning till receptionen finns även en bar där ni kan ta en god drink och lite snacks och enklare rätter. 

Hotellet har flera charmiga samlingsrum. Koppla av i sköna fåtöljer, upplev den speciella röksalongen och upptäck alla inredningsdetaljer som gör hotellet så charmigt och mysigt. Ni har tillgång till wifi. 

Rummen

Hotell Gästis har totalt 70 rum i olika storlekar och i personliga stilar som är fördelade på tre byggnader. Alla rum är trivsamt möblerade med en blandning av antika och nya möbler, vissa specialtillverkade av en lokal snickare. Den mysiga atmosfären kombineras med moderna hotellfaciliteter som helkalkade bad- och duschrum, toalett och sköna sängar. I receptionen finns en lista med saker ni kan låna gratis, bland annat strykjärn, sällskapsspel, tennisracketar med mera. 

Vänligen observera att

Hotellets spa är en kopia av Lenins favoritbad i S:t Petersburg.
Leninbadets öppettider:
Måndag-fredag 11-22 samt lördag-söndag 9-22.
Barn och unga under 18 år har tillgång till Leninbadet i vuxens sällskap fram till kl. 18.
Önskar ni behandlinger ombeds ni besälla dessa direkt genom hotellet i god tid.

Entré till spa-avdelningen kostar 125 SEK per gång söndag-torsdag och 235 SEK per gång fredag och lördag om spa-entré inte är inkluderat i ert paket.

Det finns flera offentliga parkeringsplatser i området mot avgift. Dessutom finns gratis allmän parkering vid hamnen.

Mer info

Värt att se

 • Varbergs Fästning (0.5 km)

  Varberg Fästning är en av de, om inte den största turistattraktionen i Varberg och väl värd ett besök. Upplev fästningens 700 år gamla historia på nära håll bland kanonkulor och fängelsehålor. Det arrangeras även många familjevänliga aktiviteter på museet och under sommrarna hålls rundvisningar som ger er inblick i hur livet på fästningen var förr i tiden. Varbergs Fästning byggdes av danska hertig Jakob Nielsen i slutet av 1200-talet. Fästningen vittnar därför om det täta banden som Danmark och Sverige hade redan på den tiden. Och i början av 1600-talet byggde den danska konugen Christian IV om fästningen till en mer modern försvarsanläggning.

  Varbergs Fästning
  Varbergs Fästning är Varbergs främsta turistattraktion som också bär på en lång historia
 • Kallbadhuset (7.2 km)

  Både om sommrarna och vintrarna kan man ta ett förfriskande dopp vid Kallbadhuset för att därefter koppla av inne i bastun och njuta av den fantastiska utsikten över Kattegatt. Detta är en fantastisk upplevelse att ta del av under en kör själv semester i Varberg! Gå ner till strandpromenaden så kan ni inte undangå att finna det vackra och legendariska Kallbadhuset.

  Kallbadhuset
  Passa på att besöka Kallbadhuset under en minisemester eller weekend i Varberg!
 • Bruket i Varberg (2.1 km)

  Bruket i Varberg är en plats där ni kan roa er tillsammans med familj eller vänner. Här finns aktiviteter såsom bowling, biljardbord, pilkastning och ett lekland. Skulle ni bli hungriga så finns här även ett flertal restauranger som erjuder ett brett och familjevänligt utbud av mat, dryck och snacks.

  Bruket i Varberg
  Roa er med familjen på Bruket i Varberg
 • Björnhults Golfklubb (24.4 km)

  Om ni är golfintresserade så har ni kommmit rätt, det finns över 30 golfanläggningar i Halland. Björnhults GK är en av Hallands största golfanläggningar, vacker beläget vid kustlinjen mellan Falkenberg och Varberg. Avsluta golfrundan med ett besök på klubbens trivsamma restaurang.

  Björnhults Golfklubb
  För den golfintresserade
 • Falkenberg (29.0 km)

  Falkenberg är en charmig stad med närhet till hav och strand, med de äldsta byggnaderna från 1200-talet och en folkmängd på ca 25 000 invånare. Sommartid vimlar staden av aktiviteter, men även resten av året är staden mysig. Flera av husen är målade i glada färger. Hos Risskov Bilsemester finner ni ett flertal hotell och billiga hotellpaket att boka, med eller utan halvpension.  Falkenberg
  Färgglada hus i charmiga Falkenberg
 • Skrea Strand (39.5 km)

  I Falkenberg finns över 13 kilometer sandstrand och ytterligare fyra kilometer klippstränder. Den största och mest populära stranden är Skrea strand som är två kilometer lång och längs stranden vimlar det av serveringar och kiosker. Badhytterna längs stranden fördes upp redan under 1930-talet då havsbad blev populärt.

  Skrea Strand
  Skrea strand är välkänt sedan början på 1900-talet och är fortfarande en populär strand i Falkenberg
 • Svedinos bil- & flygmuseum (48.4 km)

  Svedinos bil- och flygmuseum i Ugglarp har en av Europas största samlingar av veteranbilar och flygplan. Samlingen omfattar över 100 bilar och runt 40 flygplan. Få saker har fascinerat människor så mycket som faktumet att kunna flyga och här erbjuds ni en spännande inblick kring flygplanens utveckling från de flygplan som utvecklades med fåglar som förebild till dagens jetplan. Ni får även ta del av bilens spännande historia och utveckling genom 1900-talet.

  Svedinos bil- & flygmuseum
  Svedinos bil- & flygmuseum finner ni i Ullarp mellan Falkenberg och Halmstad
 • Liseberg (72.3 km)

  När man tänker på Göteborg så tänker man också självklart på Liseberg. Det här är Nordens största nöjespark, och här finns massor av upplevelser för hela familjen. På våren kan du exempelvis njuta av Västsveriges största trädgårdsmässa, Lisebergs Trädgårdsdagar. Under hela sommaren finns det massor av åk- och upplevelseattraktioner, de berömda, kramgoa Lisebergskaninerna och underhållning. Du kan också njuta av god mat på någon av parkens restauranger eller caféer, eller upptäcka spel, butiker och trädgårdar. Liseberg är ett måste att uppleva oavsett ålder! http://liseberg.se/sv/hem/

  Liseberg
  Liseberg är en nöjespark där hela familjen, stora som små, kan roa sig hela dagen lång
Mer info

Karta

Hotell Gästis
Borgmästaregatan 1, 432 41 Varberg