Bila i Danmark - upptäck Varde stad

Svenska | SEK

Hotel Varde

En härlig minisemester på västra Jylland i utkanten av Varde stad.

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Bra läge i Varde
 • Slappna av i mysiga omgivningar
 • Upplev Vadehavet, Fanø och mycket mer
233:-
3~4 dag från
939.-

Vistelse med halvpension

Minisemester i Västjylland

3 dagar
Endast 1.149,- / spara upp till 189,-
Spara
4 dagar
Endast 1.689,- / spara upp till 234,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum ekonomi

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x kvällens varmrätt
 • 1 x kaffe och hembakade småkakor
 • Inklusive miljötillägg
Risskov Paket

Vistelse med frukostbuffé

Weekend i Varde

3 dagar
Endast 939,- / spara upp till 146,-
Spara
4 dagar
Endast 1.359,- / spara upp till 211,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum ekonomi

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 x kaffe och hembakade småkakor
 • Gratis internet och parkering
 • Inklusive miljötillägg
Risskov Paket

På västra Jylland väntar en mängd spännande upplevelser precis runt hörnet. Besök Varde Miniatyrstad med kopior av stadens hus som de såg ut i mitten av 1800-talet. Ta en tur till fiskebyn Esbjerg vid Nordsjön och besök de många museerna. Njut av Fanø i Vadehavet, eller ta med hela familjen på en tur till Legoland.

Om hotellet

Hotellets egna restaurang serverar traditionell dansk mat baserad på säsongsbetonade produkter. Restaurangen är öppen måndag till torsdag från klockan 17:30 till 19:30. Frukost serveras på vardagar mellan klockan 06:30 och 09:00 och på helgerna kl. 08:00 till 10:00. Det finns tillgång till internet på hotellet och i receptionen kan du alltid fråga den vänliga personalen om råd och tips. I receptionen är det möjligt att låna en hårtork, strykjärn och -bräda, och det finns en mikrovågsugn. Hotellet erbjuder parkering.

Om rummen

Hotellet har 44 rum, alla utrustade med TV, stol och bord och ett eget badrum. Det är möjligt att låna en hårtork från receptionen. Alla rum är på marknivå med tillgång till terrassen. Det är möjligt att uppgradera till ett standarddubbelrum, som har ett litet pentry och extra säng.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

310 km från
Öresundsbron
340 km från
Göteborg, Sverige
450 km från
Rostock, Tyskland

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Esbjerg (15.9km)

Åk på bilsemester i Danmark och besök Esbjerg, som är Jyllands tredje största stad, ligger vackert precis vid Vadehavet. Esbjerg bjuder på massor av upplevelser för både vuxna och barn, stadens fullspäckade kalender innehåller allt från loppmarknader till musikevenemang. Därutöver finns det ett stort utbud spännande utställningar och muséer, som är värda ett besök.

Upplev den stora monumentalskulpturen vid infarten till Esbjergs hamn som har blivit stadens kännetecken. Fiske- och Sjöfartsmuseet bjuder på massor av intressanta maritima upplevelser för hela familjen och Esbjergs Konstmuseum erbjuder konstupplevelser för både vuxna och barn. Besök även det Stadshistoriska Arkivet med en historisk samling från ockupationstiden som ligger bara några hundra meter från Esbjergs tågstation.

Med över 200 butiker är shoppingen i Esbjerg en ganska speciell upplevelse. Bland de många butikerna i centrum finns det också goda möjligheter att vila fötterna och pusta ut på ett av de många kaféerna eller restaurangerna.

Naturen spelar också en viktig roll i Esbjerg, där ni kan uppleva både Vadehavet, öarna och den vackra västjylländska kusten. Fördelarna med en bilsemester är många, inte minst tar ni er enkelt runt på egen hand och behöver inte anpassa er i tid. Beställ en minisemester eller weekend för hela familjen hos Risskov Bilsemester, som har ett brett urval av erbjudanden.

Tag på miniferie eller weekendophold i Esbjerg som bl.a. byder på shopping, cafeer og museer og oplev Vadehavet og den smykke vestjyske kyst.

Billige weekendophold i Jylland, besøg Esbjerg og vadehavet

Tag på billige miniferier i Danmark

Fiske- och Sjöfartsmuseet (16.4km)

Det är roligt att tillbringa en dag på Fiske- och Sjöfartsmuseet i Esbjerg, som är fyllt med många spännande upplevelser och mycket att titta på för hela familjen. Människan och havet är det övergripande temat, men det finns även ett stort saltvattensakvarium med både hajar, rockor och fisk. Det finns också en egen avdelning med sälar och en friluftsutställning, som visar hur Esbjerg såg ut omkring år 1940. Det finns rekonstruktioner av varv, småbåtshamnar och kajer, fyllda med fiskebåtar. På den maritima lekplatsen kan barnen gå på upptäcktsfärd medan de vuxna vilar fötterna.

Esbjerg Konstmuseum (16.9km)

Åk på en billig minisemester och besöl Esbjerg Konstmuseum i Jylland. Varje år organiserar museet 5-7 specialutställningar inom samtida konst och klassisk modern konst, där nya trender i nationell och internationell tappning lyfts fram, särskilt ny konst av yngre konstnärer. Konsten presenteras på otraditionella sätt, ofta i förbindelse med speciella teman inom musik och naturvetenskap. Museet fungerar samtidigt som ett slags konstexperiment, så följ med på en intressant resa, full med spännande upplevelser för hela familjen. Njut av en billig weekendresa och ta med hela familjen på semester. 

Ön Fanø (24.7km)

Åk ut till Fanø, som tillhör ögruppen i Vadehavet, dit även Rømø och Mandø räknas. Fanø är omkring 56 kvadratkilometer stort och erbjuder en oöverträfflig natur omgiven av vackra stränder. Har ni tur kanske ni till och med kan hitta bärnsten, som spolats in på stranden.

Bege er också till Nordby och besök den spännande utställningen om Fanøs maritima historia på Fanø Fraktmuseum.

På huvudgatan finns flera konstgallerier och det är tydligt att konsthantverk är mycket utpräglat på ön. Det finns också ett trevligt urval av kaféer och restauranger, så varför inte njuta av en lugn lunch med familjen, omgiven av havet mitt i vacker natur. Från Esbjerg tar det bara 12 minuter med färjan att åka ut till Fanø. 

Henne Strand (28.8km)

Kör själv semester till den vackra och familjevänliga Henne Strand ligger vid Nordsjön, som en gång i tiden var en vikingastad. Denna lilla semesterort har flera butiker och restauranger, och är ett härligt ställe att spendera en semester i Danmark. Det är helt klart stranden som är den stora tjusningen med sin fantastisk vita sand, vackra sanddyner och närliggande skog. Strax norrut ligger dessutom Lyngbo Hede.

Njut av en varm dag på stranden i sällskap med böljornas brus och solens strålar. Se på den ståtliga solnedgången över havet, ta därefter en tur in till Henne stad och avnjut något att äta och dricka på en av stadens kaféer eller restauranger.Henne Strand är som upplagt för en billig sol och badsemester på västra Jylland.

Blåvand (28.1km)

I Blåvand finns det mycket att både se och göra, mitt i naturen, nära stranden och Vesterhavet. Utbudet av upplevelser här är brett, både för vuxna och barn.

Ta med familjen och åk till Blåvand badland, som också har en grotta med stalaktiter, barnpool, en större simbassäng , spa och bastu, samt fyra vattenrutschbanor. Missa inte "Det stora svarta hålet" som är den läskigaste av rutschbanorna.

I Blåvand finner ni också Blåvand Bolcher fabriken där det har tillverkats godis sedan 1864 och är Danmarks äldsta godisfabrik.

En ytterligare rekommendation är att ta er ut till stranden och besöka Tirpitz, även känt som "Batterie Vogelnest", en del av Atlanterförsvaret som tyskarna byggde längs Nordsjön.

En promenad längs strandkanten kan också innebära en jakt på bärnsten och här är Blåvand strand ett perfekt ställe att leta efter detta, speciellt efter en storm, då chanserna att finna havets guld är ännu större.

Ribe Domkyrka (38km)

Ribe Domkyrka, stadens pompösa landmärke, är synlig på långt håll i det platta landskapet. Nordens apostel Ansgar byggde Danmarks första kyrka (i trä) i Slesvig och Ribe omkring år 860. Den nuvarande kyrkan är påbörjades 1150-1175 och stod färdig år 1225-1250. Efter flertalet om- och tillbyggnader är den Danmarks enda femskeppiga kyrka, präglad av skiftande stilar och med många intressanta detaljer.

Ribe Vikingacenter (41.2km)

Gör en fantastisk resa tillbaka i tiden till då vikingarna härskade i Ribe. Känn historiens vingslag och lyssna till historier om gamla danskar och deras liv och arbete, och prova själv på att vara viking för en dag. Tag en promenad genom marknaden och möt duktiga silversmeder och tillverkare av glaspärlor. Besök vikingarnas hus och då särskilt det vackra Tinghuset med kalkmålningar. Prova på att skjuta med pilbåge eller var med och träna för att bli en riktigt bra viking. Lär er mer om vikingarnas spel och matvanor, och låt fantasin flöda och spela med i det spännande vikingalivet, vilket Ribe Vikingacenter återskapar fullt ut.

Billund (49km)

Kör till södra Danmark och besök Billund, vars område erbjuder vacker natur, kultur och ett pulserande stadsliv samt massor av attraktioner för barn.

Legoland - Barnens dröm (49.7km)

Börja med den största attraktionen i Billund, Legoland, som är mycket fascinerande för både vuxna och barn. I det nya "Lego Ninjago World" finns det utmaningar, som ska klaras av. Starta som en ninja i Lloyds Laser Labyrint, tag därefter turen över Coles Klatrevæg (Coles Klättervägg), och slutligen i "Lego Ninjago The Ride" ska de 4 Ninja-elementen; eld, blixtar, jord och is övervinnas för att nå "The Great Devourer".

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Zleep Hotel Billund

Passar bra för barnfamiljer

Midtjylland

Upplev Jylland

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • Kaffe/te/kakao och kaka vid ankomst
 • 1 x glass för barnen
 • Gratis internet

656:-
Från endast
819.-

Visa karta

Familjesemsester i Billund

Läs mer

Bechs Hotel

Inkl 2-rättersmeny

Västerhavet

Vackra Västjylland

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 2-rättersmeny (kockens val)
 • 1 x välkomstdrink
 • Gratis internet

619:-
Från endast
1.049.-

Visa karta

Minisemester på västra Jylland

Läs mer

Hotel Søgården

Uppehåll med halvpension

Södra Jylland

Minisemester nära Legoland

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • 1 välkomstdrink
 • 1 x Fri entré till bowling eller kompakt golf

329:-
Från endast
1.079.-

Visa karta

Härligt uppehåll med gratis bowling

Läs mer

Cabinn Esbjerg

Uppehåll med frukostbuffé

Västjylland

Centralt i Esjberg

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • Gratis kaffe/te på rummet
 • Gratis internet
 • Centralt läge

226:-
Från endast
999.-

Visa karta

Billig minisemester i Esbjerg

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og Inställningar.