Åk på bilsemester i Europa och njut av Alsace

Resmål
Alsace

Rabattkoden är nu aktiv

Alsace

Den franska regionen Alsace är ett mycket omtyckt resmål. Populariteten beror bl.a. på de utsökta lokalt producerade vita vinerna, bergskedjan Vogeserne och shoppingstaden Strasbourg. Alsace är verkligen ett paradis för mat- och vinälskare med alla sina härliga lokala specialiteter. Härifrån åker ingen hungrig! Alsace passar perfekt till en kör själv-semester och hos Risskov Bilsemester hittar ni ett stort utbud av förmånliga hotellerbjudanden i området. 

Städerna Strasbourg och Colmar lockar med utställningar från Alsaces berömda konstnärer. I de små gränderna ligger härliga små delikatessbutiker som erbjuder bl.a. ost, choklad, marmelad och honung. Missa inte att följa "vinvägen" som slingrar sig genom vackra Alsace. Rutten går genom små byar med prunkande blomsterlådor och däremellan sträcker sig milsvida vinodlingar. Passa på att köpa med er Alsace-vin hem.

Missa inte att besöka medeltidsstaden Obernai och se de vackra sagolika murarna, korsvirkeshusen, kullerstensgatorna och kyrktornet, som byggdes på 1400-talet. Obernai stoltserar också med två restauranger med Michelinstjärnor, som absolut bör upplevas.