Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotell Dalarna

Rabattkoden är nu aktiv

Hotell Dalarna

Risskov Bilsemester erbjuder såväl storstadsuppehåll som naturvistelser i Dalarna och ni kan åka på en minisemester, aktiv familjesemester eller romantisk weekendresa. Här finner ni hotell och boende i såväl hotellrum som lägenheter med eget kök och hotellpaket med eller utan inkluderad mat och wellness.

Med sina stora skogar, vattendrag, ett rikt djurliv och varierande natur är Dalarna ett idylliskt semestermål. Den vackra naturen och vildmarken passar utmärkt för en aktiv semester med familj eller vänner. Här har ni goda möjligheter för paddling, golf, cykling, vandring och skidåkning.

De många sjöarna med badmöjligheter och flera städer, såsom Falun, Leksand, Borlänge, Mora och Orsa, bidrar till att göra er vistelse innehållsrik och omväxlande. Beställ hotellpaket hos oss och kombinera naturupplevelser med stadsliv under er bilsemester, sommarsemester eller vintersemester.

För er som är intresserade av historia och kultur finns här många utflyktsmål att göra och mycket att uppleva under en bilsemester med familjen eller vänner.

Dalarna är känt för mer än sin vackra natur och vildmark, däribland Siljan, gruvdriften, falukorven, den berömda Falu rödfärg, som pryder fasaderna på nästan alla röda stugor i Sverige, dalahästen, midsommarfirande i Tällberg och Vasaloppet, som lockar längdskidåkare från hela världen och alla kategorier.

Under ert besök kan ni se hur de kända dalahästarna tillverkas i Nusnäs vid Mora och kanske inhandla en häst eller förnya köksutrustningen med en äkta morakniv, som finns i alla tänkbara former.

Falun är huvudstad i landskapet. Den berömda koppargruvan är numera på UNESCO:s världsarvslista och går att besöka. Det är ett spännande besök för hela familjen att se gruvgångarna och förstå hur malmen bröts för längesedan.

För sport- och naturentusiaster finns många möjligheter, inte minst cykling, som är mycket populärt. Även promenader på fäbodvallarna och i skogarna är en härlig rekreation. Och glöm inte att besöka Orsa björnpark och hälsa på djuren, speciellt om ni reser med barn och är ute på en familjesemester.

Som ni hör finns här något för alla och vi har erbjudanden och hotell som passar allas önskemål. Var i sig ni är ute efter en vintersemester, skidsemester, familjesemester, minisemester eller weekend med wellness, så kan ni boka ert hotell och boende för er semester hos Risskov Bilsemester!