Weekendresa till havet med boende på Sundsgården Hotell och Konferens

Svenska | SEK

Sundsgården Hotell

Trevlig hotellvistelse med god mat och beläget precis vid havet

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Vackert läge precis vid havet
 • Halvpension med god mat
 • Många aktiviteter och vacker natur precis runt hörnet
464:-
3~5 dag från
1.319.-

Inkl halvpension

Nära Helsingborg

3 dagar
Endast 1.319,- / spara upp till 170,-
Spara
4 dagar
Endast 1.769,- / spara upp till 317,-
Spara
5 dagar
Endast 2.219,- / spara upp till 464,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x Övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x 2-rättersmeny
 • Gratis parkering
 • Gratis internet
Risskov Paket

Boka en trevlig weekendresa eller minisemester och bo precis vid havet på Sundsgården Hotell & Konferens som ligger på Skånes västra kust. Här kan ni njuta av god mat, den vackra skånska naturen och många trevliga utflyktsmål och aktiviteter. Hotellet ligger ett stenkast från Öresund och endast 10 km från Helsingborg och är perfekt som bas om ni vill uppleva lantlig idyll, strandliv, shopping, sightseeing, vandrings- och cykelturer, golf, tennis och många andra aktiviteter. Hotellet har en fantastisk utsikt över havet och är perfekt för ett stopp under er bilsemester i södra Sverige. 

Om hotellet

Hotellet ligger vackert beläget på den skånska västkusten och endast 10 km söder om Helsingborg. Hotellet ligger också endast ett stenkast från havet och mitt i den vackra skånska naturen omgivet av badstränder, kustnära golfbanor och vacker natur perfekt för vandrings- och cykelturer. Närheten till Helsingborg betyder också att det inte är långt till shopping och sightseeing.

Sundsgården Hotell & Konferens har flera miljöcertifieringar och jobbar aktivt med att ha så liten miljöpåverkan som möjligt och hotellet har en fantastisk utsikt över Öresund. Hotellbyggnaden är från 1938 men renoverades så sent som 2017 då några av hotellets dubbelrum renoverades. Under er vistelse på hotellet har ni möjlighet att utöva flera sporter och aktiviteter som boule, fotboll, tennis och utomhusschack. Inne på hotellet kan ni slappna av med en bok i hotellets trevliga bibliotek. Sommartid kan ni ta ett dopp på någon av områdets badstränder och det finns också möjlighet att spela golf och minigolf i området. På Råå finns det också en offentlig utomhuspool. Den vackra skånska naturen är perfekt för vandrings- och cykelturer och ni kan hyra cyklar på hotellet. Det är också möjligt att ta båten till den lilla ön Ven, som ligger i Öresund, från både Råå och Landskrona.

Halvpension ingår i priset och frukost serveras varje morgon 07.00 – 10.00. Här njuter ni av en god buffé tillsammans med den härliga utsikten över havet.

Kvällstid kan ni avnjuta en trevlig 2-rätters middag i hotellets restaurang som har en fantastisk utsikt över Öresunds glittrande vatten, ön Ven och Danmark. Restaurangens meny ändras efter årstid och lagas så långt det går från närproducerade lokala och ekologiska råvaror. Restaurangen är öppen 18.00 – 20.00. Efter middagen kan ni ta en öl eller ett glas vin i hotellets bar.

Det finns gratis parkering och trådlöst internet på hotellet.  

Om rummen

Hotellet har totalt 93 ljusa och trevliga rum och det finns både enkel- och dubbelrum. Enkelrummen är cirka 9 kvm och dubbelrummen 13-18 kvm. Rummen är fördelade på fyra våningar inklusive bottenvåningen och det finns hiss.

Alla rum har eget badrum, bekväma sängar och TV.

Hundar är tillåtna på några av dubbelrummen på förfrågan och mot en avgift.

Rumstyper

Enkelrum

1 / 3
Enkelrum på 9 m² med en enkelsäng. Samtliga rum har eget badrum och TV. Rummen är fördelade på fyra våningar.
» Se fler rumsspecifika bilder

Dubbelrum

1 / 3
Dubbelrum på 13-18 m² med två enkelsängar. Samtliga rum har eget badrum och TV. Rummen är fördelade på fyra våningar. Ingen möjlighet till extrasängar.
» Se fler rumsspecifika bilder
Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Wallåkra Stenkärlsfabrik (8.2km)

Kör själv på bilsemester i Sverige och upplev det som finns i vårt avlånga land. På Wallåkra har man tillverkat klassiska krukor och krus på traditionellt vis i 150 år. Här kan du få en inblick i och följa tillverkningen från lerhantering till färdig produkt. Gå på guidad visning i fabriken, eller testa på att dreja själv! Glöm inte att köpa med dig ett eget lerkrus från butiken. Du kan också passa på att äta gott i krogen som finns i magasinhuset.

Helsingborg (9.4km)

Även om Helsingborg till storleken är en relativt liten stad, så har den mycket att erbjuda med mysig atmosfär och härliga omgivningar!

Ta en promenad längs strandpromenaden i Norra Hamnen, en upplevelse för alla som tycker om att äta gott och shoppa, samtidigt som ni får en vacker utsikt över Öresund.

I Helsingborg finns omkring 500 butiker varav de flesta finns på Kullagatan, Bruksgatan, Drottninggatan, Järnvägsgatan och Storgatan i centrum.

Väla Centrum är det största inomhusköpcentrat i Sydsverige och ligger ungefär sex kilometer från centrala Helsingborg.

Besök även vakttornet Kärnan som har vakat över Helsingborg i över 700 år och är stadens landmärke. Från Kärnan är det en fantastisk utsikt över Öresund och Helsingør, som ligger fyra kilometer bort på andra sidan sundet.

De branta trätrapporna är en utmaning, men belöningen kommer när ni nått toppen. Härifrån har ni en fantastisk utsikt över Öresund med omgivande städer. Du kan t.o.m. se Turning Torso i Malmö på en klar dag! Under hela året kan du gå upp för terrasstrapporna utomhus.

Barnen blir överlyckliga vid ett besök på Busfabriken 5 km utanför staden. En biljett varar 3 timmar och under denna tid kan barnen utnyttja 6 000 kvm lekyta med t.ex. hängbroar, jättebollar eller bara mys och pyssel. En billig minisemester eller weekend här ligger precis om hörnet med Risskov Bilsemester!

Dunkers Kulturhus (9.7km)

Åk på minisemester i Skåne med Risskov Bilsemester och omge er av en värld fulla av kultur och modern konst på Dunkers Kulturhus i Helsingborg. Där finns ett 3 000 kvadratmeter stort utställningsområde med nya utställningar hela tiden. Byggnaden är ritad av Jim Utzon och tanken var att det skulle se ut som en medeltida borg. De omgivande byggnaderna gestaltar en ringmur, innehållande kontor och andra administrativa funktioner.

Tropikariet (14.8km)

I Hälsingborg kan ni uppleva Tropikariet som är ett fyra våningar högt zoo, specialiserat på tropiska djur. Här finner ni allt från hajar och krokodiler till apor och flygpungekorrar. Tropikariet är indelat i hela åtta olika naturmiljöer som exempelvis det imponerande hajrevet och den afrikanska savannen. I den speciella avdelningen Regnskogsnatt ges besökarna en unik möjlighet att uppleva några av naturens spännande nattdjur medan de är aktiva.

Fredriksdals trädgård och museer (12.1km)

Bo billigt under en bilsemester i Sveirge och kör till Helsingborg där ni kan besöka Fredriksdals Trädgård och Museer, som är Sveriges näststörsta friluftsmuseum. Här kan man se åkrar, skog, stad, hus och djur och få en känsla av hur människor en gång levt i Sydsverige. Runt 50 historiska byggnader finns att besöka på Fredriksdal, och varje år hålls ett flertal olika marknader och folkfester.

Helsingör (15.4km)

Tag med hela familjen på semester till Helsingör som är en gullig liten stad som går både snabbt och enkelt att utforska. Gågatan, Stengade, med tvärgator utgör den centrala delen av staden och här har ni möjlighet att besöka de många små butikerna som ligger längsmed gågatan. Ett rikt kaféliv bjuder på många olika delikatesser och det finns även många fina restauranger i Helsingör, som tillfredsställer de mest kräsna. Boka billigt boende med Risskov Bilsemester och bila i Danmark!

Sofiero Slott (18km)

År 1866 lät kronprins Oscar och hans hustru Sophia bygga sommarslottet Sophie-ro. Det ligger alldeles vid havet bara ett par kilometer norr om Helsingborg. Sofiero är kanske mest känt för sin rhododendronsamling, och den är också Sveriges största och över 100 000 trädgårdsintresserade besökare kommer varje år.

Ängelholm Hembygdspark (37.8km)

Det kan vara väl värt att åka till Ängelholm Hembygdspark. Här finns olika museum som tex Skolmuseét och Tekniska Museét som har öppet under sommarmånaderna. Det finns även en stor lekplats och områden med djur i parken, såsom papegojor, hjortar, grisar, getter och hästar. En perfekt plats för hela famijen som har öppet året runt.

Kullaberg naturreservat (45.2km)

Kullaberg är södra udden vid Skälderviken. Härifrån har ni en hänförande utsikt över Öresund och kattehatt. Området är mycket annorlunda från den övriga naturen i Skåne. Vill ni veta mer om faunan och floran här rekommenderar vi ett besök på Naturum Kullaberg vid Kullens fyr. Vandringssugna kan gå en del (eller hela) Kullaleden, som är 70 km lång.

Kanske minns ni Kullamannen? Det var en TV-deckare för ungdomar, vilken visades på 60-talet och urspelade sig just på Kullen.

Kullens Fyr (46.6km)

Högt uppe på en klippa i naturreservatet ligger Kullens Fyrtorn, som blev 450 år i 2011. Fyren har byggts om flera gånger och den nuvarande fyren är designad av Magnus Dahlander och byggdes i slutet av 1800-talet.

År 1937 fick fyren elektricitet och här ges guidade turer.

Kullens högsta punkt är Håkulle och är 187,5 m ö h och härifrån har ni slående utsikt över land och hav.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Hotel Marina Vedbæk

Uppehåll med frukostbuffé

Storkopenhamn

Granne med Östersjön

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 x 5 DKK voucher för baren
 • 1 x coffee-to-go
 • Gratis internet och parkering

626:-
Från endast
1.339.-

Visa karta

Underbart läge vid Öresund

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. Standard dubbelrum
 • Barn 0~4.99 år i föräldrarnas säng 100% rabatt
 • Barn 5~11.99 år i extrasäng 50% rabatt
 • Barn 12~99.99 år i extrasäng 35% rabatt

Hotel Bymose Hegn

Uppehåll med frukostbuffé

Nordsjälland

Mitt i den vackra naturen

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 1 glas vin, öl eller vatten
 • Tillgång till pool och bastu
 • Gratis kaffe och te
 • Gratis internet och parkering

119:-
Från endast
1.219.-

Visa karta

Semester på kungarnas Nordsjälland

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. Dubbelrum
 • Barn 0~15.99 år i extrasäng 50% rabatt

Hotel Lautrup Park

Uppehåll inkl 1 x 3-rättersmeny

Storkopenhamn

Ankomst weekend

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x Frukostbuffé
 • 1 x 3-rättersmeny
 • Gratis internet och parkering
 • Nära Köpenhamn

213:-
Endast
1.829.-

Visa karta

4-stjärnig semester nära Köpenhamn

Läs mer