Geilo Hotelldrift AS - Vackert läge i Norge

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Geilo Hotelldrift AS

Mysigt hotell med naturens alla härligheter utanför dörren.

 • 340 km från Svinesundbron
 • Receptionen öppen 24 timmar
 • Restaurang
 • Bar
 • Ångbastu
 • Bastu

Om hotellet

Geilo Hotel har ett fantastiskt läge nära skidliftar och vandringsleder. Hotellet är omgivet av vacker natur och gästerna kan njuta av deras långa tradition av att driva hotell i toppklass. Geilo Hotel var faktiskt det första hotellet i byn och öppnade dörrarna redan år 1880. Hit har folk vallfärdat i många generationer för att njuta av friluftslivet, umgänge och god, norsk mat och dryck.

Om hotellet

Hotellets servering går i gammal norsk bondestil med breda, ordentliga långbord, rosprydda detaljer och horn på väggarna. Restaurangen serverar traditionell mat och har plats för 180 gäster. Geilo Hotel har också en egen bar som är öppen varje dag till kl 02.00. Vid sidan om baren finns en öppen spis med bekväma sittplatser och flera brädspel att låna. Här är det härligt att slå sig ner i en mysig miljö efter en lång, aktiv dag i skidbackarna. 

Om rummen

De flesta av rummen blev renoverade under 2017. Rummen är moderna och smakfullt inredda och från fönstret har ni utsikt över Ustedalsfjorden eller skidbacken och Geilotoppen. Samtliga rum har TV, strykbräda, eget badrum med dusch eller badkar samt hårfön. 

Värt att se

 • Dagali Fjellpark (27.1 km)

  Dagali Fjellpark är ett familjevänligt skidcenter med fem långa skidbackar, ett skidområde för barnen och Norges längsta kälkbacke.

  Dagali Fjellpark
  Besök det familjevänliga skidcentret i Dagali Fjellpark
 • Hundsläde i Dagali (0 km)

  Geilo Husky tar sina gäster på en spännande resa med utgångspunkt i Dagali tillsammans med sitt tvåbenta hundteam. Det finns också kortare turer runt Ustedalsfjorden på Geilo eller mycket längre turer till Hardangervidda. På fredagar erbjuds det även en halvdagstur från Dagali, och de lite kortare resorna startar från Geilo på onsdagar och lördagar. Under högsäsongen finns det flera erbjudanden att välja mellan. Gruppupplevelser och dagsutflykter organiseras också på begäran. En perfekt utflykt för er som önskar en unik upplevelse i Norges slående natur under er bilsemester!

  Hundsläde i Dagali
  Testa en tur med hundsläde! En underbar utflykt som passar hela familjen.
 • Forsränning i Numedalslågen (25.6 km)

  Åk iväg på en aktiv semester i Norge där ni kan prova på forsränning, som är en upplevelse som du bara måste testa på! Här utmanar du dig själv till en adrenalinpumpande upplevelse med stor spänning. Här kan man garantera ett sug i magen, vattenspray på ansiktet och stort leende. Det finns flera typer av forsränningsturer, allt från tysta familjeturer till mer extrema upplevelser. Dagali, som ligger på Geilo, är världsberömd i paddlingscirklar för sina fantastiska möjligheter i denna vattensport, som har ägt rum här sedan 1989. Dagalifallene, den övre delen av Numedalslågen, är en av Europas bästa floder för forsränning. Ränningen här är tekniskt krävande och actionpackad så någonting händer hela tiden och ni måste arbeta bra tillsammans. Upplevelsen är utmanande och kul för deltagarna hela vägen. Det finns naturligtvis en erfaren guide med i varje båt! Ta med baddräkter och handdukar. Du kan låna våtadräkter, skor och all nödvändig säkerhetsutrustning.

  Forsränning i Numedalslågen
  Testa på rolig forsränning på Numedalslågen.
 • Ål i Hallingdal (25.2 km)

  Den lilla staden Ål har ett kulturhus som öppnades 1992 och är ett regionalt kulturhus för hela Hallingdal. Huset har två salar där det finns en biograf, konserter, teater, dans med mera. Ål kulturhus bjuder på ett fullspäckat kulturprogram hela året. Se aal.kulturhus.no för mer information. Det är också möjligt att testa på sportfiske. Ål har omkring 50 sjöar och älvar med gott om öring. Passa på att åka på en fiskeutflykt. Det är en stor upplevelse för både stora som små. Vill ni hellre vandra så finns många möjligheter till detta i Ål kommun.

  Ål i Hallingdal
  Den lilla staden Ål ligger i norska Hallingdal och här går det att testa sportfiske.
 • Hivjufossen (27.7 km)

  Hivjufossen är ett imponerande vattenfall på inget mindre än 250 meter. Det finns en 3 km lång vandringsled i området som passar hela familjen och er som önskar en aktiv semester ute i naturen. Turen startar från RV 50, som ligger ca 300 meter nedanför Bakke Bro. Halvvägs mellan bron och vattenfallet kan ni se ruiner av ett gammalt bostadsområde. Denna destination är som upplagd för en billig semester med vandrare och naturälskare!

  Hivjufossen
  Vandra kring Hivjufossen under en minisemester i Norge, ett imponerande vattenfall!
 • Dokken Fjellgard (33.3 km)

  Dokken Fjellgard ligger i staden Sudndalen i Hol och fungerar som ett friluftsmuseum som visar hur gårdarna såg ut på 1700- och 1800 talen i norra Hallingdal. Friluftsmuseet består av 8 byggnader som är inredda så som det såg ut förr i tiden. Friluftsmuseet är en del av Hol Bygdemuseum.

  Dokken Fjellgard
  Friluftsmuseet Dokken Fjellgard i Sudndalen.
 • Gordarike viking- och familjepark (51.5 km)

  Gordarike viking- och familjepark är en spännande upplevelse för hela familjen. Här kan ni bland annat besöka Gol Stavkyrka, som bjuder på en utställning om stavkyrkoarkitektur och vikingarnas gudar. Ni kan också se Kung Haddings gravminne, Hahaugtrollens håla eller gå upp i utsiktstornet Ygdrasil, där ni har en vacker utsikt över dalen. Barnen vill säkert leka i flera timmar i inomhus-leklandet (på 75 kvm), öva sig på att skjuta med båge och pil eller slåss med svärd. Det finns även ett utomhusbad med rutschkanor, vikingaskepp och plats för att sola. Ni kan även låna kanoter och elcyklar.

  Gordarike viking- och familjepark
  Massa roligt för hela familjen i Gordarike viking- och familjepark
 • Bergensbanan (Oslo – Gol – Bergen) (52.6 km)

  Hoppa på Bergensbanan i Gol, mitt emellan Oslo och Bergen, och upplev Hardangervidda från tågfönstret. Bergensbanan kör från Oslo, stannar i Gol och kör vidare upp till Hallingdal mot Finse, längst Hardangerjøkulen med sista stopp i Bergen. Det är en behaglig tågresa med bekväma säten och bra faciliteter. Den vackra norska naturen är en fantastisk upplevelse genom de stora tågfönsterna. Det finns gratis wifi på tåget och det finns även ett kafé samt ett lekrum för barnen.

  Bergensbanan (Oslo – Gol – Bergen)
  Den vackra naturen under vintern under en tur med Bergensbanan (Oslo – Gol – Bergen)
Mer info

Karta

Geilo Hotel
Gamleveien 2 3582 Geilo

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~5 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 5~13 i extrasäng 60% Rabatt
Barn 13~100 i extrasäng 40% Rabatt