Åsgårdstrand

Åsgårdstrand är en av två städer i kommunen Horten, som etablerades för ca 450 år sedan och har spelat en betydelsefull roll inom trädexport, varvsindustrin och sjöfart. Byn blev självständig i 1650, från Tønsberg och 1660 från Holmestrand. I 1752 fick platsen tillåtelse att handla med inhemska varor och från början av 1800-talet hade Åsgårdstrand utvecklats till en livlig exporthamn för trälaster, bland annat till Holland. 

Åsgårdstrand har vunnit internationella priser som en konstnärsstad. Platsen blev känd som centrum för konstnärer sedan flera kända konstnärer sökte sig till platsen under 1880-talet. Exempel på konstnärerna som tog sig hit var Edvard Munch, Christian Krohg och Hans Heyerdahl. Anledningen till detta är för att det anses finnas ett unikt ljus över platsen och konstnärerna åkte antingen till Hirtshals eller Åsgårdstrand för att skilda dess unika ljus i sina målningar. Edvard Munchs "Flickorna på bron" målades strax nedanför stadens hotell.

Åsgårdstrand har sedan 1920-talet ansetts vara en populär semester- och badort. Under årens gång har platsen bevarat sin popularitet som semesterstad genom seglandet. Varje sommar fylls marinan och småbåtshamnen upp med besökare. Idag är Åsgårdstrand har idag ca 3.000 invånare och fick sin stadsstatus först i 2010.

Läs mera...
2
Sökresultat
0
aktiva filter
Kopiera länk till sökresultat
Optimera din sökning 
Sortera din sökning 
Visa hotell på karta
De angivna priserna är per person i dubbelrum. Tillägg för enkelrum och rabatt för barn visas i bokningsprocessen
För vår ytterst solida ekonomi och kreditvärdighet har vi återigen mottagit den presigefyllda AAA-rankingen av Bisnode, Dun & Bradstreet

· Researrangör: Risskov Autoferien AG
· Priset är per person i dbl.rum. · Minimum inkl. slutstädning
· Bokningsavgift för online bokning 85 SEK och för telefonbokning 100 SEK
· Spara ift. hotellets eget pris

Får du våra nyhetsbrev?

Få löpande uppdateringar av våra erbjudanden, rabatter och kampanjer - levererat direkt till din inkorg 

Kontakta oss
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

© Copyright.   Materialet får ej användas utan skriftlig tillåtelse.