Bila till Tyskland och Strandhotel Dagebüll nära gränsshopping och havet

Svenska | SEK

Strandhotel Dagebüll

Trevligt strandhotell nära färjeförbindelser till öarna Sylt och Föhr

» Få avstånd från din hemadress

Genomsnittlig kundutvärdering

4.4 / 5

Höjdpunkter

 • Kustnära läge med närhet till Vadehavet
 • Restaurang och ölstuga
 • Liten och mysig wellness-avdelning
691:-
3~5 dag från
999.-

Inkl frukostbuffé

Nordtyskt strandhotell

3 dagar
Från 999,- / spara upp till 333,-
Spara
4 dagar
Från 1.479,- / spara upp till 512,-
Spara
5 dagar
Från 1.939,- / spara upp till 692,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 fl vin på rummet
 • Gratis parkering
 • Gratis WI-FI
Risskov Paket

Åk på semester till Nordsjön och Vadehavet. Strandhotel Dagebüll är ett trevligt familjedrivet hotell, som ligger ute på strandvallen och vid färjeläget, varifrån båtarna tar er till några av de härliga öarna längs Nordsjökusten. Dessutom ligger några av Nordtysklands mest inbjudande orter på kort utflyktsavstånd från hotellet.

Hotellet erbjuder

Familen Jannsen har i 30 år drivit Strandhotell Dagebüll. Hotellet ligger helt ute vid färjeläget i Dagebüll och omges av vatten nästan på alla sidor. Njut av den vackra utsikt från hotellets restaurang och café. Restaurangen serverar de spännande Nordfriesiska specialiteter. Under kvällen kan du njuta i hotellets Bierstube "Pfeffermühle". 

Hotellet har också ett wellnesscenter "Aqua Vitalis" (mot avgift) med finsk bastu, aroma ångbad och tyst zon.

Om rummen

Rummen har bad/dusch, toalett, TV och telefon.

Rumstyper

Enkelrum

1 / 2
Mysigt inredda, bekväma rum med satellit-TV och eget badrum med dusch. En del enkelrum har balkong och en del har utsikt över havet.
» Se fler rumsspecifika bilder

Dubbelrum

1 / 3
Alla dubbelrum har eget badrum med badkar eller dusch, TV och telefon. De flesta av rummen har utsikt mot den vackra ön Halligwelt. Möjlighet för extra personer i gästsäng/bäddsoffa.
» Se fler rumsspecifika bilder
Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

220 km från
Travemünde, Tyskland
340 km från
Rostock, Tyskland
360 km från
Öresundsbron
390 km från
Göteborg, Sverige
390 km från
Helsingborg, Sverige
470 km från
 Sassnitz, Tyskland
500 km från
Swinoujscie, Polen

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Föhr (19.5km)

Boka hotellpaket hos Risskov Bilsemester, bo billigt och bila till Föhr som är en nordfrisisk ö som ligger utanför Sydschleswig. Den vackra ön har en yta på cirka 80 kvadratmeter och kallas också "den gröna ön". På dina resor runt om Föhr omringas du av medeltida kyrkor, inklusive St. Johanneskyrkan i Nieblum, som är den största. Det finns också två museer på ön; det kulturhistoriska Frisermuseumet i Vyk och konstmuseet i Museum Kunst der Westküste i Alkersum.

Bordelumer Heide (25.5km)

Det är som upplagt för en aktiv semester när bilsemestern går till Bordelumer Heide. Känner ni för vandring, har ni absolut hittat rätt. Det stora hedområdet passar fantastiskt bra för cykelturer och vandringar. Området är 192 hektar och växlar mellan björkskogar med porlande bäckar  och öppet hedlandskap. Heden är exeptionellt vacker  nät ljungen blommar. Hitta passande hotell med billiga hotellpaket hos Risskov Bilsemester!

Noldemuseet (25.5km)

Den dansk-tyska målaren Emil Nolde (1867 - 1956) är väldigt känd i regionen. Hans akvareller, med uttrycksfulla färger, gjorde honom till en av de ledande företrädarna för expressionism. Det historiska Nolde museet i Seebüll ligger vid den danska gränsen och kan därför kombineras med en resa till Danmark.

Bredstedt (25.8km)

Bredstedt är en liten stad på den nordfrisiska västkusten, där man fortfarande kan lägga märke till det tidigare danska inflytandet. Staden är över 750 år gammal och har en lång historia bakom sig. Många i staden talar fortfarande danska och det finns även en dansk skola och förskola, samt Clementshus, som är de danska seniorboenden i staden. Överallt finner ni spår av tiden då staden tillhörde Danmark.

Ta en tur förbi stadens kyrka, St.Nicholas kyrka, som härstammar tillbaka från 1462 och är byggt i sengotisk stil med stenblock och mursten. Kyrkan är utrustad med ett tre lager altarset från 1580 och ett sengotiskt krucifix från 1400-talet. På kyrkogården finner ni dessutom flera gravstenar från 1500 och 1700-talet.

För er som reser med barn eller barnbarn kan hitta ett billigt uppehåll genom Risskov Bilsemester och ta med de yngre på stadens friluftsbad, som erbjuder 900 kvadratmeter kul i vattnet. Här finner ni allt från vattenrutschbanor och hoppbassäng, där barn i alla åldrar kan roa sig. Dessutom finns härliga gröna ytor där ni kan koppla av. 

Schafberg (23.6km)

Schafberg, "Fårens kulle" på svenska, är ett naturskönt område nära Hamburger Hallig. Här kan ni ta en tur kring Vadehavet och njut av det unika naturlandskapet i detta fina grönområde.

Hallig Hooge (28.9km)

Hallig Hooge är en av de 10 vadehavsöarna, som ligger utanför den sydschleswigska västkusten. Hooge är med sina 574 hektar en av de största vadehavsöarna. Här får ni naturupplevelser för livet när det ena fantastiska landskapet avlöses av nästa. Se de vackra gamla byggnaderna, hör anekdoten om det kungliga besöket av den danska kungen Frederik VI år 1826 och upplev utställningarna om områdets historia och kultur på Halligmuseet.

Amrum (25.2km)

Amrum är en av de minsta Vadehavsöarna utanför kusten Sydslevig, men också en av de vackraste. Här finns stora skogar, vackra sanddyner och idylliska sjöar. Den lilla charmiga ön är också en viktig häckningsplats för sjöfåglar som t.ex. ejder, strandskata, silvertärna samt olika arter av måsar.

Vadehavet (43.8km)

Nationalparken Vadehavet ligger på västra sidan av Blåvandshuk och Ho bukten, norr om den tyska gränsen i syd. Området omfattar även öarna Fanø, Rømø och Mandø.

Tidvattnet har här satt sin karakteristiska prägel, från de höga vallarna som skyddar mot stormfloder och kan upplevas stora och ändlösa i kontrast mot det platta träsket när vattnet drar sig undan. De många sandbankarna i Vadehavet är populära tillhåll för sälar. På de tre Vadehavsöarna Rømø, Fanø och Mando finner ni orörd natur, sanddyner och några av landets finaste sandstränder.

Flensburg (57.5km)

Bila i Tyskland och besök Flensburg som bjuder på härliga upplevelser för hela familjen. Bo billigt med prisvärda hotellpaket, med eller utan halvpension, hos Risskov Bilsemester. Insup den charmiga stämningen längs hamnen, åk på shoppingtur i stadens mysiga gränder, eller kör ut i den nordtyska regionen och upplev några av dess spännande sevärdheter.

Flensburg är en livlig hamnstad med ett rikt kulturliv och ett varierat shoppingutbud, vilket ofta glöms bort. Staden har dessutom en intressant histora, vackra byggnader och bra matställen. Flensburg var en av få städer i Nordtyskland som inte blev förstörd under andra världskriget, därför finns många byggnader kvar från alla stilepoker. Det historiska centrumet, präglat av dansk och tysk arkitektur, vittnar om Flensburgs 700-åriga historia.

Flensburg är en gammal sjöfartsort som är uppbyggd kring den naturliga hamnen i utkanten av Flensburgfjorden. Hamnen utgör idag ett livligt omåde med många olika matställen, muséer och fartyg. Dessutom finns mycket historia bevarat gällande hamnen, något ni kan lära mer om på sjöfartsmuséet där alla texter är översatta till danska. På många ställen framgår det tydligt att Flensburg har varit danskt under 400 år, exempelvis är många gatunamn i staden danska.

Flensburg är också ett riktigt shoppingparadis. Rotestrasse har cirka 500 butiker med rimliga priser. Ni hittar också trevliga gårdar och gränder som under jultid gör staden extra mysig. Holmen med sina vackra, gamla medborgarhus är gågatornas mötesplats med flera varuhus.

Sylt (106.1km)

Ön Sylt ligger söder om Rømø. På öns norra spets ligger orten List ooch på den södra spetsen ligger Hörnum. Längs ön löper fina stränder med vit sand, klitter och intressanta städer. Sylt tillhörde tidigare Danmark men idag tillhör ön Tyskland och har ca 12.000 invånare.

Julmarknad i Husum (42.9km)

Vid Nordsjöns bredd ligger hamnstaden Husum, som välkomnar alla som vill besöka julmarknaden. Eftersom staden ligger vid havet blandas den idylliska stämningen med en maritim stämning. Tillsammans med de imponerande gavelhusen längs hamnen är Husum en unik plats att besöka.

Den årliga julmarknaden i Husum är en upplevelse för både barn och vuxna. I Husum strålar ljusen från Marktplazt över hela staden och skapar en äventyrlig sagostämning för alla besökare. Tillsammans med julljusen står handelsmän i sina bodar och säljer alla möjliga julspecialiteter och julklappar.

I Husums nya julhus berättas historien om julgranens tillkomst. I julhuset kan ni också köpa inredningsdetaljer från 1800-talet, med allt från julböcker till pynt och antikviteter. Dessutom har julmarknaden i Husum Nordtysklands största adventskrans, som ni finner i den centrala stadsdelen Tine-brunnen.

Julmarknad i Friedrichstadt (61.4km)

Friedrichstadts läge i vackra Nordtyskland gör det till en perfekt bas för att kunna kombinera er minisemester eller weekendresa med besök på flera andra omkringliggande julmarknader.

Med Friedrichstadt, eller Lilla Amsterdam, som staden också kallas p.g.a. sina många kanaler, har ni en utmärkt bas för julmarknadsbesök. Risskov Bilsemester har många prisvärda hotellpaket över hela Nordtyskland, för de som vill besöka mysiga julmarknader eller bara ta en paus från julstöket hemma.

Om ni väljer att bo i Friedrichstadt finns det möjlighet att besöka julmarknaden i Friedrichstadt, samt julmarknaderna i Husum, Heide och Slesvig. Se Risskov Bilsemester hotell i och omkring Friedrichstadt!

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Landgasthof Tarp

Inkl halvpension och kaffe

Östersjökusten

20 km från jylländska gränsen

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 x kaffe och kaka vid ankomst
 • 1 fl. vin per rum vid avresa
 • 1 spel på kägelbana

410:-
Endast
1.079.-

Visa karta

Gränshandla nära Flensburg

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. Dubbelrum
 • Barn 0~5.99 år i föräldrarnas säng 100% rabatt
 • Barn 0~14.99 år i extrasäng 50% rabatt
 • Barn 15~99.99 år i extrasäng 33% rabatt

Hotel zur Treene

Inkl. halvpension

Nordsjökusten

Vackra Nordtyskland

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x Frukostbuffé
 • 2 x 3-rättersmeny
 • 1 x 1 gl. öl eller läsk (innan 18:00)
 • Gratis internet och parkering

306:-
Från endast
1.289.-

Visa karta

Upplev naturen kring Treene

Läs mer

BE BIO Hotel be natural

Inkl 2-rättersmeny

Nordsjökusten

Minisemester i Tyskland

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x Frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • 2 x Kaffe och kaka
 • 1 x Välkomstdrink

695:-
Endast
1.439.-

Visa karta

Nära havet, Schleswig-Holstein Vadehavet

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. Dubbelrum
 • Barn 0~3.99 år i föräldrarnas säng 100% rabatt
 • Barn 4~13.99 år i extrasäng 50% rabatt