Åsgårdstrand

Åsgårdstrand är en av två städer i kommunen Horten, som etablerades för ca 450 år sedan och har spelat en betydelsefull roll inom trädexport, varvsindustrin och sjöfart. Byn blev självständig i 1650, från Tønsberg och 1660 från Holmestrand. I 1752 fick platsen tillåtelse att handla med inhemska varor och från början av 1800-talet hade Åsgårdstrand utvecklats till en livlig exporthamn för trälaster, bland annat till Holland. 

Åsgårdstrand har vunnit internationella priser som en konstnärsstad. Platsen blev känd som centrum för konstnärer sedan flera kända konstnärer sökte sig till platsen under 1880-talet. Exempel på konstnärerna som tog sig hit var Edvard Munch, Christian Krohg och Hans Heyerdahl. Anledningen till detta är för att det anses finnas ett unikt ljus över platsen och konstnärerna åkte antingen till Hirtshals eller Åsgårdstrand för att skilda dess unika ljus i sina målningar. Edvard Munchs "Flickorna på bron" målades strax nedanför stadens hotell.

Åsgårdstrand har sedan 1920-talet ansetts vara en populär semester- och badort. Under årens gång har platsen bevarat sin popularitet som semesterstad genom seglandet. Varje sommar fylls marinan och småbåtshamnen upp med besökare. Idag är Åsgårdstrand har idag ca 3.000 invånare och fick sin stadsstatus först i 2010.

Läs mera...
Närliggande hotell
3
Sökresultat
0
aktiva filter
Kopiera länk till sökresultat
Optimera din sökning 
Sortera din sökning 
Visa hotell på karta
De angivna priserna är per person i dubbelrum. Tillägg för enkelrum och rabatt för barn visas i bokningsprocessen

Observera att:
· Minimum slutstäd inkluderat
· Expeditionsavgift: telefonbokning 129 SEK per bokning
· Expeditionsavgift: för onlinebokning 89 SEK per bokning
· Paketpriset är per person med del i dubbelrum

Varför boka med Risskov Autoferien AG?
· Spara mer! Billgare än hotellets egna priser

"För var ytterst solida ekonomi och kreditvärdighet har vi aterigen mottagit den presigefyllda AAA-rankingen av Bisnode, Dun & Bradstreet."
Får du våra nyhetsbrev?

Få löpande uppdateringar av våra erbjudanden, rabatter och kampanjer - levererat direkt till din inkorg 

Kontakta oss
Tel: 040 611 6130

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

© Copyright.   Materialet får ej användas utan skriftlig tillåtelse.