71 Nyhavn Hotel
Centralt läge i välkända Nyhavn
Höjdpunkter
- Unikt hotell med slående läge
- Närhet till Köpenhamns sevärdheter
- Designmöbler och bekväma rum
71 Nyhavn Hotel är beläget vid 'krysset' mellan Nyhavn och stadens största kanal, Københavns Havn, som löper ut i Östersjön. Hotellet är inrett i två k-märkta byggnader: Det Røde Pakhus från1805 och Det Gule Pakhus från 1830.
De rymliga hotellrummen bjuder på en unik atmosfär med synliga bjälkar av pommersk furu och skandinaviska designmöbler. Hotellets konstsamling, som är byggd på den europeiska avantgardistisk-rörelsen COBRA, sätter också sin egna unika prägel på inredningen. Konströrelsen har spelat en viktig roll i den moderna konstens historia och grundades i Paris 1948 av sex konstnärer; Christian Dotremont, Joseph Noiret, Asger Jorn, Karel Appel, Constant och Corneille.
Som övernattande gäster kan ni njuta av närheten till Köpenhamns stadsliv med en bas i en lugn miljö. De historiska byggnaderna ger hotellets 130 executive-rum och sviter en autentisk prägel. Varje morgon serveras en generös frukostbuffé med en live-cooking-station. Därefter kan ni ta er ut på upptäcktsfärd i Köpenhamn till fots eller på cykel. Flera av den danska huvudstadens sevärdheter ligger inom behagligt avstånd från hotellet.
Strosa runt i närområdet och utforska charmiga Nyhavn som anses vara en av Köpenhamns populäraste stadsdelar med sina färgglada byggnader och trevliga restauranger. Missa inte heller att besöka Amalienborg Slott, ta med ressällskapet till nöjesparken Tivoli mitt emot centralstationen, shoppa loss på Köpenhamns gågata 'Strøget' och beskåda en av Köpenhamns mest kända landmärken 'Den Lille Havfrue'.
Hotellrummen på 71 Nyhavn Hotel är inredda med modern och bekväm möblering. Samtliga rum är utrustade med eget badrum med toalett, dusch och hårtork, bekväma sängar, TV och WiFi.
Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.
Det idylliska hamnkvarteret i gamla Köpenhamn är från 1670-talet. Kanalen blev grävd som ett alternativ till den redan existerande hamnen. Nyhavn hade förr ett tvivelaktigt rykte. Barer, prostitution och tatueringssalonger kantade kajens gata. På 1980-talet fick hela området ett ansiktslyft och idag har Nyhavn en rad av läckra restauranger, caféer och barer med hamnterrasser. De gamla färgglada och ibland sneda husen är kuliss till det glada och myllrande folklivet på kajen.
Sagoförfattaren H.C. Andersen bodde i 5 år i nr 20, där han skrev många av sina bäst kända verk, bl.a. Prinsessan på ärten och Elddonet.
Marmorkyrkan är en levande citykyrka, såväl för Köpenhamnsinvånarna som för alla som kommer förbi och vill använda kyrkan för bön och kontemplation. Se den vackra kyrkan utifrån eller gå in och lat er imponeras av den stora interiören.
Biblioteksträdgården är ett litet grönområde undangömt i den livliga huvudstaden. Denna lilla gröna oas ligger vid Slotsholmen, mellan Christiansborg och det Kongelige Biblioteket, med Christian IV:s gamla Börsbyggnad i bakgrunden.
Trädgården är idag full av rabatter och vackra blommor, och omgiven av höga buskar och stora skuggande träd. I mitten finns en liten grund pool, med en staty.
Trädgården anlades 1920 ovanpå Christian IV:s gamla krigsträdgård, Tøjhushavnen. I en del av trädgården finns det fortfarande inmurat gamla förtöjningar, som skeppen på 1700- och 1800-talet låg förtöjda vid.
Det finns även en skulptur av den danske filosofen Søren Kierkegaard som tittar ut i fjärran med en sorgsen blick. Det sägs att det var här hans förlovning med Regine Olsen, som han var mycket förälskad i, bröts.
SMK är en förkortning för det statliga konstmuseet, som ligger centralt i Köpenhamn och ställer ut både konst och konsthistoria från de senaste 700 åren. SMK är en varierad blandning av äldre och ny konst. Bl.a. kan ni här se verk av Nolde, Anna Ancher, Hammershøj, Munch och Rubens för att bara nämna några få. Men SMK är nog bäst känt för sin samling av dansk guldålderkonst och sin ganska spektakulära samling av fransk konst 1900 - 1930 med världsnamn som Matisse och Picasso.
Det pågår ständigt löpande utställningar av högsta karat, så det gäller att välja sitt tillfälle, för att fa maximal valuta av besöket. Delta gärna i de många aktiviteter, som museet arrangerar för bade barn och vuxna. Njut av en dag bland de stora konstnärernas verk!
En utflykt till Nationalmuseet är alltid en spännande upplevelse. Här kan ni lära er om Danmarks historia, från istiden till idag. Nationalmuseet ligger i Prinsens Palats, som byggdes i mitten av 1800-talet. Delar av palatsets fantastiska salar är fortfarande i samma skick som när kungligheterna en gång levde där.
Den permanenta utställningen om Danmarks förhistoria innehåller Gundestrupkitteln och andra vikingaskatter. Ni kan dessutom uppleva Egtvedflickan och Huldremosekvinnan, som båda två mötte ett fruktansvärt öde. På Nationalmuseet finns även världens största samling av artefakter från Grönland, ett Leksaksmuseum och en stor Mynt- och Medaljsamling. Här kan ni lätt tillbringa några lärorika timmar. Museet anordnar även många aktiviteter för barnen, så alla kan garanteras underhållning bland de många danska klenoderna.
Trädgården går tillbaka till 1600-talet då den första trädgården blev anlagd och omplanterad fyra gånger, sist i 1874. Den botaniska trädgården utgör en oas av lugn och ro med över 11.000 växtarter som ställts ut i den "gröna museet". Här finns allt från köttätande växter till sällsynta orkidéer och ett en stor mängd flädrar i alla nyanser. Avsluta ett besök här med en tur till det mysiga caféer och avnjut en förfriskning i vackra och naturliga omgivningar.
Här har ni verkligen ett museum med krut och kulor, beläget i Christian IV:s vackra renässansbyggnad från början av 1600-talet. Krigsmuseet har idag en stor och intressant utställning om vapen och vapenteknologi, från samurajsvärd till tyska V-1-raketer, men speciellt sablarna och de många skjutvapen har en särskild nostalgisk och historisk känsla omkring sig. På första våningen finns det en utställning om de 21 krig som Danmark har deltagit i under de senaste 500 åren. I denna historiska byggnad göms många vackra och välbevarade vapen. Besök Krigsmuseet 3 och upplev utvecklingen av vapenanvändningen under de senaste århundraden.
Många av de vackra renässansbyggnaderna som finns i Köpenhamn är byggda under Christian IV:s kungadöme. Rundetårn är inget undantag, det blev under sin tid byggt som ett observationstorn i förbindelse till Trinitatis kyrka. Idag ger tornet en enastående chans att uppleva Köpenhamn från ovan. Det är ca 210 m till fots upp till toppen av Rundatårn, detta även om det bara är 36 meter högt. Turen upp går genom en spiraltrappa runt insidan av tornväggarna, och därför är turen lite längre. Uppe ovanifrån observationsplattformen erbjuds en fantastisk utsikt ut över hela gamla Köpenhamn. Få god motion för hela familjen, som belönas med denna vackra panorama utsikt och ett oförglömligt minne av Köpenhamn.
Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se
Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15
Andra hotell i närheten