Bo centralt i Huskvarna under er weekendresa nära Vättern

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Huskvarna Stadshotell

Bo bekvämt i Huskvarna och se hela Vätternregionen på ett par dagar.

Bo centralt i Huskvarna
Trevlig takterrass
Ta ett dopp i hotellets utomhusjacuzzi
 • Restaurang
 • Bar
 • Jacuzzi
 • Hund
 • Parkering mot avgift

Om hotellet

Huskvarna Stadshotell har fokus på design och fräsch mat! Hotellet ligger mitt i Huskvarna, som förr var en stad i sig längs Vätterns östra strand, men som nu vuxit ihop med den större staden Jönköping. Upplev en semester vid vackra Vättern med stadsliv och nöjen.

Om hotellet

Beläget mitt i Huskvarna erbjuder det 4-stjärniga Huskvarna Stadshotell en spännande semester eller endast övernattning. Hotellet har takterrass, som är öppen sommartid. Där kan ni avnjuta ett glas champagne eller något annat gott och se på solnedgången. Glasverandan vetter mot Huskvarnas paradgata. Dessutom finns gratis utomhusjacuzzi. Hotellets parkering är mot avgift. Det finns café, bar, hiss och internet på hotellet. Den härliga frukostbuffén står framdukad kl. 8-10.

Om rummen

De 35 rummen är individuellt inredda och har antingen separata sängar (2 x 90 cm) eller dubbelsäng (160 cm). De har bad/dusch, toalett, kaffe-/tefaciliteter, minibar och gratis internet. 

Vänligen observera att

Restaurangen är stängd på söndagar efter frukosten. Om ni ändå önskar bo på hotellet över en söndag rekommenderar vi er att boka vårt paket med bara frukostbuffé.

Mer info

Värt att se

 • Jönköpings Läns Museum (7.2 km)

  Det finns massor av sevärdheter som är värda att ta en närmare titt på under en minisemester eller weekend i Jönköping. Bland annat finns här Jönköpings Läns Museum, som ligger i stadens centrum. Detta är stadens stora regionala museum som representerar norra Småland. Museet har permanenta utställningar om länets kulturhistoria och konstverk.

  Jönköpings Läns Museum
  Jönköpings Läns Museum representerar Småland med utsällningar om länets kulturhistoria.
 • Jönköping (8.0 km)

  Regionens största stad, Jönköping, är en gammal handelsstad. Här finner ni ett rikt urval av butiker och det finns säkerligen något för alla smaker. Staden är en av de snabbast växande städerna i Sverige där det ständigt tillkommer nya saker till staden. City Park är väl värd ett besök, likaså spännande museum, konserter och teaterföreställningar i det nybyggda kulturhuset "Spira", biografer och ett av Skandinaviens största köpcentrum; A6 Center. Jönköping har också en lång kustlinje som följer Vättern och är fylld med caféer, uteserveringar, restauranger och trevliga barer.

  Jönköping
  Jönköping är regionens största stad och väl värt ett besök under en bilsemester i Småland!
 • Tändsticksmuseet i Jönköping (8.7 km)

  Tändsticksmuseet i Jönköping är inrett i en gammal fabriksbyggnad från 1848. I mitten av 1800-talet blomstrade tändsticksindustrin och Jönköping växte även då hastigt. Under denna tiden var Jönköping känt runt i hela världen för sin produktion av tändstickor. Tändsticksmuseet i Jönköping ligger nere vid hamnen och här kan ni få en närmare titt på verktyg, maskinen, tändsticksaskar och etiketter bland andra, från tändstickornas stora epok.

  Tändsticksmuseet i Jönköping
  Tändsticksmuseet i Jönköping är inrett i en gammal fabriksbyggnad
 • Fågelmuseet i Jönköping (9.3 km)

  Bila i Sverige och ta en minisemester i Småland och besök Jönköping. I utkanten av Jönköpings Stadspark, i en röd tegelbyggnad från 1914 ligger fågelmuseet med en stor samling av uppstoppade fåglar. Samlingen består av 1450 fåglar fördelar på 330 arter, som härstammar från perioden omkring årskiftet 1900. Museet rymmer också 2580 ägg från svenska fåglar. Ett perfekt utflyktsmål för fågelintresserade! Risskov Bilsemester erbjuder flera prisvärda hotellpaket i Sverige. 


  Fågelmuseet i Jönköping
  I Jönköpings Stadspark ligger fågelmuseet vars samling består av 1450 fåglar fördelar på 330 arter.
 • Jönköpings Stadspark (9.8 km)

  På en kulle väster om stadskärnan ligger Jönköpings Stadspark som blev anlagd 1896. Detta är en vacker naturpark varifrån ni bjuds på lugna omgivningar och en slående utsikt över stora delar av staden. Hos Risskov Bilsemester kan ni boka billigt hotellboende i eller kring Jönköping och besöka stadsparken!

  Jönköpings Stadspark
  Ta en minisemester eller weekend i Jönköping och besök stadens stadspark under er vistelse!
 • Vättern (84.3 km)

  Vättern är Sveriges andra största sjö och Europas sjätte största. Sjön är känd för sitt mycket klara vatten, som faktiskt försörjer många av områdes kommuner med rent vatten. Det finns även många stränder vid Vättern och på sina håll är vattnet mycket kallt. På grund av sin storlek gränsar sjön till flera landskap och städer såsom Hjo, Karlsborg, Gränna och Jönköping, som alla är orter väl värda ett besök under en kör själv semester kring sjön. Det finns även många stränder vid Vättern, dock kan det på sina håll vara kallt i vattnet. Här kan ni även fiska, vandra, cykla eller varför inte prova på öringsafari. Det finns även flera vandrings och pilgrimsleder, bra cykelstråk och även mountainbikesleder i områden kring sjön. Hos Risskov Bilsemester finner ni billiga hotell i flera av platserna kring sjön. 

  Vättern
  Vättern är känd för sitt klara vatten
 • Gränna (32.9 km)

  Upplev fantastiska Gränna med dess goda smaker! Den första polkagrisen producerades 1859, då Amalia Eriksson öppnade sin polkabutik i staden. Det här är polkagrisens hemstad och ni kan göra ett besök i Polkagriskokeriet, där de fortfarande tillverkas på samma sätt som på Amalia Erikssons tid. Butiken är öppen större delarna av året och där det även erbjuds gratis rundvisningar under sommaren, vanligtvis mellan vecka 24-32, fyra gånger om dagen.

  Staden bjuder också på mysiga kullerstensgator, butiker och caféer.

  Ni kan också passa på att ta färjan ut till Visingsö som fortfarande har fast befolkning och är ett populärt besöksmål tack vare naturen och de gamla ruinerna från öns fästning. För er som reser med barn finner ni det bästa badområdet vid Gränna hamn.

  Gränna
  Vackra Gränna är känt för sin tillverkning av polkagris och bjuder dessutom på vacker natur.
 • Visingsö (40.1 km)

  Spendera en härlig minisemester eller bilsemester nära Vättern och tag färjan över till Visingsö, där familjen Brahe regerade under lång tid. De gamla fästningsruinerna är en populär turistattraktion. En rolig fakta är att det fortfarande finns en fastboende befolkning på ön.

  Visingsö
  Njut av en härlig semester kring Vättern och Visingsö
 • Skullaryd Älgpark (38.6 km)

  Ta en tur i den vackra parken där ni kan uppleva älgar och renar på nära håll. Parken har under sommarperioden flera dagliga safariturer runt i parken, där ni bland annat kommer nära inpå "Skogens Konung", älgen. Ett minst sagt stort och imponerande djur. Dessutom finner ni även ett café i parken som säljer diverse förfriskningar och lättare fika och mat.

  Skullaryd Älgpark
  Kom nära inpå skogens Konung i Skullaryd Älgpark
 • Eksjö (53.8 km)

  Åk på bilsemester i Sverige och besök Småland! Eksjö är en gammal skola och regementsbyggnad på det småländska höglandet. Här kan ni ta passa på att besöka Aschanska-gården, som visar hur livet var för en typisk bondfamilj under mitten och slutet av 1800-talet. Gården är såpass välbevarad att man nästan skulle kunna tro att en familjemedlem från Aschans familjen kunde kommit in genom dörren. Eksjö Museum är beläget i centrum och här kan ni besöka tre bestående utställningar; Albert Engströms teckningar, en militärhistorisk utställning och en stadshistorisk utställning. Dessutom hålls temporära och skiftande utställningar med modern konst här och i musée-trädgården hålls löpande konserter och andra arrangemang. Hos Risskov Bilsemester kan ni beställa hotell eller en billig weekendvistelse för hela familjen. 


  Eksjö
  Eksjö på det småländska höglandet bjuder på kultur och historia.
Mer info

Karta

Huskvarna Stadshotell
Erik Dahlbergsgatan 20 561 32 Huskvarna

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~4.99 i föräldrars säng 100% Rabatt