Bo på Revsnes Hotell AS och bila i Norge

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Revsnes Hotell AS

Bila i Norge och semestra i Setesdalen endast en timme från Kristiansand.

 • 320 km från Svinesundbron
 • Restaurang
 • Bar
 • Möjligt att hyra cykel
 • Hund
 • Gratis parkering

Om hotellet

Revsnes Hotell har ett idylliskt läge vid Byglandsfjorden. Detta är ett hotell rikt på traditioner, omgivet av vacker natur och har många spännande upplevelser och aktiviteter att erbjuda för både stora och små. Hotellet ligger i närheten av den norska motorvägen R9, så det är även ett praktiskt stopp på en bilsemester genom Setesdalen. 

Om Hotellet

Revsnes Hotell är belägen precis bredvid vattnet och har fantastiska naturomgivningar kring sig. Hotellet har flera ställen där man kan slappna av såsom ett lobbyområde, ett litet bibliotek och en härlig stor terass med vacker utsikt. Inredningen är i traditionell, klassisk stil med konst och skildrar Setesdalens historia.

Hotellets gäster kan njuta av en god frukost som serveras på morgonen. Restaurangen på hotellet har en härlig utsikt över Byglandsfjorden. Här kan ni njuta av både mat och dryck i en trevlig atmosfär. Restaurangen har öppet varje dag för lunch och middag. Namnet på hotellets restaurang är Birgits storstuga, vilket är ett gästhus till hotellets huvudbyggnad. Hotellet har också en pub och biljardbord.

Om rummen

Samtliga rum är inredda med bekväma sängar, TV och vattenkokare med et urval av kaffe och te, samt har eget badrum med antingen dusch eller badkar. En del av rummen har en härlig utsikt över hamnen och Byglandsfjorden. Samtliga rum på hotellet är även rökfria. 

Värt att se

 • TrollAktiv (5.3 km)

  Tim Davis startade Troll Mountain 1993 efter 14 års erfarenhet i den brittiska militären. Hans militärkarriär baserades på idrott och friluftsliv med bas i både sydliga Alperna och i Norge. Företaget rörde sig under det första året om skidturism och vinteraktiviteter, men under sommaren 1994 investerade de i gummibåt och 8 kajaker. Nu har de ett stort utbud av aktiviteter som bland annat innefattar rafting, stand up paddeling, riverboarding, bergsklättring, klättervägg, kajakpaddling, bäver och älgsafari, mountainbike och fiske. Trollaktiv har öppet varje dag från mitten av april till slutet av oktober.

  TrollAktiv
  TrollAktiv erbjuder många spännande aktiviteter!
 • Vyn vid Landeskogen Bygland (8.5 km)

  Vyn vid Landeskogen Bygland kan man nå till fots från en parkering vid Årdal. Detta är en perfekt utflykt för för hela familjen och er som vill ha en aktiv dag ute i naturen. Stigen upp till vyn kräver inte någon avancerad vandring utan är lättillgänglig och ger er en fantastisk utsikt över Byglandsfjorden. Turen tar ca 2 timmar och går igenom skogsterräng.

  Vyn vid Landeskogen Bygland
  Njut av den fantastiska utsikten vid vyn vid Landeskogen Bygland
 • Landskogens Peace Center (8.5 km)

  Landeskogen blev från början byggt för patienter med tuberkulos och med psykisk ohälsa. Nu är denna byggnaden renoverad och används idag istället för ett fredscenter där politiska arrangemang och aktiviteter pågår.

  Landskogens Peace Center
  Landskogens Peace Center brukades förr för patienter med tuberkulos och med psykisk ohälsa.
 • Mineralparken (13.7 km)

  I Mineralparken finns en spektakulär stensamling och i gruvorna gnistrar de mest vackra stenarna i världen, och utställningen är en riktig upplevelsepark. Alla barn får en skattkarta när de anländer och de kan sedan gå på skattjakt i tunneln. Utanför finns unika aktiviteter med anknytning till sten, som inte finns någon annanstans. Parken är familjevänlig, frodig och färgstark med blommor, träd, buskar och stenskulpturer.

  Mineralparken
  I Mineralparken kan ni beskåda spektakulära stensamlingar och en gnistrande gruva
 • Vraket av det brittiska bombplanet i Bygland (25.3 km)

  Den 8:e september 1941 flög ett 4 B17 c bombflyg från England mot bombangrepp mot tyska fartyg i Olso. Dessvärre blev ett av flygen attackerade av två tyska jaktflyg och de störtade därför ner i Songedalslia på västra sidan av Byglandsfjorden. Samtliga ombord på flyget omkom och är begravda i Byglands kyrkogård. Man kan se vraket från detta flyget kring Mele kraftasjön och detta kräver en tur på ca 2-4 timmar. Turen går igenom fantastisk norsk terräng och inte långt från vraket får man också en fantastisk utsikt över bergen och fjorden. Denna turen är en perfekt utflykt för er som vill kombinera natur med historia.

  Vraket av det brittiska bombplanet i Bygland
  Vandra kring Mele kraftasjö och beskåda vraket av det brittiska bombplanet i Bygland
 • Bjoren Ångbåt (25.1 km)

  Ångbåten Bjoren är ett gammalt ångskepp som har förbundit städerna vid Byglandsfjorden sedan 1897. Idag används den populära familjebåten mest för turister om somrarna. Detta är en perfekt aktivitet och utflykt för er som önskar att njuta av den härliga norska naturen. Turen tar ca 2 timmar.

  Bjoren Ångbåt
  Upplev den vackra naturen med ångbåten Bjoren.
 • Kristiansands Djurpark (81.6 km)

  Kristiansands Djurpark är en av Norges största och populäraste familjeattraktionerna. Parken har öppet dagligen under hela året och erbjuder lärorika aktiviteter. Parken har årligen över en miljon besökare och i parken finner ni mer än 150 djurarter, allt från vilda djur från Norge till djur från hela världen. I parken finns även ett flertal barnaktiviteter baserade på Torbjørn Egners sagor som bland annat "Djuren i Hakkebakkeskogen" och "Folk och rövare i Kamomilla".

  Kristiansands Djurpark
  Kristiansands Djurpark är en av Norges största familjeattraktioner.
Mer info

Karta

Revsnes Hotell AS
Setesdalsveien 2031, 4741 Byglandsfjord