Hotell Gyllene Uttern - Bilsemester vid Vättern med vacker sjöutsikt

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotell Gyllene Uttern

Modernt hotell med berömd restaurang och utsikt över vackra Vättern.

Anrikt och rustikt hotell nära Gränna, polagrisens stad
Vacker utsikt över Vättern
Närhet till shopping och nöje i Jönköping
 • Restaurang
 • Bar
 • Bastu
 • Gym
 • Hund

Om hotellet

Ta er några lediga dagar och åk på minisemester vid Vätterns vackra strand! Det anrika och rustika Hotell Gyllene Uttern ligger endast 4 km söder om Gränna, polkagrisarnas stad, och endast 37 km från shopping- och nöjesstaden Jönköping. Ta med familjen på en tur och se vackra Visingsö, njut av utsikten och den goda maten.

Om hotellet

Hotell- och restaurangbyggnaden ligger med underbar utsikt över Vättern och ser ut som en gammal borg. Hotellets restaurang, Verandan, har en vacker sjöutsikt. Restaurangen serverar klassisk svensk mat av mycket hög kvalitet, och har anor långt tillbaka i tiden. Varför inte prova på de nästan världsberömda småländska isterbanden? Restaurangen har öppet för lunch kl. 12-15 och för middag kl. 17-20. Vidare finns möjlighet att bada bastu. Parkering är gratis. Trådlöst internet är gratis i hela hotellet och hela hotellet är rökfritt.

Om rummen

Rummen, som ingår i paketet, ligger i någon av de två annexbyggnaderna ca. 100 m från huvudbyggnaden. Alla rum har utsikt över Vättern. Balkong är tyvärr inte möjligt. Alla rum är moderna och har bad/dusch, toalett, telefon, TV, minibar och värdeskåp. Sängens bredd är 180 cm. Det finns möjlighet till 2 extrasängar per rum. Alla rum är rökfria.

Vänligen observera att

Incheckning från kl 16
Utckecning kl 10 (vardagar) 11 (helger)


Vänligen observera att alla rum ligger i annexet ca 100 m från huvudbyggnaden.

Uppehållet är med slutstädning, vilket innebär att sängarna inte bäddas, handdukarna inte byts och rummet inte städas under er vistelse.

Mer info

Värt att se

 • Vättern (111.0 km)

  Vättern är Sveriges andra största sjö och Europas sjätte största. Sjön är känd för sitt mycket klara vatten, som faktiskt försörjer många av områdes kommuner med rent vatten. Det finns även många stränder vid Vättern och på sina håll är vattnet mycket kallt.

  Vättern
  Vättern är känd för sitt klara vatten
 • Gränna (3.7 km)

  Upplev fantastiska Gränna med dess goda smaker! Den första polkagrisen producerades 1859, då Amalia Eriksson öppnade sin polkabutik i staden. Det här är polkagrisens hemstad och ni kan göra ett besök i Polkagriskokeriet, där de fortfarande tillverkas på samma sätt som på Amalia Erikssons tid. Butiken är öppen större delarna av året och där det även erbjuds gratis rundvisningar under sommaren, vanligtvis mellan vecka 24-32, fyra gånger om dagen.

  Staden bjuder också på mysiga kullerstensgator, butiker och caféer.

  Ni kan också passa på att ta färjan ut till Visingsö som fortfarande har fast befolkning och är ett populärt besöksmål tack vare naturen och de gamla ruinerna från öns fästning. För er som reser med barn finner ni det bästa badområdet vid Gränna hamn.

  Gränna
  Vackra Gränna är känt för sin tillverkning av polkagris och bjuder dessutom på vacker natur.
 • Vandringsleden John Bauer (3.8 km)

  Naturen kring Jönköping och Huskvarna är väl värd att utforska på närmare håll. Här kan ni bland annat ta er ut på den 50 km långa vandringsleden John Bauer som är uppkallad efter äventyrsillustratören med samma namn. Det sägs att han hämtade inspiration till sina motiv i skogarna nordöst om Huskvarna. John Bauer-leden utgår från Grännaberget i Gränna, varifrån ni bjuds på en fantastisk utsikt över Vättern. Ca 4 km söder om Gränna passerar man idylliska Röttle med anor från 1200-talet. Härifrån går man längs med Vättern och kommer bland annat igenom Västanå Naturreservat innan vandringsleden svänger in i landet. John Bauer-leden har tre campingplatser, två öppna och en med stuga. Dessutom ger allemansrätten er möjlighet för att slå upp tält och övernatta i skogen längs med rutten om så önskas.

  Vandringsleden John Bauer
  Vandringsleden John Bauer är väl värd att utforska till fots
 • Visingsö (10.9 km)

  Spendera en härlig minisemester eller bilsemester nära Vättern och tag färjan över till Visingsö, där familjen Brahe regerade under lång tid. De gamla fästningsruinerna är en populär turistattraktion. En rolig fakta är att det fortfarande finns en fastboende befolkning på ön.

  Visingsö
  Njut av en härlig semester kring Vättern och Visingsö
 • Jönköping (34.7 km)

  Regionens största stad, Jönköping, är en gammal handelsstad. Här finner ni ett rikt urval av butiker och det finns säkerligen något för alla smaker. Staden är en av de snabbast växande städerna i Sverige där det ständigt tillkommer nya saker till staden. City Park är väl värd ett besök, likaså spännande museum, konserter och teaterföreställningar i det nybyggda kulturhuset "Spira", biografer och ett av Skandinaviens största köpcentrum; A6 Center. Jönköping har också en lång kustlinje som följer Vättern och är fylld med caféer, uteserveringar, restauranger och trevliga barer.

  Jönköping
  Jönköpingär regionens största stad och väl värtett besök under en bilsemester i Småland!
Mer info

Karta

Hotell Gyllene Uttern
563 92 Gränna

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~6 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 0~13 i extrasäng 50% Rabatt
Barn 13~100 i extrasäng 15% Rabatt