Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotell Siljan

Rabattkoden är nu aktiv

Hotell Siljan

Besök Siljan i Dalarna och njut av avkoppling nära naturen. Här kan du ladda batterierna i mysiga städer som Mora, Rättvik, Leksand, Siljansnäs och Tällberg. Med ett paket hos Risskov Bilsemester kan du bo både centralt och nära vattnet till ett bra pris.

I Rättvik kan du passa på att se Ateljé Monica Mattsson Konstgalleri, St Davidsgården, Bingsjö Kyrka eller Amtjärnsbrottet. I det nedlagda kalkbrottet kan du se flera bergartslager och även fossiler som bevarats, så det är ett spännande utflyktsmål för hela familjen att se under ett billigt uppehåll med oss.

I Mora måste du titta in på Zorngården och lära dig mer om Anders Zorn, Sveriges största konstnär. Du kan också ha det mysigt vid Bonäs Bygdegård och i den vackra naturen vid Agnmyren, Alderängarna och Anjosvarden. Glöm inte heller att Tomten bor i Mora! Du kan träffa honom på Sagolandet Tomteland hela året, så ta med hela familjen för en minnesvärd upplevelse. Det är också i Nusnäs utanför Mora som den berömda Dalahästen fortfarande tillverkas. Se allt detta och mycket mer under din vistelse.

Om du svänger förbi Leksand ska du titta in på Leksand Sommarland där det finns karuseller, gokarts och vattenland. Utanför Leksand hittar du också Ljusbodarnas Fäbod, som är ett av Leksands största fäbodsställen. I Tällberg kan du se massor med vacker natur på de fina vandringslederna i Digerbergets naturreservat. Titta också in på hembygdsgården Holens Gammelgård.

Hela området runt Siljan är fullt av vackra naturlandskap, som du kan njuta av under ditt uppehåll. Ett fint sätt att göra detta på är att ge sig ut och vandra eller cykla. Styr kosan runt Siljansleden och slappna av i den friska luften. Om du vill cykla kan vi rekommendera Leksandsturen eller rutten som går mellan Mora och Nusnäs eller Mora och Orsa. För paddling kan du ge dig ut på Enån vid Rättvik där det finns en kanotled. Oavsett vilket du väljer så har Siljan något för dig under din övernattning.

För den som tycker om golf kan vi tipsa om Leksands Golfklubb, Mora Golfklubb eller Rättviks Golfklubb. Alla banorna har vacker natur och intressanta landskap. Våra paket är dessutom ofta inklusive mat, så alla dina behov är tillgodosedda. Du kan helt koppla av och njuta under ditt erbjudande hos oss.