Kör själva på bilsemester till Lund och Hotel Djingis Khan

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotel Djingis Khan

Familjärt hotell med trevligt naturskönt läge i norra Lund.

Härlig stor frukostbuffé serveras varje morgon
Barnhörna och många lekplatser i området
Trevligt naturskönt läge i norra Lund
 • Receptionen öppen 24 timmar
 • Restaurang
 • Bar
 • Bastu
 • Gym

Om hotellet

Hotel Djingis Khan har fått sitt namn från det klassiska Lundaspexet Djingis Khan som skrevs för Lundakarnevalen 1954 av bland andra Hasse Alfredsson. Hotellet ligger i ett naturskönt område med många fina promenadslingor i norra Lund och läget gör det lätt att ta sig runt i hela Öresundsregionen, vilket gör det lätt att passa på att också besöka Malmö och Köpenhamn. Här möts ni av en familjär atmosfär där man vill att gästerna ska känna sig som hemma. 

Om hotellet

Hotel Djingis Khan gjordes om till hotell på 80-talet men delrenoverades så sent som 2017. Hotellet ligger naturskönt i norra Lund med nära till många av Öresundsregionens större städer. 

Varje morgon dukar man fram en stor frukostbuffé med många läckerheter som inte mindre än sju olika sorters bröd och frallor, många olika pålägg och ostar, sill, yoghurt, müsli, ägg, varma rätter som äggröra, prinskorv och våfflor och mycket mer! Såklart serveras också kalla och varma drycker som juice, te, kaffe och choklad. Gluten- och laktosfria alternativ finns också men dessa får gärna förbokas. 

En kvällsbuffé är också inkluderad i vistelsen och den består av en varm vegetarisk soppa, huvudrätt som består av kött, kyckling eller fisk samt smör och bröd. I restaurangen serveras också en a la carte-meny som serveras senare än kvällsbuffén och som också går att få levererad till rummet mot en avgift. Avgiftsbelagda parkeringsplatser finns 100 meter från hotellet. Hotellets gäster har tillgång till gratis trådlöst internet. 

Hotellet har bastu och gym och det finns möjlighet att hyra cyklar för att upptäcka närområdet. 

Hotellet är perfekt för en familjesemester då man har inrett en mindre lekhörna på hotellets bottenplan där det finns leksaker och böcker samt ett biljardbord. Det finns också flera lekplatser i närområdet. På bottenplanet finns det också en gästtvättstuga som hotellets gäster kan boka kostnadsfritt. 


Om rummen

Hotellet har totalt 55 rum varav hälften vetter mot trädgården och övriga mot gatan med utsikt över nordöstra Lund. 

Alla rum har parkettgolv och sängar från Hilding Anders som är bäddade med dunfria kuddar och täcken. Alla rum är utrustade med värdeskåp, litet kylskåp och vattenkokare. 

Alla rum är rökfria, vissa rum är allergisanerade och i mån av plats är hundar tillåtna på vissa rum men detta måste förbokas. 

Vänligen observera att

Avgiftsbelagda parkeringsplatser finns 100 meter från hotellet.

Mer info

Värt att se

 • Lunds Domkyrka (2.4 km)

  Vi kan också rekommendera ett besök till Lunds Domkyrka, som invigdes redan år 1145. Idag är den Sveriges mest besökta kyrka, med över 700.000 besök årligen. I kyrkan hittar du bland annat det populära astronomiska uret, som spelar två gånger varje dag och i kryptan finns Jätten Finn.

  Lunds Domkyrka
  Lund vackra domkyrka
 • Lunds Universitets Historiska Museum (3.1 km)

  Ett roligt och intressant besöksmål är det Historiska museet. Lunds Universitets Historiska museum är Sveriges näst största arkeologiska museum. Här skildras bland annat otaliga föremål från Skånes sten-, brons- och järnålder. Ett perfekt utflyktsmål som är roligt och intressant.

  Lunds Universitets Historiska Museum
  Besök Svergies nästa största arkeologiska museum
 • Emporia Shoppingcentrum (29.9 km)

  Under weekendresa eller minisemester i Malmö bör ni inte gå miste om ett besök på Emporia i Hyllie. De 93.000 kvm, fördelade på 3 plan, erbjuder över 200 butiker, nöjen och restauranger, perfekt för shoppingentusiaster. I den internationella miljön hittar du nästan allt du kan tänkas önska dig!  Emporia Shoppingcentrum
  Emporia Shoppingcentrum är södra Sveriges största shoppingcentrum
Mer info

Karta

Hotel Djingis Khan
Margaretavägen 7, 222 40 Lund

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~4.99 i föräldrars säng 100% Rabatt