Åk på billig bilsemester med familjen till Småland

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Småland

Rabattkoden är nu aktiv

Småland

Det är ett vanligt misstag att tro att Småland endast består av sten och skog. Sveriges sjörikaste landskap, har massor av fina badsjöar, där det också går bra att fiska och paddla kanot. Kusten i öster präglas av en underbar skärgård med mysiga badorter. Ölandsbron förbinder Småland med Öland. De flesta småländska städerna är intressanta att besöka.

En semester i Småland är en njutning för alla som tycker om natur. Tycker ni om cykelutflykter, promenader och längre vandringar samt kanotfärder får ni ert lystmäte. Men glöm inte bort allt annat, som finns att se! Besök Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby, Kalmar slott, IKEA-museet, Carl von Linnés Råshult (kulturpark), nationalparken Stora Mosse (största myrmarken söder om Lappland) och High Chaparral i Kulltorp.

Smålands största stad, Jönköping, är belägen vid Vättern. Här finns shopping, teater, restauranger och kultur. På sommaren vimlar det av uteserveringar, inte minst på den långa hamnpiren. Nordöst ut hittar ni Huskvarna och polkagrisstaden Gränna. Härifrån kan ni besöka Visingsö, som är särskilt fint på våren och sommaren, då det är härligt att promenera till borgruinen.

I östra Småland ligger "Glasriket" med alla glasbruken. Om ni vill köpa glas kan ni tillbringa lång tid här. Området kring Lammhult kallas "Möbelriket" och är centrum för Sveriges möbeldesign. Här finns fina utställningar och outlets. Kalmar, som är en av Sveriges äldsta städer, var en utomordentligt viktig försvarsutpost ända till år 1658. Gå en guidad tur på vackra Kalmar slott och upplev en del av historien. Växjö, stiftstaden, har också mycket att erbjuda.

Som mi märker lär ingen bli uttråkad på en Smålandssemester oavsett årstid. Det finns alltid något att se och uppleva och Risskov Bilsemester har förmånliga hotellerbjudanden för alla smaker.